Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 06 Απριλίου 2014 22:30

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 6 Απριλίου 2014.

Ενταση στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας . Φιλορώσοι διαδηλωτές εισβάλλουν σε τοπικό διοικητικό κτήριο του Ντονέτσκ. Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στην έδρα του κυβερνείου στην πόλη Ντονέτσκ, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό. Κάποιοι μάλιστα κατέβασαν την ουκρανική σημαία που κυμάτιζε στο δεκαώροφο κτήριο και ύψωσαν στη θέση της τη ρωσική. Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ ματαίωσε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει τη Δευτέρα στη Λιθουανία προκειμένου να παραμείνει στο Κίεβο και να χειριστεί την κατάσταση στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.
REUTERS / STRINGER

Φιλορώσοι διαδηλωτές εισβάλλουν σε τοπικό διοικητικό κτήριο του Ντονέτσκ. Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στην έδρα του κυβερνείου στην πόλη Ντονέτσκ, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό. Κάποιοι μάλιστα κατέβασαν την ουκρανική σημαία που κυμάτιζε στο δεκαώροφο κτήριο και ύψωσαν στη θέση της τη ρωσική. Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ ματαίωσε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει τη Δευτέρα στη Λιθουανία προκειμένου να παραμείνει στο Κίεβο και να χειριστεί την κατάσταση στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.

Φιλορωσική διαδήλωση στο Ντονέτσκ. Φιλορώσοι διαδηλωτές κρατούν μία τεράστια ρωσική σημαία κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο του Ντονέτσκ. Οι διαδηλωτές ζητούν την επιστροφή στην Ουκρανία του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αντίστοιχου του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στην Κριμαία.
EPA / ROMAN PILIPEY

Φιλορώσοι διαδηλωτές κρατούν μία τεράστια ρωσική σημαία κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο του Ντονέτσκ. Οι διαδηλωτές ζητούν την επιστροφή στην Ουκρανία του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αντίστοιχου του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στην Κριμαία.

Ψήφος… με παραδοσιακές ενδυμασίες. Ούγγροι πολίτες ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές σε εκλογικό κέντρο στην πόλη Holloko, βορειοανατολικά της Βουδαπέστης. Το συντηρητικό κόμμα Fidesz του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν κερδίζει, με μεγάλη διαφορά από την αριστερά, τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη χώρα, σύμφωνα με τα πρώτα έξιτ πολ που δόθηκαν στη δημοσιότητα αφού έκλεισαν οι κάλπες.
EPA / PETER KOMKA

Ούγγροι πολίτες ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές σε εκλογικό κέντρο στην πόλη Holloko, βορειοανατολικά της Βουδαπέστης. Το συντηρητικό κόμμα Fidesz του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν κερδίζει, με μεγάλη διαφορά από την αριστερά, τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη χώρα, σύμφωνα με τα πρώτα έξιτ πολ που δόθηκαν στη δημοσιότητα αφού έκλεισαν οι κάλπες.

Νέες συγκρούσεις στο Καράκας. Μέλη της αστυνομίας της Βενεζουέλας ρίχνουν δακρυγόνα προς το μέρος των διαδηλωτών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Καράκας. Οι διαδηλωτές, που βρίσκονται στους δρόμους από τις αρχές Φεβρουαρίου, ζητούν την παραίτηση του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο και διαμαρτύρονται για μία σειρά από προβλήματα, όπως η εγκληματικότητα και οι ελλείψεις σε τρόφιμα.
REUTERS / CHRISTIAN VERON

Μέλη της αστυνομίας της Βενεζουέλας ρίχνουν δακρυγόνα προς το μέρος των διαδηλωτών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Καράκας. Οι διαδηλωτές, που βρίσκονται στους δρόμους από τις αρχές Φεβρουαρίου, ζητούν την παραίτηση του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο και διαμαρτύρονται για μία σειρά από προβλήματα, όπως η εγκληματικότητα και οι ελλείψεις σε τρόφιμα.

Ρουάντα 20 χρόνια μέτα. Επισκέπτες του Μουσείου της Γενοκτονίας της Ρουάντα κοιτάζουν τις φωτογραφίες της εποχής, καθώς η χώρα ετοιμάζει μία σειρά εκδηλώσεων για την 20η επέτειο της Γενοκτονίας στην πρωτεύουσα Κιγκάλι. Εκτιμάται ότι 800.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάρκεια 100 ημερών κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας.
REUTERS / NOOR KHAMIS

Επισκέπτες του Μουσείου της Γενοκτονίας της Ρουάντα κοιτάζουν τις φωτογραφίες της εποχής, καθώς η χώρα ετοιμάζει μία σειρά εκδηλώσεων για την 20η επέτειο της Γενοκτονίας στην πρωτεύουσα Κιγκάλι. Εκτιμάται ότι 800.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάρκεια 100 ημερών κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας.

Καλκούτα: Πυρκαγιά σε παραγκούπολη . Ένα μικρό αγόρι διακρίνεται μέσα από τα συντρίμμια που άφησε πίσω της, μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε σε παραγκούπολη της Καλκούτας, και η οποία κατέστρεψε 600 παραπήγματα. Μεγάλος αριθμός παραπηγμάτων καταστράφηκε από τη φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί.
EPA / PIYAL ADHIKARY

Ένα μικρό αγόρι διακρίνεται μέσα από τα συντρίμμια που άφησε πίσω της, μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε σε παραγκούπολη της Καλκούτας, και η οποία κατέστρεψε 600 παραπήγματα. Μεγάλος αριθμός παραπηγμάτων καταστράφηκε από τη φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί.

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Συγκυριακό όχημα διαμαρτυρίας ο ΣΥΡΙΖΑ». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ρίζες στην κοινωνία, στους δήμους, στα συνδικάτα, στα επιμελητήρια, σε αντίθεση με τη δημοκρατική παράταξη με ραχοκοκκαλιά της το ΠΑΣΟΚ και σήμερα την Ελιά, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη Τύπου εφ
SOOC / MENELAOS MYRILLAS

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ρίζες στην κοινωνία, στους δήμους, στα συνδικάτα, στα επιμελητήρια, σε αντίθεση με τη δημοκρατική παράταξη με ραχοκοκκαλιά της το ΠΑΣΟΚ και σήμερα την Ελιά, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης την οποία δίνει την Κυριακή το μεσημέρι. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «συγκυριακό όχημα διαμαρτυρίας», τονίζοντας ότι το πολιτικό κλίμα θα καθοριστεί από το αποτέλεσμα και των τριών εκλογικών αναμετρήσεων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις περιφέρειες και τους δήμους.

Σκόνη από την Αφρική σκέπασε το Ναύπλιο. Μεγάλη ποσότητα σκόνης από την Αφρική έχει μεταφερθεί τις τελευταίες δύο ημέρες στην πόλη του Ναυπλίου, λόγω των έντονων νοτιοανατολικών ανέμων. Η σκόνη από την Αφρική απλώθηκε σαν πέπλο πάνω από την πόλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Η ποσότητα της σκόνης, μάλιστα, ήταν τέτοια που με δυσκολία μπορούσε κανείς να διακρίνει το Παλαμήδι και το Μπούρτζι αλλά και την απέναντι ακτή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Μεγάλη ποσότητα σκόνης από την Αφρική έχει μεταφερθεί τις τελευταίες δύο ημέρες στην πόλη του Ναυπλίου, λόγω των έντονων νοτιοανατολικών ανέμων. Η σκόνη από την Αφρική απλώθηκε σαν πέπλο πάνω από την πόλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Η ποσότητα της σκόνης, μάλιστα, ήταν τέτοια που με δυσκολία μπορούσε κανείς να διακρίνει το Παλαμήδι και το Μπούρτζι αλλά και την απέναντι ακτή.

21ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας. Ποδηλάτες συμμετέχουν στον 21o Ποδηλατικό Γύρο, που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων. Ο Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου).
FOSPHOTOS /

Ποδηλάτες συμμετέχουν στον 21o Ποδηλατικό Γύρο, που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων. Ο Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου).

9ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος». Τερματισμός του δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», μπροστά στον Λευκό Πύργο. Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη με αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό στον Λευκό Πύργο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τερματισμός του δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», μπροστά στον Λευκό Πύργο. Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη με αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό στον Λευκό Πύργο.

Βροχή στην Αθήνα. Ένα τριαντάφυλλο έχει βραχεί από τη νεροποντή που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Αθήνα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ένα τριαντάφυλλο έχει βραχεί από τη νεροποντή που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Αθήνα.