Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014 19:00

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014.

Ισπανία: 28 εκατομμύρια τουρίστες το πρώτο εξάμηνο του 2014. Ένα παιδί περπατά στην παραλία Malagueta της Μάλαγα. Η Ισπανία φιλοξένησε 28 εκατομμύρια αλλοδαπούς τουρίστες το πρώτο εξάμηνο του 2014, σημειώνοντας άνοδο 7,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του ισπανικού Ινστιτούτου Τουριστικών Μελετών.
REUTERS / JON NAZCA

Ένα παιδί περπατά στην παραλία Malagueta της Μάλαγα. Η Ισπανία φιλοξένησε 28 εκατομμύρια αλλοδαπούς τουρίστες το πρώτο εξάμηνο του 2014, σημειώνοντας άνοδο 7,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του ισπανικού Ινστιτούτου Τουριστικών Μελετών.

Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 1-0. Την ήττα με 1-0 από τη Λίβερπουλ γνώρισε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο παιχνίδι που έδωσε επί αμερικανικού εδάφους, στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά που συμμετέχει. Οι «ερυθρόλευκοι», που στην πρεμιέρα της διοργάνωσης επικράτησαν με 3-0 της Μίλαν, αυτή την φορά δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και ηττήθηκαν από την ακίνδυνη Λίβερπουλ.
EPA / TANNEN MAURY

Την ήττα με 1-0 από τη Λίβερπουλ γνώρισε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο παιχνίδι που έδωσε επί αμερικανικού εδάφους, στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά που συμμετέχει. Οι «ερυθρόλευκοι», που στην πρεμιέρα της διοργάνωσης επικράτησαν με 3-0 της Μίλαν, αυτή την φορά δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και ηττήθηκαν από την ακίνδυνη Λίβερπουλ.

Άμεση και άνευ όρων εκεχειρία στη Γάζα ζητά ο ΟΗΕ. Σκιές Ισραηλινών στρατιωτών διακρίνονται σε απροσδιόριστη τοποθεσία κοντά στα ισραηλινά σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Σε «άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με δήλωση που υιοθέτησε ομόφωνα στη διάρκεια σημερινής έκτακτης συνεδρίασής του.
EPA / ATEF SAFADI

Σκιές Ισραηλινών στρατιωτών διακρίνονται σε απροσδιόριστη τοποθεσία κοντά στα ισραηλινά σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Σε «άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με δήλωση που υιοθέτησε ομόφωνα στη διάρκεια σημερινής έκτακτης συνεδρίασής του.

Συνάντηση Αντ. Σαμαρά – Ν. Αναστασιάδη . Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς (δεξιά), ανταλλάσει χειραψία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη (αριστερά), στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης εργασίας του Νίκου Αναστασιάδη στην Αθήνα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς (δεξιά), ανταλλάσει χειραψία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη (αριστερά), στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης εργασίας του Νίκου Αναστασιάδη στην Αθήνα.

Υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα . Υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα τη  Δευτέρα. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Αττική, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα τη  Δευτέρα. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Αττική, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.

Το ποτάμι... βάφτηκε κόκκινο. Ένας άντρας κοιτά τα νερά του ποταμού που διασχίζει την πόλη Γενζού στην Κίνα, τα οποία έχουν πάρει κόκκινο χρώμα. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το φαινόμενο αποδίδεται στην παράνομη απόθεση κουβάδων με κόκκινη χρωστική ουσία κοντά στις όχθες του ποταμού. Οι αρχές περιβαλλοντικής προστασίας σημείωσαν πάντως ότι δεν έχουν εντοπίσει βλαβερές ουσίες στο νερό.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένας άντρας κοιτά τα νερά του ποταμού που διασχίζει την πόλη Γενζού στην Κίνα, τα οποία έχουν πάρει κόκκινο χρώμα. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το φαινόμενο αποδίδεται στην παράνομη απόθεση κουβάδων με κόκκινη χρωστική ουσία κοντά στις όχθες του ποταμού. Οι αρχές περιβαλλοντικής προστασίας σημείωσαν πάντως ότι δεν έχουν εντοπίσει βλαβερές ουσίες στο νερό.

Παιχνίδι στην Καμπούλ. Ένα αγόρι έχει ανέβει σε καρουζέλ κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το τέλος του Ραμαζανιού στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν. 
EPA / JAWAD JALALI

Ένα αγόρι έχει ανέβει σε καρουζέλ κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το τέλος του Ραμαζανιού στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν. 

Έρευνες για προϊστορικό ευρωπαϊκό χωριό, στον Αργολικό Κόλπο. Το MS Turanor PlanetSolar, το μεγαλύτερο ηλιακό Catamaran στον κόσμο περνά τη διώρυγα της Κορίνθου. Η άφιξη του σκάφους στην Ελλάδα, γίνεται στο πλαίσιο της αρχαιολογικής αποστολής TerraSubmersa, που αφορά την εξερεύνηση και τοπογραφική αποτύπωση προϊστορικού οικισμού, στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού κόλπου, στην Κοιλάδα της Αργολίδας. Ελβετοί και Έλληνες αρχαιολόγοι, θα αναζητήσουν με υποθαλάσσια εξερεύνηση, ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας σε μία περιοχή που ενδέχεται να είναι ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς στον ευρωπαϊκό χώρο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Το MS Turanor PlanetSolar, το μεγαλύτερο ηλιακό Catamaran στον κόσμο περνά τη διώρυγα της Κορίνθου. Η άφιξη του σκάφους στην Ελλάδα, γίνεται στο πλαίσιο της αρχαιολογικής αποστολής TerraSubmersa, που αφορά την εξερεύνηση και τοπογραφική αποτύπωση προϊστορικού οικισμού, στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού κόλπου, στην Κοιλάδα της Αργολίδας. Ελβετοί και Έλληνες αρχαιολόγοι, θα αναζητήσουν με υποθαλάσσια εξερεύνηση, ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας σε μία περιοχή που ενδέχεται να είναι ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς στον ευρωπαϊκό χώρο.

Πανηγυρίζοντας το τέλος του Ραμαζανιού. Παιδιά στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, γιορτάζουν την ημέρα Εΐντ αλ-Φιτρ, τη μεγάλη μουσουλμανική εορτή που συμβολίζει το τέλος του Ραμαζανιού.
REUTERS / FEISAL OMAR

Παιδιά στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, γιορτάζουν την ημέρα Εΐντ αλ-Φιτρ, τη μεγάλη μουσουλμανική εορτή που συμβολίζει το τέλος του Ραμαζανιού.

Επέτειος από την έναρξη του Α
Reuters / NEIL HALL

Εθελόντρια τοποθετεί κεραμικές παπαρούνες σε έκθεμα με τίτλο «Αίμα σάρωσε την Γη και Θάλασσες έγιναν κόκκινες» , στον Πύργο του Λονδίνου για την επέτειο από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Το συγκεκριμένο έργο, δημιουργία του καλλιτέχνη Paul Cummins,  θα αποτελείται από  888.246 κεραμικές παπαρούνες - φόρο τιμής στα θύματα του Μεγάλου Πολέμου.

Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια. Πυρκαγιά στο πάρκο Εθνικό Πάρκο Γιοσεμίτ της Καλιφόρνια έχει κάψει από χθες πάνω από 1.000 εκτάρια. Περισσότεροι από 400 πυροσβέστες και ελικόπτερα προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες.
EPA / STUART PALLEY

Πυρκαγιά στο πάρκο Εθνικό Πάρκο Γιοσεμίτ της Καλιφόρνια έχει κάψει από χθες πάνω από 1.000 εκτάρια. Περισσότεροι από 400 πυροσβέστες και ελικόπτερα προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες.