Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014 21:59

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 26 Ιουλίου 2014.

Τα 100 εκατομμύρια έφτασε ο πλυθυσμός στις Φιλιππίνες. Νοσοκόμα κρατά ένα νεογέννητο κοριτσάκι, βάρους 2,8 κιλών και ύψους 45 εκατοστών, στο μαιευτήριο Φαμπέλα στη Μανίλα, στις Φιλιππίνες. Με τη γέννηση του μωρού αυτού, ο πληθυσμός των Φιλιππίνων άγγιξε τα 100 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Επιτροπή για τον Πληθυσμό (POPCOM). Με βάση τις προβλέψεις της Στατιστικής Αρχής Φιλιππίνων, κάθε λεπτό γεννιούνται τρία μωρά στις Φιλιππίνες.
EPA / RITCHIE B. TONGO

Νοσοκόμα κρατά ένα νεογέννητο κοριτσάκι, βάρους 2,8 κιλών και ύψους 45 εκατοστών, στο μαιευτήριο Φαμπέλα στη Μανίλα, στις Φιλιππίνες. Με τη γέννηση του μωρού αυτού, ο πληθυσμός των Φιλιππίνων άγγιξε τα 100 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Επιτροπή για τον Πληθυσμό (POPCOM). Με βάση τις προβλέψεις της Στατιστικής Αρχής Φιλιππίνων, κάθε λεπτό γεννιούνται τρία μωρά στις Φιλιππίνες.

Διαδηλώσεις για τη Γάζα στο Παρίσι. Διαδηλωτής μπροστά σε άντρες της γαλλικής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τη Γάζα, στο κέντρο του Παρισιού. Διαδηλώσεις  υπέρ των Παλαιστινιών που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας και κατά των ισραηλινών επιθέσεων στην περιοχή που έχουν κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, πραγματοποίησαν το Σάββατο διαδηλωτές στο Παρίσι. Οι διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να υπάρξουν και μικρής κλίμακας συγκρούσεις με την αστυνομία.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Διαδηλωτής μπροστά σε άντρες της γαλλικής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τη Γάζα, στο κέντρο του Παρισιού. Διαδηλώσεις  υπέρ των Παλαιστινιών που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας και κατά των ισραηλινών επιθέσεων στην περιοχή που έχουν κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, πραγματοποίησαν το Σάββατο διαδηλωτές στο Παρίσι. Οι διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να υπάρξουν και μικρής κλίμακας συγκρούσεις με την αστυνομία.

Καύσωνας στην Ιαπωνία. Ένα μικρό αγόρι παίζει μέσα σε ένα συντριβάνι σε ένα πάρκο στο Τόκιο. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν το Σάββατο τη ζωή τους και 1.810 ακόμη χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία εξαιτίας του κύματος καύσωνα που σαρώνει την Ιαπωνία. Η θερμοκρασία ξεπέρασε σήμερα τους 35 βαθμούς υπό σκιά σε πολυάριθμες περιοχές της Ιαπωνίας και κατά τόπους έφθασε τους 39 βαθμούς κελσίου. Όλοι οι θάνατοι αναφέρθηκαν στη δυτική Ιαπωνία, όπου οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προειδοποίησε εκ νέου σήμερα για επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή σε όλες τις περιοχές της νότιας και της κεντρικής Ιαπωνίας, από την ανατολή ως τη δύση.
EPA / FRANCK ROBICHON

Ένα μικρό αγόρι παίζει μέσα σε ένα συντριβάνι σε ένα πάρκο στο Τόκιο. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν το Σάββατο τη ζωή τους και 1.810 ακόμη χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία εξαιτίας του κύματος καύσωνα που σαρώνει την Ιαπωνία. Η θερμοκρασία ξεπέρασε σήμερα τους 35 βαθμούς υπό σκιά σε πολυάριθμες περιοχές της Ιαπωνίας και κατά τόπους έφθασε τους 39 βαθμούς κελσίου. Όλοι οι θάνατοι αναφέρθηκαν στη δυτική Ιαπωνία, όπου οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προειδοποίησε εκ νέου σήμερα για επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή σε όλες τις περιοχές της νότιας και της κεντρικής Ιαπωνίας, από την ανατολή ως τη δύση.

Διαδηλώσεις για τη Γάζα στο Λονδίνο. Διαδηλώτρια με το πρόσωπο βαμμένο στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης, βρίσκεται έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία στο δυτικό Λονδίνο.  Περίπου 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, διαδήλωσαν το Σάββατο στο Λονδίνο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους και για να απαιτήσουν «να τερματιστεί η σφαγή στη Γάζα». Κυματίζοντας παλαιστινιακές σημαίες και κρατώντας πλακάτ που καλούσαν να δοθεί ένα «τέλος στην πολιορκία» στη Λωρίδα της Γάζας και να υπάρξει «λευτεριά στην Παλαιστίνη», διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Κένζινγκτον (δυτικό Λονδίνο).
REUTERS / LUKE MACGREGOR

Διαδηλώτρια με το πρόσωπο βαμμένο στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης, βρίσκεται έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία στο δυτικό Λονδίνο.  Περίπου 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, διαδήλωσαν το Σάββατο στο Λονδίνο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους και για να απαιτήσουν «να τερματιστεί η σφαγή στη Γάζα». Κυματίζοντας παλαιστινιακές σημαίες και κρατώντας πλακάτ που καλούσαν να δοθεί ένα «τέλος στην πολιορκία» στη Λωρίδα της Γάζας και να υπάρξει «λευτεριά στην Παλαιστίνη», διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Κένζινγκτον (δυτικό Λονδίνο).

Ισπανία: Ξαναπαίρνουν ζωή οι δεινόσαυροι στο πάρκο του Μπιλμπάο. Αντίγραφο του Τυραννόσαυρου Ρεξ σε φυσικό μέγεθος, στο πάρκο Karpin Abentura, στην κοιλάδα Καράντζα, 50 χιλιόμετρα από το Μπιλμπάο. Το πάρκο, το οποίο φιλοξενεί διάφορα είδη άγριας ζωής και διαθέτει περιοχές αναπαράστασης της περιόδου των δεινοσαύρων, άνοιξε ξανά τις πόρτες του το Σάββατο, μετά τις ζημιές λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων. O T-Rex ήταν σαρκοφάγος δεινόσαυρος βαρους επτά τόνων, ο οποίος ζούσε σε δάση με κοντινά ποτάμια και βάλτους πριν από 85 εκατομμύρια χρόνια.
Reuters / VINCENT WEST

Αντίγραφο του Τυραννόσαυρου Ρεξ σε φυσικό μέγεθος, στο πάρκο Karpin Abentura, στην κοιλάδα Καράντζα, 50 χιλιόμετρα από το Μπιλμπάο. Το πάρκο, το οποίο φιλοξενεί διάφορα είδη άγριας ζωής και διαθέτει περιοχές αναπαράστασης της περιόδου των δεινοσαύρων, άνοιξε ξανά τις πόρτες του το Σάββατο, μετά τις ζημιές λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων. O T-Rex ήταν σαρκοφάγος δεινόσαυρος βαρους επτά τόνων, ο οποίος ζούσε σε δάση με κοντινά ποτάμια και βάλτους πριν από 85 εκατομμύρια χρόνια.

ΗΠΑ: Διεθνής έκθεση Comic-Con 2014 στο Σαν Ντιέγκο. Μία γυναίκα βρίσκεται σε ένα γιγάντιο κουκούλι, από την τηλεοπτική σειρά "Falling Skies", για να βγάλει φωτογραφία, κατά τη διάρκεια της  διεθνούς έκθεσης Comic-Con 2014 στο Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια.
REUTERS / SANDY HUFFAKER

Μία γυναίκα βρίσκεται σε ένα γιγάντιο κουκούλι, από την τηλεοπτική σειρά "Falling Skies", για να βγάλει φωτογραφία, κατά τη διάρκεια της  διεθνούς έκθεσης Comic-Con 2014 στο Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια.

Κούβα: Επέτειος της 26ης Ιουλίου του 1953. Πορτραίτο του πρώην προέδρου της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, σε δρόμο στην επαρχία της Αρτεμίσα, κοντά στην Αβάνα. Στις 26 Ιουλίου, οι Κουβανοί γιορτάζουν την 61η επέτειο της 26ης Ιουλίου του 1953, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της κουβανικής επανάστασης. Η Κουβανική Επανάσταση ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου 1953, όταν ομάδα επαναστατών με ηγέτη τον Φιντέλ Κάστρο εξαπέλυσε επίθεση κατά του στρατοπέδου Μοντάδα, η οποία όμως απέτυχε. Ο Φιντέλ Κάστρο συνελήφθη και καταδικάστηκε από το καθεστώς Μπατίστα σε φυλάκιση 15 ετών. Όμως, το 1955 αμνηστεύτηκε και κατέφυγε στις ΗΠΑ. Μετά από αυτή την επίθεση, η ομάδα ανασυγκροτήθηκε στο Μεξικό το 1955, έχοντας ως μέλη 82 εξόριστους επαναστάτες, μεταξύ αυτών ο Φιντέλ Κάστρο, ο αδελφός του Ραούλ καθώς και ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, με αποστολή τον σχηματισμό ενός αντάρτικου στρατού για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα.
REUTERS / ENRIQUE DE LA OSA

Πορτραίτο του πρώην προέδρου της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, σε δρόμο στην επαρχία της Αρτεμίσα, κοντά στην Αβάνα. Στις 26 Ιουλίου, οι Κουβανοί γιορτάζουν την 61η επέτειο της 26ης Ιουλίου του 1953, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της κουβανικής επανάστασης. Η Κουβανική Επανάσταση ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου 1953, όταν ομάδα επαναστατών με ηγέτη τον Φιντέλ Κάστρο εξαπέλυσε επίθεση κατά του στρατοπέδου Μοντάδα, η οποία όμως απέτυχε. Ο Φιντέλ Κάστρο συνελήφθη και καταδικάστηκε από το καθεστώς Μπατίστα σε φυλάκιση 15 ετών. Όμως, το 1955 αμνηστεύτηκε και κατέφυγε στις ΗΠΑ. Μετά από αυτή την επίθεση, η ομάδα ανασυγκροτήθηκε στο Μεξικό το 1955, έχοντας ως μέλη 82 εξόριστους επαναστάτες, μεταξύ αυτών ο Φιντέλ Κάστρο, ο αδελφός του Ραούλ καθώς και ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, με αποστολή τον σχηματισμό ενός αντάρτικου στρατού για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα.

Παραδοσιακός χορός στη Βολιβία. Χορευτές συμμετέχουν σε παραδοσιακό χορό, γνωστό ως Μορενάδα, κατά τη διάρκεια εορτασμών προς τιμής του Απόστολου Σαντιάγο (Απόστολου Ιάκωβου) στο Γκουάκι, στις όχθες της λίμνης Τιτικάκα, βορειοδυτικά της Λα Παζ. Περίπου 2.700 χορευτές Μορενάδα συγκεντρώθηκαν στο Γκουάκι, σε μία προσπάθεια να καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες, για τη μεγαλύτερη ομάδα χορευτών που εκτελεί τον παραδοσιακό αυτό χορό.
REUTERS / DAVID MERCADO

Χορευτές συμμετέχουν σε παραδοσιακό χορό, γνωστό ως Μορενάδα, κατά τη διάρκεια εορτασμών προς τιμής του Απόστολου Σαντιάγο (Απόστολου Ιάκωβου) στο Γκουάκι, στις όχθες της λίμνης Τιτικάκα, βορειοδυτικά της Λα Παζ. Περίπου 2.700 χορευτές Μορενάδα συγκεντρώθηκαν στο Γκουάκι, σε μία προσπάθεια να καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες, για τη μεγαλύτερη ομάδα χορευτών που εκτελεί τον παραδοσιακό αυτό χορό.

Πτώση μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους στη Λακωνία. Κορδέλα της Αστυνομίας έχει αποκλείσει το χώρο που κατέπεσε το ιδιωτικό ιταλικό υπερελαφρό αμφίβιο αεροσκάφος Ι-Α651 έξω από το κλειστό αεροδρόμιο Σπάρτης στο Πυρί Λακωνίας. Το αεροσκάφος κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σπάρτης έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δυο νεαρά άτομα τα οποία απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική υπηρεσία, νεκρά. Πρόκειται για έναν 52χρονο και για ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων, η ηλικία του οποίου εκτιμάται από 30 έως 35 ετών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΟΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κορδέλα της Αστυνομίας έχει αποκλείσει το χώρο που κατέπεσε το ιδιωτικό ιταλικό υπερελαφρό αμφίβιο αεροσκάφος Ι-Α651 έξω από το κλειστό αεροδρόμιο Σπάρτης στο Πυρί Λακωνίας. Το αεροσκάφος κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σπάρτης έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δυο νεαρά άτομα τα οποία απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική υπηρεσία, νεκρά. Πρόκειται για έναν 52χρονο και για ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων, η ηλικία του οποίου εκτιμάται από 30 έως 35 ετών.

Χανιά: Εν πλω διαμαρτυρία για τα χημικά της Συρίας . Απόπλους σκαφών από το ενετικό λιμάνι των Χανίων με 38 επιβαίνοντες, που θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν όσο πιο κοντά μπορούν το πλοίο «Cape Ray», πάνω στο οποίο γίνεται η καταστροφή των χημικών με τη διαδικασία της υδρόλυσης, 200 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης. Υπολογίζεται οτι θα χρειαστούν περίπου 28 ώρες για να προσεγγίσουν την περιοχή. Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές και οι επιβαίνοντες στα σκάφη πρόκειται να αφήσουν πάνω σε σημαδούρες στη θάλασσα πανό με τα οποία θα στέλνουν μήνυμα διαμαρτυρίας για την υδρόλυση και θα ζητούν η Μεσόγειος να μείνει καθαρή και ελεύθερη από χημικά.
FOSPHOTOS / Nikos Angelakis

Απόπλους σκαφών από το ενετικό λιμάνι των Χανίων με 38 επιβαίνοντες, που θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν όσο πιο κοντά μπορούν το πλοίο «Cape Ray», πάνω στο οποίο γίνεται η καταστροφή των χημικών με τη διαδικασία της υδρόλυσης, 200 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης. Υπολογίζεται οτι θα χρειαστούν περίπου 28 ώρες για να προσεγγίσουν την περιοχή. Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές και οι επιβαίνοντες στα σκάφη πρόκειται να αφήσουν πάνω σε σημαδούρες στη θάλασσα πανό με τα οποία θα στέλνουν μήνυμα διαμαρτυρίας για την υδρόλυση και θα ζητούν η Μεσόγειος να μείνει καθαρή και ελεύθερη από χημικά.

Διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων στην Τυνησία. Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων  στη Λωρίδα της Γάζας, στην Τύνιδα.
Reuters / ANIS MILI

Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων  στη Λωρίδα της Γάζας, στην Τύνιδα.

Φεστιβάλ αερόστατου στο Νιού Τζέρσεϊ. Αερόστατα στον ουρανό, κατά τη διάρκεια του 32ου ετήσιου Φεστιβάλ Αερόστατου στο Ρέντινγκτον στο Νιού Τζέρσεϊ.
REUTERS / EDUARDO MUNOZ

Αερόστατα στον ουρανό, κατά τη διάρκεια του 32ου ετήσιου Φεστιβάλ Αερόστατου στο Ρέντινγκτον στο Νιού Τζέρσεϊ.

