Multimedia

Ουκρανία: Συντριβή μαλαισιανού αεροσκάφους (UPD)

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014 22:01

Μαλαισιανό αεροσκάφος συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, ενώ πετούσε από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ.

To αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών τύπου Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH17, μετέφερε 283 επιβάτες και 15 μέλη πλήρωμα και κατέπεσε στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Από την συντριβή δεν υπάρχουν επιζώντες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώματα και συντρίμμια διάσπαρτα σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων.

Το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 33.000 ποδών (ή 10 χλμ.), δηλαδή περίπου 1.000 πόδια πάνω από το τμήμα του εναέριου χώρου της χώρας που έχουν κλείσει οι ουκρανικές αρχές, δήλωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια για το συντονισμό των πτήσεων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, η Eurocontrol. Το Boeing εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε σε ύψος 10.000 μέτρων και συνετρίβη κοντά στην πόλη Σαχτιόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία, σε μια περιοχή την οποία ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Μετά τη συντριβή, όλος ο εναέριος χώρος της ανατολικής Ουκρανίας έχει κλείσει, ανεξαρτήτως υψομέτρου, ανέφερε η ανακοίνωση της Eurocontrol.