Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 21:10

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 12 Απριλίου 2014.

Παρέλαση των ζόμπι στις Βρυξέλλες . Ένα ζευγάρι συμμετέχει στην «παρέλαση των ζόμπι» που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους των Βρυξελλών στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Φαντασίας που διοργανώνει η πρωτεύουσα του Βελγίου. 
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Ένα ζευγάρι συμμετέχει στην «παρέλαση των ζόμπι» που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους των Βρυξελλών στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Φαντασίας που διοργανώνει η πρωτεύουσα του Βελγίου. 

Σύροι αντάρτες σε αναγνωριστική αποστολή. Σύροι αντάρτες βαδίζουν σε ένα λιβάδι με λουλούδια κατά τη διάρκεια αναγνωριστικής αποστολής, στο πλαίσιο επιχείρησης για την κατάληψη ενός σημείου ελέγχου των κυβερνητικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ.  
REUTERS / KHALIL ASHAWI

Σύροι αντάρτες βαδίζουν σε ένα λιβάδι με λουλούδια κατά τη διάρκεια αναγνωριστικής αποστολής, στο πλαίσιο επιχείρησης για την κατάληψη ενός σημείου ελέγχου των κυβερνητικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ.  

Άδεια καθίσματα στη μνήμη των θυμάτων του Χίλσμπορο. Ενενήντα έξι κασκόλ της Λίβερπουλ έχουν τοποθετηθεί σε κενά καθίσματα του Γουέμπλεϊ λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης μεταξύ Άρσεναλ και Γουίγκαν, στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο. Στις 15 Απριλίου συμπληρώνονται 25 χρόνια από την πιο «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όταν 96 οπαδοί της Λίβερπουλ έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 250 τραυματίστηκαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας εναντίον της Νότιγχαμ Φόρεστ.
REUTERS / EDDIE KEOGH

Ενενήντα έξι κασκόλ της Λίβερπουλ έχουν τοποθετηθεί σε κενά καθίσματα του Γουέμπλεϊ λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης μεταξύ Άρσεναλ και Γουίγκαν, στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο. Στις 15 Απριλίου συμπληρώνονται 25 χρόνια από την πιο «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όταν 96 οπαδοί της Λίβερπουλ έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 250 τραυματίστηκαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας εναντίον της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Παιχνίδι με το φως στο φεστιβάλ Coachella. Ένας άνδρας παίζει με φωτεινό χούλα χουπ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη συναυλία του διδύμου από τον Καναδά Chromeo, στο πλαίσιο του μουσικού φεστιβάλ Coachella που πραγματοποιείται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. 
REUTERS / MARIO ANZUONI

Ένας άνδρας παίζει με φωτεινό χούλα χουπ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη συναυλία του διδύμου από τον Καναδά Chromeo, στο πλαίσιο του μουσικού φεστιβάλ Coachella που πραγματοποιείται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. 

Ηλιοθεραπεία παρέα με ακτιβιστές στη Μαγιόρκα. Τουρίστες κάνουν ηλιοθεραπεία στην παραλία Αρενάλ της Μαγιόρκα καθώς γύρω τους συγκεντρώνονται ακτιβιστές προκειμένου να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία κατά των ερευνών για πετρέλαιο ανοικτά των Βαλεαρίδων Νήσων. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουν φόβο για πιθανή διατάραξη του οικοσυστήματος της περιοχής που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην τουριστική βιομηχανία. 
REUTERS / ENRIQUE CALVO

Τουρίστες κάνουν ηλιοθεραπεία στην παραλία Αρενάλ της Μαγιόρκα καθώς γύρω τους συγκεντρώνονται ακτιβιστές προκειμένου να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία κατά των ερευνών για πετρέλαιο ανοικτά των Βαλεαρίδων Νήσων. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουν φόβο για πιθανή διατάραξη του οικοσυστήματος της περιοχής που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην τουριστική βιομηχανία. 

Πακιστάν: Σε δίκη για απόπειρα δολοφονίας... εννέα μηνών μωρό. Κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας είχαν απαγγελθεί σε βάρος ενός μωρού εννέα μηνών στο Πακιστάν. Το μωρό, που ονομάζεται Μούσα, παρέστη σε δικαστήριο της Λαχόρης καθισμένο στην αγκαλιά του παππού του και πίνοντας γάλα από μπιμπερό. Φυσικά ο δικαστής απέρριψε τις κατηγορίες που το βάρυναν.
Η δικαστική περιπέτεια του μωρού ξεκίνησε μετά από συγκρούσεις τις οικογένειάς του με την αστυνομία και εργαζόμενους μιας εταιρείας αερίου οι οποίοι προσπαθούσαν να εισπράξουν ανεξόφλητους λογαριασμούς.
REUTERS / MOHSIN RAZA

Κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας είχαν απαγγελθεί σε βάρος ενός μωρού εννέα μηνών στο Πακιστάν. Το μωρό, που ονομάζεται Μούσα, παρέστη σε δικαστήριο της Λαχόρης καθισμένο στην αγκαλιά του παππού του και πίνοντας γάλα από μπιμπερό. Φυσικά ο δικαστής απέρριψε τις κατηγορίες που το βάρυναν.

Η δικαστική περιπέτεια του μωρού ξεκίνησε μετά από συγκρούσεις τις οικογένειάς του με την αστυνομία και εργαζόμενους μιας εταιρείας αερίου οι οποίοι προσπαθούσαν να εισπράξουν ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Υποδοχή του νέου έτους με νεροπόλεμο. Τουρίστρια έχει γίνει στόχος μιας παρέας παιδιών που συμμετέχουν στους εορτασμούς του Σονγκράν παίζοντας με νεροπίστολα στους δρόμους της Μπανγκόκ. Το διάρκειας τριών ημερών φεστιβάλ Σονγκράν πραγματοποιείται στην Ταϊλάνδη κάθε Απρίλιο για τον εορτασμό του νέου έτους.
EPA / NARONG SANGNAK

Τουρίστρια έχει γίνει στόχος μιας παρέας παιδιών που συμμετέχουν στους εορτασμούς του Σονγκράν παίζοντας με νεροπίστολα στους δρόμους της Μπανγκόκ. Το διάρκειας τριών ημερών φεστιβάλ Σονγκράν πραγματοποιείται στην Ταϊλάνδη κάθε Απρίλιο για τον εορτασμό του νέου έτους.

Καράκας: Διαμαρτυρία κατά της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων. Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραματικής Τέχνης βρίσκονται σε βαγόνι του μετρό του Καράκας μεταμφιεσμένοι ως στρατιώτες, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων των φοιτητών από τον στρατό της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με τις αρχές 39 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 608 έχουν τραυματιστεί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 12 Φεβρουαρίου στη χώρα.
EPA / MIGUEL GUTIERREZ

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραματικής Τέχνης βρίσκονται σε βαγόνι του μετρό του Καράκας μεταμφιεσμένοι ως στρατιώτες, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων των φοιτητών από τον στρατό της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με τις αρχές 39 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 608 έχουν τραυματιστεί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 12 Φεβρουαρίου στη χώρα.

Κλήση - μυστήριο του συγκυβερνήτη του Boeing. Σκιά αεροσκάφους της Βασιλικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών στον Ινδικό Ωκεανό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της μαλαισιανής εφημερίδας New Straits Times, μια κλήση πραγματοποιήθηκε από το κινητό τηλέφωνο του συγκυβερνήτη του αγνοούμενου αεροπλάνου, μετά τη στροφή 180 μοιρών λίγο πριν χαθεί η επαφή του με τους δορυφόρους και τα ραντάρ.
«Ο πύργος τηλεπικοινωνιών έπιασε την κλήση που εκείνος προσπαθούσε να κάνει. Το γιατί η κλήση διακόπηκε, είναι πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι το αεροσκάφος απομακρυνόταν γρήγορα από τον πύργο και δεν βρισκόταν ακόμη υπό την κάλυψη του επόμενου» φέρεται να δήλωσε μια πηγή.
EPA / RICHARD WAINWRIGHT / POOL

Σκιά αεροσκάφους της Βασιλικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών στον Ινδικό Ωκεανό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της μαλαισιανής εφημερίδας New Straits Times, μια κλήση πραγματοποιήθηκε από το κινητό τηλέφωνο του συγκυβερνήτη του αγνοούμενου αεροπλάνου, μετά τη στροφή 180 μοιρών λίγο πριν χαθεί η επαφή του με τους δορυφόρους και τα ραντάρ.

«Ο πύργος τηλεπικοινωνιών έπιασε την κλήση που εκείνος προσπαθούσε να κάνει. Το γιατί η κλήση διακόπηκε, είναι πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι το αεροσκάφος απομακρυνόταν γρήγορα από τον πύργο και δεν βρισκόταν ακόμη υπό την κάλυψη του επόμενου» φέρεται να δήλωσε μια πηγή.

Ένοπλοι κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα στην ανατολική Ουκρανία. Δύο άνδρες στέκονται έξω από αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, το οποίο κατελήφθη από ενόπλους, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία κατέσχεσαν τουλάχιστον 400 περίστροφα και 20 αυτόματα όπλα. Στην ανατολική Ουκρανία, κυβερνητικά κτήρια στις πόλεις Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ έχουν καταληφθεί από φιλορώσους διαδηλωτές που θέλουν οι περιφέρειές τους να αποσχισθούν από το Κίεβο.
REUTERS / GLEB GARANICH

Δύο άνδρες στέκονται έξω από αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, το οποίο κατελήφθη από ενόπλους, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία κατέσχεσαν τουλάχιστον 400 περίστροφα και 20 αυτόματα όπλα. Στην ανατολική Ουκρανία, κυβερνητικά κτήρια στις πόλεις Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ έχουν καταληφθεί από φιλορώσους διαδηλωτές που θέλουν οι περιφέρειές τους να αποσχισθούν από το Κίεβο.