Multimedia

Η τριπλή κάλπη της Κυριακής

Κυριακή, 25 Μαΐου 2014 18:29

Στιγμιότυπα από τις ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα.

Εκλογές - εκλογικό κέντρο - ευρωεκλογές - αυτοδιοικητικές.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros
Αυτοδιοικητικές εκλογές - Ευρωεκλογές - Εκλογές. Πολίτες βγαίνουν από το παραβάν σε εκλογικό τμήμα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Πολίτες βγαίνουν από το παραβάν σε εκλογικό τμήμα.

Κάρολος Παπούλιας. Την ευχή και την ελπίδα πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα εκλέξουν εκείνους «που έχουν μεράκι να προσφέρουν», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, καθώς όπως είπε η αυτοδιοίκηση, είναι ένας τόπος προσφοράς, φαντασίας και δημιουργικότητας.
EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ
Την ευχή και την ελπίδα πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα εκλέξουν εκείνους «που έχουν μεράκι να προσφέρουν», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, καθώς όπως είπε η αυτοδιοίκηση, είναι ένας τόπος προσφοράς, φαντασίας και δημιουργικότητας.
Αντώνης Σαμαράς - Εκλογές. «Σήμερα είναι μέρα δημοκρατίας, ημέρα ενότητας για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια να πάμε την Ελλάδα μπροστά», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Πύλο όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.
EUROKINISSI / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

«Σήμερα είναι μέρα δημοκρατίας, ημέρα ενότητας για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια να πάμε την Ελλάδα μπροστά», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Πύλο όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Ευάγγελος Βενιζέλος. Σήμερα όλοι περιμένουμε με σεβασμό τον ελληνικό λαό λαό να αποτυπώσει δημοκρατικά τη βούλησή του για το μέλλον, την προοπτική του τόπου, την ενότητα, την ασφάλεια της χώρας μας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.
MotionTeam / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Σήμερα όλοι περιμένουμε με σεβασμό τον ελληνικό λαό λαό να αποτυπώσει δημοκρατικά τη βούλησή του για το μέλλον, την προοπτική του τόπου, την ενότητα, την ασφάλεια της χώρας μας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.
Αλέξης Τσίπρας - εκλογές. Μήνυμα κατά της αποχής έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. «Σήμερα είναι ίσως η πρώτη καλοκαιρινή Κυριακή. Δεν ξέρω αν είναι σημαδιακό είναι όμως σημαντικό να σπαταλήσουμε λίγες ώρες από τη σημερινή ημέρα και να έρθουμε να ψηφίσουμε», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS
Μήνυμα κατά της αποχής έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. «Σήμερα είναι ίσως η πρώτη καλοκαιρινή Κυριακή. Δεν ξέρω αν είναι σημαδιακό είναι όμως σημαντικό να σπαταλήσουμε λίγες ώρες από τη σημερινή ημέρα και να έρθουμε να ψηφίσουμε», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Δημήτρης Κουτσούμπας. «Με την ψήφο και τον αγώνα θα ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος, με αναγέννηση του εργατικού κινήματος, με λαϊκή συμμαχία» δήλωσε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ
«Με την ψήφο και τον αγώνα θα ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος, με αναγέννηση του εργατικού κινήματος, με λαϊκή συμμαχία» δήλωσε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Φώτης Κουβέλης . Τη βεβαιότητα πως οι πολίτες θα ψηφίσουν με υπευθυνότητα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, από το Γκύζη όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.
EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Τη βεβαιότητα πως οι πολίτες θα ψηφίσουν με υπευθυνότητα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, από το Γκύζη όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.
Πάνος Καμμένος. Η ψήφος μας έχει μεγάλη σημασία, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. «Το μήνυμα δεν είναι μόνο το μήνυμα της κατακραυγής. Σήμερα ψηφίζουμε για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο τόπος» τόνισε.
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η ψήφος μας έχει μεγάλη σημασία, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. «Το μήνυμα δεν είναι μόνο το μήνυμα της κατακραυγής. Σήμερα ψηφίζουμε για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο τόπος» τόνισε.
Σταύρος Θεοδωράκης. «Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα» τόνισε ο  πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, απευθύνοντας έκκληση προς τους νέους να συμμετάσχουν στις εκλογές και να μην αφήσουν άλλους να αποφασίζουν γι
FOSPHOTOS / Angelos Christofilopoulos
«Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, απευθύνοντας έκκληση προς τους νέους να συμμετάσχουν στις εκλογές και να μην αφήσουν άλλους να αποφασίζουν γι' αυτούς.
Κώστας Καραμανλής. Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο πριν τις οχτώ το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καραμανλής δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Κατά την άφιξή του τον υποδέχθηκαν στελέχη και μέλη της Ν.Δ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο πριν τις οχτώ το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καραμανλής δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Κατά την άφιξή του τον υποδέχθηκαν στελέχη και μέλη της Ν.Δ.
Γιώργος Παπανδρέου. Ασκώντας κριτική στη «συντηρητική» Ευρώπη και θέτοντας ως διακύβευμα πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή και το όραμα να σταθεί η χώρα «μόνη της στα πόδια της, ανεξάρτητη» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε μια πολιτική τοποθέτηση εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου όπου ψήφισε.
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Ασκώντας κριτική στη «συντηρητική» Ευρώπη και θέτοντας ως διακύβευμα πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή και το όραμα να σταθεί η χώρα «μόνη της στα πόδια της, ανεξάρτητη» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε μια πολιτική τοποθέτηση εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου όπου ψήφισε.
Εκλογές - εκλογικό κέντρο - ευρωεκλογές - αυτοδιοικητικές.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS
Ρένα Δούρου. «Εμείς οι πολίτες μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω στα χέρια μας», δήλωσε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.
SOOC / Nikos Libertas
«Εμείς οι πολίτες μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω στα χέρια μας», δήλωσε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.
Γιάννης Σγουρός. «Σήμερα μιλούν οι πολίτες, με ψήφο ευθύνης αποφασίζουν για τον επόμενο περιφερειάρχη, για το μέλλον της Αττικής», δήλωσε ο υποψήφιος για την Περιφέρεια της Αττικής, Γιάννης Σγουρός.
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Σήμερα μιλούν οι πολίτες, με ψήφο ευθύνης αποφασίζουν για τον επόμενο περιφερειάρχη, για το μέλλον της Αττικής», δήλωσε ο υποψήφιος για την Περιφέρεια της Αττικής, Γιάννης Σγουρός.
Γαβριήλ Σακελαρίδης. «Η Αθήνα σήμερα ολοκληρώνει το μεγάλο βήμα που έκανε την προηγούμενη Κυριακή», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
SOOC / Menelaos Myrillas
«Η Αθήνα σήμερα ολοκληρώνει το μεγάλο βήμα που έκανε την προηγούμενη Κυριακή», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
Γιώργος Καμίνης . Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες με την ψήφο τους κρίνουν το μέλλον της πρωτεύουσας της χώρας, δήλωσε δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Καμίνης ψήφισε λίγο πριν τις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από την οικογένειά του.
SOOC / Angeliki Panagiotou
Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες με την ψήφο τους κρίνουν το μέλλον της πρωτεύουσας της χώρας, δήλωσε δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Καμίνης ψήφισε λίγο πριν τις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από την οικογένειά του.
Γιάννης Μώραλης. Την πεποίθηση ότι «μια καινούρια μέρα για τον Πειραιά αρχίζει σήμερα» εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος.
EUROKINISSI / ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ
Την πεποίθηση ότι «μια καινούρια μέρα για τον Πειραιά αρχίζει σήμερα» εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος.
Βασίλης Μιχαλολιάκος. Στιγμή «απόλυτης δημοκρατίας», χαρακτήρισε τις εκλογές ο δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος, Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Όπως είπε, είναι η στιγμή που ο πολίτης, παίρνει στα χέρια του την τύχη της πόλης του.
EUROKINISSI / ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ
Στιγμή «απόλυτης δημοκρατίας», χαρακτήρισε τις εκλογές ο δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος, Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Όπως είπε, είναι η στιγμή που ο πολίτης, παίρνει στα χέρια του την τύχη της πόλης του.
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Γιάννης Μπουτάρης. «Ασκήσαμε την υποχρέωση και το δικαίωμα μας, εγώ ψήφισα τον εαυτό μου», δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για θετικό αποτέλεσμα.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

«Ασκήσαμε την υποχρέωση και το δικαίωμα μας, εγώ ψήφισα τον εαυτό μου», δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για θετικό αποτέλεσμα.

Στάυρος Καλαφάτης. «Την ιστορία του τόπου μας την γράφουμε εμείς οι ίδιοι. Με σταθερότητα, φως και αλήθεια συμμετέχουμε όλοι σε αυτή την αποστολή» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.
MotionTeam / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
«Την ιστορία του τόπου μας την γράφουμε εμείς οι ίδιοι. Με σταθερότητα, φως και αλήθεια συμμετέχουμε όλοι σε αυτή την αποστολή» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.
Αυτοδιοικητικές εκλογές - Ευρωεκλογές - Εκλογές.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros