Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 19:06

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014.

Φωτογραφία από το διάστημα της ερήμου Ναμίμπ. Εικόνα από την έρημο Ναμίμπ, στην Ναμίμπια. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το δορυφόρο της Νότιας Κορέας Kompsat-2 και δόθηκε στη δημοσιότητα από την ESA και το Αεροδιαστημικό Ερευνητικό Ινστιτούτο της Κορέας (KARI). Η μπλε και λευκή περιοχή είναι η ξερή κοίτη του ποταμού Τσαουτσάμπ.
EPA / KARI/ESA

Εικόνα από την έρημο Ναμίμπ, στην Ναμίμπια. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το δορυφόρο της Νότιας Κορέας Kompsat-2 και δόθηκε στη δημοσιότητα από την ESA και το Αεροδιαστημικό Ερευνητικό Ινστιτούτο της Κορέας (KARI). Η μπλε και λευκή περιοχή είναι η ξερή κοίτη του ποταμού Τσαουτσάμπ.

Πορεία διαμαρτυρίας για την ανεργία. Πορεία διαμαρτυρίας απο το ΠΑΜΕ, τους ναυτεργάτες και τους οικοδόμους στο κέντρο της Αθήνας παρα την σημερινή απαγόρευση διαδηλώσεων. Συγκέντρωση για την ανεργία πραγματοποίησαν το πρωί στην Ομόνοια τα συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, του Μετάλλου Αττικής, η Πανελλαδική Ένωση  Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Ένταση επικράτησε στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Ομήρου, όπου διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με την αστυνομία να κάνει περιορισμένη χρήση χημικών και να προχωρά σε τρεις προσαγωγές.
FOSPHOTOS / Alexandros Katsis

Πορεία διαμαρτυρίας απο το ΠΑΜΕ, τους ναυτεργάτες και τους οικοδόμους στο κέντρο της Αθήνας παρα την σημερινή απαγόρευση διαδηλώσεων. Συγκέντρωση για την ανεργία πραγματοποίησαν το πρωί στην Ομόνοια τα συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, του Μετάλλου Αττικής, η Πανελλαδική Ένωση  Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Ένταση επικράτησε στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Ομήρου, όπου διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με την αστυνομία να κάνει περιορισμένη χρήση χημικών και να προχωρά σε τρεις προσαγωγές.

Βρετανία: Επίδειξη σκύλων στο Μπέρμινγχαμ. Σκύλος ράτσας Dogue de Bordeaux περιμένει να διαγωνιστεί, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της επίδειξης σκύλων Crufts, στο Μπέρμινγχαμ, στην κεντρική Αγγλία.
REUTERS / DARREN STAPLES

Σκύλος ράτσας Dogue de Bordeaux περιμένει να διαγωνιστεί, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της επίδειξης σκύλων Crufts, στο Μπέρμινγχαμ, στην κεντρική Αγγλία.

Συνεχίζεται η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους. Ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους κάθεται στην αίθουσα του δικαστηρίου ενώ καταθέτει μάρτυρας, κατά τη διάρκεια της τέταρτης ημέρας της δίκης του, για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ. Κατά την έναρξη της δίκης του ο Πιστόριους δήλωσε αθώος. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι του νοτιοαφρικανικού και διεθνούς Τύπου και φωτογράφοι βρίσκονται στην Πρετόρια για να καλύψουν τις ακροαματικές διαδικασίες, μεγάλο μέρος των οποίων θα μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση. Η δίκη θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου.
REUTERS / POOL

Ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους κάθεται στην αίθουσα του δικαστηρίου ενώ καταθέτει μάρτυρας, κατά τη διάρκεια της τέταρτης ημέρας της δίκης του, για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ. Κατά την έναρξη της δίκης του ο Πιστόριους δήλωσε αθώος. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι του νοτιοαφρικανικού και διεθνούς Τύπου και φωτογράφοι βρίσκονται στην Πρετόρια για να καλύψουν τις ακροαματικές διαδικασίες, μεγάλο μέρος των οποίων θα μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση. Η δίκη θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου.

Ιρλανδία: Συγκέντρωση υποστήριξης στην Ουκρανία. Κόσμος συγκεντρώθηκε για να εκφράσει την συμπαράστασή του στην Ουκρανία, μπροστά απο το Συνεδριακό Κέντρο στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, όπου πραγματοποιείται το συνέδριο του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
REUTERS / CATHAL MCNAUGHTON

Κόσμος συγκεντρώθηκε για να εκφράσει την συμπαράστασή του στην Ουκρανία, μπροστά απο το Συνεδριακό Κέντρο στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, όπου πραγματοποιείται το συνέδριο του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ιαπωνία: Μνήμες τρία χρόνια μετά το τσουνάμι. Μία γυναίκα κοιτά το κινητό της σε ένα σχολείο, το οποίο χρησιμοποιείται ως καταφύγιο για τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι που ακολούθησε στις 11 Μαρτίου, στην Ρικουζεντακάτα, στην επαρχία Ιβάτε (Φωτογραφία αρχείου, 7 Απριλίου 2011). Σχεδόν τρία χρόνια έχουν περάσει μετά το μεγάλο σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε, αφήνοντας πίσω του περίπου 20.000 νεκρούς, και οι μικρές πόλεις στη βόρεια ακτή της Ιαπωνίας ανοικοδομούνται, χωρίς όμως ακόμη να έχουν καταφέρει να επανέλθουν από τις πληγές τους.
REUTERS / Toru Hanai

Μία γυναίκα κοιτά το κινητό της σε ένα σχολείο, το οποίο χρησιμοποιείται ως καταφύγιο για τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι που ακολούθησε στις 11 Μαρτίου, στην Ρικουζεντακάτα, στην επαρχία Ιβάτε (Φωτογραφία αρχείου, 7 Απριλίου 2011). Σχεδόν τρία χρόνια έχουν περάσει μετά το μεγάλο σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε, αφήνοντας πίσω του περίπου 20.000 νεκρούς, και οι μικρές πόλεις στη βόρεια ακτή της Ιαπωνίας ανοικοδομούνται, χωρίς όμως ακόμη να έχουν καταφέρει να επανέλθουν από τις πληγές τους.

Σειρά κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα εξετάσουν οι «28» στις Βρυξέλλες. Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κατά τη συνάντησή τους ενόψει της συνόδου κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. για την κατάσταση στην Ουκρανία, στις Βρυξέλλες. Σειρά κυρώσεων από ένα ευρύ φάσμα επιλογών κατά της Ρωσίας για το ουκρανικό θα εξετάσουν οι «28» στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
REUTERS / YVES HERMAN

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κατά τη συνάντησή τους ενόψει της συνόδου κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. για την κατάσταση στην Ουκρανία, στις Βρυξέλλες. Σειρά κυρώσεων από ένα ευρύ φάσμα επιλογών κατά της Ρωσίας για το ουκρανικό θα εξετάσουν οι «28» στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Εθνοκάθαρση μουσουλμάνων αμάχων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ένα κορίτσι περπατά ανάμεσα στα συντρίμμια σπιτιών μουσουλμάνων στην περιοχή Μισκίν, στο Μπανγκί. Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της στη διεθνή κοινή γνώμη την εθνοκάθαρση των μουσουλμάνων αμάχων που λαμβάνει χώρα, σύμφωνα με την οργάνωση, στο δυτικό τμήμα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και την οποία «δεν καταφέρνουν να εμποδίσουν» οι διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα .
REUTERS / SIEGFRIED MODOLA

Ένα κορίτσι περπατά ανάμεσα στα συντρίμμια σπιτιών μουσουλμάνων στην περιοχή Μισκίν, στο Μπανγκί. Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της στη διεθνή κοινή γνώμη την εθνοκάθαρση των μουσουλμάνων αμάχων που λαμβάνει χώρα, σύμφωνα με την οργάνωση, στο δυτικό τμήμα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και την οποία «δεν καταφέρνουν να εμποδίσουν» οι διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα .

Φιλορώσοι πολιτοφύλακες στην τήρηση της τάξης στην Κριμαία. Ένστολος, που εικάζεται ότι είναι ρώσος στρατιώτης, στέκεται έξω από μία ουκρανική στρατιωτική βάση, στο χωριό Περεβαλνόγιε, έξω από τη Συμφερόπολη. Η Κριμαία έχει περάσει ντε φάκτο στον έλεγχο της Ρωσίας από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ρώσοι στρατιώτες και τοπικοί φιλορώσοι πολιτοφύλακες ανέλαβαν ουσιαστικά την τήρηση της τάξης στη χερσόνησο, περιορίζοντας τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στους στρατώνες τους.
REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Ένστολος, που εικάζεται ότι είναι ρώσος στρατιώτης, στέκεται έξω από μία ουκρανική στρατιωτική βάση, στο χωριό Περεβαλνόγιε, έξω από τη Συμφερόπολη. Η Κριμαία έχει περάσει ντε φάκτο στον έλεγχο της Ρωσίας από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ρώσοι στρατιώτες και τοπικοί φιλορώσοι πολιτοφύλακες ανέλαβαν ουσιαστικά την τήρηση της τάξης στη χερσόνησο, περιορίζοντας τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στους στρατώνες τους.

Τελετή υποδοχής του γερμανού προέδρου Γιοακίμ Γκάουκ από τον Κάρολο Παπούλια. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο. Την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα - έναν τόπο γεμάτο ιστορία όπως είπε- εξέφρασε ο γερμανός πρόεδρος Γιόακιμ Γκάουκ κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια. Επιβεβαίωσε ακόμη τη μακρόχρονη φιλία των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι παραμένει ισχυρή, παρότι «μπορεί -με επίκαιρα γεγονότα και συζητήσεις- να έχει πέσει σκιά».
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο. Την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα - έναν τόπο γεμάτο ιστορία όπως είπε- εξέφρασε ο γερμανός πρόεδρος Γιόακιμ Γκάουκ κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια. Επιβεβαίωσε ακόμη τη μακρόχρονη φιλία των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι παραμένει ισχυρή, παρότι «μπορεί -με επίκαιρα γεγονότα και συζητήσεις- να έχει πέσει σκιά».

Απειλές κατά του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ. Ομάδα ενόπλων απείλησε τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κριμαία, Ρόμπερτ Σέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ένοπλοι σταμάτησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Σέρι. Εκείνος αρνήθηκε να τους ακολουθήσει και βρήκε καταφύγιο σε καφέ, στη Συμφερόπολη. Έξω από το κατάστημα, ομάδα ενόπλων είχε αποκλείσει την είσοδο. Ο Ρόμπερτ Σέρι εγκατέλειψε την αποστολή του στην περιοχή και να συμφώνησε να φύγει από την Κριμαία. Βγήκε από το καφενείο υπό την προστασία αστυνομικών και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Ομάδα ενόπλων απείλησε τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κριμαία, Ρόμπερτ Σέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ένοπλοι σταμάτησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Σέρι. Εκείνος αρνήθηκε να τους ακολουθήσει και βρήκε καταφύγιο σε καφέ, στη Συμφερόπολη. Έξω από το κατάστημα, ομάδα ενόπλων είχε αποκλείσει την είσοδο. Ο Ρόμπερτ Σέρι εγκατέλειψε την αποστολή του στην περιοχή και να συμφώνησε να φύγει από την Κριμαία. Βγήκε από το καφενείο υπό την προστασία αστυνομικών και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Υποδοχή νέων αξιωματικών στη Νότια Κορέα. Νεοσύλλεκτοι αξιωματικοί της Νότιας Κορέας χαιρετούν, κατά τη διάρκεια κοινής τελετής υποδοχής 5.860 νέων αξιωματικών από το Στρατό, το Ναυτικό, την Αεροπορία και τους πεζοναύτες, στο στρατιωτικό αρχηγείο της Γκιεργιόνγκ, νότια της Σεούλ.
REUTERS / POOL

Νεοσύλλεκτοι αξιωματικοί της Νότιας Κορέας χαιρετούν, κατά τη διάρκεια κοινής τελετής υποδοχής 5.860 νέων αξιωματικών από το Στρατό, το Ναυτικό, την Αεροπορία και τους πεζοναύτες, στο στρατιωτικό αρχηγείο της Γκιεργιόνγκ, νότια της Σεούλ.

