Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014 22:30

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 17 Μαϊου 2014.

Η Άρσεναλ κατακτά το Κύπελλο Αγγλίας. Οι οπαδοί της Άρσεναλ αντιδρούν καθώς ο Κιέραν Γκιμπς χάνει την ευκαιρία να σκοράρει εναντίον της Χαλ, στο στάδιο Γουέμπλεϊ. Τον πρώτο τίτλο ύστερα από εννέα χρόνια πανηγύρισε η Άρσεναλ, που αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη Χαλ μόλις στο 9ο λεπτό (!) κατόρθωσε να επιστρέψει στο παιχνίδι και να κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας επικρατώντας στην παράταση με 3-2.
REUTERS / EDDIE KEOGH

Οι οπαδοί της Άρσεναλ αντιδρούν καθώς ο Κιέραν Γκιμπς χάνει την ευκαιρία να σκοράρει εναντίον της Χαλ, στο στάδιο Γουέμπλεϊ. Τον πρώτο τίτλο ύστερα από εννέα χρόνια πανηγύρισε η Άρσεναλ, που αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη Χαλ μόλις στο 9ο λεπτό (!) κατόρθωσε να επιστρέψει στο παιχνίδι και να κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας επικρατώντας στην παράταση με 3-2.

Σάλμα Χάγιεκ: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια». Η ηθοποιός και παραγωγός Σάλμα Χάγιεκ, κρατά ένα χαρτί που γράφει «Φέρτε πίσω τα κορίτσια», καθώς ποζάρει στο κόκκινο χαλί, στο 67ο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.
REUTERS / YVES HERMAN

Η ηθοποιός και παραγωγός Σάλμα Χάγιεκ, κρατά ένα χαρτί που γράφει «Φέρτε πίσω τα κορίτσια», καθώς ποζάρει στο κόκκινο χαλί, στο 67ο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Εκκένωση πλημμυρισμένων περιοχών στη Βοσνία. Σωστικά συνεργεία βοηθούν τον κόσμο να εκκενώσει τα πλημμυρισμένα σπίτια του, στο Τόπτσιτς Πόλτζε, κοντά στο Ζέπτσε. Αντιμέτωποι με τις χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 120 ετών είναι οι κάτοικοι της Σερβίας και της Βοσνίας. Οι δύο χώρες θρηνούν πέντε νεκρούς, ενώ χιλιάδες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Περίπου 135.000 νοικοκυριά στην Σερβία έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
REUTERS / DADO RUVIC

Σωστικά συνεργεία βοηθούν τον κόσμο να εκκενώσει τα πλημμυρισμένα σπίτια του, στο Τόπτσιτς Πόλτζε, κοντά στο Ζέπτσε. Αντιμέτωποι με τις χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 120 ετών είναι οι κάτοικοι της Σερβίας και της Βοσνίας. Οι δύο χώρες θρηνούν πέντε νεκρούς, ενώ χιλιάδες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Περίπου 135.000 νοικοκυριά στην Σερβία έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης Ντιέγκο Σιμεόνε, πανηγυρίζει με τους παίκτες του τη νίκη της ομάδας εναντίον της Μπαρτσελόνα, στο «Καμπ Νου». Την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος για δέκατη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 18 χρόνια πανηγυρίζει η Ατλέτικο Μαδρίτης, που έμεινε όρθια στο «Καμπ Νου» απέναντι στην Μπαρτσελόνα και με την ισοπαλία (1-1) που απέσπασε απέναντι στους γηπεδούχους έπεσε πρώτη στο νήμα, διατηρώντας τη διαφορά των τριών βαθμών από την αντίπαλό της.
REUTERS / Marcelo del Pozo

Ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης Ντιέγκο Σιμεόνε, πανηγυρίζει με τους παίκτες του τη νίκη της ομάδας εναντίον της Μπαρτσελόνα, στο «Καμπ Νου». Την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος για δέκατη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 18 χρόνια πανηγυρίζει η Ατλέτικο Μαδρίτης, που έμεινε όρθια στο «Καμπ Νου» απέναντι στην Μπαρτσελόνα και με την ισοπαλία (1-1) που απέσπασε απέναντι στους γηπεδούχους έπεσε πρώτη στο νήμα, διατηρώντας τη διαφορά των τριών βαθμών από την αντίπαλό της.

Ρίο Φέρντιναντ - Μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ και ο Σέρτζιο Αγκουέρο (δεξιά) της Μάντσεστερ Σίτι, κάθονται καθώς μία χορεύτρια σάμπα εκτελεί ένα χορευτικό νούμερο, σε μία εκδήλωση στη Σιγκαπούρη. Κέικ καρότου, πρωινό μάθημα Τάι-τσι και διαγωνισμός selfie με τον Αγκουέρο αποτέλεσαν έναν ευχάριστο αντιπερισπασμό για τον Φέρντιναντ, ο οποίος προσπαθεί να ξεπεράσει την απογοήτευση για την αποχώρησή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο δυναμικός ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στους «κόκκινους διαβόλους» τα τελευταία 12 χρόνια, όταν μεταγράφηκε από τη Λιντς για να αποδειχθεί μία από τις καλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του φημισμένου συλλόγου, τη φανέλα του οποίου φόρεσε συνολικά 454 φορές.
REUTERS / EDGAR SU

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ και ο Σέρτζιο Αγκουέρο (δεξιά) της Μάντσεστερ Σίτι, κάθονται καθώς μία χορεύτρια σάμπα εκτελεί ένα χορευτικό νούμερο, σε μία εκδήλωση στη Σιγκαπούρη. Κέικ καρότου, πρωινό μάθημα Τάι-τσι και διαγωνισμός selfie με τον Αγκουέρο αποτέλεσαν έναν ευχάριστο αντιπερισπασμό για τον Φέρντιναντ, ο οποίος προσπαθεί να ξεπεράσει την απογοήτευση για την αποχώρησή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο δυναμικός ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στους «κόκκινους διαβόλους» τα τελευταία 12 χρόνια, όταν μεταγράφηκε από τη Λιντς για να αποδειχθεί μία από τις καλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του φημισμένου συλλόγου, τη φανέλα του οποίου φόρεσε συνολικά 454 φορές.

Γαλλία: Σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της Μπόκο Χαράμ . Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποδέχεται το νιγηριανό ομόλογό του Γκούντλακ Τζόναθαν, κατά την άφιξή του για την Σύνοδο Κορυφής Ασφάλειας της Αφρικής στο Παρίσι. Περιφερειακό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της νιγηριανής ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ ενέκριναν πέντε αρχηγοί κρατών της Αφρικής που συναντήθηκαν μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Το σχέδιο που ενέκρινε η σύνοδος προβλέπει «το συντονισμό των μυστικών υπηρεσιών, την ανταλλαγή πληροφοριών, την κεντρική διεύθυνση των μέσων, την επιτήρηση των συνόρων, στρατιωτική παρουσία γύρω από τη λίμνη Τσαντ και δυνατότητα επέμβασης σε περίπτωση κινδύνου», ανέφερε ο Φρανσουά Ολάντ. Ο νιγηριανός ομόλογός του, Γκούντλακ Τζόναθαν, ο οποίος έχει επικριθεί ότι καθυστέρησε να αντιδράσει στους εκβιασμούς της Μπόκο Χαράμ, δήλωσε ότι δεσμεύεται πλήρως να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απελευθερωθούν οι περίπου 200 νεαρές κοπέλες που απήχθησαν πριν από ένα μήνα και πλέον από τους ισλαμιστές.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποδέχεται το νιγηριανό ομόλογό του Γκούντλακ Τζόναθαν, κατά την άφιξή του για την Σύνοδο Κορυφής Ασφάλειας της Αφρικής στο Παρίσι. Περιφερειακό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της νιγηριανής ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ ενέκριναν πέντε αρχηγοί κρατών της Αφρικής που συναντήθηκαν μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Το σχέδιο που ενέκρινε η σύνοδος προβλέπει «το συντονισμό των μυστικών υπηρεσιών, την ανταλλαγή πληροφοριών, την κεντρική διεύθυνση των μέσων, την επιτήρηση των συνόρων, στρατιωτική παρουσία γύρω από τη λίμνη Τσαντ και δυνατότητα επέμβασης σε περίπτωση κινδύνου», ανέφερε ο Φρανσουά Ολάντ. Ο νιγηριανός ομόλογός του, Γκούντλακ Τζόναθαν, ο οποίος έχει επικριθεί ότι καθυστέρησε να αντιδράσει στους εκβιασμούς της Μπόκο Χαράμ, δήλωσε ότι δεσμεύεται πλήρως να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απελευθερωθούν οι περίπου 200 νεαρές κοπέλες που απήχθησαν πριν από ένα μήνα και πλέον από τους ισλαμιστές.

Ο David Bowie "επιστρέφει" στο Βερολίνο. Το διάσημο κουστούμι Ziggy Stardust, σχεδιασμένο από τον Freddie Burretti, αντανακλάται στους καθρέφτες μίας εγκατάστασης, για την επερχόμενη έκθεση του David Bowie στο Βερολίνο. Η έντονα δημιουργική περίοδος του David Bowie στο Βερολίνο, όπου έκανε τα εικονικά άλμπουμ "Heroes" και "Low", αποτελεί το θέμα της νέας έκθεσης στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου θα διαρκέσει από τις 20 Μαΐου έως τις 10 Αυγούστου.
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Το διάσημο κουστούμι Ziggy Stardust, σχεδιασμένο από τον Freddie Burretti, αντανακλάται στους καθρέφτες μίας εγκατάστασης, για την επερχόμενη έκθεση του David Bowie στο Βερολίνο. Η έντονα δημιουργική περίοδος του David Bowie στο Βερολίνο, όπου έκανε τα εικονικά άλμπουμ "Heroes" και "Low", αποτελεί το θέμα της νέας έκθεσης στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου θα διαρκέσει από τις 20 Μαΐου έως τις 10 Αυγούστου.

Βρετανία: Ηλιόλουστη ημέρα στο Μπράιτον . Στιγμιότυπο από μία ηλιόλουστη ημέρα στην παραλία του Μπράιτον στη νότια Αγγλία.
REUTERS / LUKE MACGREGOR

Στιγμιότυπο από μία ηλιόλουστη ημέρα στην παραλία του Μπράιτον στη νότια Αγγλία.

Η Κέιτ Μπλάντσετ στο κόκκινο χαλί του 67ου Φεστιβάλ Καννών . Η ηθοποιός Κέιτ Μπλάντσετ, ποζάρει στο κόκκινο χαλί με τον χαρακτήρα "Toothless the Dragon", κατά την άφιξή της για την επίσημη, εκτός διαγωνισμού, προβολή της ταινίας "How to Train Your Dragon 2", στο 67ο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Η ηθοποιός Κέιτ Μπλάντσετ, ποζάρει στο κόκκινο χαλί με τον χαρακτήρα "Toothless the Dragon", κατά την άφιξή της για την επίσημη, εκτός διαγωνισμού, προβολή της ταινίας "How to Train Your Dragon 2", στο 67ο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Προεκλογική ατμόσφαιρα στην Πάτρα. Στιγμιότυπο από την προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη, στο κλειστό γήπεδο του Έσπερου στην Πάτρα, όπου παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Υποφέραμε αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Πάτρα τονίζοντας η χώρα βγαίνει από την κρίση κάτι που δεν έγινε ποτέ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από την προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη, στο κλειστό γήπεδο του Έσπερου στην Πάτρα, όπου παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Υποφέραμε αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Πάτρα τονίζοντας η χώρα βγαίνει από την κρίση κάτι που δεν έγινε ποτέ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Πανηγυρισμοί για τον Ναρέντρα Μόντι στο Νέο Δελχί. Υποστηρίκτρια του κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP), χορεύει κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Νέο Δελχί. Υποδοχή ήρωα περίμενε τον Ναρέντρα Μόντι, τον πρωθυπουργό εν αναμονή της Ινδίας, στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί όπου έφτασε νωρίτερα σήμερα μετά τη συντριπτική νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, που σηματοδότησε το τέλος της δυναστείας των Νεχρού - Γκάντι.
 
REUTERS / ANINDITO MUKHERJEE

Υποστηρίκτρια του κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP), χορεύει κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Νέο Δελχί. Υποδοχή ήρωα περίμενε τον Ναρέντρα Μόντι, τον πρωθυπουργό εν αναμονή της Ινδίας, στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί όπου έφτασε νωρίτερα σήμερα μετά τη συντριπτική νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, που σηματοδότησε το τέλος της δυναστείας των Νεχρού - Γκάντι.

 

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων στο ανθρακωρυχείο της Σόμα . Oλοκληρώθηκε η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων στο ανθρακωρυχείο της Σόμα στην Τουρκία, με τραγικό απολογισμό 301 νεκρών. Η τραγωδία στο ανθρακωρυχείο προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων σε όλη την Τουρκία, με τα συνδικάτα να είναι εξοργισμένα για τις κακές προδιαγραφές ασφαλείας των ορυχείων αφότου αυτές οι προηγουμένως κρατικές εγκαταστάσεις παραχωρήθηκαν σε ιδιωτικές εταιρείες.
REUTERS / STRINGER/TURKEY

Oλοκληρώθηκε η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων στο ανθρακωρυχείο της Σόμα στην Τουρκία, με τραγικό απολογισμό 301 νεκρών. Η τραγωδία στο ανθρακωρυχείο προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων σε όλη την Τουρκία, με τα συνδικάτα να είναι εξοργισμένα για τις κακές προδιαγραφές ασφαλείας των ορυχείων αφότου αυτές οι προηγουμένως κρατικές εγκαταστάσεις παραχωρήθηκαν σε ιδιωτικές εταιρείες.

Ουκρανία: Συνεχιζόμενες συγκρούσεις ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και αντάρτες. Φιλορώσος αντάρτης στοχεύει με το όπλο του ανάμεσα από τσιμεντόλιθους σε θέση πρώτης γραμμής των ανταρτών, κοντά στο χωριό Σεμενίβκα, στην ανατολική Ουκρανία. Πολιτικοί παρατηρητές αμφισβητούν το εάν και κατά πόσον μπορούν να γίνουν οι εκλογές στις 25 Μαϊου, στις δύο περιοχές που ελέγχουν οι φιλορώσοι, εν μέσω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και αντάρτες.
 
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Φιλορώσος αντάρτης στοχεύει με το όπλο του ανάμεσα από τσιμεντόλιθους σε θέση πρώτης γραμμής των ανταρτών, κοντά στο χωριό Σεμενίβκα, στην ανατολική Ουκρανία. Πολιτικοί παρατηρητές αμφισβητούν το εάν και κατά πόσον μπορούν να γίνουν οι εκλογές στις 25 Μαϊου, στις δύο περιοχές που ελέγχουν οι φιλορώσοι, εν μέσω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και αντάρτες.

 

Πολύνεκρο ναυάγιο φέρι στο Μπαγκλαντές. Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ενός πορθμείου, την Πέμπτη, σε έναν από τους μεγαλύτερους ποταμούς του Μπανγκλαντές, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό των αρχών. Στη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης κατάφερε να ανελκυθεί το MV Miraz, από τον ποταμό Μέγκνα όπου είχε βυθιστεί, το οποίο εκτιμάται ότι μετέφερε περίπου 200 ανθρώπους. Οι αρχές έχουν παραδώσει στους συγγενείς δεκάδες σορούς, όμως πολλοί από τους επιβαίνοντες στο φέρι εξακολουθούν να αγνοούνται.
REUTERS / STRINGER/BANGLADESH

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ενός πορθμείου, την Πέμπτη, σε έναν από τους μεγαλύτερους ποταμούς του Μπανγκλαντές, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό των αρχών. Στη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης κατάφερε να ανελκυθεί το MV Miraz, από τον ποταμό Μέγκνα όπου είχε βυθιστεί, το οποίο εκτιμάται ότι μετέφερε περίπου 200 ανθρώπους. Οι αρχές έχουν παραδώσει στους συγγενείς δεκάδες σορούς, όμως πολλοί από τους επιβαίνοντες στο φέρι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στο Λάος. Ένα στρατιωτικό αεροπλάνο του Λάος, στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Άμυνας της χώρας με τη σύζυγό του, ο δήμαρχος της Βιεντιάν και άλλοι αξιωματούχοι της χώρας, συνετρίβη στο βόρειο, ορεινό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ένας ταϊλανδός αξιωματούχος και μια πηγή του υπουργείου Άμυνας του Λάος. Στο αεροπλάνο επέβαιναν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, επεσήμανε ένας εκπρόσωπος του ταϊλανδέζικού υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τις συνθήκες του δυστυχήματος.
REUTERS / STRINGER

Ένα στρατιωτικό αεροπλάνο του Λάος, στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Άμυνας της χώρας με τη σύζυγό του, ο δήμαρχος της Βιεντιάν και άλλοι αξιωματούχοι της χώρας, συνετρίβη στο βόρειο, ορεινό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ένας ταϊλανδός αξιωματούχος και μια πηγή του υπουργείου Άμυνας του Λάος. Στο αεροπλάνο επέβαιναν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, επεσήμανε ένας εκπρόσωπος του ταϊλανδέζικού υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τις συνθήκες του δυστυχήματος.