Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 21:30

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 13 Απριλίου 2014.

Περιμένοντας την τροφή. Ένα κοτσύφι που έχει πρόσφατα εκκολαφθεί περιμένει με ορθάνοιχτο το ράμφος του την τροφή που θα του φέρει η μητέρα του, σε φωλιά στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.
EPA / ARNE DEDERT

Ένα κοτσύφι που έχει πρόσφατα εκκολαφθεί περιμένει με ορθάνοιχτο το ράμφος του την τροφή που θα του φέρει η μητέρα του, σε φωλιά στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Χιλή: Δύο νεκροί από την πυρκαγιά στο Βαλπαραΐσο. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε 500 κατοικίες και προκάλεσε την απομάκρυνση 10.000 ανθρώπων στην πόλη Βαλπαραΐσο της Χιλής, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
EPA / FELIPE TRUEBA

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε 500 κατοικίες και προκάλεσε την απομάκρυνση 10.000 ανθρώπων στην πόλη Βαλπαραΐσο της Χιλής, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Κυριακή των Βαΐων στη Σεβίλη. Μέλος της αδελφότητας «Λα Μπορικίτα» περπατά δίπλα σε μια γυναίκα λίγο πριν την έναρξη της λιτανείας για την Κυριακή των Βαΐων στους δρόμους της Σεβίλης. Τις ημέρες του Πάσχα εκατοντάδες λιτανείες διοργανώνονται από θρησκευτικές αδελφότητες σε όλη την Ισπανία, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.
REUTERS / Marcelo del Pozo

Μέλος της αδελφότητας «Λα Μπορικίτα» περπατά δίπλα σε μια γυναίκα λίγο πριν την έναρξη της λιτανείας για την Κυριακή των Βαΐων στους δρόμους της Σεβίλης. Τις ημέρες του Πάσχα εκατοντάδες λιτανείες διοργανώνονται από θρησκευτικές αδελφότητες σε όλη την Ισπανία, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.

Η φιέστα των πρωταθλητών . Το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του γιόρτασε απόψε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Περίπου 30.000 οπαδοί των «ερυθρόλευκων» γέμισαν το φαληρικό γήπεδο κι αποθέωσαν τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και τη διοίκηση του Ολυμπιακού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του γιόρτασε απόψε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Περίπου 30.000 οπαδοί των «ερυθρόλευκων» γέμισαν το φαληρικό γήπεδο κι αποθέωσαν τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και τη διοίκηση του Ολυμπιακού.

Επεισόδια στην Ερμού. Περιορισμένη χρήση χημικών έγινε στην Ερμού στο περιθώριο διαδήλωσης εργαζομένων στο εμπόριο που αντιδρούν στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Τα ΜΑΤ επενέβησαν και με τις ασπίδες τους απώθησαν προς το τέρμα του πεζοδρόμου ομάδες ατόμων που νωρίτερα είχαν προκαλέσει εντάσεις.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Περιορισμένη χρήση χημικών έγινε στην Ερμού στο περιθώριο διαδήλωσης εργαζομένων στο εμπόριο που αντιδρούν στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Τα ΜΑΤ επενέβησαν και με τις ασπίδες τους απώθησαν προς το τέρμα του πεζοδρόμου ομάδες ατόμων που νωρίτερα είχαν προκαλέσει εντάσεις.

Ουκρανία: Αιματηρή επέμβαση στο Σλαβιάνσκ. Φιλορώσοι κάθονται γύρω από τη φωτιά σε οδόφραγμα που βρίσκεται κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Σλαβιάνσκ. Ένας αξιωματικός της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας σκοτώθηκε και πέντε άτομα από τις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων τραυματίστηκαν στη διάρκεια επιχείρησης κατά των ενόπλων φιλορώσων που έχουν καταλάβει κτήρια της αστυνομίας στην πόλη. «Από τις τάξεις των αυτονομιστών, υπάρχει ένας "αδιευκρίνιστος αριθμός" θυμάτων», ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.
REUTERS / GLEB GARANICH

Φιλορώσοι κάθονται γύρω από τη φωτιά σε οδόφραγμα που βρίσκεται κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Σλαβιάνσκ. Ένας αξιωματικός της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας σκοτώθηκε και πέντε άτομα από τις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων τραυματίστηκαν στη διάρκεια επιχείρησης κατά των ενόπλων φιλορώσων που έχουν καταλάβει κτήρια της αστυνομίας στην πόλη. «Από τις τάξεις των αυτονομιστών, υπάρχει ένας "αδιευκρίνιστος αριθμός" θυμάτων», ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.

Ο «Φρέντι Μέρκιουρι» στον μαραθώνιο του Λονδίνου. Ένας άντρας ο οποίος κρατά μια ηλεκτρική σκούπα και φορά ρούχα που παραπέμπουν στην εμφάνιση της θρυλική φωνής των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι στο μουσικό βίντεο του τραγουδιού «Ι want to break free», συμμετέχει για φιλανθρωπικό σκοπό στον μαραθώνιο του Λονδίνου.
REUTERS / LUKE MACGREGOR

Ένας άντρας ο οποίος κρατά μια ηλεκτρική σκούπα και φορά ρούχα που παραπέμπουν στην εμφάνιση της θρυλική φωνής των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι στο μουσικό βίντεο του τραγουδιού «Ι want to break free», συμμετέχει για φιλανθρωπικό σκοπό στον μαραθώνιο του Λονδίνου.

Ανοικτά καταστήματα εν μέσω αντιδράσεων. Ανοικτά έως τις 18:00 παρέμειναν σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο του νόμου που προβλέπει το προαιρετικό άνοιγμά τους επτά Κυριακές τον χρόνο και προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους εν όψει του Πάσχα. Δεκάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου συγκεντρώθηκαν στην οδό Ερμού από την πλατεία Συντάγματος έως την Καπνικαρέα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της λειτουργίας των καταστημάτων.
EPA / ORESTIS PANAGIOTOU

Ανοικτά έως τις 18:00 παρέμειναν σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο του νόμου που προβλέπει το προαιρετικό άνοιγμά τους επτά Κυριακές τον χρόνο και προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους εν όψει του Πάσχα. Δεκάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου συγκεντρώθηκαν στην οδό Ερμού από την πλατεία Συντάγματος έως την Καπνικαρέα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της λειτουργίας των καταστημάτων.

«Αγώνας δρόμου των χρωμάτων» στο Παρίσι. Κόσμος συμμετέχει στο «αγώνα δρόμου των χρωμάτων» του Παρισιού, πετώντας ο ένας στον άλλο χρωματιστή σκόνη, έχοντας στο φόντο τον Πύργο του Άιφελ. Ο αγώνας είναι μια κούρσα πέντε χιλιομέτρων, η οποία πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις του κόσμου και έχει σκοπό την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής και την ενίσχυση φιλανθρωπικών οργανώσεων από την εκάστοτε περιοχή που θα επιλέξουν οι διοργανωτές. 
EPA / IAN LANGSDON

Κόσμος συμμετέχει στο «αγώνα δρόμου των χρωμάτων» του Παρισιού, πετώντας ο ένας στον άλλο χρωματιστή σκόνη, έχοντας στο φόντο τον Πύργο του Άιφελ. Ο αγώνας είναι μια κούρσα πέντε χιλιομέτρων, η οποία πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις του κόσμου και έχει σκοπό την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής και την ενίσχυση φιλανθρωπικών οργανώσεων από την εκάστοτε περιοχή που θα επιλέξουν οι διοργανωτές. 

Για ψώνια στο Αφγανιστάν. Δύο γυναίκες ψωνίζουν σε κατάστημα με μπούρκες στην Χεράτ του Αφγανιστάν. Η μπούρκα αποτελεί παραδοσιακή μουσουλμανική ενδυμασία των γυναικών και αποτελείται από ένα ολόσωμο πέπλο και μαντίλα με δικτυωτή μάσκα η οποία επιτρέπει στα γυναίκες που τη φορούν να βλέπουν κρατώντας ταυτόχρονα κρυφό το πρόσωπό τους. Η χρήση της μπούρκας ήταν υποχρεωτική στη χώρα υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν, εξακολουθεί ωστόσο να χρησιμοποιείται ευρέως στο Βόρειο Πακιστάν και το Αφγανιστάν.
EPA / JALIL REZAYEE

Δύο γυναίκες ψωνίζουν σε κατάστημα με μπούρκες στην Χεράτ του Αφγανιστάν. Η μπούρκα αποτελεί παραδοσιακή μουσουλμανική ενδυμασία των γυναικών και αποτελείται από ένα ολόσωμο πέπλο και μαντίλα με δικτυωτή μάσκα η οποία επιτρέπει στα γυναίκες που τη φορούν να βλέπουν κρατώντας ταυτόχρονα κρυφό το πρόσωπό τους. Η χρήση της μπούρκας ήταν υποχρεωτική στη χώρα υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν, εξακολουθεί ωστόσο να χρησιμοποιείται ευρέως στο Βόρειο Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Ξηλώθηκε η πινακίδα της ΕΡΤ από το Ραδιομέγαρο. Συνεργείο κατεβάζει τις ταμπέλες της ΕΡΤ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προκειμένου τις αντικαταστήσει με το σήμα του νέου φορέα (ΝΕΡΙΤ), ενώ στη συνέχεια «έσβησαν» και τα ρολόγια που βρίσκονται επί της κεντρικής πύλης στην οδό Μεσογείων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΝΗΣ

Συνεργείο κατεβάζει τις ταμπέλες της ΕΡΤ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προκειμένου τις αντικαταστήσει με το σήμα του νέου φορέα (ΝΕΡΙΤ), ενώ στη συνέχεια «έσβησαν» και τα ρολόγια που βρίσκονται επί της κεντρικής πύλης στην οδό Μεσογείων.

Καθημερινή ζωή στη Γερμανία. Ένα κορίτσι κοιτά ένα παλιό κτήριο εργοστασίου, καθώς κάνει βόλτα στη Φρανκφούρτη, πάνω στους ώμους του πατέρα της. 
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Ένα κορίτσι κοιτά ένα παλιό κτήριο εργοστασίου, καθώς κάνει βόλτα στη Φρανκφούρτη, πάνω στους ώμους του πατέρα της.