Το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά. Το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά. Eπίσκεψη «καλής θελήσεως» πραγματοποιεί στον Πειραιά το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS “George H.W.Bush” (CVN-77), το οποίο ναυλοχεί από το πρωί στον Φαληρικό όρμο, στο πλαίσιο της εν συνεχεία μεταβάσεώς του στην περιοχή του Κόλπου, απ’ όπου θα επιχειρεί στο πλαίσιο της επιχειρήσεως “Enduring Freedom”. Το USS “George H.W.Bush” (CVN-77) είναι μία πλωτή πολιτεία με 5680 άτομα ως πλήρωμα, από τους οποίους οι 3200 ανήκουν στο πλοίο και οι υπόλοιποι 2480 στην αεροπορική του πτέρυγα, που αποτελείται από 90 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα διαφόρων τύπων της Αεροπορίας του Αμερικανικού Ναυτικού.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά. Eπίσκεψη «καλής θελήσεως» πραγματοποιεί στον Πειραιά το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS “George H.W.Bush” (CVN-77), το οποίο ναυλοχεί από το πρωί στον Φαληρικό όρμο, στο πλαίσιο της εν συνεχεία μεταβάσεώς του στην περιοχή του Κόλπου, απ’ όπου θα επιχειρεί στο πλαίσιο της επιχειρήσεως “Enduring Freedom”. Το USS “George H.W.Bush” (CVN-77) είναι μία πλωτή πολιτεία με 5680 άτομα ως πλήρωμα, από τους οποίους οι 3200 ανήκουν στο πλοίο και οι υπόλοιποι 2480 στην αεροπορική του πτέρυγα, που αποτελείται από 90 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα διαφόρων τύπων της Αεροπορίας του Αμερικανικού Ναυτικού.

Στιγμιότυπο από την Κριμαία. Φιλορώσοι διαδηλωτές λαμβάνουν μέρος σε συγκέντρωση στην πόλη της Κριμαίας, Γιεβπατόρια. Χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες των υπουργών εξωτερικών χωρών της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφυγε από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών χωρίς να συναντήσει τον Ουκρανό ομόλογό του, δηλώνοντας ωστόσο ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
REUTERS / STRINGER

Φιλορώσοι διαδηλωτές λαμβάνουν μέρος σε συγκέντρωση στην πόλη της Κριμαίας, Γιεβπατόρια. Χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες των υπουργών εξωτερικών χωρών της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφυγε από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών χωρίς να συναντήσει τον Ουκρανό ομόλογό του, δηλώνοντας ωστόσο ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Πρώτη επέτειος από τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες. Ένα μικρό αγόρι στέκεται έξω από το μαυσωλείο του εκλιπόντα προέδρου Ούγκο Τσάβες, κατά τη διάρκεια της πρώτη επετείου από το θάνατό του, στο Καράκας. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι  τίμησαν την Τετάρτη την πρώτη επέτειο από τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες. Ωστόσο οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν. Προς τιμήν του Τσάβες, ο οποίος ηγήθηκε της Βενεζουέλας επί 14 χρόνια, πραγματοποιήθηκαν σήμερα εκδηλώσεις οι οποίες ξεκίνησαν με μια πορεία υποστηρικτών του. Επικεφαλής της παρέλασης ήταν ο σημερινός πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο.
REUTERS / JORGE SILVA

Ένα μικρό αγόρι στέκεται έξω από το μαυσωλείο του εκλιπόντα προέδρου Ούγκο Τσάβες, κατά τη διάρκεια της πρώτη επετείου από το θάνατό του, στο Καράκας. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι  τίμησαν την Τετάρτη την πρώτη επέτειο από τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες. Ωστόσο οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν. Προς τιμήν του Τσάβες, ο οποίος ηγήθηκε της Βενεζουέλας επί 14 χρόνια, πραγματοποιήθηκαν σήμερα εκδηλώσεις οι οποίες ξεκίνησαν με μια πορεία υποστηρικτών του. Επικεφαλής της παρέλασης ήταν ο σημερινός πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο.