Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 21:32

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 5 Απριλίου 2014.

Εκλογές στο Αφγανιστάν. Μία γυναίκα ψηφίζει σε εκλογικό κέντρο της πόλης Μαζάρι Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν. Από την Καμπούλ έως την Κανταχάρ, οι Αφγανοί άρχισαν το Σάββατο να ψηφίζουν για να επιλέξουν τον άνθρωπο που θα διαδεχθεί στην προεδρία της χώρας τον Χαμίντ Καρζάι και ο οποίος θα αναλάβει το δύσκολο έργο να οδηγήσει το Αφγανιστάν σε μια νέα και αβέβαιη εποχή με την απομάκρυνση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο τέλος του χρόνου.
EPA / SAYED MUSTAFA

Μία γυναίκα ψηφίζει σε εκλογικό κέντρο της πόλης Μαζάρι Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν. Από την Καμπούλ έως την Κανταχάρ, οι Αφγανοί άρχισαν το Σάββατο να ψηφίζουν για να επιλέξουν τον άνθρωπο που θα διαδεχθεί στην προεδρία της χώρας τον Χαμίντ Καρζάι και ο οποίος θα αναλάβει το δύσκολο έργο να οδηγήσει το Αφγανιστάν σε μια νέα και αβέβαιη εποχή με την απομάκρυνση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο τέλος του χρόνου.

Η Άγκελα Μέρκελ στη σύνοδο του CDU. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) μιλά στη σύνοδο του κόμματός της στο Βερολίνο. Με νέες κυρώσεις, οικονομικές αυτήν τη φορά, απείλησε τη Ρωσία η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σε περίπτωση νέας προσβολής της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.
REUTERS / STEFANIE LOOS

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) μιλά στη σύνοδο του κόμματός της στο Βερολίνο. Με νέες κυρώσεις, οικονομικές αυτήν τη φορά, απείλησε τη Ρωσία η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σε περίπτωση νέας προσβολής της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Συνεχίζεται η κρίση στη Συρία. Αντάρτες μεταφέρουν όλμους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με δυνάμεις του Σύρου προέδρου Άσαντ στην πόλη Babolin. Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι ισλαμιστές αντάρτες επανακατέλαβαν μία πόλη στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Βορρά-Νότου.
REUTERS / STRINGER

Αντάρτες μεταφέρουν όλμους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με δυνάμεις του Σύρου προέδρου Άσαντ στην πόλη Babolin. Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι ισλαμιστές αντάρτες επανακατέλαβαν μία πόλη στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Βορρά-Νότου.

Βραζιλία: Υπό αστυνομικό και στρατιωτικό κλοιό οι φαβέλες . Μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Βραζιλίας περιπολούν στις φαβέλες (παραγκουπόλεις) του Μαρέ στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας. Στο απέραντο συγκρότημα από φαβέλες του Μαρέ εισέβαλε την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία του Ρίο ντε Ζανέιρο και ο στρατός της Βραζιλίας, για να προχωρήσουν στον έλεγχο και την «ειρήνευσή» του, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.
EPA / Marcelo Sayao

Μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Βραζιλίας περιπολούν στις φαβέλες (παραγκουπόλεις) του Μαρέ στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας. Στο απέραντο συγκρότημα από φαβέλες του Μαρέ εισέβαλε την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία του Ρίο ντε Ζανέιρο και ο στρατός της Βραζιλίας, για να προχωρήσουν στον έλεγχο και την «ειρήνευσή» του, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Ζάππειο Μέγαρο: Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος (δεξιά) συνομιλεί με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κάθριν Άστον. Μετά το πέρας των εργασιών του άτυπου Συμβουλίου «Gymnich», ο Έλληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος (δεξιά) συνομιλεί με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κάθριν Άστον. Μετά το πέρας των εργασιών του άτυπου Συμβουλίου «Gymnich», ο Έλληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Παγκόσμια ημέρα μαξιλαροπόλεμου. Κόσμος συμμετέχει σε εκδήλωση για την «Παγκόσμια ημέρα μαξιλαροπόλεμου» στο Παρίσι. Η Παγκόσμια ημέρα μαξιλαροπόλεμου «γιορτάζεται» σε δεκάδες πόλεις σε ολόκληρο τον πλανήτη.
EPA / ETIENNE LAURENT

Κόσμος συμμετέχει σε εκδήλωση για την «Παγκόσμια ημέρα μαξιλαροπόλεμου» στο Παρίσι. Η Παγκόσμια ημέρα μαξιλαροπόλεμου «γιορτάζεται» σε δεκάδες πόλεις σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Μπαχρέιν: Ο Ρόσμπεργκ στην pole position. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ εκκινήσει αύριο από την πρώτη σειρά στο γκραν πρι του Μπαχρέιν, που είναι ο τρίτος αγώνας της χρονιάς στο εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα. Ο 28χρονος Γερμανός πιλότος της Μερτσέντες έκανε τον καλύτερο χρόνο στα σημερινά δοκιμαστικά (1:33.185), ενώ δίπλα του, στην πρώτη σειρά, θα εκκινήσει ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον, που ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 1:33.464.
EPA / VALDRIN XHEMAJ

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ εκκινήσει αύριο από την πρώτη σειρά στο γκραν πρι του Μπαχρέιν, που είναι ο τρίτος αγώνας της χρονιάς στο εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα. Ο 28χρονος Γερμανός πιλότος της Μερτσέντες έκανε τον καλύτερο χρόνο στα σημερινά δοκιμαστικά (1:33.185), ενώ δίπλα του, στην πρώτη σειρά, θα εκκινήσει ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον, που ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 1:33.464.

Φιλιππίνες: Μαθήματα κολύμβησης για… γοργόνες . Μία εκπαιδεύτρια (δεύτερη από αριστερά) της κολυμβητικής ακαδημίας Mermaid των Φιλιππίνων βοηθά τις συμμετέχουσες του εργαστηρίου κολύμβησης με μονοπέδιλο  να επιπλεύσουν στο νερό.
REUTERS / ROMEO RANOCO

Μία εκπαιδεύτρια (δεύτερη από αριστερά) της κολυμβητικής ακαδημίας Mermaid των Φιλιππίνων βοηθά τις συμμετέχουσες του εργαστηρίου κολύμβησης με μονοπέδιλο  να επιπλεύσουν στο νερό.

Το κρουαζιερόπλοιο «Armonia» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τη σεζόν της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη άνοιξε το Σάββατο η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Armonia» στο λιμάνι της πόλης. Το πλοίο έρχεται από τη Βενετία, με δύο χιλιάδες επιβάτες και εννιακόσια άτομα προσωπικό.
MOTIONTEAM / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Τη σεζόν της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη άνοιξε το Σάββατο η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Armonia» στο λιμάνι της πόλης. Το πλοίο έρχεται από τη Βενετία, με δύο χιλιάδες επιβάτες και εννιακόσια άτομα προσωπικό.

Ηράκλειο: Διαμαρτυρία για τα χημικά της Συρίας. Μία γυναίκα φορώντας αντιασφυξιογόνα μάσκα συμμετέχει στις μουσικοχορευτικές διαμαρτυρίες στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου της Κρήτης, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Μία γυναίκα φορώντας αντιασφυξιογόνα μάσκα συμμετέχει στις μουσικοχορευτικές διαμαρτυρίες στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου της Κρήτης, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου.