Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014 22:40

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 10 Αυγούστου 2014.

Πανσέληνος στο Βερολίνο. Ένα τρένο περνά από τη γέφυρα Oberbaum στο Βερολίνο, με φόντο την πανσέληνο. Το υπερφεγγάρι (supermoon), όπως αποκαλείται η φετινή πανσέληνος του Αυγούστου, παρατηρείται όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειό της, στην κοντινότερη δηλαδή απόσταση από τον πλανήτη μας καθώς διαγράφει την ελλειπτική της τροχιά γύρω από τη Γη.
REUTERS / THOMAS PETER

Ένα τρένο περνά από τη γέφυρα Oberbaum στο Βερολίνο, με φόντο την πανσέληνο. Το υπερφεγγάρι (supermoon), όπως αποκαλείται η φετινή πανσέληνος του Αυγούστου, παρατηρείται όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειό της, στην κοντινότερη δηλαδή απόσταση από τον πλανήτη μας καθώς διαγράφει την ελλειπτική της τροχιά γύρω από τη Γη.

Ετήσιο πανηγύρι στο Γουισκόνσιν . Ένα μικρό κορίτσι διασκεδάζει στο πανηγύρι του Γουισκόνσιν. Το ετήσιο πανηγύρι του Γουισκόνσιν ξεκίνησε πριν από 150 χρόνια ενώ συνδυάζει από γεωργικές εκθέσεις μέχρι λούνα παρκ και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
REUTERS / JIM YOUNG

Ένα μικρό κορίτσι διασκεδάζει στο πανηγύρι του Γουισκόνσιν. Το ετήσιο πανηγύρι του Γουισκόνσιν ξεκίνησε πριν από 150 χρόνια ενώ συνδυάζει από γεωργικές εκθέσεις μέχρι λούνα παρκ και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Νίκη Ερντογάν από τον α
REUTERS / OSMAN ORSAL

Νίκη του Ταγίπ Ερντογάν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών δείχνουν τα αποτελέσματα με καταμετρημένο πάνω από το 50% των ψήφων. Ο λαός της Τουρκίας «έδειξε τη βούλησή του» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας, ωστόσο απέφυγε να πει ότι είναι ο νικητής της διαδικασίας από τον α' γύρο και προανήγγειλε ότι θα κάνει δηλώσεις μετά την καταμέτρηση όλων των ψήφων.

Η Άρσεναλ κατέκτησε το το Community Shield. Με το επιβλητικό 3-0 η Άρσεναλ επιβλήθηκε της Μάντσεστερ Σίτι στο Γουέμπλεϊ και κατάκτησε το Community Shield. Ο πρώτος τίτλος της νέας περιόδου στην Αγγλία δεν έφυγε από το Λονδίνο. Η Κυπελλούχος, Άρσεναλ, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν και επικράτησε της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι, που είχε αρκετές φάσεις για να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε.
REUTERS / SUZANNE PLUNKETT

Με το επιβλητικό 3-0 η Άρσεναλ επιβλήθηκε της Μάντσεστερ Σίτι στο Γουέμπλεϊ και κατάκτησε το Community Shield. Ο πρώτος τίτλος της νέας περιόδου στην Αγγλία δεν έφυγε από το Λονδίνο. Η Κυπελλούχος, Άρσεναλ, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν και επικράτησε της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι, που είχε αρκετές φάσεις για να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Νέα εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας. Καπνός υψώνεται πάνω από την πόλη της Γάζας. Μια νέα εκεχειρία διάρκειας 72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας συμφωνήθηκε ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου. Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία καλεί τις δύο πλευρές να δεχθούν την κήρυξη νέας εκεχειρίας από τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).
REUTERS / SUHAIB SALEM

Καπνός υψώνεται πάνω από την πόλη της Γάζας. Μια νέα εκεχειρία διάρκειας 72 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας συμφωνήθηκε ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου. Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία καλεί τις δύο πλευρές να δεχθούν την κήρυξη νέας εκεχειρίας από τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).

Φεστιβάλ Χρωμάτων στη Μαδρίτη. Κόσμος διασκεδάζει στο Φεστιβάλ των Χρωμάτων στη Μαδρίτη.
EPA / ALBERTO MARTIN

Κόσμος διασκεδάζει στο Φεστιβάλ των Χρωμάτων στη Μαδρίτη.

Πρωινή ψαριά. Μικρή φώκια απολαμβάνει ένα ψάρι για πρωινό, σε ένα κέντρο για φώκιες στη βόρεια Γερμανία. Η νεαρή φώκια, θα σταλεί πάλι πίσω στο φυσικό της περιβάλλον.
EPA / DANIEL REINHARDT

Μικρή φώκια απολαμβάνει ένα ψάρι για πρωινό, σε ένα κέντρο για φώκιες στη βόρεια Γερμανία. Η νεαρή φώκια, θα σταλεί πάλι πίσω στο φυσικό της περιβάλλον.

Ουκρανία: Βομβαρδισμοί στο Ντονέτσκ. Κάτοικοι βρίσκονται μέσα σε ένα καταφύγιο αναζητώντας προστασία, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο Ντόνετσκ. Νέους βομβαρδισμούς στην πόλη του Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορωσικών δυνάμεων, που είναι περικυκλωμένο από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, εξαπέλυσε το ουκρανικό πυροβολικό τη νύχτα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 1.100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην Ουκρανία από τα μέσα Απριλίου.
REUTERS / SERGEI KARPUKHIN

Κάτοικοι βρίσκονται μέσα σε ένα καταφύγιο αναζητώντας προστασία, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο Ντόνετσκ. Νέους βομβαρδισμούς στην πόλη του Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορωσικών δυνάμεων, που είναι περικυκλωμένο από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, εξαπέλυσε το ουκρανικό πυροβολικό τη νύχτα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 1.100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην Ουκρανία από τα μέσα Απριλίου.

Κακοκαιρία στη Βρετανία. Ένα αυτοκίνητο διακρίνεται με δυσκολία, καθώς κύματα σκάνε στην αποβάθρα, στο Νιουχέιβεν στη νότια Αγγλία. Η Αγγλία και η Ουαλία πλήττονται από σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, καθώς ο τυφώνας Μπέρθα που προέρχεται από την καταιγίδα της Καραϊβικής, πλησιάζει τη Βρετανία.
REUTERS / LUKE MACGREGOR

Ένα αυτοκίνητο διακρίνεται με δυσκολία, καθώς κύματα σκάνε στην αποβάθρα, στο Νιουχέιβεν στη νότια Αγγλία. Η Αγγλία και η Ουαλία πλήττονται από σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, καθώς ο τυφώνας Μπέρθα που προέρχεται από την καταιγίδα της Καραϊβικής, πλησιάζει τη Βρετανία.

Νότιο Σουδάν: Φεστιβά Μόδας και Τεχνών για την Ειρήνη. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία Νοτιοσουδανού σχεδιαστή, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Μόδας και Τεχνών για την Ειρήνη, στη Τζούμπα.
Reuters / ANDREEA CAMPEANU

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία Νοτιοσουδανού σχεδιαστή, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Μόδας και Τεχνών για την Ειρήνη, στη Τζούμπα.

Τουρκία: Φαβορί ο Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές. Υποστηρικτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονται έξω από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη. Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Τούρκοι προκειμένου να εκλέξουν για πρώτη φορά με άμεση ψηφοφορία, τον πρόεδρο της χώρας, σε μία εκλογική αναμέτρηση που αναμένεται να καταλήξει σε θρίαμβο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Σίγουρος για τον εαυτό του, ο Ερντογάν έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία καλώντας τους οπαδούς του «να τινάξουν στον αέρα τις κάλπες» για να δώσουν «ένα δημοκρατικό χαστούκι» στους αντιπάλους του. «Αν το θελήσει ο Θεός, μία νέα Τουρκία γεννιέται αύριο», ήταν η τελευταία του χθεσινή δήλωση.
REUTERS / OSMAN ORSAL

Υποστηρικτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονται έξω από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη. Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Τούρκοι προκειμένου να εκλέξουν για πρώτη φορά με άμεση ψηφοφορία, τον πρόεδρο της χώρας, σε μία εκλογική αναμέτρηση που αναμένεται να καταλήξει σε θρίαμβο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Σίγουρος για τον εαυτό του, ο Ερντογάν έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία καλώντας τους οπαδούς του «να τινάξουν στον αέρα τις κάλπες» για να δώσουν «ένα δημοκρατικό χαστούκι» στους αντιπάλους του. «Αν το θελήσει ο Θεός, μία νέα Τουρκία γεννιέται αύριο», ήταν η τελευταία του χθεσινή δήλωση.

Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ. Αφγανοί αστυνομικοί σέρνουν ένα κομμάτι από τα συντρίμμια του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων δύο παιδιά και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 35 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε αυτοκινητοπομπή της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf) στην Καμπούλ. Σύμφωνα με την αστυνομία, καμικάζι χρησιμοποίησε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά και το οδήγησε προς την κατεύθυνση που εκινείτο η αυτοκινητοπομπή του ΝΑΤΟ με αμερικανούς στρατιώτες, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από αυτούς. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν λέγοντας ότι στόχος τους ήταν η αυτοκινητοπομπή.
REUTERS / OMAR SOBHANI

Αφγανοί αστυνομικοί σέρνουν ένα κομμάτι από τα συντρίμμια του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων δύο παιδιά και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 35 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε αυτοκινητοπομπή της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf) στην Καμπούλ. Σύμφωνα με την αστυνομία, καμικάζι χρησιμοποίησε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά και το οδήγησε προς την κατεύθυνση που εκινείτο η αυτοκινητοπομπή του ΝΑΤΟ με αμερικανούς στρατιώτες, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από αυτούς. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν λέγοντας ότι στόχος τους ήταν η αυτοκινητοπομπή.

Ο τυφώνας Χαλόνγκ πλήττει την Ιαπωνία. Ισχυρός τυφώνας έπληξε τα ξημερώματα της Κυριακής περιοχές της δυτικής Ιαπωνία, όπου τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Το πέρασμα του τυφώνα προκάλεσε έντονες βροχές και ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 26 άνθρωποι, μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK. Η ΕΜΥ προειδοποίησε για κατολισθήσεις, κύματα μεγάλου ύψους και υπερχείλιση ποταμών. Ο Χαλόνγκ κατευθύνεται προς τα βορειοανατολικά με ταχύτητα 20 χιλιομέτρων ανά ώρα και συνοδεύεται από ανέμους που φτάνουν τα 126 χλμ.
EPA / KIMIMASA MAYAMA

Ισχυρός τυφώνας έπληξε τα ξημερώματα της Κυριακής περιοχές της δυτικής Ιαπωνία, όπου τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Το πέρασμα του τυφώνα προκάλεσε έντονες βροχές και ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 26 άνθρωποι, μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK. Η ΕΜΥ προειδοποίησε για κατολισθήσεις, κύματα μεγάλου ύψους και υπερχείλιση ποταμών. Ο Χαλόνγκ κατευθύνεται προς τα βορειοανατολικά με ταχύτητα 20 χιλιομέτρων ανά ώρα και συνοδεύεται από ανέμους που φτάνουν τα 126 χλμ.