Multimedia

Το καλοκαίρι στη λίμνη Πλαστήρα

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 14:40

Η Λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο Νομό Καρδίτσας ( 25 χλμ. δυτικά από την πόλη της Καρδίτσας) και σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στον ποταμό Ταυρωπό ή Μέγδοβα. Περιστοιχίζεται από πυκνά ελατοδάση, είναι πλούσια σε πανίδα και είναι ιδανική για εκδρομές και χαλάρωση τόσο τους καλοκαιρινούς όσο και τους χειμερινούς μήνες. Η στάθμη των νερών της λίμνης κατεβαίνει αισθητά το καλοκαίρι καθώς αρδεύει σχεδόν όλο τον Θεσσαλικό κάμπο.

Η λίμνη Πλαστήρα υποδέχεται το καλοκαίρι 6. Η στάθμη των νερών της λίμνης κατεβαίνει αισθητά το καλοκαίρι καθώς αρδεύει σχεδόν όλο τον Θεσσαλικό κάμπο. Η Λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο Νομό Καρδίτσας ( 25 χλμ. δυτικά από την πόλη της Καρδίτσας) και σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στον ποταμό Ταυρωπό ή Μέγδοβα. Περιστοιχίζεται από πυκνά ελατοδάση, είναι πλούσια σε πανίδα και είναι ιδανική για εκδρομές και χαλάρωση τόσο τους καλοκαιρινούς όσο και τους χειμερινούς μήνες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Η στάθμη των νερών της λίμνης κατεβαίνει αισθητά το καλοκαίρι καθώς αρδεύει σχεδόν όλο τον Θεσσαλικό κάμπο. Η Λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο Νομό Καρδίτσας ( 25 χλμ. δυτικά από την πόλη της Καρδίτσας) και σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στον ποταμό Ταυρωπό ή Μέγδοβα. Περιστοιχίζεται από πυκνά ελατοδάση, είναι πλούσια σε πανίδα και είναι ιδανική για εκδρομές και χαλάρωση τόσο τους καλοκαιρινούς όσο και τους χειμερινούς μήνες.

Η λίμνη Πλαστήρα υποδέχεται το καλοκαίρι 1.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ
Η λίμνη Πλαστήρα υποδέχεται το καλοκαίρι 8. Η ξακουστή «Κοιμωμένη των Αγράφων» είναι ένας μοναδικός σχηματισμός κορυφογραμμών σε μορφή γυναίκας που κοιμάται. Βρίσκεται δυτικά της Καρδίτσας και είναι ορατή από ολόκληρο σχεδόν τον κάμπο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Η ξακουστή «Κοιμωμένη των Αγράφων» είναι ένας μοναδικός σχηματισμός κορυφογραμμών σε μορφή γυναίκας που κοιμάται. Βρίσκεται δυτικά της Καρδίτσας και είναι ορατή από ολόκληρο σχεδόν τον κάμπο.

Η λίμνη Πλαστήρα υποδέχεται το καλοκαίρι 2.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ
Η λίμνη Πλαστήρα υποδέχεται το καλοκαίρι 3. Ο τσοπάνης Πέτρος Χρήστου βόσκει τα πρόβατά του, δίπλα από τις όχθες της λίμνης Πλαστήρα στο ύψος του Λαμπερού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Ο τσοπάνης Πέτρος Χρήστου βόσκει τα πρόβατά του, δίπλα από τις όχθες της λίμνης Πλαστήρα στο ύψος του Λαμπερού.

Η λίμνη Πλαστήρα υποδέχεται το καλοκαίρι 4.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ
Η λίμνη Πλαστήρα υποδέχεται το καλοκαίρι 5.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ
Η λίμνη Πλαστήρα υποδέχεται το καλοκαίρι 7. Τρείς γυναίκες περπατούν στο ύψος του χωριού Λαμπερό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Τρείς γυναίκες περπατούν στο ύψος του χωριού Λαμπερό.

Η λίμνη Πλαστήρα υποδέχεται το καλοκαίρι 9.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ
Η λίμνη Πλαστήρα υποδέχεται το καλοκαίρι 10. Το φράγμα της λίμνης Πλαστήρα είναι τοξοειδούς κατασκευής ύψους 83 μ. και μήκους 200 μ..
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Το φράγμα της λίμνης Πλαστήρα είναι τοξοειδούς κατασκευής ύψους 83 μ. και μήκους 200 μ..

Η λίμνη Πλαστήρα υποδέχεται το καλοκαίρι 11.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ
Η λίμνη Πλαστήρα υποδέχεται το καλοκαίρι 12. Η Μαρία Ζέρβα ψήνει παραδοσιακά φαγητά στον ξυλόφουρνο που βρίσκεται στο κτήμα ττης, δίπλα από τις όχθες της λίμνης Πλαστήρα στο ύψος του Λαμπερού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Η Μαρία Ζέρβα ψήνει παραδοσιακά φαγητά στον ξυλόφουρνο που βρίσκεται στο κτήμα ττης, δίπλα από τις όχθες της λίμνης Πλαστήρα στο ύψος του Λαμπερού.

Η λίμνη Πλαστήρα υποδέχεται το καλοκαίρι 13.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ
Η λίμνη Πλαστήρα υποδέχεται το καλοκαίρι 14.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