Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2014 19:31

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014.

Κίνα: Συνεχίζεται η αναζήτηση αγνοουμένων μετά τον σεισμό. Διασώστες ψάχνουν για επιζώντες από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε την Κυριακή στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας. Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 114 συνεχίζουν να αγνοούνται.
EPA / WU HONG

Διασώστες ψάχνουν για επιζώντες από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε την Κυριακή στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας. Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 114 συνεχίζουν να αγνοούνται.

Απειλεί να μπλοκάρει και τη διέλευση πτήσεων η Ρωσία. Η ουρά συμπύκνωσης που άφησε πίσω του ένα επιβατηγό αεροπλάνο διακρίνεται πίσω από τη ρωσική σημαία στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντ. Μεντβέντεφ υποστήριξε ότι η Ρωσία εξετάζει και το ενδεχόμενο να επιβάλει απαγόρευση της διέλευσης επάνω από το ρωσικό έδαφος των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της Ε.Ε. και των ΗΠΑ από και προς την Ασία.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Η ουρά συμπύκνωσης που άφησε πίσω του ένα επιβατηγό αεροπλάνο διακρίνεται πίσω από τη ρωσική σημαία στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντ. Μεντβέντεφ υποστήριξε ότι η Ρωσία εξετάζει και το ενδεχόμενο να επιβάλει απαγόρευση της διέλευσης επάνω από το ρωσικό έδαφος των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της Ε.Ε. και των ΗΠΑ από και προς την Ασία.

Εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας. Εντολή στον ισραηλινό στρατό να απαντήσει στην εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους, έδωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου, λίγες ώρες μετά τη λήξη της τριήμερης εκεχειρίας.  Προηγήθηκε η εκτόξευση μεγάλου αριθμού ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινού εδάφους. Η ισχύς της κατάπαυσης του πυρός έληξε στις 8 το πρωί, με τη Χαμάς να ανακοινώνει ότι αρνείται την παράτασή της.
EPA / JIM HOLLANDER

Εντολή στον ισραηλινό στρατό να απαντήσει στην εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους, έδωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου, λίγες ώρες μετά τη λήξη της τριήμερης εκεχειρίας.  Προηγήθηκε η εκτόξευση μεγάλου αριθμού ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινού εδάφους. Η ισχύς της κατάπαυσης του πυρός έληξε στις 8 το πρωί, με τη Χαμάς να ανακοινώνει ότι αρνείται την παράτασή της.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Βόλτα με το ποδήλατο στην πλατεία Μοναστηρακίου, στο κέντρο της Αθήνας.
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Βόλτα με το ποδήλατο στην πλατεία Μοναστηρακίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Αταίριαστοι φίλοι. Μία νεαρή τίγρης προστατεύει με το πόδι της ένα γουρουνάκι την ώρα που θηλάζει στο ζωολογικό κήπο Sriracha, στην Πατάγια, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ. Η αταίριαστοι αυτοί φίλοι, καθώς και πολλά άλλα ζώα που φιλοξενούνται στο εν λόγω πάρκο αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες.
EPA / BARBARA WALTON

Μία νεαρή τίγρης προστατεύει με το πόδι της ένα γουρουνάκι την ώρα που θηλάζει στο ζωολογικό κήπο Sriracha, στην Πατάγια, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ. Η αταίριαστοι αυτοί φίλοι, καθώς και πολλά άλλα ζώα που φιλοξενούνται στο εν λόγω πάρκο αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Τουρκία: Φαβορί για τις προεδρικές εκλογές ο Ερντογάν . Μία μισοσκισμένη αφίσα του Τούρκου πρωθυπουργού και υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διακρίνεται σε τοίχο της Κωνσταντινούπολης. Οι τουρκικές προεδρικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 10 Αυγούστου. Έπειτα από περισσότερα από 11 χρόνια ως επικεφαλής της κυβέρνησης, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ερντογάν, κατά πάσα πιθανότητα, θα εκλεγεί αρχηγός του κράτους στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας.
EPA / TOLGA BOZOGLU

Μία μισοσκισμένη αφίσα του Τούρκου πρωθυπουργού και υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διακρίνεται σε τοίχο της Κωνσταντινούπολης. Οι τουρκικές προεδρικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 10 Αυγούστου. Έπειτα από περισσότερα από 11 χρόνια ως επικεφαλής της κυβέρνησης, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ερντογάν, κατά πάσα πιθανότητα, θα εκλεγεί αρχηγός του κράτους στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας.

Στο CAS o Σουάρες. Ο Ουρουγουανός επιθετικός Λουίς Σουάρες κατά την άφιξή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού της Λωζάνης (CAS). Ο Σουάρες έχει προσφύγει κατά της ποινής αποκλεισμού από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τέσσερις μήνες, που του επιβλήθηκε από τη FIFA, για το δάγκωμα στον Τζόρτζιο Κιελίνι, στον αγώνα με την Ιταλία για τον 4ο όμιλο του Μουντιάλ 2014.
REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Ο Ουρουγουανός επιθετικός Λουίς Σουάρες κατά την άφιξή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού της Λωζάνης (CAS). Ο Σουάρες έχει προσφύγει κατά της ποινής αποκλεισμού από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τέσσερις μήνες, που του επιβλήθηκε από τη FIFA, για το δάγκωμα στον Τζόρτζιο Κιελίνι, στον αγώνα με την Ιταλία για τον 4ο όμιλο του Μουντιάλ 2014.

45 χρόνια από την κυκλοφορία του Abbey Road. Θαυμαστής των Beatles φορά μία μπλούζα με το θρυλικό εξώφυλλο του άλμπουμ «Abbey Road» των Beatles στη διάσημη διάβαση πεζών του Abbey Road, στο Λονδίνο. Εκατοντάδες θαυμαστές των «Σκαθαριών» συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την 45η επέτειο της κυκλοφορίας του Abbey Road, αναπαριστώντας τη φωτογραφία στο εξώφυλλο του δίσκου.
EPA / ANDY RAIN

Θαυμαστής των Beatles φορά μία μπλούζα με το θρυλικό εξώφυλλο του άλμπουμ «Abbey Road» των Beatles στη διάσημη διάβαση πεζών του Abbey Road, στο Λονδίνο. Εκατοντάδες θαυμαστές των «Σκαθαριών» συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την 45η επέτειο της κυκλοφορίας του Abbey Road, αναπαριστώντας τη φωτογραφία στο εξώφυλλο του δίσκου.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Ντόνετσκ. Κάτοικοι της πόλης Ντόνετσκ στην Ανατολική Ουκρανία, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και ζουν σε σκηνές στο πάρκο της πόλης εξαιτίας των βομβαρδισμών.
REUTERS / SERGEI KARPUKHIN

Κάτοικοι της πόλης Ντόνετσκ στην Ανατολική Ουκρανία, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και ζουν σε σκηνές στο πάρκο της πόλης εξαιτίας των βομβαρδισμών.

Καύσωνας στην Ινδία. Άνδρας δροσίζεται στους καταρράκτες Tungareshwar, στα προάστια της Βομβάης στην Ινδία.
REUTERS / SHAILESH ANDRADE

Άνδρας δροσίζεται στους καταρράκτες Tungareshwar, στα προάστια της Βομβάης στην Ινδία.