Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 19:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 15 Μαΐου 2014.

Η Σφίγγα της Γκίζας... στην Κίνα. Το κεφάλι ενός αντιγράφου πραγματικού μεγέθους της Σφίγγας, η οποία αποτελεί έκθεμα ενός υπό κατασκευή θεματικού πάρκου, διακρίνεται πίσω από βλάστηση στα περίχωρα της πόλης Σιτζιαζουάνγκ στην Κίνα. Το θεματικό πάρκο, που θα αρχίσει τη λειτουργία του τον Οκτώβριο, πρόκειται να φιλοξενήσει τα γυρίσματα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. 
REUTERS / PETAR KUJUNDZIC

Το κεφάλι ενός αντιγράφου πραγματικού μεγέθους της Σφίγγας, η οποία αποτελεί έκθεμα ενός υπό κατασκευή θεματικού πάρκου, διακρίνεται πίσω από βλάστηση στα περίχωρα της πόλης Σιτζιαζουάνγκ στην Κίνα. Το θεματικό πάρκο, που θα αρχίσει τη λειτουργία του τον Οκτώβριο, πρόκειται να φιλοξενήσει τα γυρίσματα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. 

Σύμβουλος του Ερντογάν κλωτσά διαδηλωτή . Σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται σε φωτογραφία την οποία δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters να κλωτσά διαδηλωτή στη Σόμα, την πόλη όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 282 ανθρακωρύχοι από φωτιά σε τοπικό ορυχείο την Τετάρτη.
Η πράξη, την οποία παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Γιερκέλ με δήλωσή του στην τουρκική υπηρεσία του BBC, τεκμηριώνεται και με άλλες φωτογραφίες και βίντεο.
REUTERS / Mehmet Emin Al/Depo

Σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται σε φωτογραφία την οποία δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters να κλωτσά διαδηλωτή στη Σόμα, την πόλη όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 282 ανθρακωρύχοι από φωτιά σε τοπικό ορυχείο την Τετάρτη.

Η πράξη, την οποία παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Γιερκέλ με δήλωσή του στην τουρκική υπηρεσία του BBC, τεκμηριώνεται και με άλλες φωτογραφίες και βίντεο.

Φωτογραφίζοντας το Βερολίνο για έναν αιώνα. Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Jonathon Keats τοποθετεί μια «κάμερα του αιώνα» σε σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου, στη Γερμανία. Ο Keats έχει εγκαταστήσει σε διάφορα σημεία της πόλης τις εκατό κάμερες που σχεδίασε και οι οποίες πρόκειται να αποτυπώσουν την αργή, σταδιακή αλλαγή των πόλης σε διάστημα εκατό ετών. Αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, τα αποτελέσματα του πρότζεκτ πρόκειται να παρουσιαστούν σε έκθεση το καλοκαίρι του 2114.
EPA / DANIEL NAUPOLD

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Jonathon Keats τοποθετεί μια «κάμερα του αιώνα» σε σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου, στη Γερμανία. Ο Keats έχει εγκαταστήσει σε διάφορα σημεία της πόλης τις εκατό κάμερες που σχεδίασε και οι οποίες πρόκειται να αποτυπώσουν την αργή, σταδιακή αλλαγή των πόλης σε διάστημα εκατό ετών. Αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, τα αποτελέσματα του πρότζεκτ πρόκειται να παρουσιαστούν σε έκθεση το καλοκαίρι του 2114.

Μουσείο Μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Αντικείμενα από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης εν όψει της έναρξης λειτουργίας του Εθνικού Μουσείου Μνήμης των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις 21 Μαΐου στη Νέα Υόρκη.  
EPA / JUSTIN LANE

Αντικείμενα από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης εν όψει της έναρξης λειτουργίας του Εθνικού Μουσείου Μνήμης των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις 21 Μαΐου στη Νέα Υόρκη.  

Απεργία εργαζομένων σε ταχυφαγεία. Υπάλληλοι ταχυφαγείων πραγματοποιούν διαμαρτυρία, ενώ καθρεφτίζεται ένας θαμώνας που απολαμβάνει το γεύμα του. Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν την Πέμπτη υπάλληλοι φαστ-φουντ στις ΗΠΑ  και άλλες χώρες, ζητώντας αυξήσεις μισθών και να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα να συνδικαλίζονται.
REUTERS / BRIAN SNYDER

Υπάλληλοι ταχυφαγείων πραγματοποιούν διαμαρτυρία, ενώ καθρεφτίζεται ένας θαμώνας που απολαμβάνει το γεύμα του. Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν την Πέμπτη υπάλληλοι φαστ-φουντ στις ΗΠΑ  και άλλες χώρες, ζητώντας αυξήσεις μισθών και να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα να συνδικαλίζονται.

Στη Σεβίλη το Γιουρόπα Λιγκ με ήρωα τον Μπέτο. Η Σεβίλη είναι η Κυπελλούχος Ευρώπης για την περίοδο 2013-2014, καθώς κατάκτησε το Γιουρόπα Λιγκ επικρατώντας στα πέναλτι με 4-2 της Μπενφίκα, αφού η κανονική διάρκεια και η παράταση του τελικού που φιλοξενήθηκε στο Τορίνο, ολοκληρώθηκαν 0-0. Πρωταγωνιστής του τελικού αναδείχθηκε ο Μπέτο, ο τερματοφύλακας της Σεβίλης, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι των παικτών της Μπενφίκα (στη φωτογραφία πανηγυρίζει για το μπλοκάρισμα του πέναλτι που εκτέλεσε ο Ροντρίγκο) και ουσιαστικά έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα της Ανδαλουσίας.
REUTERS / TONY GENTILE

Η Σεβίλη είναι η Κυπελλούχος Ευρώπης για την περίοδο 2013-2014, καθώς κατάκτησε το Γιουρόπα Λιγκ επικρατώντας στα πέναλτι με 4-2 της Μπενφίκα, αφού η κανονική διάρκεια και η παράταση του τελικού που φιλοξενήθηκε στο Τορίνο, ολοκληρώθηκαν 0-0. Πρωταγωνιστής του τελικού αναδείχθηκε ο Μπέτο, ο τερματοφύλακας της Σεβίλης, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι των παικτών της Μπενφίκα (στη φωτογραφία πανηγυρίζει για το μπλοκάρισμα του πέναλτι που εκτέλεσε ο Ροντρίγκο) και ουσιαστικά έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα της Ανδαλουσίας.

Θρήνος στην Τουρκία για τους νεκρούς ανθρακωρύχους. Ένας άντρας κάθεται στην πλατεία Ταξίμ όπου κυματίζει μεσίστια η τουρκική σημαία σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της καταστροφής στο ανθρακωρυχείο της Σόμα, η οποία προκλήθηκε από έκρηξη συνοδευόμενη από πυρκαγιά στις στοές σε βάθος 2 χιλιομέτρων. Μετά και την ανάσυρση νέων πτωμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 282. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Τουρκίας κήρυξε χθες τριήμερο πένθος για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος.
EPA / SEDAT SUNA

Ένας άντρας κάθεται στην πλατεία Ταξίμ όπου κυματίζει μεσίστια η τουρκική σημαία σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της καταστροφής στο ανθρακωρυχείο της Σόμα, η οποία προκλήθηκε από έκρηξη συνοδευόμενη από πυρκαγιά στις στοές σε βάθος 2 χιλιομέτρων. Μετά και την ανάσυρση νέων πτωμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 282. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Τουρκίας κήρυξε χθες τριήμερο πένθος για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος.

Λιβελούλα στο Νέο Δελχί. Λιβελούλα στέκεται σε λουλούδι στο Νέο Δελχί της Ινδίας.
EPA / HARISH TYAGI

Λιβελούλα στέκεται σε λουλούδι στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Συρία: Έκρηξη σε σημείο ελέγχου των κυβερνητικών δυνάμεων. Συντρίμμια εκτινάσσονται ύστερα από έκρηξη, που όπως υποστηρίζουν οι Σύροι αντάρτες, προκάλεσαν σε τούνελ του σημείου ελέγχου των κυβερνητικών δυνάμεων al-Sawadi, στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. Το σημείο ελέγχου θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά για τις καθεστωτικές δυνάμεις και χρησιμοποιούνταν για την προστασία της ανατολικής πλευράς του στρατοπέδου Wadi al-Dei.
REUTERS / KHALIL ASHAWI

Συντρίμμια εκτινάσσονται ύστερα από έκρηξη, που όπως υποστηρίζουν οι Σύροι αντάρτες, προκάλεσαν σε τούνελ του σημείου ελέγχου των κυβερνητικών δυνάμεων al-Sawadi, στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. Το σημείο ελέγχου θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά για τις καθεστωτικές δυνάμεις και χρησιμοποιούνταν για την προστασία της ανατολικής πλευράς του στρατοπέδου Wadi al-Dei.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σχολικών φυλάκων. Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συγκέντρωση σχολικών φυλάκων. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν τη Βασ. Σοφίας, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν. Οι σχολικοί φύλακες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς δεν έχουν ενημέρωση για το εργασιακό τους μέλλον στο πλαίσιο της κινητικότητας. 
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συγκέντρωση σχολικών φυλάκων. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν τη Βασ. Σοφίας, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν. Οι σχολικοί φύλακες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς δεν έχουν ενημέρωση για το εργασιακό τους μέλλον στο πλαίσιο της κινητικότητας. 

