Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 09 Αυγούστου 2014 22:12

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 9 Αυγούστου 2014.

Πακιστάν: Πόζα για φωτογραφία . Μία μαϊμού «ποζάρει» στο φακό με ένα μικρό αγόρι, σε ένα πάρκο στο Ισλαμαμπάντ.
EPA / OMER SALEEM

Μία μαϊμού «ποζάρει» στο φακό με ένα μικρό αγόρι, σε ένα πάρκο στο Ισλαμαμπάντ.

Γάζα: Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας. Παλαιστίνιοι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά σε ένα αυτοκίνητο, μετά από Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν μέχρι στιγμής σήμερα 49 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για 23 ρίψεις ρουκετών από τους Παλαιστίνιους, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ. Συνολικά τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μετά την λήξη της εκεχειρίας. Στην ισραηλινή πλευρά, ένας στρατιώτης και ένας πολίτης τραυματίστηκαν ελαφρά.
REUTERS / IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Παλαιστίνιοι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά σε ένα αυτοκίνητο, μετά από Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν μέχρι στιγμής σήμερα 49 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για 23 ρίψεις ρουκετών από τους Παλαιστίνιους, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ. Συνολικά τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μετά την λήξη της εκεχειρίας. Στην ισραηλινή πλευρά, ένας στρατιώτης και ένας πολίτης τραυματίστηκαν ελαφρά.

Διεθνής διαγωνισμός άλματος σε καταρράκτη στη Βοσνία. Ένας άντρας λαμβάνει μέρος στον πρώτο διεθνή διαγωνισμό άλματος σε καταρράκτη, στην πόλη Jajce στη Βοσνία.
REUTERS / DADO RUVIC

Ένας άντρας λαμβάνει μέρος στον πρώτο διεθνή διαγωνισμό άλματος σε καταρράκτη, στην πόλη Jajce στη Βοσνία.

Ουγκάντα: Έφεση κατά της ακύρωσης του νόμου που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία. Μία γυναίκα φορά μάσκα ενώ γιορτάζει την ακύρωση του νόμου που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία από το συνταγματικό δικαστήριο της Ουγκάντα ​​στην Εντέμπε. Την περασμένη εβδομάδα το συνταγματικό δικαστήριο ακύρωσε το νόμο κατά της ομοφυλοφιλίας, που υπογράφηκε από τον πρόεδρο Γιοουέρι Μουσέβενι τον Φεβρουάριο,  καθώς έκρινε ότι το νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε με την απαιτούμενη απαρτία και αποφάνθηκε ότι είναι παράνομο. Ο γενικός εισαγγελέας της Ουγκάντας κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου, μία κίνηση που θα μπορούσε και πάλι να βλάψει τις σχέσεις με τη Δύση.
REUTERS / STRINGER

Μία γυναίκα φορά μάσκα ενώ γιορτάζει την ακύρωση του νόμου που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία από το συνταγματικό δικαστήριο της Ουγκάντα ​​στην Εντέμπε. Την περασμένη εβδομάδα το συνταγματικό δικαστήριο ακύρωσε το νόμο κατά της ομοφυλοφιλίας, που υπογράφηκε από τον πρόεδρο Γιοουέρι Μουσέβενι τον Φεβρουάριο,  καθώς έκρινε ότι το νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε με την απαιτούμενη απαρτία και αποφάνθηκε ότι είναι παράνομο. Ο γενικός εισαγγελέας της Ουγκάντας κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου, μία κίνηση που θα μπορούσε και πάλι να βλάψει τις σχέσεις με τη Δύση.

Ομπάμα: Η επίλυση της κρίσης στο Ιράκ θα χρειαστεί χρόνο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μιλά στους δημοσιογράφους για την κατάσταση στο Ιράκ, λίγο πριν την αναχώρησή του για τις προγραμματισμένες διακοπές του στο Μαρθας Βίνεγιαρντ, οι οποίες θα διαρκέσουν, με μία διήμερη διακοπή, δύο εβδομάδες.  Ο Ομπάμα δήλωσε το Σάββατο ότι η επίλυση της κρίσης στο Ιράκ δεν θα προκύψει μέσα σε μερικές εβδομάδες, αλλά «θα χρειαστεί κάποιο χρόνο». Όπως είπε, οι ΗΠΑ αύξησαν τη στρατιωτική βοήθεια στην ιρακινή κυβέρνηση και στις κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις που μάχονται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Αρμπίλ του βόρειου Ιράκ.  Παράλληλα ανέφερε ότι οι αμερικανικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν όπλα και εξοπλισμό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επίθεση στο Αρμπίλ.
REUTERS / YURI GRIPAS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μιλά στους δημοσιογράφους για την κατάσταση στο Ιράκ, λίγο πριν την αναχώρησή του για τις προγραμματισμένες διακοπές του στο Μαρθας Βίνεγιαρντ, οι οποίες θα διαρκέσουν, με μία διήμερη διακοπή, δύο εβδομάδες.  Ο Ομπάμα δήλωσε το Σάββατο ότι η επίλυση της κρίσης στο Ιράκ δεν θα προκύψει μέσα σε μερικές εβδομάδες, αλλά «θα χρειαστεί κάποιο χρόνο». Όπως είπε, οι ΗΠΑ αύξησαν τη στρατιωτική βοήθεια στην ιρακινή κυβέρνηση και στις κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις που μάχονται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Αρμπίλ του βόρειου Ιράκ.  Παράλληλα ανέφερε ότι οι αμερικανικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν όπλα και εξοπλισμό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επίθεση στο Αρμπίλ.

Παρέλαση καρναβαλιού στην Αβάνα. Γυναίκες με κοστούμια καρναβαλιού περιμένουν να ξεκινήσει η παρέλαση στην Αβάνα.
REUTERS / ALEXANDRE MENEGHINI

Γυναίκες με κοστούμια καρναβαλιού περιμένουν να ξεκινήσει η παρέλαση στην Αβάνα.

Περίοδος των μουσώνων στην Ινδία . Στιγμιότυπο από τις πλημμυρισμένες όχθες του ποταμού Γάγγη, μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν στη βόρεια ινδική πόλη του Αλαχαμπάντ, κατά την περίοδο των μουσώνων στην Ινδία.
REUTERS / JITENDRA PRAKASH

Στιγμιότυπο από τις πλημμυρισμένες όχθες του ποταμού Γάγγη, μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν στη βόρεια ινδική πόλη του Αλαχαμπάντ, κατά την περίοδο των μουσώνων στην Ινδία.

Καλοκαιρινό στιγμιότυπο στη Χαλκιδική. Στιγμιότυπα από παραλία στην Χαλκιδική.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπα από παραλία στην Χαλκιδική.

Φλαμίνγκο στο Ιράν. Φλαμίνγκο τρέχουν σε αποξηραμένο αλάτι ενώ ετοιμάζονται να πετάξουν, στη λίμνη Μπάκτεγκαν, έξω από το Σιράζ, στο Ιράν.
Reuters / CAREN FIROUZ

Φλαμίνγκο τρέχουν σε αποξηραμένο αλάτι ενώ ετοιμάζονται να πετάξουν, στη λίμνη Μπάκτεγκαν, έξω από το Σιράζ, στο Ιράν.

Βραδινή βόλτα στην Τρανσυλβανία. Τουρίστρια κάνει βόλτα στην πόλη Σίμπιου της Τρανσυλβανίας, στην κεντρική Ρουμανία.
REUTERS / BOGDAN CRISTEL

Τουρίστρια κάνει βόλτα στην πόλη Σίμπιου της Τρανσυλβανίας, στην κεντρική Ρουμανία.

Κίνα: Καταφύγιο και ξεκούραση για τα θύματα του σεισμού. Ένα παιδί κοιμάται έχοντας αγκαλιά μία γάτα, σε ένα καταφύγιο σεισμόπληκτων, στην περιοχή Λουντιάν, στην επαρχία Γιουνάν.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένα παιδί κοιμάται έχοντας αγκαλιά μία γάτα, σε ένα καταφύγιο σεισμόπληκτων, στην περιοχή Λουντιάν, στην επαρχία Γιουνάν.

Πέρασμα της τροπικής καταιγίδας «Ιζέλ» από τη Χαβάη. Σέρφερ απολαμβάνουν τα κύματα στην παραλία Σάντυ, στην ανατολική πλευρά του Οάχου, καθώς η τροπική καταιγίδα «Ιζέλ» κάνει το πέρασμά της από τα νησιά της Χαβάης, στη Χονολουλού. Αν και είχε σημάνει συναγερμός στη Χαβάη, ο τυφώνας Ιζέλ πριν φτάσει στις ακτές της είχε αποδυναμωθεί και υποβιβάστηκε σε τροπική καταιγίδα. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι και οι σφοδρές βροχοπτώσεις ανάγκασαν εκατοντάδες να αναζητήσουν καταφύγιο και περίπου 20.000 να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
REUTERS / HUGH GENTRY

Σέρφερ απολαμβάνουν τα κύματα στην παραλία Σάντυ, στην ανατολική πλευρά του Οάχου, καθώς η τροπική καταιγίδα «Ιζέλ» κάνει το πέρασμά της από τα νησιά της Χαβάης, στη Χονολουλού. Αν και είχε σημάνει συναγερμός στη Χαβάη, ο τυφώνας Ιζέλ πριν φτάσει στις ακτές της είχε αποδυναμωθεί και υποβιβάστηκε σε τροπική καταιγίδα. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι και οι σφοδρές βροχοπτώσεις ανάγκασαν εκατοντάδες να αναζητήσουν καταφύγιο και περίπου 20.000 να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα