Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 19:13

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 9 Απριλίου 2014.

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Απεργιακή συγκέντρωση και συλλαλητήριο πραγματοποιούν διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ζητούν μέτρα προστασίας των «δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών» και «στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων». Ζητούν, επίσης, τη διαγραφή του χρέους, την προστασία της μητρότητας και των εργασιακών κεκτημένων.
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Απεργιακή συγκέντρωση και συλλαλητήριο πραγματοποιούν διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ζητούν μέτρα προστασίας των «δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών» και «στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων». Ζητούν, επίσης, τη διαγραφή του χρέους, την προστασία της μητρότητας και των εργασιακών κεκτημένων.

Χορτοφάγοι κροκόδειλοι .  Νεοσσοί κροκόδειλοι κολυμπούν σε νερόλακκο της φάρμας κροκοδείλων Nyanyana κοντά στη λίμνη Καρίμπα στη Ζιμπάμπουε. Τα ερπετά αυτά αποτελούν ένα από τα πιο απειλητικά είδη στην Αφρική, καθώς είναι γνωστά για τον τρόπο που καταβροχθίζουν κομμάτια από ωμό κρέας, έχοντας προηγουμένως διαμελίσει τη λεία τους. Ωστόσο, στη φάρμα Nyanyana οι κροκόδειλοι ροκανίζουν νωχελικά ένα χορτοφαγικό μείγμα, το οποίο είναι οικονομικότερο από το κρέας και έχει υψηλότερη συγκέντρωση σε πρωτεΐνες, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες. Σύμφωνα με τους διαχειριστές της φάρμας, αυτού τους είδους η διατροφή βελτιώνει το δέρμα των κροκοδείλων το οποίο προορίζεται για χρήση σε είδη πολυτελείας.
REUTERS / PHILIMON BULAWAYO

 Νεοσσοί κροκόδειλοι κολυμπούν σε νερόλακκο της φάρμας κροκοδείλων Nyanyana κοντά στη λίμνη Καρίμπα στη Ζιμπάμπουε. Τα ερπετά αυτά αποτελούν ένα από τα πιο απειλητικά είδη στην Αφρική, καθώς είναι γνωστά για τον τρόπο που καταβροχθίζουν κομμάτια από ωμό κρέας, έχοντας προηγουμένως διαμελίσει τη λεία τους. Ωστόσο, στη φάρμα Nyanyana οι κροκόδειλοι ροκανίζουν νωχελικά ένα χορτοφαγικό μείγμα, το οποίο είναι οικονομικότερο από το κρέας και έχει υψηλότερη συγκέντρωση σε πρωτεΐνες, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες. Σύμφωνα με τους διαχειριστές της φάρμας, αυτού τους είδους η διατροφή βελτιώνει το δέρμα των κροκοδείλων το οποίο προορίζεται για χρήση σε είδη πολυτελείας.

Ταϊλάνδη: Εορτασμός της νέας χρονιάς . Τουρίστας βρέχεται από την προβοσκίδα ενός ελέφαντα κατά τη διάρκεια των εορτασμών του φεστιβάλ Songkran στην Ταϊλάνδη. Το Songkran είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές της χώρας και σηματοδοτεί την έναρξη του νέου έτους.
REUTERS / CHAIWAT SUBPRASOM

Τουρίστας βρέχεται από την προβοσκίδα ενός ελέφαντα κατά τη διάρκεια των εορτασμών του φεστιβάλ Songkran στην Ταϊλάνδη. Το Songkran είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές της χώρας και σηματοδοτεί την έναρξη του νέου έτους.

«Παιχνίδι» με τις γραμμές της διάβασης. Δύο γυναίκες διασχίζουν δρόμο στο κέντρο της Σαγκάης, με τα ρούχα τους να δημιουργούν ένα οπτικό «παιχνίδι» με τις γραμμές της διάβασης στην οποία βαδίζουν. 
REUTERS / ALY SONG

Δύο γυναίκες διασχίζουν δρόμο στο κέντρο της Σαγκάης, με τα ρούχα τους να δημιουργούν ένα οπτικό «παιχνίδι» με τις γραμμές της διάβασης στην οποία βαδίζουν. 

Εκλογές πέντε εβδομάδων στην Ινδία. Άντρας της φυλής Nyishi επιδεικνύει την εκλογική του ταυτότητα καθώς περιμένει να ψηφίσει στη δεύτερη φάση των βουλευτικών εκλογών της Ινδίας στην Ιταναγκάρ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία που έχει πραγματοποιηθεί στον κόσμο, στα εννέα στάδια της οποίας καλούνται να συμμετάσχουν 815 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 16 Μαΐου.
EPA / STR

Άντρας της φυλής Nyishi επιδεικνύει την εκλογική του ταυτότητα καθώς περιμένει να ψηφίσει στη δεύτερη φάση των βουλευτικών εκλογών της Ινδίας στην Ιταναγκάρ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία που έχει πραγματοποιηθεί στον κόσμο, στα εννέα στάδια της οποίας καλούνται να συμμετάσχουν 815 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 16 Μαΐου.

Πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή . Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή. Νωρίτερα τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας. Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή. Νωρίτερα τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας. Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα.

Καραβάνι για το Μουντιάλ. Ολλανδοί φίλαθλοι κατεβαίνουν με τα οχήματά τους τη διάσημη οδό Λόμπαρντ του Σαν Φρανσίσκο στο πλαίσιο της διαδρομής 25.000 χιλιομέτρων την οποία πρόκειται να ακολουθήσουν μέχρι το Ρίο ντε Τζανέιρο με σκοπό να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα της χώρας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το «καραβάνι» έχει ως αφετηρία τη Νέα Υόρκη και θα περάσει από 14 χώρες. 
EPA / JOHN G. MABANGLO

Ολλανδοί φίλαθλοι κατεβαίνουν με τα οχήματά τους τη διάσημη οδό Λόμπαρντ του Σαν Φρανσίσκο στο πλαίσιο της διαδρομής 25.000 χιλιομέτρων την οποία πρόκειται να ακολουθήσουν μέχρι το Ρίο ντε Τζανέιρο με σκοπό να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα της χώρας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το «καραβάνι» έχει ως αφετηρία τη Νέα Υόρκη και θα περάσει από 14 χώρες. 

Μετ
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Χειρόφρενο τραβούν τα τρένα του ΟΣΕ, τα τρόλεϊ και οι συρμοί του προαστιακού λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Στιγμιότυπο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αθήνας. 

Καγιάκ σε λίμνη της Ελβετίας . Μια γυναίκα κάνει καγιάκ στη λίμνη Λακ ντε Ζου στο χωριό Λε Ποντ της Ελβετίας. 
REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Μια γυναίκα κάνει καγιάκ στη λίμνη Λακ ντε Ζου στο χωριό Λε Ποντ της Ελβετίας. 

Οι επιβάτες του «τρένου του θανάτου». Μετανάστες από την Ονδούρα με ακρωτηριασμένα μέλη ύστερα από την πτώση τους από το «τρένο του θανάτου» περπατούν σε δρόμο της Πόλης του Μεξικού. Μετανάστες από τις περιοχές της Κεντρικής Αμερικής ταξιδεύουν συχνά στην οροφή των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών του Μεξικού προκειμένου να περάσουν στις ΗΠΑ, αλλάζοντας πολλές φορές πάνω από 10 - 15 τρένα. Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και πολλά άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά, δίνοντας ως αποτέλεσμα, στο σιδηροδρομικό δίκτυο αυτό, το προσωνύμιο «το τρένο του θανάτου».  Οι έξι άντρες της φωτογραφίας αποτελούν μέλη ομάδας που ταξίδεψε στο Μεξικό με σκοπό να συναντήσει εκπροσώπους των αρχών σε μια προσπάθεια να θεσπιστούν μέτρα για την προστασία των χιλιάδων κατοίκων της Κεντρικής Αμερικής οι οποίοι διασχίζουν τα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού κάθε χρόνο. Διεκδικούν επίσης την παροχή βοήθειας σε όσους τραυματίστηκαν ενώ ταξίδευαν με τρένο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. 
REUTERS / EDGARD GARRIDO

Μετανάστες από την Ονδούρα με ακρωτηριασμένα μέλη ύστερα από την πτώση τους από το «τρένο του θανάτου» περπατούν σε δρόμο της Πόλης του Μεξικού. Μετανάστες από τις περιοχές της Κεντρικής Αμερικής ταξιδεύουν συχνά στην οροφή των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών του Μεξικού προκειμένου να περάσουν στις ΗΠΑ, αλλάζοντας πολλές φορές πάνω από 10 - 15 τρένα. Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και πολλά άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά, δίνοντας ως αποτέλεσμα, στο σιδηροδρομικό δίκτυο αυτό, το προσωνύμιο «το τρένο του θανάτου».  Οι έξι άντρες της φωτογραφίας αποτελούν μέλη ομάδας που ταξίδεψε στο Μεξικό με σκοπό να συναντήσει εκπροσώπους των αρχών σε μια προσπάθεια να θεσπιστούν μέτρα για την προστασία των χιλιάδων κατοίκων της Κεντρικής Αμερικής οι οποίοι διασχίζουν τα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού κάθε χρόνο. Διεκδικούν επίσης την παροχή βοήθειας σε όσους τραυματίστηκαν ενώ ταξίδευαν με τρένο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ανοιξιάτικο τοπίο στην Αργολίδα. Ανθισμένα λουλούδια σε χωράφι στην Αργολίδα.
EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ανθισμένα λουλούδια σε χωράφι στην Αργολίδα.

Εξετάζοντας το αινιγματικό μειδίαμα της Μόνα Λίζα . Το αινιγματικό μειδίαμα της Μόνα Λίζα πρωταγωνιστεί στους τέσσερις πίνακες της φωτογραφίας, οι οποίοι αποτελούν μέρος της έκθεσης «Ντα Βίντσι - Η Ιδιοφυία»  που θα παρουσιαστεί στη Νυρεμβέργη από τις 12/04 έως τις 10/08. Πρόκειται για την υπέρυθρη, την πρωτότυπη, την εκδοχή σε ψευδή χρώματα, καθώς και τη σημερινή εκδοχή.
EPA / DANIEL KARMANN

Το αινιγματικό μειδίαμα της Μόνα Λίζα πρωταγωνιστεί στους τέσσερις πίνακες της φωτογραφίας, οι οποίοι αποτελούν μέρος της έκθεσης «Ντα Βίντσι - Η Ιδιοφυία»  που θα παρουσιαστεί στη Νυρεμβέργη από τις 12/04 έως τις 10/08. Πρόκειται για την υπέρυθρη, την πρωτότυπη, την εκδοχή σε ψευδή χρώματα, καθώς και τη σημερινή εκδοχή.

Το ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Mir» στη Θεσσαλονίκη . Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Mir» του Κρατικού Πανεπιστημίου θαλάσσιας και ποτάμιας ναυσιπλοΐας «Ναύαρχος Μακάροφ» της Αγίας Πετρούπολης. Το «Mir» πραγματοποιεί θαλάσσια πορεία, αφιερωμένη στην 300η επέτειο της νίκης του ρωσικού στόλου επί του στόλου της Σουηδίας στη ναυμαχία του Γκανγκούτ. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Mir» του Κρατικού Πανεπιστημίου θαλάσσιας και ποτάμιας ναυσιπλοΐας «Ναύαρχος Μακάροφ» της Αγίας Πετρούπολης. Το «Mir» πραγματοποιεί θαλάσσια πορεία, αφιερωμένη στην 300η επέτειο της νίκης του ρωσικού στόλου επί του στόλου της Σουηδίας στη ναυμαχία του Γκανγκούτ.