Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 18:51

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014.

Σμήνος πουλιών κατακλύζει λιβάδι στη Γερμανία. Εκατοντάδες ψαρόνια πετούν πάνω από ένα λιβάδι, κοντά στην πόλη Jacobsdorf, στη βόρεια Γερμανία.
EPA / PATRICK PLEUL

Εκατοντάδες ψαρόνια πετούν πάνω από ένα λιβάδι, κοντά στην πόλη Jacobsdorf, στη βόρεια Γερμανία.

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στην Ακρόπολη . Κόσμος παρακολουθεί το φεγγάρι να ανατέλλει πάνω από τον Παρθενώνα το βράδυ της Κυριακής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φώτης Πλέγας Γ.

Κόσμος παρακολουθεί το φεγγάρι να ανατέλλει πάνω από τον Παρθενώνα το βράδυ της Κυριακής.

Το αυγουστιάτικο «υπερφεγγάρι» στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πανσέληνος πίσω από το άγαλμα του Χριστού  Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
REUTERS / PILAR OLIVARES

Η πανσέληνος πίσω από το άγαλμα του Χριστού  Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πανηγύρι στο Ουισκόνσιν. Κόσμος διασκεδάζει σε λούνα παρκ, στο πλαίσιο του πανηγυριού του Ουισκόνσιν. Το πανηγύρι έχει παράδοση 150 χρόνων και συνδυάζει γεωργικές εκθέσεις και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
REUTERS / JIM YOUNG

Κόσμος διασκεδάζει σε λούνα παρκ, στο πλαίσιο του πανηγυριού του Ουισκόνσιν. Το πανηγύρι έχει παράδοση 150 χρόνων και συνδυάζει γεωργικές εκθέσεις και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Γερμανία: «Αντίο» από τον Κλόζε στην Εθνική. Μετά από 13 χρόνια προσφοράς στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, ο στράικερ της Λάτσιο Μίροσλαβ Κλόζε, αποφάσισε στα 36 του χρόνια να πει «αντίο» στην εθνική Γερμανίας. Η αποχώρησή του ήρθε ένα μήνα μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου από τη Γερμανία στα γήπεδα της Βραζιλίας, στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στις διοργανώσεις των παγκοσμίων κυπέλλων.
REUTERS / MARCOS BRINDICCI

Μετά από 13 χρόνια προσφοράς στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, ο στράικερ της Λάτσιο Μίροσλαβ Κλόζε, αποφάσισε στα 36 του χρόνια να πει «αντίο» στην εθνική Γερμανίας. Η αποχώρησή του ήρθε ένα μήνα μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου από τη Γερμανία στα γήπεδα της Βραζιλίας, στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στις διοργανώσεις των παγκοσμίων κυπέλλων.

Υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα. Ένας σκύλος δροσίζεται στο σιντριβάνι της πλατείας Συντάγματος τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 35 βαθμούς Κελσίου.
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ένας σκύλος δροσίζεται στο σιντριβάνι της πλατείας Συντάγματος τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Μαθητές της σχολής πολεμικών τεχνών Shaolin Tagou προετοιμάζονται για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Νανζίνγκ της Κίνας στις 16 Αυγούστου. Συνολικά 520 μαθητές της σχολής θα παρουσιάσουν την ακροβατική επίδειξη με τίτλο «building the dream».
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Μαθητές της σχολής πολεμικών τεχνών Shaolin Tagou προετοιμάζονται για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Νανζίνγκ της Κίνας στις 16 Αυγούστου. Συνολικά 520 μαθητές της σχολής θα παρουσιάσουν την ακροβατική επίδειξη με τίτλο «building the dream».

Καθημερινή ζωή στην Καμπότζη. Ένας άνδρας ρίχνει ένα δίχτυ ψαρέματος σε μία λίμνη κοντά στην πόλη Πνομ Πεν της Καμπότζης.
REUTERS / SAMRANG PRING

Ένας άνδρας ρίχνει ένα δίχτυ ψαρέματος σε μία λίμνη κοντά στην πόλη Πνομ Πεν της Καμπότζης.

Πρωινό κυνήγι. Ένας πελαργός κυνηγά ένα ποντίκι, σε ένα λιβάδι στην Κάτω Σαξωνία της Γερμανίας.
EPA / ALEXANDER KOERNER

Ένας πελαργός κυνηγά ένα ποντίκι, σε ένα λιβάδι στην Κάτω Σαξωνία της Γερμανίας.

Τριήμερη εκεχειρία στη Γάζα. Παλαιστίνιοι επιστρέφουν στα σπίτια τους στην πόλη Μπεΐτ Λαχίγια, στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς βρίσκεται σε ισχύ συμφωνία για τριήμερη κατάπαυση του πυρός. Ενώ τηρείται μέχρι στιγμής η νέα εκεχειρία που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, σήμερα μετέβη στο Κάιρο ισραηλινή αντιπροσωπεία, προκειμένου να συναντηθεί με Αιγύπτιους διαμεσολαβητές, σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
REUTERS / MOHAMMED SALEM
Παλαιστίνιοι επιστρέφουν στα σπίτια τους στην πόλη Μπεΐτ Λαχίγια, στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς βρίσκεται σε ισχύ συμφωνία για τριήμερη κατάπαυση του πυρός. Ενώ τηρείται μέχρι στιγμής η νέα εκεχειρία που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, σήμερα μετέβη στο Κάιρο ισραηλινή αντιπροσωπεία, προκειμένου να συναντηθεί με Αιγύπτιους διαμεσολαβητές, σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
«Γιορτή των αγελάδων» στο Νεπάλ. Ένα αγόρι ντυμένο όπως η ινδουιστική θεότητα Κρίσνα, συμμετέχει σε παρέλαση για τον εορτασμό του Φεστιβάλ Gaijatra, το οποίο είναι γνωστό ως «η γιορτή των αγελάδων», στο Κατμαντού του Νεπάλ. Οι Ινδουιστές που συμμετέχουν στο φεστιβάλ ζητούν ειρήνη και προσεύχονται για τα εκλιπόντα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι αγελάδες θεωρούνται ιερά ζώα στο Νεπάλ, που βοηθούν τις ψυχές που φεύγουν απ’ τη ζωή να φτάσουν στον παράδεισο.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR
Ένα αγόρι ντυμένο όπως η ινδουιστική θεότητα Κρίσνα, συμμετέχει σε παρέλαση για τον εορτασμό του Φεστιβάλ Gaijatra, το οποίο είναι γνωστό ως «η γιορτή των αγελάδων», στο Κατμαντού του Νεπάλ. Οι Ινδουιστές που συμμετέχουν στο φεστιβάλ ζητούν ειρήνη και προσεύχονται για τα εκλιπόντα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι αγελάδες θεωρούνται ιερά ζώα στο Νεπάλ, που βοηθούν τις ψυχές που φεύγουν απ’ τη ζωή να φτάσουν στον παράδεισο.