Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014 22:39

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 27 Ιουλίου 2014.

61η επέτειος από το τέλος του πολέμου της Κορέας. Βετεράνοι χαιρετούν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της 61ης επετείου από την υπογραφή της συμφωνίας εκεχειρίας, που έληξε τον Πόλεμο της Κορέας, στην Πιονγκγιάνγκ. Η Βόρεια Κορέα την Κυριακή γιόρτασε την 61η επέτειο από τη λήξη του κορεατικού πολέμου.
REUTERS / KYODO

Βετεράνοι χαιρετούν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της 61ης επετείου από την υπογραφή της συμφωνίας εκεχειρίας, που έληξε τον Πόλεμο της Κορέας, στην Πιονγκγιάνγκ. Η Βόρεια Κορέα την Κυριακή γιόρτασε την 61η επέτειο από τη λήξη του κορεατικού πολέμου.

ΗΠΑ: Ημέρα χαράς στις φυλακές της Καλιφόρνια. Ο Φαραό Χέιγουντ παίζει με τη δίχρονη κόρη του Άισις, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου που υπάγεται στο πρόγραμμα "Get On the Bus", στις πολιτειακές φυλακές Φόλσομ στην Καλιφόρνια. Το πρόγραμμα "Get On the Bus" προσφέρει δωρεάν μετακίνηση των παιδιών και των συνοδών τους στις φυλακές που κρατούνται οι γονείς τους, ως μία προσπάθεια για την επανένωση των παιδιών με τους έγκλειστους γονείς τους.
REUTERS / ELIJAH NOUVELAGE

Ο Φαραό Χέιγουντ παίζει με τη δίχρονη κόρη του Άισις, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου που υπάγεται στο πρόγραμμα "Get On the Bus", στις πολιτειακές φυλακές Φόλσομ στην Καλιφόρνια. Το πρόγραμμα "Get On the Bus" προσφέρει δωρεάν μετακίνηση των παιδιών και των συνοδών τους στις φυλακές που κρατούνται οι γονείς τους, ως μία προσπάθεια για την επανένωση των παιδιών με τους έγκλειστους γονείς τους.

Απολαμβάνοντας τη λιακάδα στη Βρετανία. Μία γυναίκα απολαμβάνει τον ήλιο, μία ηλιόλουστη ζεστή ημέρα στο Χάιντ Παρκ στο κεντρικό Λονδίνο.
Reuters / NEIL HALL

Μία γυναίκα απολαμβάνει τον ήλιο, μία ηλιόλουστη ζεστή ημέρα στο Χάιντ Παρκ στο κεντρικό Λονδίνο.

Βομβαρδισμός στο Χαλέπι . Μέλος της πολιτικής άμυνας αναζητά επιζώντες ανάμεσα σε συντρίμμια, σε τοποθεσία που σύμφωνα με ακτιβιστές, βομβαρδίστηκε από δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, στη γειτονιά Αλ-Σαάρ στο Χαλέπι.
REUTERS / HAMID KHATIB

Μέλος της πολιτικής άμυνας αναζητά επιζώντες ανάμεσα σε συντρίμμια, σε τοποθεσία που σύμφωνα με ακτιβιστές, βομβαρδίστηκε από δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, στη γειτονιά Αλ-Σαάρ στο Χαλέπι.

Πακιστάν: Συνωστισμός στις συγκοινωνίες ενόψει του Ιντ αλ-φιτρ. Κόσμος διακρίνεται μέσα από το παράθυρο ενός τρένου στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Καράτσι, καθώς επιστρέφει σπίτι για τον εορτασμό του Ιντ αλ-φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.
REUTERS / AKHTAR SOOMRO

Κόσμος διακρίνεται μέσα από το παράθυρο ενός τρένου στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Καράτσι, καθώς επιστρέφει σπίτι για τον εορτασμό του Ιντ αλ-φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

Ένας διαφορετικός... ταξιδιώτης διασχίζει τον Καναδά με οτοστόπ. Το ανθρωπόμορφο ρομπότ που ονομάζεται hitchBOT, κάθεται στην άκρη του αυτοκινητόδρομου 102 έξω από το Χάλιφαξ στη Νέα Σκοτία, κάνοντας οτοστόπ, για να ξεκινήσει το ταξίδι του. Το hitchBOT έχει σκοπό να κάνει ένα ταξίδι 6.000 χιλιομέτρων, διαασχίζοντας τη χώρα με οτοστόπ. Το ταξίδι θα ξεκινήσει από το Institute for Applied Creativity και την Anna Leonowens Gallery, που βρίσκονται στο Nova Scotia College of Art and Design (NSCAD- Χάλιφαξ), με προορισμό τη Βικτώρια (Βρετανική Κολούμπια). Το hitchBOT περιγράφεται ως ένα «εξωστρεφές» και «χαρισματικό» ρομπότ, που χάρη στα κοινωνικά του χαρίσματα θα μπορέσει να ταξιδέψει στους δρόμους της χώρας. Χάρη στην τεχνητή του νοημοσύνη και το user interface design, το οποίο περιλαμβάνει αναγνώριση και επεξεργασία φωνής και διασυνδεσιμότητα 3G και WiFi, το ρομπότ θα είναι σε θέση να γνωρίζει την ακριβή του θέση και να σχεδιάζει από εκεί και πέρα το ταξίδι του.
REUTERS / PAUL DARROW

Το ανθρωπόμορφο ρομπότ που ονομάζεται hitchBOT, κάθεται στην άκρη του αυτοκινητόδρομου 102 έξω από το Χάλιφαξ στη Νέα Σκοτία, κάνοντας οτοστόπ, για να ξεκινήσει το ταξίδι του. Το hitchBOT έχει σκοπό να κάνει ένα ταξίδι 6.000 χιλιομέτρων, διαασχίζοντας τη χώρα με οτοστόπ. Το ταξίδι θα ξεκινήσει από το Institute for Applied Creativity και την Anna Leonowens Gallery, που βρίσκονται στο Nova Scotia College of Art and Design (NSCAD- Χάλιφαξ), με προορισμό τη Βικτώρια (Βρετανική Κολούμπια). Το hitchBOT περιγράφεται ως ένα «εξωστρεφές» και «χαρισματικό» ρομπότ, που χάρη στα κοινωνικά του χαρίσματα θα μπορέσει να ταξιδέψει στους δρόμους της χώρας. Χάρη στην τεχνητή του νοημοσύνη και το user interface design, το οποίο περιλαμβάνει αναγνώριση και επεξεργασία φωνής και διασυνδεσιμότητα 3G και WiFi, το ρομπότ θα είναι σε θέση να γνωρίζει την ακριβή του θέση και να σχεδιάζει από εκεί και πέρα το ταξίδι του.

Ισραηλινοί στρατιώτες εν ώρα εκεχειρίας. Στρατιώτες πλένονται σε μια περιοχή συγκέντρωσης του Ισραηλινού στρατού, μετά τη διέλευση πίσω στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας. Οι ένοπλοι μαχητές της Χαμάς συμφώνησαν το πρωί της Κυριακής σε νέα 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα λόγω του εορτασμού του Ιντ αλ Φιτρ--που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού κι αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Αρνητικός εμφανίσθηκε σε δηλώσεις του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δηλώνοντας πως η Χαμάς παραβίασε την εκεχειρία το Σάββατο το βράδυ με την εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ και υπογραμμίζοντας πως το Ισραήλ θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να προστατέψει τους πολίτες του.
REUTERS / RONEN ZVULUN

Στρατιώτες πλένονται σε μια περιοχή συγκέντρωσης του Ισραηλινού στρατού, μετά τη διέλευση πίσω στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας. Οι ένοπλοι μαχητές της Χαμάς συμφώνησαν το πρωί της Κυριακής σε νέα 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα λόγω του εορτασμού του Ιντ αλ Φιτρ--που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού κι αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Αρνητικός εμφανίσθηκε σε δηλώσεις του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δηλώνοντας πως η Χαμάς παραβίασε την εκεχειρία το Σάββατο το βράδυ με την εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ και υπογραμμίζοντας πως το Ισραήλ θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να προστατέψει τους πολίτες του.

Ποδηλατικές ακροβασίες στην Κίνα. Νέος εκτελεί ένα άλμα με το ποδήλατο, στην Ξιανγκγιάνγκ, στην επαρχία Χουμπέι.
REUTERS / DARLEY SHEN

Νέος εκτελεί ένα άλμα με το ποδήλατο, στην Ξιανγκγιάνγκ, στην επαρχία Χουμπέι.

Sumo Run στο Λονδίνο. Δρομείς διασκεδάζουν λίγο πριν την έναρξη του Sumo Run, στο πάρκο Battersea στο Λονδίνο. Το Sumo Run είναι ένας φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου, κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες τρέχουν μία διαδρομή πέντε χιλιομέτρων φορώντας φουσκωτά κοστούμια, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την μόρφωση και την εκπαίδευση παιδιών στην Αφρική. 
Reuters / NEIL HALL

Δρομείς διασκεδάζουν λίγο πριν την έναρξη του Sumo Run, στο πάρκο Battersea στο Λονδίνο. Το Sumo Run είναι ένας φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου, κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες τρέχουν μία διαδρομή πέντε χιλιομέτρων φορώντας φουσκωτά κοστούμια, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την μόρφωση και την εκπαίδευση παιδιών στην Αφρική. 

Φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής στην Ελβετία. Ελβετοί  παίζουν ένα παραδοσιακό μουσικό πνευστό όργανο, το λεγόμενο alphorn ή αλπικό κέρας, την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ Ελβετικής παραδοσιακής μουσικής στο Lac de Tracouet, κοντά στο χωριό Νεντάζ, στην Ελβετία. Το όργανο alphorn, είναι φτιαγμένο από ξύλο και χρησιμοποιείται στις Ελβετικές  Άλπεις.
REUTERS / PIERRE ALBOUY

Ελβετοί  παίζουν ένα παραδοσιακό μουσικό πνευστό όργανο, το λεγόμενο alphorn ή αλπικό κέρας, την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ Ελβετικής παραδοσιακής μουσικής στο Lac de Tracouet, κοντά στο χωριό Νεντάζ, στην Ελβετία. Το όργανο alphorn, είναι φτιαγμένο από ξύλο και χρησιμοποιείται στις Ελβετικές  Άλπεις.

Formula 1:  Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο θιάμβευσε στο γκραν πρι της Ουγγαρίας. Την κυριαρχία της Μερτσέντες «έσπασε» ο Ντανιέλ Ρικιάρντο, ο οποίος με εξαιρετική στρατηγική ήταν ο μεγάλος νικητής στο γκραν πρι της Ουγγαρίας, 11ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Αυστραλός πιλότος πανηγύρισε την 2η νίκη στην καριέρα του. Είχε καλύτερη στρατηγική στα πιτ στοπ και με την τύχη να είναι με το μέρος του, άφησε πίσω του τον Ισπανό οδηγό Φερνάντο Αλόνσο (καλύτερος τερματισμός από την έναρξη της περιόδου) και το Βρετανό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον.
REUTERS / LASZLO BALOGH

Την κυριαρχία της Μερτσέντες «έσπασε» ο Ντανιέλ Ρικιάρντο, ο οποίος με εξαιρετική στρατηγική ήταν ο μεγάλος νικητής στο γκραν πρι της Ουγγαρίας, 11ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Αυστραλός πιλότος πανηγύρισε την 2η νίκη στην καριέρα του. Είχε καλύτερη στρατηγική στα πιτ στοπ και με την τύχη να είναι με το μέρος του, άφησε πίσω του τον Ισπανό οδηγό Φερνάντο Αλόνσο (καλύτερος τερματισμός από την έναρξη της περιόδου) και το Βρετανό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον.

Προετοιμασία για τον εορτασμό της Ημέρας του Στρατού στην Κίνα. Παραστρατιωτικοί αστυνομικοί κάνουν πρόβες για μία παράσταση, ενόψει της Ημέρας του Στρατού, στην Χουαμπέι, στην επαρχία Ανούι. Η Ημέρα του Στρατού γιορτάζεται στην Κίνα την 1η Αυγούστου.
REUTERS / CHINA DAILY

Παραστρατιωτικοί αστυνομικοί κάνουν πρόβες για μία παράσταση, ενόψει της Ημέρας του Στρατού, στην Χουαμπέι, στην επαρχία Ανούι. Η Ημέρα του Στρατού γιορτάζεται στην Κίνα την 1η Αυγούστου.

Αύξηση του τουρισμού στην Ισπανία. Κόσμος αναζητά δροσιά στις παραλίες της Καλέγια, βόρεια της Βαρκελώνης. Η Ισπανία υποδέχτηκε 28 εκατομμύρια ξένους τουρίστες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ισπανικό Ινστιτούτο Τουριστικών Μελετών.
REUTERS / ALBERT GEA

Κόσμος αναζητά δροσιά στις παραλίες της Καλέγια, βόρεια της Βαρκελώνης. Η Ισπανία υποδέχτηκε 28 εκατομμύρια ξένους τουρίστες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ισπανικό Ινστιτούτο Τουριστικών Μελετών.

Στο λιμάνι της Γένοβας έφτασε το Costa Concordia. Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το τελευταίο ταξίδι του Costa Concordia, καθώς οδηγήθηκε από ρυμουλκό στον ειδικό βραχίονα του λιμένα της Γένοβας όπου το πλοίο θα αγκυροβολήσει και θα παραμείνει για τους επόμενους 24 μήνες, προκειμένου να περατωθεί η διαδικασία διάλυσής του.
REUTERS / GIAMPIERO SPOSITO

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το τελευταίο ταξίδι του Costa Concordia, καθώς οδηγήθηκε από ρυμουλκό στον ειδικό βραχίονα του λιμένα της Γένοβας όπου το πλοίο θα αγκυροβολήσει και θα παραμείνει για τους επόμενους 24 μήνες, προκειμένου να περατωθεί η διαδικασία διάλυσής του.

Κυριακάτικο πρωινό στην Αθήνα. Ένας άνδρας κάνει τζόκινγκ στο συγκρότημα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Ένας άνδρας κάνει τζόκινγκ στο συγκρότημα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας.