Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 18:59

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 16 Μαΐου 2014.

Ο Τσάρλι Τσάπλιν σε παραλία των Καννών. Ένας άντρας, ντυμένος ως Τσάρλι Τσάπλιν, περπατά σε παραλία των Καννών. Στην πόλη της νότιας Γαλλίας διεξάγεται μέχρι τις 25 Μαΐου το 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Ένας άντρας, ντυμένος ως Τσάρλι Τσάπλιν, περπατά σε παραλία των Καννών. Στην πόλη της νότιας Γαλλίας διεξάγεται μέχρι τις 25 Μαΐου το 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Διαδηλώσεις κατά του Μουντιάλ στη Βραζιλία. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί πίσω από έναν διαδηλωτή που φορά στολή σκελετού και κρατά ένα τρόπαιο, το οποίο αντιπροσωπεύει εκείνο του Μουντιάλ, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες σε 50 πόλεις της χώρας, κατά την αποκαλούμενη ως «Διεθνή Ημέρα Καταπολέμησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου» και μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν την έναρξη της διεθνούς διοργάνωσης. Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να καταγγείλουν το κόστος του Μουντιάλ και να υποστηρίξουν τα δικαιώματα στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και τη στέγαση.
REUTERS / NACHO DOCE
Αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί πίσω από έναν διαδηλωτή που φορά στολή σκελετού και κρατά ένα τρόπαιο, το οποίο αντιπροσωπεύει εκείνο του Μουντιάλ, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες σε 50 πόλεις της χώρας, κατά την αποκαλούμενη ως «Διεθνή Ημέρα Καταπολέμησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου» και μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν την έναρξη της διεθνούς διοργάνωσης. Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να καταγγείλουν το κόστος του Μουντιάλ και να υποστηρίξουν τα δικαιώματα στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και τη στέγαση.
Ντιμπέιτ υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν. Η υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων, Σκα Κέλλερ, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, σε στιγμιότυπο λίγο πριν την έναρξη του ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Ευρωκοινοβούλιο.
EPA / OLIVIER HOSLET

Η υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων, Σκα Κέλλερ, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, σε στιγμιότυπο λίγο πριν την έναρξη του ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια. Στιγμιότυπο από το Σαν Μάρκος στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο, όπου οι πυροσβέστες έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στις παρυφές της πόλης. Οι μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται για τρίτη ημέρα στη νότια Καλιφόρνια και απειλούν πολλά σπίτια, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να τα εγκαταλείψουν. 
EPA / STUART PALLEY

Στιγμιότυπο από το Σαν Μάρκος στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο, όπου οι πυροσβέστες έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στις παρυφές της πόλης. Οι μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται για τρίτη ημέρα στη νότια Καλιφόρνια και απειλούν πολλά σπίτια, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να τα εγκαταλείψουν. 

Cupcakes με γεύση εντόμων. Ο 18χρονος Wander Alblas, μαθητευόμενος μάγειρας της σχολής «Rijn IJssel Vakschool» στην Ολλανδία, ετοιμάζει cupcakes σοκολάτας με γέμιση αλευροσκώληκων και «κερασάκι» ακρίδα.
REUTERS / MICHAEL KOOREN

Ο 18χρονος Wander Alblas, μαθητευόμενος μάγειρας της σχολής «Rijn IJssel Vakschool» στην Ολλανδία, ετοιμάζει cupcakes σοκολάτας με γέμιση αλευροσκώληκων και «κερασάκι» ακρίδα.

Ξεκίνηση η 19η Art-Athina . Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη η 19η Art-Athina, μία από τις μακροβιότερες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα. Θεσμοθετημένη το 1993 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, η Art-Athina θα δώσει το το παρών έως τις 18 Μαΐου στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo).
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros
Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη η 19η Art-Athina, μία από τις μακροβιότερες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα. Θεσμοθετημένη το 1993 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, η Art-Athina θα δώσει το το παρών έως τις 18 Μαΐου στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo).
Καταστροφικές πλημμύρες στη Σερβία. Ένας Σέρβος αστυνομικός προσπαθεί να διασχίσει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στην πόλη Lazarevac της Σερβίας. Τόσο η Σερβία όσο και η Βοσνία βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν υπερχείλιση των υδάτων ποταμών και τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 120 χρόνων.
REUTERS / MARKO DJURICA
Ένας Σέρβος αστυνομικός προσπαθεί να διασχίσει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στην πόλη Lazarevac της Σερβίας. Τόσο η Σερβία όσο και η Βοσνία βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν υπερχείλιση των υδάτων ποταμών και τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 120 χρόνων.
Ινδία: Σάρωσε η αντιπολίτευση στις εκλογές. Υποστηρικτές του ινδουιστικού εθνικιστικού κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) κρατούν το πορτρέτο του επικεφαλής του BJP Ναρέντρα Μόντι και πανηγυρίζουν στο Νέο Δελχί. Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στην Ινδία δείχνουν σαρωτική νίκη του ηγέτη της αντιπολίτευσης, ο οποίος οδεύει προς την πρωθυπουργία της χώρας, ενώ το BJP φαίνεται πως θα αποσπάσει και την απόλυτη πλειοψηφία στο ινδικό κοινοβούλιο.
REUTERS / ADNAN ABIDI

Υποστηρικτές του ινδουιστικού εθνικιστικού κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) κρατούν το πορτρέτο του επικεφαλής του BJP Ναρέντρα Μόντι και πανηγυρίζουν στο Νέο Δελχί. Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στην Ινδία δείχνουν σαρωτική νίκη του ηγέτη της αντιπολίτευσης, ο οποίος οδεύει προς την πρωθυπουργία της χώρας, ενώ το BJP φαίνεται πως θα αποσπάσει και την απόλυτη πλειοψηφία στο ινδικό κοινοβούλιο.

Ξεκούραση έξω από την Απαγορευμένη Πόλη. Μία γυναίκα κοιμάται έξω από την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Μία γυναίκα κοιμάται έξω από την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο.

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου. Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη το μουσείο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό επί 24 ώρες το 24ωρο για τις επόμενες έξι ημέρες, μόνο για τις οικογένειες, τους κατοίκους και τα μέλη των συνεργείων διάσωσης εκείνης της εποχής, πριν ανοίξει τις πύλες του για το κοινό την 21η Μαΐου 2014. Στη φωτογραφία ένα πυροσβεστικό όχημα, το οποίο καταστράφηκε κατά την κατάρρευση του βόρειου Πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Οι 11 πυροσβέστες, τους οποίους μετέφερε, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.
EPA / JIN LEE
Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη το μουσείο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό επί 24 ώρες το 24ωρο για τις επόμενες έξι ημέρες, μόνο για τις οικογένειες, τους κατοίκους και τα μέλη των συνεργείων διάσωσης εκείνης της εποχής, πριν ανοίξει τις πύλες του για το κοινό την 21η Μαΐου 2014. Στη φωτογραφία ένα πυροσβεστικό όχημα, το οποίο καταστράφηκε κατά την κατάρρευση του βόρειου Πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Οι 11 πυροσβέστες, τους οποίους μετέφερε, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.