Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 18 Μαΐου 2014 22:47

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 18 Μαΐου 2014.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2014. Σε ρυθμούς αυτοδιοικητικών εκλογών κινείται η χώρα σήμερα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 ενώ η πρώτη ασφαλής στατιστική εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται στις 23:00.
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε ρυθμούς αυτοδιοικητικών εκλογών κινείται η χώρα σήμερα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 ενώ η πρώτη ασφαλής στατιστική εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται στις 23:00.

Θεσσαλονίκη: Δημοψήφισμα για το Νερό. Έξω από τα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί οι κάλπες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, με αντικείμενο την ιδιωτικοποίηση -ή όχι- της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης (ΕΥΑΘ ΑΕ). Την κίνηση να στηθούν κάλπες έξω από τα εκλογικά κέντρα όπου θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, στηρίζουν 11 από τους 14 δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Έξω από τα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί οι κάλπες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, με αντικείμενο την ιδιωτικοποίηση -ή όχι- της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης (ΕΥΑΘ ΑΕ). Την κίνηση να στηθούν κάλπες έξω από τα εκλογικά κέντρα όπου θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, στηρίζουν 11 από τους 14 δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Ρ. Δούρου: Σπουδαία μάχη κόντρα σε συμφέροντα. Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου χαιρετάει κατά την ομιλία της στον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, στο εκλογικό της κέντρο, στην πλατεία Κοραή.  «Ένα μεγάλο ευχαριστώ» είπε σε όσους την ψήφισαν η υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής. Όπως ανέφερε, συνέπραξαν σε μια πολύ σπουδαία μάχη, που δόθηκε κόντρα σε συμφέροντα, σε προβλέψεις, που δόθηκε με πρόγραμμα με προτάσεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου χαιρετάει κατά την ομιλία της στον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, στο εκλογικό της κέντρο, στην πλατεία Κοραή.  «Ένα μεγάλο ευχαριστώ» είπε σε όσους την ψήφισαν η υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής. Όπως ανέφερε, συνέπραξαν σε μια πολύ σπουδαία μάχη, που δόθηκε κόντρα σε συμφέροντα, σε προβλέψεις, που δόθηκε με πρόγραμμα με προτάσεις.

Γ. Σακελλαρίδης: Πρώτη δικαίωση το αποτέλεσμα του α
SOOC / Menelaos Myrillas

Ως μία πρώτη δικαίωση αποτίμησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης το αποτέλεσμα του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Θεωρούμε ότι όσοι αγνόησαν τα τεραστία κοινωνικά προβλήματα και υλοποίησαν τις καταστροφικές πολιτικές λιτότητας, όσοι εγκατέλειψαν την πόλη δεν μπορούν σήμερα να εμφανίζονται ως υπερκομματικοί υποψήφιοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο εκλογικό κέντρο ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να ψηφίσει πίσω από το παραβάν στο 394 εκλογικό τμήμα στο 2ο δημοτικό σχολείο Πύλου. Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της χώρας οι οποίες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα, με τη συμμετοχή 1.441 δημοτικών και 105 περιφερειακών συνδυασμών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να ψηφίσει πίσω από το παραβάν στο 394 εκλογικό τμήμα στο 2ο δημοτικό σχολείο Πύλου. Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της χώρας οι οποίες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα, με τη συμμετοχή 1.441 δημοτικών και 105 περιφερειακών συνδυασμών.

Στην Κυψέλη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Αλέξης Τσίπρας σε εκλογικό τμήμα στην Κυψέλη. Σήμερα, είναι μια σπουδαία ημέρα γιατί ο λόγος ανήκει ξανά στους πολλούς, τους πολίτες, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Ο Αλέξης Τσίπρας σε εκλογικό τμήμα στην Κυψέλη. Σήμερα, είναι μια σπουδαία ημέρα γιατί ο λόγος ανήκει ξανά στους πολλούς, τους πολίτες, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη.

Στη Θεσσαλονίκη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Ευ. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Ημέρα αφιερωμένη στις τοπικές κοινωνίες και στην τοπική αυτοδιοίκηση, για να εκλέξουν τους καλύτερους δημάρχους και περιφερειάρχες, χαρακτήρισε τη σημερινή ο  Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Ημέρα αφιερωμένη στις τοπικές κοινωνίες και στην τοπική αυτοδιοίκηση, για να εκλέξουν τους καλύτερους δημάρχους και περιφερειάρχες, χαρακτήρισε τη σημερινή ο  Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Συνεχίζεται η εκκένωση περιοχών στη Σερβία. Σέρβοι στρατιώτες διασώζουν ένα αγόρι, κατά την εκκένωση ενός πλημμυρισμένου σπιτιού στην πόλη Ομπρένοβατς, νοτιοδυτικά του Βελιγραδίου. Η κατάσταση με τις πλημμύρες στη Σερβία εξακολουθεί να είναι κρίσιμη κυρίως σε περιοχές που διασχίζει ο ποταμός Σάβα. Περισσότεροι από 24.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Επίσημα ανακοινώθηκε ότι μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους 24.352 άνθρωποι, πλημμύρισαν 2260 κτίρια και άλλα 763 είναι ακατάλληλα για χρήση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στην πόλη Ομπρένοβατς η οποία πλημμύρισε ολοσχερώς.
REUTERS / MARKO DJURICA

Σέρβοι στρατιώτες διασώζουν ένα αγόρι, κατά την εκκένωση ενός πλημμυρισμένου σπιτιού στην πόλη Ομπρένοβατς, νοτιοδυτικά του Βελιγραδίου. Η κατάσταση με τις πλημμύρες στη Σερβία εξακολουθεί να είναι κρίσιμη κυρίως σε περιοχές που διασχίζει ο ποταμός Σάβα. Περισσότεροι από 24.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Επίσημα ανακοινώθηκε ότι μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους 24.352 άνθρωποι, πλημμύρισαν 2260 κτίρια και άλλα 763 είναι ακατάλληλα για χρήση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στην πόλη Ομπρένοβατς η οποία πλημμύρισε ολοσχερώς.

Κωνσταντινούπολη: Διαμαρτυρία για το δυστύχημα στη Σόμα. Τούρκοι πολίτες διαδηλώνουν στην Κωνσταντινούπολη για τα θύματα της έκρηξης στο ορυχείο της Σόμα. Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση τριών από τους 25 υπόπτους που συνελήφθησαν με την προσωρινή κατηγορία της «πρόκλησης πολλαπλών θανάτων» στο δυστύχημα που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο ορυχείο της Σόμα, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας στον οποίο έχει ανατεθεί η υπόθεση.
EPA / SEDAT SUNA

Τούρκοι πολίτες διαδηλώνουν στην Κωνσταντινούπολη για τα θύματα της έκρηξης στο ορυχείο της Σόμα. Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση τριών από τους 25 υπόπτους που συνελήφθησαν με την προσωρινή κατηγορία της «πρόκλησης πολλαπλών θανάτων» στο δυστύχημα που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο ορυχείο της Σόμα, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας στον οποίο έχει ανατεθεί η υπόθεση.

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία. Φιλορώσος μαχητής ρίχνει δοκιμαστικά πυρά σε σημείο ελέγχου έξω από το Σλαβιάνσκ. Ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών ανάμεσα στις ουκρανικές πολιτικές και κοινωνικές ομάδες τερματίστηκε το Σάββατο, χωρίς να προκύπτουν απτά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση της εκτόνωσης της κρίσης στη χώρα.
EPA / MAXIM SHIPENKOV

Φιλορώσος μαχητής ρίχνει δοκιμαστικά πυρά σε σημείο ελέγχου έξω από το Σλαβιάνσκ. Ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών ανάμεσα στις ουκρανικές πολιτικές και κοινωνικές ομάδες τερματίστηκε το Σάββατο, χωρίς να προκύπτουν απτά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση της εκτόνωσης της κρίσης στη χώρα.

Δημοψήφισμα για τη θέσπιση κατώτατου μισθού στην Ελβετία . Οι Ελβετοί ψηφοφόροι απέρριψαν την εισαγωγή κατώτατου μισθού ύψους 4.000 ελβετικών φράγκων (3.300 ευρώ), σύμφωνα με τις προβλέψεις για την έκβαση του δημοψηφίσματος που διεξάγεται σήμερα στη χώρα. Οι Ελβετοί ψηφοφόροι κατά παράδοσιν απορρίπτουν τις προτάσεις που θεωρούν ότι είναι πιθανόν να βλάψουν τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας.
EPA / PETER KLAUNZER

Οι Ελβετοί ψηφοφόροι απέρριψαν την εισαγωγή κατώτατου μισθού ύψους 4.000 ελβετικών φράγκων (3.300 ευρώ), σύμφωνα με τις προβλέψεις για την έκβαση του δημοψηφίσματος που διεξάγεται σήμερα στη χώρα. Οι Ελβετοί ψηφοφόροι κατά παράδοσιν απορρίπτουν τις προτάσεις που θεωρούν ότι είναι πιθανόν να βλάψουν τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας.

Λιβύη: Επίθεση ενόπλων στο Κοινοβούλιο . Έφοδο στο κτήριο του Κοινοβουλίου στη Λιβύη πραγματοποίησαν ένοπλοι, εισβάλλοντας σε γραφεία βουλευτών, σύμφωνα με Λίβυο βουλευτή που επικαλείται το Reuters. Όπως ανέφερε ο Λίβυος βουλευτής Ομάρ Μπουσάχ στο Reuters οι ένοπλοι έβαλαν φωτιά στο κοινοβούλιο της χώρας. Την ευθύνη ανέλαβαν τα μέλη του επονομαζόμενου «Εθνικού Στρατού της Λιβύης», με τον εκπρόσωπο τύπου τους να το δηλώνει ξεκάθαρα.
REUTERS / STRINGER

Έφοδο στο κτήριο του Κοινοβουλίου στη Λιβύη πραγματοποίησαν ένοπλοι, εισβάλλοντας σε γραφεία βουλευτών, σύμφωνα με Λίβυο βουλευτή που επικαλείται το Reuters. Όπως ανέφερε ο Λίβυος βουλευτής Ομάρ Μπουσάχ στο Reuters οι ένοπλοι έβαλαν φωτιά στο κοινοβούλιο της χώρας. Την ευθύνη ανέλαβαν τα μέλη του επονομαζόμενου «Εθνικού Στρατού της Λιβύης», με τον εκπρόσωπο τύπου τους να το δηλώνει ξεκάθαρα.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι Τελ Αβίβ: 86-98. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε στην παράταση με 98-86 τη Ρεάλ Μαδρίτης (73-73 καν.αγ.) στον τελικό της Ευρωλίγκας και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 6η φορά στην ιστορία της. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ήρθε ως το μεγάλο αουτσάιντερ στο φάιναλ φορ του Μιλάνου, ωστόσο, έστειλε το μήνυμά της στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι απόψε έστειλε στο...καναβάτσο και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
REUTERS / STRINGER/ITALY

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε στην παράταση με 98-86 τη Ρεάλ Μαδρίτης (73-73 καν.αγ.) στον τελικό της Ευρωλίγκας και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 6η φορά στην ιστορία της. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ήρθε ως το μεγάλο αουτσάιντερ στο φάιναλ φορ του Μιλάνου, ωστόσο, έστειλε το μήνυμά της στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι απόψε έστειλε στο...καναβάτσο και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Κάννες: Άστραψαν τα φλας για τη Μόνικα Μπελούτσι . Η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι ποζάρει στους φωτογράφους στο πλαίσιο του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η Μπελούτσι συμμετέχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα με την ταινία «Le meraviglie» της 33χρονης Ιταλογερμανίδας Άλις Ρόρβαχερ.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι ποζάρει στους φωτογράφους στο πλαίσιο του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η Μπελούτσι συμμετέχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα με την ταινία «Le meraviglie» της 33χρονης Ιταλογερμανίδας Άλις Ρόρβαχερ.

Κίνα: Βουβάλια σε ρόλο ζωντανού καμβά. Μία γυναίκα οδηγεί στη σκηνή ένα βουβάλι, το οποίο συμμετέχει σε διαγωνισμό bodypainting για βουβάλια στην Jiangcheng της επαρχίας Γιουνάν. Καλλιτέχνες από οχτώ χώρες συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο διαγωνισμό ζωγραφικής την Κυριακή, το βραβείο του οποίου ανέρχεται σε 100.000 γουάν (16.042 δολάρια ΗΠΑ).
REUTERS / WONG CAMPION

Μία γυναίκα οδηγεί στη σκηνή ένα βουβάλι, το οποίο συμμετέχει σε διαγωνισμό bodypainting για βουβάλια στην Jiangcheng της επαρχίας Γιουνάν. Καλλιτέχνες από οχτώ χώρες συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο διαγωνισμό ζωγραφικής την Κυριακή, το βραβείο του οποίου ανέρχεται σε 100.000 γουάν (16.042 δολάρια ΗΠΑ).