Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014 19:42

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 29 Μαΐου 2014.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ. Συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης πραγματοποίησαν νωρίτερα οι απολυμένες καθαρίστριες. Κάνουν λόγο για εμπαιγμό τους και καταγγέλλουν το υπουργείο Οικονομικών πως δεν σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Υπενθυμίζεται πως το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας διέταξε την επαναπρόσληψή τους καθώς έκρινε παράνομες τις απολύσεις τους, ωστόσο το υπουργείο δεν έχει ακόμα εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση.
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης πραγματοποίησαν νωρίτερα οι απολυμένες καθαρίστριες. Κάνουν λόγο για εμπαιγμό τους και καταγγέλλουν το υπουργείο Οικονομικών πως δεν σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Υπενθυμίζεται πως το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας διέταξε την επαναπρόσληψή τους καθώς έκρινε παράνομες τις απολύσεις τους, ωστόσο το υπουργείο δεν έχει ακόμα εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση.
Γαλλία: Διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς. Γάλλος φοιτητής σκαρφαλωμένος σε άγαλμα, φωνάζει συνθήματα εναντίον του κόμματος «Εθνικό Μέτωπο (FN)» της Μαρίν Λεπέν στην Γαλλία.  Το ακροδεξιό κόμμα ήρθε πρώτο στις Ευρωεκλογές της προηγούμενης Κυριακής συγκεντρώνοντας ποσοστό περίπου 25%. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, περίπου το 30% των νέων κάτω των 35 ετών που πήγαν να ψηφίσουν, επέλεξαν την ακροδεξιά. Σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν 4.200 άτομα, ενώ οι διοργανωτές υπολογίζουν 8.000.
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Γάλλος φοιτητής σκαρφαλωμένος σε άγαλμα, φωνάζει συνθήματα εναντίον του κόμματος «Εθνικό Μέτωπο (FN)» της Μαρίν Λεπέν στην Γαλλία.  Το ακροδεξιό κόμμα ήρθε πρώτο στις Ευρωεκλογές της προηγούμενης Κυριακής συγκεντρώνοντας ποσοστό περίπου 25%. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, περίπου το 30% των νέων κάτω των 35 ετών που πήγαν να ψηφίσουν, επέλεξαν την ακροδεξιά. Σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν 4.200 άτομα, ενώ οι διοργανωτές υπολογίζουν 8.000.

Καθημερινή ζωή στη Μουμπάι. Παιδιά παίζουν σε ένα δρομάκι του Νταράβι -μία από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις της Ασίας- στη Μουμπάι της Ινδίας.
REUTERS / DANISH SIDDIQUI
Παιδιά παίζουν σε ένα δρομάκι του Νταράβι -μία από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις της Ασίας- στη Μουμπάι της Ινδίας.
Εκτοξεύτηκε το Σογιούζ. Εκτοξεύτηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης το διαστημικό σκάφος Σογιούζ TMA-13M, από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Το σκάφος μεταφέρει τον Μαξίμ Σουράγιεφ της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος (Roscosmos), τον Αλεξάντερ Γκερστ της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) και τον Ριντ Γουάισμαν της NASA, οι οποίοι θα παραμείνουν στον ISS για τους επόμενους πεντέμισι μήνες.
EPA / SERGEI ILNITSKY
Εκτοξεύτηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης το διαστημικό σκάφος Σογιούζ TMA-13M, από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Το σκάφος μεταφέρει τον Μαξίμ Σουράγιεφ της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος (Roscosmos), τον Αλεξάντερ Γκερστ της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) και τον Ριντ Γουάισμαν της NASA, οι οποίοι θα παραμείνουν στον ISS για τους επόμενους πεντέμισι μήνες.
Ομιλία Ομπάμα στη στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ. Σπουδαστές στη στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ, στη Νέα Υόρκη, ακούν την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην τελετή αποφοίτησης νέων στρατιωτικών αξιωματούχων.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Σπουδαστές στη στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ, στη Νέα Υόρκη, ακούν την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην τελετή αποφοίτησης νέων στρατιωτικών αξιωματούχων.

Ώρα φαγητού στο ορφανοτροφείο. Παιδιά κρατούν τα πιάτα τους και περιμένουν στην ουρά για φαγητό, σε ένα ορφανοτροφείο, κατά τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πείνας, στην πόλη Τσενάι της Ινδίας.
REUTERS / BABU
Παιδιά κρατούν τα πιάτα τους και περιμένουν στην ουρά για φαγητό, σε ένα ορφανοτροφείο, κατά τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πείνας, στην πόλη Τσενάι της Ινδίας.
Μεξικό: Οι αμβλώσεις στο επίκεντρο. Ένας άνδρας φωνάζει συνθήματα ενώ άλλοι γύρω του κρατούν πλακάτ που γράφουν «Αγάπα τη ζωή», κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Μοντερέι του Μεξικό. Διαδηλωτές υπέρ και κατά των αμβλώσεων βρήκαν στους δρόμους την Τετάρτη, καθώς οι γερουσιαστές της χώρας συζητούν μία μεταρρύθμιση που θα καταστήσει παράνομες τις αμβλώσεις.
REUTERS / DANIEL BECERRIL
Ένας άνδρας φωνάζει συνθήματα ενώ άλλοι γύρω του κρατούν πλακάτ που γράφουν «Αγάπα τη ζωή», κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Μοντερέι του Μεξικό. Διαδηλωτές υπέρ και κατά των αμβλώσεων βρήκαν στους δρόμους την Τετάρτη, καθώς οι γερουσιαστές της χώρας συζητούν μία μεταρρύθμιση που θα καταστήσει παράνομες τις αμβλώσεις.
Πεταλούδα στην Αργολίδα. Μία πεταλούδα σε λιβάδι της Αργολίδας.
EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μία πεταλούδα σε λιβάδι της Αργολίδας.

Υπερχείλιση ποταμού στην Ολλανδία. Ένα παγκάκι περιβάλλεται από νερά ύστερα από την υπερχείλιση του ποταμού Βεχτ, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, στο Όμεν της Ολλανδίας.
EPA / REMKO DE WAAL
Ένα παγκάκι περιβάλλεται από νερά ύστερα από την υπερχείλιση του ποταμού Βεχτ, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, στο Όμεν της Ολλανδίας.
Ιστιοφόρο στο Ηράκλειο. Ιστιοφόρο στην παραλία της Λυγαριάς, δυτικά του Ηρακλείου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ιστιοφόρο στην παραλία της Λυγαριάς, δυτικά του Ηρακλείου.

Θεσσαλονίκη: Αφιέρωμα στον τουρκικό κινηματογράφο. Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Κινηματογράφου του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Αλί Ατλιχάν, παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη την ιστορία των 100 χρόνων του τουρκικού κινηματογράφου μέσα από μια έκθεση αφίσας, η οποία θα φιλοξενηθεί για τρεις εβδομάδες στο Μουσείο Κινηματογράφου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Κινηματογράφου του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Αλί Ατλιχάν, παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη την ιστορία των 100 χρόνων του τουρκικού κινηματογράφου μέσα από μια έκθεση αφίσας, η οποία θα φιλοξενηθεί για τρεις εβδομάδες στο Μουσείο Κινηματογράφου.

Ιστορικό ιατρικό μουσείο στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Στιγμιότυπο από το ιστορικό ιατρικό μουσείο, που λειτουργεί στους χώρους του νοσοκομείου «Σωτηρία». Στο μουσείο υπάρχουν τα ιατρικά μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τον Μεσοπόλεμο έως σήμερα, καθώς και αντικείμενα από το θεραπευτήριο.
EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στιγμιότυπο από το ιστορικό ιατρικό μουσείο, που λειτουργεί στους χώρους του νοσοκομείου «Σωτηρία». Στο μουσείο υπάρχουν τα ιατρικά μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τον Μεσοπόλεμο έως σήμερα, καθώς και αντικείμενα από το θεραπευτήριο.

Βαρκελώνη: Διαδηλώσεις κατά της εκκένωσης κατειλημμένου κτηρίου. Ένας άνδρας φωτογραφίζει κόσμο που φωνάζει και χτυπά κατσαρόλες από τα μπαλκόνια (δεν απεικονίζεται στη φωτογραφία), στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά της εκκένωσης του κατειλημμένου κτηρίου Can Vies στη Βαρκελώνη. Ακροαριστεροί ακτιβιστές κατέλαβαν το κτήριο το 1997 και το χρησιμοποιούσαν για συναυλίες, μαθήματα και άλλες εκδηλώσεις. Την Τετάρτη σημειώθηκαν συγκρούσεις της αστυνομίας με τους καταληψίες στην ισπανική πόλη για τρίτη ημέρα.
REUTERS / ALBERT GEA

Ένας άνδρας φωτογραφίζει κόσμο που φωνάζει και χτυπά κατσαρόλες από τα μπαλκόνια (δεν απεικονίζεται στη φωτογραφία), στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά της εκκένωσης του κατειλημμένου κτηρίου Can Vies στη Βαρκελώνη. Ακροαριστεροί ακτιβιστές κατέλαβαν το κτήριο το 1997 και το χρησιμοποιούσαν για συναυλίες, μαθήματα και άλλες εκδηλώσεις. Την Τετάρτη σημειώθηκαν συγκρούσεις της αστυνομίας με τους καταληψίες στην ισπανική πόλη για τρίτη ημέρα.

Παιχνίδι ποδοσφαίρου στο Μπανγκλαντές. Παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο μπροστά από ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι τρένου στη Ντάκα του Μπανγκλαντές.
REUTERS / ANDREW BIRAJ

Παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο μπροστά από ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι τρένου στη Ντάκα του Μπανγκλαντές.

Οργή για τους «φόνους τιμής». Πολίτες και μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το Πακιστάν κρατούν πλακάτ σε μια διαδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της δολοφονίας της Φαρζάνα Ικμπάλ από μέλη της οικογένειας της την Τρίτη, στην Λαχόρη του Πακιστάν. Αιτία του φόνου  είναι η απόφαση της να παντρευτεί τον άνδρα που αγαπούσε παρά την διαφωνία της οικογένειας της. Ο σύζυγός της είπε ότι η αστυνομία δεν έκανε τίποτε στη διάρκεια των 15 λεπτών που διήρκεσε η επίθεση έξω από το Ανώτερο Δικαστήριο της Λαχώρης.
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας επειδή η αστυνομία παρακολουθούσε αμέτοχη.Σε τμήματα του Πακιστάν οι γυναίκες αναμένεται να συμφωνούν στα συνοικέσια και άρνησή τους μπορεί να οδηγήσει σε «φόνο τιμής». Πολλές πακιστανικές οικογένειες πιστεύουν πως είναι ατιμωτικό για μια γυναίκα να ερωτευθεί και να επιλέξει η ίδια το σύζυγό της.
REUTERS / FAISAL MAHMOOD

Πολίτες και μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το Πακιστάν κρατούν πλακάτ σε μια διαδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της δολοφονίας της Φαρζάνα Ικμπάλ από μέλη της οικογένειας της την Τρίτη, στην Λαχόρη του Πακιστάν. Αιτία του φόνου  είναι η απόφαση της να παντρευτεί τον άνδρα που αγαπούσε παρά την διαφωνία της οικογένειας της. Ο σύζυγός της είπε ότι η αστυνομία δεν έκανε τίποτε στη διάρκεια των 15 λεπτών που διήρκεσε η επίθεση έξω από το Ανώτερο Δικαστήριο της Λαχώρης.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας επειδή η αστυνομία παρακολουθούσε αμέτοχη.Σε τμήματα του Πακιστάν οι γυναίκες αναμένεται να συμφωνούν στα συνοικέσια και άρνησή τους μπορεί να οδηγήσει σε «φόνο τιμής». Πολλές πακιστανικές οικογένειες πιστεύουν πως είναι ατιμωτικό για μια γυναίκα να ερωτευθεί και να επιλέξει η ίδια το σύζυγό της.

Φεστιβάλ δρόμου στο Βουκουρέστι. Κορίτσι κοιτά με έκπληξη ηθοποιό από την θεατρική ομάδα Snuff Puppets, ο οποίος φορά κοστούμι για την παράσταση «Μαριονέτες - Σώμα». Η παράσταση γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δρόμου «B - Fit» στο Βουκουρέστι.
REUTERS / BOGDAN CRISTEL

Κορίτσι κοιτά με έκπληξη ηθοποιό από την θεατρική ομάδα Snuff Puppets, ο οποίος φορά κοστούμι για την παράσταση «Μαριονέτες - Σώμα». Η παράσταση γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δρόμου «B - Fit» στο Βουκουρέστι.