Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 19:48

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 10 Απριλίου 2014.

Άνθισαν οι κερασιές στις ΗΠΑ. Κόσμος περπατά ανάμεσα σε ανθισμένες κερασιές, στην Ουάσιγκτον. Οι διάσημες κερασιές της Ουάσιγκτον διατηρούν μία ιστορία 102 ετών, όταν είχαν δωριστει στις ΗΠΑ από την Ιαπωνία.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Κόσμος περπατά ανάμεσα σε ανθισμένες κερασιές, στην Ουάσιγκτον. Οι διάσημες κερασιές της Ουάσιγκτον διατηρούν μία ιστορία 102 ετών, όταν είχαν δωριστει στις ΗΠΑ από την Ιαπωνία.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις εντοπισμού του Boeing. Ερευνητές της επιχείρησης εντοπισμού του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines πιστεύουν ότι βρίσκονται κοντά στο να ανακαλύψουν την ακριβή τοποθεσία όπου συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό. Ηχητικά σήματα, τα οποία πιστεύεται ότι προέρχονταν από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, εντοπίστηκαν για πρώτη φορά το περασμένο Σάββατο και πάλι την Τρίτη, κάτι που έχει δημιουργήσει ελπίδες στα μέλη της διεθνούς επιχείρησης εντοπισμού ότι βρίσκονται κοντά στο να ανακαλύψουν το σημείο στο οποίο έπεσε.
REUTERS / HANDOUT

Ερευνητές της επιχείρησης εντοπισμού του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines πιστεύουν ότι βρίσκονται κοντά στο να ανακαλύψουν την ακριβή τοποθεσία όπου συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό. Ηχητικά σήματα, τα οποία πιστεύεται ότι προέρχονταν από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, εντοπίστηκαν για πρώτη φορά το περασμένο Σάββατο και πάλι την Τρίτη, κάτι που έχει δημιουργήσει ελπίδες στα μέλη της διεθνούς επιχείρησης εντοπισμού ότι βρίσκονται κοντά στο να ανακαλύψουν το σημείο στο οποίο έπεσε.

Έφηβος μαχαίρωσε πάνω από 20 συμμαθητές του σε σχολείο στην Πενσιλβάνια. Εικόνα από βίντεο του καναλιού WPXI-TV, δείχνει τον 16χρονο Άλεξ Χριμπάλ, κατά την προσαγωγή του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα στην Πενσιλβάνια. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, η πλειονότητα των οποίων μαθητές, τραυματίστηκαν την Τετάρτη όταν ένας άλλος μαθητής, 16 ετών, τους μαχαίρωσε σε ένα λύκειο κοντά στο Πίτσμπουργκ στην πολιτεία της Πενσιλβάνια. Πριν τον ακινητοποιήσει ο υποδιευθυντής του σχολείου, ο 16χρονος προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς σε συμμαθητές του, μαχαιρώνοντάς τους στον κορμό, τα χέρια και το πρόσωπο.
REUTERS / WPXI-TV

Εικόνα από βίντεο του καναλιού WPXI-TV, δείχνει τον 16χρονο Άλεξ Χριμπάλ, κατά την προσαγωγή του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα στην Πενσιλβάνια. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, η πλειονότητα των οποίων μαθητές, τραυματίστηκαν την Τετάρτη όταν ένας άλλος μαθητής, 16 ετών, τους μαχαίρωσε σε ένα λύκειο κοντά στο Πίτσμπουργκ στην πολιτεία της Πενσιλβάνια. Πριν τον ακινητοποιήσει ο υποδιευθυντής του σχολείου, ο 16χρονος προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς σε συμμαθητές του, μαχαιρώνοντάς τους στον κορμό, τα χέρια και το πρόσωπο.

Νέα Ζηλανδία: Στο Μπλένχαϊμ το πριγκιπικό ζεύγος. H δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον μιλά με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος βρίσκεται στο πιλοτήριο ενός αεροπλάνου Sopwith Pup, στο Κέντρο Αεροναυπηγικής Κληρονομιάς Ομάκα, κοντά στο Μπλένχαϊμ, στη Νέα Ζηλανδία. Το πριγκιπικό ζεύγος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη τριών εβδομάδων στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, η οποία άρχισε την Δευτέρα.
REUTERS / POOL

H δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον μιλά με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος βρίσκεται στο πιλοτήριο ενός αεροπλάνου Sopwith Pup, στο Κέντρο Αεροναυπηγικής Κληρονομιάς Ομάκα, κοντά στο Μπλένχαϊμ, στη Νέα Ζηλανδία. Το πριγκιπικό ζεύγος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη τριών εβδομάδων στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, η οποία άρχισε την Δευτέρα.

Περού: Η πρώτη λευκή τίγρης που γεννιέται σε αιχμαλωσία. Η Σίβα Σουμάκ, μία λευκή τίγρης της Βεγγάλης, στέκεται στο νέο της χώρο στο ζωολογικό κήπο Huachipa στη Λίμα, κατά τη διάρκεια παρουσίασής της στα μέσα ενημέρωσης. Η ηλικίας εννέα μηνών τίγρης, γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο και είναι η πρώτη λευκή τίγρης της Βεγγάλης στο Περού που γεννιέται σε αιχμαλωσία.
REUTERS / MARIANA BAZO

Η Σίβα Σουμάκ, μία λευκή τίγρης της Βεγγάλης, στέκεται στο νέο της χώρο στο ζωολογικό κήπο Huachipa στη Λίμα, κατά τη διάρκεια παρουσίασής της στα μέσα ενημέρωσης. Η ηλικίας εννέα μηνών τίγρης, γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο και είναι η πρώτη λευκή τίγρης της Βεγγάλης στο Περού που γεννιέται σε αιχμαλωσία.

Ολλανδία: Ο μεγαλύτερος ανθόκηπος του κόσμου. Αεροφωτογραφία από ανθισμένο λιβάδι κοντά στο πάρκο Keukenhof, γνωστό ως «Κήπος της Ευρώπης», στη Λίσε, στην Ολλανδία. Το Keukenhof απασχολεί περίπου 30 κηπουρούς και θεωρείται ο μεγαλύτερος ανθόκηπος του κόσμου, εκθέτοντας εκατομμύρια είδη λουλουδιών κάθε χρόνο.
REUTERS / YVES HERMAN

Αεροφωτογραφία από ανθισμένο λιβάδι κοντά στο πάρκο Keukenhof, γνωστό ως «Κήπος της Ευρώπης», στη Λίσε, στην Ολλανδία. Το Keukenhof απασχολεί περίπου 30 κηπουρούς και θεωρείται ο μεγαλύτερος ανθόκηπος του κόσμου, εκθέτοντας εκατομμύρια είδη λουλουδιών κάθε χρόνο.

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας. Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 6 το πρωί έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στη συμβολή των οδών Αμερικής και Σταδίου, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Επί της οδού Αμερικής έχουν απομείνει συντρίμμια και θραύσματα γυαλιών, καθώς το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Άνδρες της Αντιτρομοκρικής Υπηρεσίας και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών βρίσκονται στο σημείο και συλλέγουν στοιχεία. Ζημιές έχουν προκληθεί και σε κτήρια και καταστήματα σε ακτίνα 500 μέτρων, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει όλο το κέντρο της Αθήνας.
SOOC / Menelaos Myrillas

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 6 το πρωί έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στη συμβολή των οδών Αμερικής και Σταδίου, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Επί της οδού Αμερικής έχουν απομείνει συντρίμμια και θραύσματα γυαλιών, καθώς το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Άνδρες της Αντιτρομοκρικής Υπηρεσίας και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών βρίσκονται στο σημείο και συλλέγουν στοιχεία. Ζημιές έχουν προκληθεί και σε κτήρια και καταστήματα σε ακτίνα 500 μέτρων, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει όλο το κέντρο της Αθήνας.

Ευ. Βενιζέλος: Οι αγορές έτρεξαν να στηρίξουν την Ελλάδα. Συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου. «Η επάνοδος στις αγορές είναι η επίσημη, πανηγυρική, χειροπιαστή επιβεβαίωση της αλλαγής σελίδας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Όπως είπε, η χώρα γίνεται ξανά αυτεξούσια και όλη η τιμή για αυτό το αποτέλεσμα πιστώνεται στους Έλληνες και τις Ελληνίδες. «Οι αγορές έτρεξαν να στηρίξουν την Ελλάδα. Ψήφισαν Ελλάδα», σημείωσε.
FOSPHOTOS / Vasilis Germanis

Συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου. «Η επάνοδος στις αγορές είναι η επίσημη, πανηγυρική, χειροπιαστή επιβεβαίωση της αλλαγής σελίδας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Όπως είπε, η χώρα γίνεται ξανά αυτεξούσια και όλη η τιμή για αυτό το αποτέλεσμα πιστώνεται στους Έλληνες και τις Ελληνίδες. «Οι αγορές έτρεξαν να στηρίξουν την Ελλάδα. Ψήφισαν Ελλάδα», σημείωσε.

