Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 19:04

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014.

Ανάσα δροσιάς για έναν ελέφαντα. Ένας ελέφαντας παίζει σε πισίνα του Everland, του μεγαλύτερου πάρκου ψυχαγωγίας στη Νότια Κορέα. Οι φύλακες του ζωολογικού κήπου δίνουν ειδικά παγωμένα εδέσματα στα ζώα του πάρκου, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις  υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.
EPA / JEON HEON-KYUN

Ένας ελέφαντας παίζει σε πισίνα του Everland, του μεγαλύτερου πάρκου ψυχαγωγίας στη Νότια Κορέα. Οι φύλακες του ζωολογικού κήπου δίνουν ειδικά παγωμένα εδέσματα στα ζώα του πάρκου, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις  υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Συντριβή μαλαισιανού αεροσκάφους στην Ουκρανία. Αεροσκάφος μαλαισιανών αερογραμμών συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. Το Μπόινγκ πετούσε από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ και μετέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, 295 επιβάτες. Οι φιλορώσοι αποσχιστές και η ουκρανική κυβέρνηση αλληλοκατηγορούνται για «κατάρριψη» του αεροσκάφους.
REUTERS / MAXIM ZMEYEV

Αεροσκάφος μαλαισιανών αερογραμμών συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. Το Μπόινγκ πετούσε από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ και μετέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, 295 επιβάτες. Οι φιλορώσοι αποσχιστές και η ουκρανική κυβέρνηση αλληλοκατηγορούνται για «κατάρριψη» του αεροσκάφους.

Ψάρεμα στη λίμνη Οχρίδα. Ένα αγόρι ρίχνει την πετονιά του στη λίμνη Οχρίδα στο χωριό Τραπέϊτσε της Π.Γ.Δ.Μ. κατά τη διάρκεια ενός θυελλώδους απογεύματος.
REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKI

Ένα αγόρι ρίχνει την πετονιά του στη λίμνη Οχρίδα στο χωριό Τραπέϊτσε της Π.Γ.Δ.Μ. κατά τη διάρκεια ενός θυελλώδους απογεύματος.

Επίθεση Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Αφγανοί αστυνομικοί λαμβάνουν θέσεις μάχης στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε επίθεση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ. Η επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ από αντάρτες Ταλιμπάν έλαβε τέλος και όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν, ανακοίνωσαν Αφγανοί αξιωματούχοι. Η αυστηρά φρουρούμενη ζώνη του αεροδρομίου της Καμπούλ έχει γίνει και στο παρελθόν στόχος επιθέσεων των ανταρτών.
REUTERS / OMAR SOBHANI

Αφγανοί αστυνομικοί λαμβάνουν θέσεις μάχης στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε επίθεση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ. Η επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ από αντάρτες Ταλιμπάν έλαβε τέλος και όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν, ανακοίνωσαν Αφγανοί αξιωματούχοι. Η αυστηρά φρουρούμενη ζώνη του αεροδρομίου της Καμπούλ έχει γίνει και στο παρελθόν στόχος επιθέσεων των ανταρτών.

Θέα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). H Γη όπως την αντικρίζει ο Γερμανός Αστροναύτης Αλεξάντερ Γκερστ από τον  Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
REUTERS / NASA

H Γη όπως την αντικρίζει ο Γερμανός Αστροναύτης Αλεξάντερ Γκερστ από τον  Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Φιλιππίνες: Δεκάδες νεκροί από τον τυφώνα Ραμασούν. Ένα παιδί κουβαλά αντικείμενα που έχει μαζέψει από τα συντρίμμια που άφησε στο πέρασμά του ο τυφώνας Ραμασούν στη Μανίλα. Ο τυφώνας Ραμασούν, ο πρώτος της εποχής των τυφώνων στις Φιλιππίνες, άφησε πίσω του τουλάχιστον 38 νεκρούς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί παρά την εντολή των αρχών προς εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους για εκκένωση περιοχών.
EPA / RITCHIE B. TONGO

Ένα παιδί κουβαλά αντικείμενα που έχει μαζέψει από τα συντρίμμια που άφησε στο πέρασμά του ο τυφώνας Ραμασούν στη Μανίλα. Ο τυφώνας Ραμασούν, ο πρώτος της εποχής των τυφώνων στις Φιλιππίνες, άφησε πίσω του τουλάχιστον 38 νεκρούς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί παρά την εντολή των αρχών προς εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους για εκκένωση περιοχών.

Σαν τη γάτα με το ποντίκι. Γάτα παίζει με ένα ποντίκι σε μία αυλή στο Medvode της Σλοβενίας.
REUTERS / SRDJAN ZIVULOVIC

Γάτα παίζει με ένα ποντίκι σε μία αυλή στο Medvode της Σλοβενίας.

Τραγικός ο απολογισμός των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα. Μία γυναίκα από την Παλαιστίνη βρίσκεται μέσα στο -κατεστραμμένο από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές- σπίτι της στην πόλη της Γάζας. Σύμφωνα με έναν ονομαστικό κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη ο Άσραφ αλ Κόντρα, εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, 220 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης και 1.570 έχουν τραυματιστεί.
REUTERS / FINBARR O'REILLY

Μία γυναίκα από την Παλαιστίνη βρίσκεται μέσα στο -κατεστραμμένο από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές- σπίτι της στην πόλη της Γάζας. Σύμφωνα με έναν ονομαστικό κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη ο Άσραφ αλ Κόντρα, εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, 220 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης και 1.570 έχουν τραυματιστεί.

Περίπατος μετά το μάθημα. Ινδοί μαθητές περπατούν σε ένα σοκάκι μετά το τέλος των μαθημάτων τους σε παραγκούπολη της Βομβάης.
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Ινδοί μαθητές περπατούν σε ένα σοκάκι μετά το τέλος των μαθημάτων τους σε παραγκούπολη της Βομβάης.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Στιγμιότυπο από την κεντρική πλατεία στο Μοναστηράκι το μεσημέρι της Πέμπτης.
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στιγμιότυπο από την κεντρική πλατεία στο Μοναστηράκι το μεσημέρι της Πέμπτης.