Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 19:25

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 3 Απριλίου 2014.

Πρόβες για το Ιβηροαμερικάνικο Θεατρικό Φεστιβάλ στη Μπογκοτά. Η κολομβιανή θεατρική ομάδα «Mapa Teatro» κάνει πρόβες για το έργο «The untold ones: A triptych», το οποίο θα παρουσιάσει στο Ιβηροαμερικάνικο Θεατρικό Φεστιβάλ στη Μπογκοτά της Κολομβίας. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 4 - 20 Απριλίου.
EPA / Leonardo Munoz

Η κολομβιανή θεατρική ομάδα «Mapa Teatro» κάνει πρόβες για το έργο «The untold ones: A triptych», το οποίο θα παρουσιάσει στο Ιβηροαμερικάνικο Θεατρικό Φεστιβάλ στη Μπογκοτά της Κολομβίας. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 4 - 20 Απριλίου.

Αίρεται η απαγόρευση τουTwitter στην Τουρκία. Toύρκος αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου ανακοίνωσε σήμερα ότι αίρεται η απαγόρευση της χρήσης του Twitter στην χώρα.
Η αρχή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών είχε αποφασίσει να αποκλείσει την πρόσβαση στο Twitter, μετά τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τις οποίες το δίκτυο διασπείρει τις κατηγορίες της διαφθοράς εναντίον του ιδίου και προσώπων του καθεστώτος του, λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου.
Twitter

Toύρκος αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου ανακοίνωσε σήμερα ότι αίρεται η απαγόρευση της χρήσης του Twitter στην χώρα.

Η αρχή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών είχε αποφασίσει να αποκλείσει την πρόσβαση στο Twitter, μετά τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τις οποίες το δίκτυο διασπείρει τις κατηγορίες της διαφθοράς εναντίον του ιδίου και προσώπων του καθεστώτος του, λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου.

Συνάντηση με τον Πάπα. Η ελβετική φρουρά του Βατικανό στέκεται προσοχή καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ περνά από μπροστά τους πηγαίνοντας να συναντήσει τον Πάπα Φραγκίσκο.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Η ελβετική φρουρά του Βατικανό στέκεται προσοχή καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ περνά από μπροστά τους πηγαίνοντας να συναντήσει τον Πάπα Φραγκίσκο.

Αιθαλομίχλη «έπνιξε» το Λονδίνο. Αποπνιχτική ήταν σήμερα η ατμόσφαιρα στο Λονδίνο. Τα αυξανόμενα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε συνδυασμό με σκόνη από τη Σαχάρα κατέστησαν δύσκολη την περιήγηση στην πρωτεύουσα της Αγγλίας. Πολλοί κάτοικοι ακύρωσαν την πρωινή τους υπαίθρια γυμναστική, μεταξύ των οποίων και ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος, όπως ανακοίνωσε, ανέβαλε το πρωϊνό του τρέξιμο.
REUTERS / SUZANNE PLUNKETT

Αποπνιχτική ήταν σήμερα η ατμόσφαιρα στο Λονδίνο. Τα αυξανόμενα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε συνδυασμό με σκόνη από τη Σαχάρα κατέστησαν δύσκολη την περιήγηση στην πρωτεύουσα της Αγγλίας. Πολλοί κάτοικοι ακύρωσαν την πρωινή τους υπαίθρια γυμναστική, μεταξύ των οποίων και ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος, όπως ανακοίνωσε, ανέβαλε το πρωϊνό του τρέξιμο.

Άλμα στο κενό στη Σρι Λάνκα. Ο Gareth Parry, μέλος της καναδικής ένωσης base jumping, κάνει άλμα στο κενό από κτήριο 40 ορόφων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Κολόμπο. Ο Parry βρίσκεται στη Σρι Λάνκα επιθεωρώντας τοποθεσίες, προκειμένου να οργανώσει έναν διεθνή διαγωνισμό στο base jumping.
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Ο Gareth Parry, μέλος της καναδικής ένωσης base jumping, κάνει άλμα στο κενό από κτήριο 40 ορόφων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Κολόμπο. Ο Parry βρίσκεται στη Σρι Λάνκα επιθεωρώντας τοποθεσίες, προκειμένου να οργανώσει έναν διεθνή διαγωνισμό στο base jumping.

Παγκόσμιο τουρνουά ρομποτικού ποδοσφαίρου «RoboCup». Ρομπότ της γερμανικής ομάδας «B-Human» (μπλε) και της ομάδας «MRL» (κόκκινο) του ιρανικού πανεπιστημίου Quazvin Azad, συμμετέχουν σε αγώνα ποδοσφαίρου στο πρωτάθλημα προκαθορισμένης πλατφόρμας (Standard Platform League), του «RoboCup GermanOpen 2014», στην πόλη Μάγκντεμπουργκ της Γερμανίας. Περίπου 950 συμμετέχοντες από 16 χώρες θα διαγωνιστούν στο τουρνουά, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 5 Απριλίου.
EPA / JENS WOLF
Ρομπότ της γερμανικής ομάδας «B-Human» (μπλε) και της ομάδας «MRL» (κόκκινο) του ιρανικού πανεπιστημίου Quazvin Azad, συμμετέχουν σε αγώνα ποδοσφαίρου στο πρωτάθλημα προκαθορισμένης πλατφόρμας (Standard Platform League), του «RoboCup GermanOpen 2014», στην πόλη Μάγκντεμπουργκ της Γερμανίας. Περίπου 950 συμμετέχοντες από 16 χώρες θα διαγωνιστούν στο τουρνουά, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 5 Απριλίου.
Εργασίες συντήρησης της πλατείας Συντάγματος. Στιγμιότυπο από τις εργασίες συντήρησης της πλατείας Συντάγματος.
ΑΠΕ ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στιγμιότυπο από τις εργασίες συντήρησης της πλατείας Συντάγματος.

Παγωμένες λιχουδιές για τα ζώα της Μπανγκόκ. Μία αρκούδα του ήλιου απολαμβάνει έναν παγωμένο φρουτοχυμό, στον ζωολογικό κήπο Ντούζιτ, στη Μπανγκόκ. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο έδωσαν παγωμένες λιχουδιές στα ζώα. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης βρίσκεται στους 36 βαθμούς Κελσίου και αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς τις επόμενες ημέρες.
EPA / RUNGROJ YONGRIT

Μία αρκούδα του ήλιου απολαμβάνει έναν παγωμένο φρουτοχυμό, στον ζωολογικό κήπο Ντούζιτ, στη Μπανγκόκ. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο έδωσαν παγωμένες λιχουδιές στα ζώα. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης βρίσκεται στους 36 βαθμούς Κελσίου και αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς τις επόμενες ημέρες.

Διαμαρτυρία εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Με κλειστά τα στόματα και αλυσίδες στα χέρια διαδήλωσαν στην πλατεία Συντάγματος οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα και αύριο 48ωρη απεργία. Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, με τη συμβολική αυτή κίνηση ήθελαν να δείξουν την ομηρεία στην οποία βρίσκονται και δεν έχουν λόγο για ό,τι συμβαίνει. Το κύριο αίτημά τους είναι η καταβολή δεδουλευμένων επτά μηνών.
EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Με κλειστά τα στόματα και αλυσίδες στα χέρια διαδήλωσαν στην πλατεία Συντάγματος οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα και αύριο 48ωρη απεργία. Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, με τη συμβολική αυτή κίνηση ήθελαν να δείξουν την ομηρεία στην οποία βρίσκονται και δεν έχουν λόγο για ό,τι συμβαίνει. Το κύριο αίτημά τους είναι η καταβολή δεδουλευμένων επτά μηνών.

Συνεχίζονται οι έρευνες για το Boeing. Ένα μέλος του πληρώματος χαιρετά από το παράθυρο ενός αεροσκάφους που αποχωρεί από βάση της Βασιλικής Αυστραλιανής Πολεμικής Αεροπορίας (RAAF) κοντά στο Περθ. Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίπ Ραζάκ, επισκέφθηκε την Πέμπτη το αυστραλιανό κέντρο επιχειρήσεων των ερευνών για το Boeing 777 της Malaysia Airlines και δεσμεύθηκε για τη συνέχιση των ερευνών μέχρι να δοθούν απαντήσεις.
REUTERS / Richard Polden
Ένα μέλος του πληρώματος χαιρετά από το παράθυρο ενός αεροσκάφους που αποχωρεί από βάση της Βασιλικής Αυστραλιανής Πολεμικής Αεροπορίας (RAAF) κοντά στο Περθ. Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίπ Ραζάκ, επισκέφθηκε την Πέμπτη το αυστραλιανό κέντρο επιχειρήσεων των ερευνών για το Boeing 777 της Malaysia Airlines και δεσμεύθηκε για τη συνέχιση των ερευνών μέχρι να δοθούν απαντήσεις.
Αφρικανοί μετανάστες ανάμεσα στις δύο ηπείρους. Μετανάστες επάνω σε φράχτη με συρματοπλέγματα που χωρίζει το Μαρόκο από την παράλια πόλη Μελίγια στη βόρεια ακτή της Αφρικής, η οποία αποτελεί έδαφος της Ισπανίας. Οι δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη έχουν διπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες καθώς η Μελίγια και η Θέουτα είναι δύο ισπανικοί θύλακες στο Μαρόκο. Στη Μελίγια, κατά μήκος των συνόρων, έχει δημιουργηθεί ο φράχτης μήκους 12 χιλιομέτρων. Οι δύο θύλακες είναι τα μοναδικά χερσαία σύνορα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική. Πέρυσι σχεδόν 3.000 μετανάστες πέρασαν, με διάφορους τρόπους από την Αφρική στις δύο συγκεκριμένες περιοχές.
REUTERS / STRINGER/SPAIN

Μετανάστες επάνω σε φράχτη με συρματοπλέγματα που χωρίζει το Μαρόκο από την παράλια πόλη Μελίγια στη βόρεια ακτή της Αφρικής, η οποία αποτελεί έδαφος της Ισπανίας. Οι δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη έχουν διπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες καθώς η Μελίγια και η Θέουτα είναι δύο ισπανικοί θύλακες στο Μαρόκο. Στη Μελίγια, κατά μήκος των συνόρων, έχει δημιουργηθεί ο φράχτης μήκους 12 χιλιομέτρων. Οι δύο θύλακες είναι τα μοναδικά χερσαία σύνορα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική. Πέρυσι σχεδόν 3.000 μετανάστες πέρασαν, με διάφορους τρόπους από την Αφρική στις δύο συγκεκριμένες περιοχές.

Επίθεση αγνώστων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία. Άγνωστοι που κρατούσαν καδρόνια εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία το βράδυ της Τετάρτης, όπου χτύπησαν φοιτητές και προκάλεσαν ζημιές σε υποδομές του κτηρίου. Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται εκτός κινδύνου δύο φοιτητές που τραυματίστηκαν, ενώ δύο ακόμα φοιτητές αποχώρησαν από το νοσοκομείο μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Άγνωστοι που κρατούσαν καδρόνια εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία το βράδυ της Τετάρτης, όπου χτύπησαν φοιτητές και προκάλεσαν ζημιές σε υποδομές του κτηρίου. Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται εκτός κινδύνου δύο φοιτητές που τραυματίστηκαν, ενώ δύο ακόμα φοιτητές αποχώρησαν από το νοσοκομείο μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ένα κοάλα βγάζει selfie. Ένα κοάλα κοιτά μια κάμερα στο πάρκο άγριων ζώων «Wild Life Sydney Zoo», στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Η κάμερα ενεργοποιείται από τις κινήσεις του ζώου και οι εικόνες -τα «selfie» του κοάλα, προβάλλονται σε μία μικρή οθόνη λίγο πιο δίπλα.
REUTERS / DAVID GRAY

Ένα κοάλα κοιτά μια κάμερα στο πάρκο άγριων ζώων «Wild Life Sydney Zoo», στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Η κάμερα ενεργοποιείται από τις κινήσεις του ζώου και οι εικόνες -τα «selfie» του κοάλα, προβάλλονται σε μία μικρή οθόνη λίγο πιο δίπλα.

Νέος ισχυρός σεισμός στη Χιλή. Μία οικογένεια μαζεύει τη σκηνή που είχε στήσει σε έναν λόφο στην πόλη Αρίκα, μετά τον σεισμό 8,2 βαθμών που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) στη Χιλή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι. Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε σήμερα τη βόρεια Χιλή, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου.
EPA / RODRIGO VILLALON

Μία οικογένεια μαζεύει τη σκηνή που είχε στήσει σε έναν λόφο στην πόλη Αρίκα, μετά τον σεισμό 8,2 βαθμών που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) στη Χιλή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι. Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε σήμερα τη βόρεια Χιλή, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ένοπλη επίθεση σε στρατιωτική βάση στο Τέξας. Η Luci Hamlin και ο σύζυγός της Timothy Hamlin περιμένουν να αποχωρήσουν από τη βάση του αμερικανικού στρατού Φορτ Χουντ στο κεντρικό Τέξας. Ένοπλος άνοιξε πυρ στη βάση την Τετάρτη σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες και στη συνέχεια αυτοκτονώντας. Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί 16 ακόμη άτομα, με τουλάχιστον τέσσερα από αυτά να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της βάσης Μάρκ Μίλεϊ, ο δράστης ήταν Αμερικανός στρατιώτης, που φέρεται να είχε ψυχικές διαταραχές.
REUTERS / Deborah Cannon - Austin American-Statesman
Η Luci Hamlin και ο σύζυγός της Timothy Hamlin περιμένουν να αποχωρήσουν από τη βάση του αμερικανικού στρατού Φορτ Χουντ στο κεντρικό Τέξας. Ένοπλος άνοιξε πυρ στη βάση την Τετάρτη σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες και στη συνέχεια αυτοκτονώντας. Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί 16 ακόμη άτομα, με τουλάχιστον τέσσερα από αυτά να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της βάσης Μάρκ Μίλεϊ, ο δράστης ήταν Αμερικανός στρατιώτης, που φέρεται να είχε ψυχικές διαταραχές.