Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 19 Απριλίου 2014 21:51

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 19 Απριλίου 2014.

Λουλούδια για τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Λουλούδια στο παράθυρο της οικίας του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Κολομβιανού συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στο Μεξικό. Δημόσια επιμνημόσυνη τελετή θα γίνει την Δευτέρα για τον Γκάμπο στην μεξικανική πρωτεύουσα στο Palacio de Bellas Artes, το σημαντικότερο πολιτιστικό κέντρο του Μεξικού, και σε αυτή θα παραστεί ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία της χώρας του στο Μεξικό.
REUTERS / HENRY ROMERO

Λουλούδια στο παράθυρο της οικίας του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Κολομβιανού συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στο Μεξικό. Δημόσια επιμνημόσυνη τελετή θα γίνει την Δευτέρα για τον Γκάμπο στην μεξικανική πρωτεύουσα στο Palacio de Bellas Artes, το σημαντικότερο πολιτιστικό κέντρο του Μεξικού, και σε αυτή θα παραστεί ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία της χώρας του στο Μεξικό.

Κίεβο: Πάσχα στην πλατεία Ανεξαρτησίας. Μία γυναίκα βγαίνει από μία σκηνή, κρατώντας ένα πασχαλινό καλάθι, στην κατασκήνωση των διαδηλωτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο.
REUTERS / VALENTYN OGIRENKO

Μία γυναίκα βγαίνει από μία σκηνή, κρατώντας ένα πασχαλινό καλάθι, στην κατασκήνωση των διαδηλωτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο.

«Φονιάς γιγάντων» η Σάντερλαντ. Ο Σάμουελ Ετό της Τσέλσι αντιδρά μετά τη χαμένη ευκαιρία να σκοράρει εναντίον της Σάντερλαντ, κατά τη διάρκεια του αγώνα για την 35η αγωνιστική στην πρέμιερ λιγκ. «Φονιάς γιγάντων» αποδείχτηκε η Σάντερλαντ καθώς ξεπάστρεψε απόψε την Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο νικώντας την στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με 2-1. Η βραδιά στο «Στάμφορντ Μπριτζ» φάνηκε πάντως να ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 12ο λεπτό με τον Σάμουελ Ετό. Στο 18΄ όμως ο Κόνορ Γουίκχαμ έφερε το παιχνίδι στα «ίσα», για να «κλείσει το σπίτι» της Τσέλσι με πέναλτι ο Φάμπιο Μπορίνι, στο 82΄.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Ο Σάμουελ Ετό της Τσέλσι αντιδρά μετά τη χαμένη ευκαιρία να σκοράρει εναντίον της Σάντερλαντ, κατά τη διάρκεια του αγώνα για την 35η αγωνιστική στην πρέμιερ λιγκ. «Φονιάς γιγάντων» αποδείχτηκε η Σάντερλαντ καθώς ξεπάστρεψε απόψε την Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο νικώντας την στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με 2-1. Η βραδιά στο «Στάμφορντ Μπριτζ» φάνηκε πάντως να ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 12ο λεπτό με τον Σάμουελ Ετό. Στο 18΄ όμως ο Κόνορ Γουίκχαμ έφερε το παιχνίδι στα «ίσα», για να «κλείσει το σπίτι» της Τσέλσι με πέναλτι ο Φάμπιο Μπορίνι, στο 82΄.

Βοστώνη: Αγώνας - φόρος τιμής στους επιζώντες των βομβιστικών επιθέσεων. Δρομείς κατεβαίνουν την οδό Μπόιλστον, κατά τη διάρκεια του αγώνα των 5 χιλιομέτρων, που διοργάνωσε η Αθλητική Ένωση της Βοστώνης. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στους διασώστες και τους επιζώντες των περσινών βομβιστικών επιθέσεων στο Μαραθώνιο της Βοστώνης. Ο 118ος Μαραθώνιος της Βοστώνης θα λάβει χώρα στις 21 Απριλίου.
REUTERS / BRIAN SNYDER

Δρομείς κατεβαίνουν την οδό Μπόιλστον, κατά τη διάρκεια του αγώνα των 5 χιλιομέτρων, που διοργάνωσε η Αθλητική Ένωση της Βοστώνης. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στους διασώστες και τους επιζώντες των περσινών βομβιστικών επιθέσεων στο Μαραθώνιο της Βοστώνης. Ο 118ος Μαραθώνιος της Βοστώνης θα λάβει χώρα στις 21 Απριλίου.

Ο Ιερός Ναός της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Ένας άντρας στέκεται στην είσοδο της στέγης της εκκλησίας, στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, κατά τη διάρκεια της Τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός.
EPA / ABIR SULTAN

Ένας άντρας στέκεται στην είσοδο της στέγης της εκκλησίας, στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, κατά τη διάρκεια της Τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός.

Τεράστια αδικία χαρακτήρισε την καταδίκη του ο Μπερλουσκόνι. Φωτογραφία αρχείου του πρώην ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για την καταδίκη σε βάρος του για φορολογική απάτη, στο κέντρο της Ρώμης (4 Αυγούστου 2013). «Τεράστια αδικία» χαρακτήρισε την καταδίκη σε βάρος του, για φορολογική απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό όμιλο ιδιοκτησίας του. «Τα τελευταία είκοσι χρόνια ήμουν πάντα υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Αυτή την φορά υπέστην μια τεράστια αδικία. Καταδικάσθηκα για φορολογική απάτη, εγώ που είμαι ο Ιταλός πολίτης με το υψηλότερο φορολογητέα εισόδημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Reuters / ALESSANDRO BIANCHI

Φωτογραφία αρχείου του πρώην ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για την καταδίκη σε βάρος του για φορολογική απάτη, στο κέντρο της Ρώμης (4 Αυγούστου 2013). «Τεράστια αδικία» χαρακτήρισε την καταδίκη σε βάρος του, για φορολογική απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό όμιλο ιδιοκτησίας του. «Τα τελευταία είκοσι χρόνια ήμουν πάντα υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Αυτή την φορά υπέστην μια τεράστια αδικία. Καταδικάσθηκα για φορολογική απάτη, εγώ που είμαι ο Ιταλός πολίτης με το υψηλότερο φορολογητέα εισόδημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις όχθες του ποταμού Μάιν της Φρανκφούρτης. Μια οικογένεια από πάπιες ψάχνει για φαγητό στις όχθες του ποταμού Main απέναντι από την οικονομική ζώνη της Φρανκφούρτης.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Μια οικογένεια από πάπιες ψάχνει για φαγητό στις όχθες του ποταμού Main απέναντι από την οικονομική ζώνη της Φρανκφούρτης.

Ινδία: Προσευχές στη θεότητα της ευλογίας. Ένα αγόρι είναι ξαπλωμένο στο δρόμο κατά τη διάρκεια τελετουργίας προς τιμήν της Σιτάλα Μάτα, της ινδουιστικής θεότητας της ευλογίας, για τον εορτασμό του Σιτάλα Πούτζα, στην Καλκούτα. Κατά τη διάρκεια του Πούτζα, οι γυναίκες νηστεύουν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και προσεύχονται για την ευημερία της οικογένειάς τους και της κοινωνίας.
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Ένα αγόρι είναι ξαπλωμένο στο δρόμο κατά τη διάρκεια τελετουργίας προς τιμήν της Σιτάλα Μάτα, της ινδουιστικής θεότητας της ευλογίας, για τον εορτασμό του Σιτάλα Πούτζα, στην Καλκούτα. Κατά τη διάρκεια του Πούτζα, οι γυναίκες νηστεύουν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και προσεύχονται για την ευημερία της οικογένειάς τους και της κοινωνίας.

Απελευθερώθηκαν οι τέσσερις γάλλοι δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί στη Συρία. Οι γάλλοι δημοσιογράφοι Εντουάρ Ελιά (μπροστά αριστερά), Ντιντιέ Φρανσουά (δεξιά), Νικολά Ενίν (2ος πίσω δεξιά) και Πιερ Τορέ (3ος πίσω δεξιά), φθάνουν στο νοσοκομείο στην πόλη Σανλιούρφα, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οι τέσσερις δημοσιογράφοι, που είχαν απαχθεί τον Ιούνιο του 2013 στην Συρία, βρέθηκαν από τούρκους στρατιώτες στα σύνορα με τη Συρία το Σάββατο, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι «ενημερώθηκε (...)σήμερα το πρωί για την απελευθέρωση των τεσσάρων δημοσιογράφων, Εντουάρ Ελιά, Ντιντιέ Φρανσουά, Νικολά Ενίν και Πιερ Τορέ που κρατούνταν όμηροι στην Συρία από τον Ιούνιο του 2013». Οι τέσσερις άνδρες είναι «καλά στην υγεία τους παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες της αιχμαλωσίας τους», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος διευκρίνισε ότι αυτοί θα βρίσκονται στη Γαλλία «εντός των προσεχών ωρών».
REUTERS / STRINGER/TURKEY

Οι γάλλοι δημοσιογράφοι Εντουάρ Ελιά (μπροστά αριστερά), Ντιντιέ Φρανσουά (δεξιά), Νικολά Ενίν (2ος πίσω δεξιά) και Πιερ Τορέ (3ος πίσω δεξιά), φθάνουν στο νοσοκομείο στην πόλη Σανλιούρφα, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οι τέσσερις δημοσιογράφοι, που είχαν απαχθεί τον Ιούνιο του 2013 στην Συρία, βρέθηκαν από τούρκους στρατιώτες στα σύνορα με τη Συρία το Σάββατο, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι «ενημερώθηκε (...)σήμερα το πρωί για την απελευθέρωση των τεσσάρων δημοσιογράφων, Εντουάρ Ελιά, Ντιντιέ Φρανσουά, Νικολά Ενίν και Πιερ Τορέ που κρατούνταν όμηροι στην Συρία από τον Ιούνιο του 2013». Οι τέσσερις άνδρες είναι «καλά στην υγεία τους παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες της αιχμαλωσίας τους», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος διευκρίνισε ότι αυτοί θα βρίσκονται στη Γαλλία «εντός των προσεχών ωρών».

Οι γυναίκες των δαχτυλιδιών της Μιανμάρ. Γυναίκα της εθνικής μειονότητας Καγιάν, η οποία επέστρεψε από την Ταϊλάνδη για να γιορτάσει τη Νέα Χρονιά στη Μιανμάρ, κοιτά τον εαυτό της στον καθρέφτη, στο χωριό Πανπέτ, στο κρατίδιο Καγιάν. Οι γυναίκες Καγιάν, γνωστές και ως Παντόνγκ, ξεκινούν να φορούν χάλκινα δαχτυλίδια στο λαιμό και τα πόδια τους από μικρή ηλικία. Συνήθως ξεκινούν να φορούν 6 έως 10 δαχτυλίδια από την ηλικία των πέντε ετών και προσθέτουν ένα δαχτυλίδι κάθε χρόνο. Κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού καθεστώτος στη Μιανμάρ, πολλές γυναίκες Καγιάν μετανάστευσαν ως εργάτριες στην Ταϊλάνδη.
REUTERS / Soe Zeya Tun

Γυναίκα της εθνικής μειονότητας Καγιάν, η οποία επέστρεψε από την Ταϊλάνδη για να γιορτάσει τη Νέα Χρονιά στη Μιανμάρ, κοιτά τον εαυτό της στον καθρέφτη, στο χωριό Πανπέτ, στο κρατίδιο Καγιάν. Οι γυναίκες Καγιάν, γνωστές και ως Παντόνγκ, ξεκινούν να φορούν χάλκινα δαχτυλίδια στο λαιμό και τα πόδια τους από μικρή ηλικία. Συνήθως ξεκινούν να φορούν 6 έως 10 δαχτυλίδια από την ηλικία των πέντε ετών και προσθέτουν ένα δαχτυλίδι κάθε χρόνο. Κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού καθεστώτος στη Μιανμάρ, πολλές γυναίκες Καγιάν μετανάστευσαν ως εργάτριες στην Ταϊλάνδη.

Η Γιούλια Τιμοσένκο στο Ντονέτσκ. Η Γιούλια Τιμοσένκο, υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου, συναντά εθελοντές άμυνας υπέρ της Ουκρανίας στο Ντόνετσκ.
REUTERS / POOL

Η Γιούλια Τιμοσένκο, υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου, συναντά εθελοντές άμυνας υπέρ της Ουκρανίας στο Ντόνετσκ.

Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα. Μία γυναίκα κρατά ένα αναμμένο κερί κατά τη διάρκεια της Τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.
REUTERS / FINBARR O'REILLY

Μία γυναίκα κρατά ένα αναμμένο κερί κατά τη διάρκεια της Τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Ισημερινός: Λιτανεία για τη Μεγάλη Παρασκευή. Προσκυνητής δένει αλυσίδες στα πόδια του πριν τη λιτανεία της Μεγάλης Παρασκευής στο Κουίτο, την πρωτεύουσα του Ισημερινού.
REUTERS / GUILLERMO GRANJA

Προσκυνητής δένει αλυσίδες στα πόδια του πριν τη λιτανεία της Μεγάλης Παρασκευής στο Κουίτο, την πρωτεύουσα του Ισημερινού.

Formula 1: 34η pole position στην καριέρα του ο Λιούις Χάμιλτον. Από την pole position θα εκκινήσει, για τρίτη φορά στους τέσσερις πρώτους φετινούς αγώνες του πρωταθλήματος της Formula 1, ο Λιούις Χάμιλτον, μετά την πρωτιά και στις κατατακτήριες της Σανγκάης. Ο Βρετανός πιλότος αποδείχθηκε ταχύτερος όλων σε μια πολύ δύσκολη πίστα, καθώς μεγάλο μέρος των δοκιμών διεξήχθη υπό βροχόπτωση. Ταυτόχρονα, με την πρωτιά του ο Χάμιλτον κατέγραψε την 34η pole position στην καριέρα του κι αυτή η επίδοση τον φέρνει στην τέταρτη θέση της σχετικής κατάταξης στην ιστορία της Formula 1.
REUTERS / ALY SONG

Από την pole position θα εκκινήσει, για τρίτη φορά στους τέσσερις πρώτους φετινούς αγώνες του πρωταθλήματος της Formula 1, ο Λιούις Χάμιλτον, μετά την πρωτιά και στις κατατακτήριες της Σανγκάης. Ο Βρετανός πιλότος αποδείχθηκε ταχύτερος όλων σε μια πολύ δύσκολη πίστα, καθώς μεγάλο μέρος των δοκιμών διεξήχθη υπό βροχόπτωση. Ταυτόχρονα, με την πρωτιά του ο Χάμιλτον κατέγραψε την 34η pole position στην καριέρα του κι αυτή η επίδοση τον φέρνει στην τέταρτη θέση της σχετικής κατάταξης στην ιστορία της Formula 1.

Πάσχα στη λίμνη Βιστωνίδα. Κεραυνοί πάνω από τη λίμνη Βιστωνίδα και την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Παντανάσσας στο Πόρτο Λάγος, στη Βόρεια Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Μεγάλης Παρασκευής.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Κεραυνοί πάνω από τη λίμνη Βιστωνίδα και την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Παντανάσσας στο Πόρτο Λάγος, στη Βόρεια Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Μεγάλης Παρασκευής.

Νότια Κορέα: Αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες ο πλοίαρχος του πλοίου. Δημοσιογράφοι κάνουν ερωτήσεις στον καπετάνιο του πλοίου Σεουόλ που ναυάγησε στα ανοικτά των νότιων ακτών της Νότιας Κορέας, Λι Τζουν Σέοκ, καθώς αυτός εξέρχεται από το δικαστήριο στο Μόκπο, μετά από ανάκριση. Ο πλοίαρχος του πλοίου εξήγησε ότι καθυστέρησε την εκκένωση του πλοίου εξαιτίας της θαλασσοταραχής και της απουσίας σωστικών σκαφών. Ο 52χρονος πλοίαρχος είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες, μεταξύ αυτών αμέλεια, παραβίαση του δίκαιου της θάλασσας, ενώ κατηγορείται και επειδή ήταν από τους πρώτους που απομακρύνθηκαν από το πλοίο την ώρα που οι επιβάτες εξακολουθούσαν να είναι παγιδευμένοι και κινδύνευαν.
REUTERS / YONHAP

Δημοσιογράφοι κάνουν ερωτήσεις στον καπετάνιο του πλοίου Σεουόλ που ναυάγησε στα ανοικτά των νότιων ακτών της Νότιας Κορέας, Λι Τζουν Σέοκ, καθώς αυτός εξέρχεται από το δικαστήριο στο Μόκπο, μετά από ανάκριση. Ο πλοίαρχος του πλοίου εξήγησε ότι καθυστέρησε την εκκένωση του πλοίου εξαιτίας της θαλασσοταραχής και της απουσίας σωστικών σκαφών. Ο 52χρονος πλοίαρχος είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες, μεταξύ αυτών αμέλεια, παραβίαση του δίκαιου της θάλασσας, ενώ κατηγορείται και επειδή ήταν από τους πρώτους που απομακρύνθηκαν από το πλοίο την ώρα που οι επιβάτες εξακολουθούσαν να είναι παγιδευμένοι και κινδύνευαν.