«Σχολική» διαμαρτυρία κατά του Μουντιάλ. Μια δασκάλα κρατά πίνακα που αναγράφει «Σχολείο Βραζιλία», ενώ δίπλα της παιδιά που σχηματίζουν μια άτυπη σχολική τάξη κρατούν τις επίσημες μπάλες του Μουντιάλ, σε στιγμιότυπο από διαμαρτυρία που οργανώθηκε κατά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη φαβέλα Jacarezinho στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Πρόκειται για πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ρίο της Ειρήνης» που έχει στόχο να ενημερώσει για την ανάγκη αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος της Βραζιλίας, με ενέργειες, από μέρους του κράτους, εξίσου εντατικές σε σχέση με αυτές που αφορούν στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
REUTERS / SERGIO MORAES

Μια δασκάλα κρατά πίνακα που αναγράφει «Σχολείο Βραζιλία», ενώ δίπλα της παιδιά που σχηματίζουν μια άτυπη σχολική τάξη κρατούν τις επίσημες μπάλες του Μουντιάλ, σε στιγμιότυπο από διαμαρτυρία που οργανώθηκε κατά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη φαβέλα Jacarezinho στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Πρόκειται για πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ρίο της Ειρήνης» που έχει στόχο να ενημερώσει για την ανάγκη αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος της Βραζιλίας, με ενέργειες, από μέρους του κράτους, εξίσου εντατικές σε σχέση με αυτές που αφορούν στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Καταστροφικές πυρκαγιές πλήττουν την Καλιφόρνια. Ελικόπτερο συμμετέχει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Σαν Μάρκος της Καλιφόρνια. Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στις νότιες περιοχές της Πολιτείας τις τελευταίες ώρες λόγω των μεγάλων πυρκαγιών. Στο Καρλσμπαγκ οι φωτιές έκαψαν πολλά σπίτια και περισσότεροι από 11.000 ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή σύμφωνα με τις αρχές. Οι φωτιές διέκοψαν επίσης την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
REUTERS / SAM HODGSON

Ελικόπτερο συμμετέχει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Σαν Μάρκος της Καλιφόρνια. Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στις νότιες περιοχές της Πολιτείας τις τελευταίες ώρες λόγω των μεγάλων πυρκαγιών. Στο Καρλσμπαγκ οι φωτιές έκαψαν πολλά σπίτια και περισσότεροι από 11.000 ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή σύμφωνα με τις αρχές. Οι φωτιές διέκοψαν επίσης την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ισχυρή έκρηξη σε εστιατόριο στη Νέα Ερυθραία . Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 3:40 σε εστιατόριο στη συμβολή των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ερυθραία. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε προκλήθηκαν καταστροφές σε έξι αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα, που ήταν σταθμευμένα έξω από το μαγαζί, ενώ καταστράφηκε και η αποθήκη του στον πρώτο όροφο. Η Πυροσβεστική εκτιμά ότι η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή προπανίου.
SOOC / Menelaos Myrillas

Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 3:40 σε εστιατόριο στη συμβολή των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ερυθραία. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε προκλήθηκαν καταστροφές σε έξι αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα, που ήταν σταθμευμένα έξω από το μαγαζί, ενώ καταστράφηκε και η αποθήκη του στον πρώτο όροφο. Η Πυροσβεστική εκτιμά ότι η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή προπανίου.

Κατεδάφιση εβραϊκού οικισμού στη Δυτική Όχθη. Ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν εργασίες κατεδάφισης σπιτιών στον εβραϊκό οικισμό Ma
EPA / ABIR SULTAN

Ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν εργασίες κατεδάφισης σπιτιών στον εβραϊκό οικισμό Ma'ale Rehavam στη Δυτική Όχθη. Συνολικά 28 κτήρια στους τρεις οικισμούς της Δυτικής Όχθης, Ma'ale Rehavam, Givat Asaf και Ramat Gilad πρόκειται να κατεδαφιστούν εντός του εξαμήνου, σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ, το οποίο έκρινε ότι έχουν χτιστεί παράνομα σε ιδιωτικές εκτάσεις Παλαιστινίων.