Έρευνες της αντιτρομοκρατικής στο σημείο της έκρηξης . Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής με στόχο να αποκαλυφθούν οι δράστες τις βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός ήταν μόνος του μέσα στο αυτοκίνητο και φορούσε κράνος. Μετά τη στάθμευση του οχήματος ανέβηκε σε μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε ένας ακόμη κρανοφόρος. Τα δύο άτομα διέφυγαν από την οδό Αμερικής με κατεύθυνση προς Πανεπιστημίου.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής με στόχο να αποκαλυφθούν οι δράστες τις βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός ήταν μόνος του μέσα στο αυτοκίνητο και φορούσε κράνος. Μετά τη στάθμευση του οχήματος ανέβηκε σε μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε ένας ακόμη κρανοφόρος. Τα δύο άτομα διέφυγαν από την οδό Αμερικής με κατεύθυνση προς Πανεπιστημίου.

Κολομβία: H «Μήδεια» στο Ιβηροαμερικάνικο Θεατρικό Φεστιβάλ. Στιγμιότυπο από την πρόβα της παράστασης «Μήδεια» που ανεβάζει το θέατρο Pandurs και το Εθνικό Θέατρο του Ζάγκρεμπ, στο Ιβηροαμερικάνικο Θεατρικό Φεστιβάλ στη Μπογκοτά της Κολομβίας.
REUTERS / JOHN VIZCAINO

Στιγμιότυπο από την πρόβα της παράστασης «Μήδεια» που ανεβάζει το θέατρο Pandurs και το Εθνικό Θέατρο του Ζάγκρεμπ, στο Ιβηροαμερικάνικο Θεατρικό Φεστιβάλ στη Μπογκοτά της Κολομβίας.

Λίβανος: Επίδειξη σκύλων εκπαιδευμένων στην ανίχνευση εκρηκτικών. Σκύλος, εκπαιδευμένος στην ανίχνευση εκρηκτικών, πηδά μέσα από φλεγόμενους δακτύλιους κατά τη διάρκεια επίδειξης, σε εκστρατεία ευαισθητοποίησης για μαθητές, στην έδρα της Ενδιάμεσης Δύναμης Λιβάνου των Ηνωμένων Εθνών (UNIFIL), στην πόλη Νακούρα, στο νότιο Λίβανο. Οι ειρηνευτικές δυνάμεις στο νότιο Λίβανο διοργάνωσαν μία εκπαιδευτική εκστρατεία για τα παιδιά, μαθαίνοντάς τους να αναγνωρίζουν νάρκες και βόμβες διασποράς.
REUTERS / ALI HASHISHO

Σκύλος, εκπαιδευμένος στην ανίχνευση εκρηκτικών, πηδά μέσα από φλεγόμενους δακτύλιους κατά τη διάρκεια επίδειξης, σε εκστρατεία ευαισθητοποίησης για μαθητές, στην έδρα της Ενδιάμεσης Δύναμης Λιβάνου των Ηνωμένων Εθνών (UNIFIL), στην πόλη Νακούρα, στο νότιο Λίβανο. Οι ειρηνευτικές δυνάμεις στο νότιο Λίβανο διοργάνωσαν μία εκπαιδευτική εκστρατεία για τα παιδιά, μαθαίνοντάς τους να αναγνωρίζουν νάρκες και βόμβες διασποράς.

Επιχείρηση IceBridge της NASA. Εικόνα από τον πορθμό Eureka Sound στο νησί Ellesmere, στην Αρκτική του Καναδά, από την ερευνητική επιχείρηση IceBridge της NASA. Το IceBridge, είναι μία αποστολή από αέρος της NASA, διάρκειας έξι ετών, η οποία θα παράσχει ετήσιες πληροφορίες στην ανάλυση της  συμπεριφοράς του πάγου στην Ανταρκτική και τη Γροιλανδία.
REUTERS / NASA

Εικόνα από τον πορθμό Eureka Sound στο νησί Ellesmere, στην Αρκτική του Καναδά, από την ερευνητική επιχείρηση IceBridge της NASA. Το IceBridge, είναι μία αποστολή από αέρος της NASA, διάρκειας έξι ετών, η οποία θα παράσχει ετήσιες πληροφορίες στην ανάλυση της  συμπεριφοράς του πάγου στην Ανταρκτική και τη Γροιλανδία.