Διεθνής σύνοδος για τη Μέση Ανατολή στο Παρίσι. Ολοκληρώθηκε η διεθνής σύνοδος για τη Μέση Ανατολή στο Παρίσι, με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και άλλων κρατών να ζητούν την παράταση της 12ωρης κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας η οποία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου. Στη φωτογραφία (από αριστερά προς δεξιά), ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Καλέντ αλ-Ατίγια, της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, των ΗΠΑ Τζον Κέρι, της Γαλλίας Λορέντ Φαμπιούς, της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, της Γερμανίας Φρανκ - Γουόλτερ Σταϊνμάγιερ και της Ιταλίας Φεντερίκα Μογκερίνι.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Ολοκληρώθηκε η διεθνής σύνοδος για τη Μέση Ανατολή στο Παρίσι, με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και άλλων κρατών να ζητούν την παράταση της 12ωρης κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας η οποία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου. Στη φωτογραφία (από αριστερά προς δεξιά), ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Καλέντ αλ-Ατίγια, της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, των ΗΠΑ Τζον Κέρι, της Γαλλίας Λορέντ Φαμπιούς, της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, της Γερμανίας Φρανκ - Γουόλτερ Σταϊνμάγιερ και της Ιταλίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Κριμαία: Πρόβα για την παρέλαση του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας. Κόσμος παρακολουθεί Ρώσους στρατιώτες που συμμετέχουν σε πρόβα για την παρέλαση του πολεμικού ναυτικού, στο λιμάνι της Σεβαστούπολης. Η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα του Ναυτικού στις 27 Ιουλίου.
REUTERS / STRINGER

Κόσμος παρακολουθεί Ρώσους στρατιώτες που συμμετέχουν σε πρόβα για την παρέλαση του πολεμικού ναυτικού, στο λιμάνι της Σεβαστούπολης. Η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα του Ναυτικού στις 27 Ιουλίου.

Μαλί: 118 νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους της Air Algerie. Συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie, που κατέπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης κοντά στην πόλη Γκόσι, στο Μαλί της δυτικής Αφρικής. Οι πρώτες ενδείξεις από τον τόπο της συντριβής συγκλίνουν στο ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε κατά την πρόσκρουση στο έδαφος καθιστώντας απίθανη τη θεωρία περί επίθεσης. Ο απολογισμός του δυστυχήματος είναι 118 νεκροί, ανάμεσά τους 54 γάλλοι πολίτες.
REUTERS / STRINGER

Συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie, που κατέπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης κοντά στην πόλη Γκόσι, στο Μαλί της δυτικής Αφρικής. Οι πρώτες ενδείξεις από τον τόπο της συντριβής συγκλίνουν στο ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε κατά την πρόσκρουση στο έδαφος καθιστώντας απίθανη τη θεωρία περί επίθεσης. Ο απολογισμός του δυστυχήματος είναι 118 νεκροί, ανάμεσά τους 54 γάλλοι πολίτες.

Βομβαρδισμοί στη Γάζα λίγο πριν την 12ωρη εκεχειρία. Έκρηξη τα ξημερώματα του Σαββάτου, 26 Ιουλίου, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, από βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού λίγη ώρα προτού τεθεί σε ισχύ η 12ωρη εκεχειρία. Τουλάχιστον 76 σοροί Παλαιστινίων έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας αφότου τέθηκε σε ισχύ η 12ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης έχει ήδη ξεπεράσει τους 950 κι αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.
REUTERS / RONEN ZVULUN

Έκρηξη τα ξημερώματα του Σαββάτου, 26 Ιουλίου, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, από βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού λίγη ώρα προτού τεθεί σε ισχύ η 12ωρη εκεχειρία. Τουλάχιστον 76 σοροί Παλαιστινίων έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας αφότου τέθηκε σε ισχύ η 12ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης έχει ήδη ξεπεράσει τους 950 κι αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.