Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 18:49

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 7 Απριλίου 2014.

Φεστιβάλ χαρταετού στην Κίνα. Γιγάντιος χαρταετός σε σχήμα χταποδιού πετά πάνω από τον κόσμο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ χαρταετού στο Τσονγκκίνγκ, στην Κίνα.
REUTERS / CHINA DAILY

Γιγάντιος χαρταετός σε σχήμα χταποδιού πετά πάνω από τον κόσμο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ χαρταετού στο Τσονγκκίνγκ, στην Κίνα.

Ουκρανία: Κατάληψη κυβερνητικών κτηρίων από φιλορώσους διαδηλωτές. Φιλορώσοι διαδηλωτές έχουν καταλάβει και κάθονται μέσα σε διοικητικό κτήριο στο Χάρκοβο. Διαδηλωτές κατέλαβαν κυβερνητικά κτήρια στην ανατολική Ουκρανία και ύψωσαν ρωσικές σημαίες. Οι δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. Η έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας στο Λούγκανσκ και τα κυβερνεία στο Ντόνετσκ και το Χάρκοβο βρέθηκαν στα χέρια των διαδηλωτών, οι οποίοι ζητούν τη διενέργεια δημοψηφισμάτων για την ένωση με τη Ρωσία.
REUTERS / STRINGER

Φιλορώσοι διαδηλωτές έχουν καταλάβει και κάθονται μέσα σε διοικητικό κτήριο στο Χάρκοβο. Διαδηλωτές κατέλαβαν κυβερνητικά κτήρια στην ανατολική Ουκρανία και ύψωσαν ρωσικές σημαίες. Οι δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. Η έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας στο Λούγκανσκ και τα κυβερνεία στο Ντόνετσκ και το Χάρκοβο βρέθηκαν στα χέρια των διαδηλωτών, οι οποίοι ζητούν τη διενέργεια δημοψηφισμάτων για την ένωση με τη Ρωσία.

Συνεχίζεται η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους. Η δίκη του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Οσκαρ Πιστόριους επαναλαμβάνεται σήμερα στην Πρετόρια, ύστερα από διακοπή δέκα ημερών, με την κατάθεση του ιατροδικαστή Γιαν Μπόθα, η οποία αναμένεται να προηγηθεί της κατάθεσης του ίδιου του αθλητή, που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ το Φεβρουάριο του 2013. Η δίκη, που άρχισε στις 3 Μαρτίου, είχε αναβληθεί στις 28 Μαρτίου λόγω ασθενείας ενός μέλους του δικαστηρίου και αναμένεται να συνεχιστεί έως τα μέσα Μαΐου. Αν ο Πιστόριους καταθέσει η εικόνα του δεν θα προβάλλεται στην απευθείας αναμετάδοση της δίκης, αλλά το κοινό θα μπορεί να ακούει μόνο τη φωνή του.
Reuters / POOL

Η δίκη του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Οσκαρ Πιστόριους επαναλαμβάνεται σήμερα στην Πρετόρια, ύστερα από διακοπή δέκα ημερών, με την κατάθεση του ιατροδικαστή Γιαν Μπόθα, η οποία αναμένεται να προηγηθεί της κατάθεσης του ίδιου του αθλητή, που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ το Φεβρουάριο του 2013. Η δίκη, που άρχισε στις 3 Μαρτίου, είχε αναβληθεί στις 28 Μαρτίου λόγω ασθενείας ενός μέλους του δικαστηρίου και αναμένεται να συνεχιστεί έως τα μέσα Μαΐου. Αν ο Πιστόριους καταθέσει η εικόνα του δεν θα προβάλλεται στην απευθείας αναμετάδοση της δίκης, αλλά το κοινό θα μπορεί να ακούει μόνο τη φωνή του.

Φεστιβάλ χρωμάτων στη Βαρκελώνη. Κόσμος πετά χρωματισμένη σκόνη στον αέρα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Holi στη Βαρκελώνη.
REUTERS / ALBERT GEA

Κόσμος πετά χρωματισμένη σκόνη στον αέρα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Holi στη Βαρκελώνη.

Επίσκεψη Αντ. Σαμαρά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την Δευτέρα 7 Αππριλίου 2014. Τον συμψηφισμό των οφειλών που προέρχονται από ΦΠΑ με αντίστοιχες απαιτήσεις, όχι μόνο μεταξύ των φορέων του δημοσίου αλλά και μεταξύ των ιδιωτών, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Μιλώντας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι το μέτρο συμψηφισμού μεταξύ ιδιωτών θα νομοθετηθεί άμεσα, θα είναι έτοιμο να εφαρμοστεί το φθινόπωρο και θα λειτουργήσει πλήρως προς το τέλος του χρόνου
Eurokinissi / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την Δευτέρα 7 Αππριλίου 2014. Τον συμψηφισμό των οφειλών που προέρχονται από ΦΠΑ με αντίστοιχες απαιτήσεις, όχι μόνο μεταξύ των φορέων του δημοσίου αλλά και μεταξύ των ιδιωτών, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Μιλώντας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι το μέτρο συμψηφισμού μεταξύ ιδιωτών θα νομοθετηθεί άμεσα, θα είναι έτοιμο να εφαρμοστεί το φθινόπωρο και θα λειτουργήσει πλήρως προς το τέλος του χρόνου

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Η διαθρησκευτική βία συνεχίζεται. Μία μικρή μουσουλμάνα, βρίσκεται υπό την προστασία των χριστιανών γειτόνων της. Στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία  οι συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών συνεχίζονται. Σύμφωνα μάλιστα με τη Διεθνή Αμνηστία πρόκειται για «εθνοκάθαρση των μουσουλμάνων αμάχων» που λαμβάνει χώρα, στο δυτικό τμήμα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Μία μικρή μουσουλμάνα, βρίσκεται υπό την προστασία των χριστιανών γειτόνων της. Στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία  οι συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών συνεχίζονται. Σύμφωνα μάλιστα με τη Διεθνή Αμνηστία πρόκειται για «εθνοκάθαρση των μουσουλμάνων αμάχων» που λαμβάνει χώρα, στο δυτικό τμήμα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.

Ο Λουίς Γκιγέρμο Σολίς νέος πρόεδρος της Κόστα Ρίκα. Ο κεντροαριστερός υποψήφιος Λουίς Γκιγέρμο Σολίς (μπροστά αριστερά), αναδείχτηκε νικητής στον χθεσινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κόστα Ρίκα, συγκεντρώνοντας ποσοστό  77,87% με καταμετρημένο το 91,7% των ψήφων.  Ο 56χρονος Σολίς, ιστορικός και πανεπιστημιακός, δεσμεύθηκε προεκλογικά να πολεμήσει κατά της διαφθοράς, να ενθαρρύνει την καλύτερη κατανομή του πλούτου μπροστά στις αυξανόμενες κοινωνικές ανισότητες, αλλά και να ανατάξει την οικονομία. Θα είναι ο πρώτος πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, που δεν θα ανήκει σε κάποιο από τα δύο κόμματα της δεξιάς, το PLN και την Κοινωνική Χριστιανική Ένωση (PUSC), τα οποία μοιράζονται την εξουσία από τη δεκαετία του 1960.
REUTERS / JUAN CARLOS ULATE

Ο κεντροαριστερός υποψήφιος Λουίς Γκιγέρμο Σολίς (μπροστά αριστερά), αναδείχτηκε νικητής στον χθεσινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κόστα Ρίκα, συγκεντρώνοντας ποσοστό  77,87% με καταμετρημένο το 91,7% των ψήφων.  Ο 56χρονος Σολίς, ιστορικός και πανεπιστημιακός, δεσμεύθηκε προεκλογικά να πολεμήσει κατά της διαφθοράς, να ενθαρρύνει την καλύτερη κατανομή του πλούτου μπροστά στις αυξανόμενες κοινωνικές ανισότητες, αλλά και να ανατάξει την οικονομία. Θα είναι ο πρώτος πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, που δεν θα ανήκει σε κάποιο από τα δύο κόμματα της δεξιάς, το PLN και την Κοινωνική Χριστιανική Ένωση (PUSC), τα οποία μοιράζονται την εξουσία από τη δεκαετία του 1960.

Στην εισαγγελέα ο πρώην γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος. Το Γραφείο της Εισαγγελέως Καλλιόπης Νταγιάντα πέρασε ο πρώην γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.
SOOC / Menelaos Myrillas

Το Γραφείο της Εισαγγελέως Καλλιόπης Νταγιάντα πέρασε ο πρώην γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου. Η μόνιμη οργανίστα του Μεγάρου Μουσικής Ουρανία Γκάσιου μπροστά από το εκκλησιαστικό όργανο κατά την συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος των ημερών του Πάσχα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η μόνιμη οργανίστα του Μεγάρου Μουσικής Ουρανία Γκάσιου μπροστά από το εκκλησιαστικό όργανο κατά την συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος των ημερών του Πάσχα.

Βενεζουέλα: Αδιάκοπες οι συγκρούσεις. Αστυνομικού ρίχνουν δακρυγόνα προς τους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Καράκας. Οι διαδηλωτές, που βρίσκονται στους δρόμους από τις αρχές Φεβρουαρίου, ζητούν την παραίτηση του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο και διαμαρτύρονται για μία σειρά από προβλήματα, όπως η εγκληματικότητα και οι ελλείψεις σε τρόφιμα.
REUTERS / Carlos Garcia Rawlins

Αστυνομικού ρίχνουν δακρυγόνα προς τους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Καράκας. Οι διαδηλωτές, που βρίσκονται στους δρόμους από τις αρχές Φεβρουαρίου, ζητούν την παραίτηση του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο και διαμαρτύρονται για μία σειρά από προβλήματα, όπως η εγκληματικότητα και οι ελλείψεις σε τρόφιμα.