Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 18:55

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014.

Στιγμιότυπο από το καρναβάλι της Βενετίας. Καρναβαλιστής ποζάρει για φωτογραφία στην πλατεία του Άγιου Μάρκου στη Βενετία, κατά τη διάρκεια του βενετσιάνικου καρναβαλιού.
REUTERS / STRINGER/ITALY

Καρναβαλιστής ποζάρει για φωτογραφία στην πλατεία του Άγιου Μάρκου στη Βενετία, κατά τη διάρκεια του βενετσιάνικου καρναβαλιού.

Ενταση και επεισόδια στο Σύνταγμα κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ. Ενταση και επεισόδια στο Σύνταγμα, μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, τα οποία έκαναν χρήση δακρυγόνων όταν οι διαδηλωτές της ΟΛΜΕ έκλεισαν αιφνιδιαστικά την οδό Φιλελλήνων. Διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν, όταν οι δεύτεροι επιχείρησαν να ανοίξουν τον δρόμο μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών.  Τελικά, οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν προς την οδό Ερμού, ενώ και αυτήν τη φορά ένα άτομο βρέθηκε στο οδόστρωμα και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ενταση και επεισόδια στο Σύνταγμα, μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, τα οποία έκαναν χρήση δακρυγόνων όταν οι διαδηλωτές της ΟΛΜΕ έκλεισαν αιφνιδιαστικά την οδό Φιλελλήνων. Διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν, όταν οι δεύτεροι επιχείρησαν να ανοίξουν τον δρόμο μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών.  Τελικά, οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν προς την οδό Ερμού, ενώ και αυτήν τη φορά ένα άτομο βρέθηκε στο οδόστρωμα και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ένοπλοι κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης στην Κριμαία. Ένοπλος περιπολεί την περιοχή έξω από το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης στην Κριμαία. Oμάδα ένοπλων, με στρατιωτικές στολές, κατέλαβε το κύριο αεροδρόμιο στην Συμφερόπολη της Κριμαίας, όπως μετέδωσε τα ξημερώματα το πρακτορείο Ειδήσεων Interfax επικαλούμενο δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, περίπου 50 ένοπλοι, οι οποίοι φορούσαν στολές οι οποίες δεν έφεραν κάποιο συγκεκριμένο έμβλημα, έφτασαν με τρία φορτηγά στο αεροδρόμιο και το κατέλαβαν.
REUTERS / DAVID MDZINARISHVILI

Ένοπλος περιπολεί την περιοχή έξω από το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης στην Κριμαία. Oμάδα ένοπλων, με στρατιωτικές στολές, κατέλαβε το κύριο αεροδρόμιο στην Συμφερόπολη της Κριμαίας, όπως μετέδωσε τα ξημερώματα το πρακτορείο Ειδήσεων Interfax επικαλούμενο δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, περίπου 50 ένοπλοι, οι οποίοι φορούσαν στολές οι οποίες δεν έφεραν κάποιο συγκεκριμένο έμβλημα, έφτασαν με τρία φορτηγά στο αεροδρόμιο και το κατέλαβαν.

Εορτασμός του φεστιβάλ Μαχασιβράτρι στην Ινδία. Ένας άντρας μεταμφιεσμένος σε δαίμονα κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής πομπής, στο φεστιβάλ Μαχασιβράτρι, στην βόρεια ινδική πόλη Αλαχαμπάντ. Οι ινδουιστές σε όλη τη χώρα γιορτάζουν την επέτειο του γάμου του Σίβα, γνωστή ως Μαχασιβράτρι.
REUTERS / JITENDRA PRAKASH

Ένας άντρας μεταμφιεσμένος σε δαίμονα κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής πομπής, στο φεστιβάλ Μαχασιβράτρι, στην βόρεια ινδική πόλη Αλαχαμπάντ. Οι ινδουιστές σε όλη τη χώρα γιορτάζουν την επέτειο του γάμου του Σίβα, γνωστή ως Μαχασιβράτρι.

Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση κατά της διαθεσιμότητας στο Σύνταγμα. Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση κατά της διαθεσιμότητας στο Σύνταγμα. Ενταση, με σπρωξίματα και περιορισμένη χρήση χημικών, προκλήθηκε στη διάρκεια των κινητοποιήσεων εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να απωθήσει εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο Σύνταγμα.
Eurokinissi / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση κατά της διαθεσιμότητας στο Σύνταγμα. Ενταση, με σπρωξίματα και περιορισμένη χρήση χημικών, προκλήθηκε στη διάρκεια των κινητοποιήσεων εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να απωθήσει εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο Σύνταγμα.

Στο Μπάκιγχαμ η Άγκελα Μέρκελ. Η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Ελισάβετ συνομιλεί με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στο κεντρικό Λονδίνο. Η γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποίησε 24ωρη επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία.
REUTERS / POOL

Η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Ελισάβετ συνομιλεί με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στο κεντρικό Λονδίνο. Η γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποίησε 24ωρη επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης. Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου συγκεντρώθηκαν καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, ωστόσο απωθήθηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας, που σύμφωνα με μαρτυρίες, έκαναν και χρήση χημικών. Η αστυνομία προχώρησε σε 17 προσαγωγές, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου συγκεντρώθηκαν καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, ωστόσο απωθήθηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας, που σύμφωνα με μαρτυρίες, έκαναν και χρήση χημικών. Η αστυνομία προχώρησε σε 17 προσαγωγές, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Νεογέννητο γοριλάκι στο ζωολογικό κήπο της Λειψίας. Το νεογέννητο γοριλάκι Τζένγκο κρέμεται από την κοιλιά της γιαγιάς του Βιρινγκίκα, στο ζωολογικό κήπο της Λειψίας στη Γερμανία. Ο Τζένγκο γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2013 και ζυγίζει τρία κιλά.
EPA / HENDRIK SCHMIDT

Το νεογέννητο γοριλάκι Τζένγκο κρέμεται από την κοιλιά της γιαγιάς του Βιρινγκίκα, στο ζωολογικό κήπο της Λειψίας στη Γερμανία. Ο Τζένγκο γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2013 και ζυγίζει τρία κιλά.

Αποχώρησαν οι ένοπλοι από τα δύο αεροδρόμια στην Κριμαία . Ένοπλοι βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης στην Κριμαία. Οι ένοπλοι, οι οποίοι κατέλαβαν το πρωί δύο αεροδρόμια στην Κριμαία έχουν αποχωρήσει από αυτά, ωστόσο παραμένουν σε μπλόκα σε κοντινή απόσταση, δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Η Μόσχα διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή της στην κατάληψη των δύο αεροδρομίων.
REUTERS / BAZ RATNER

Ένοπλοι βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης στην Κριμαία. Οι ένοπλοι, οι οποίοι κατέλαβαν το πρωί δύο αεροδρόμια στην Κριμαία έχουν αποχωρήσει από αυτά, ωστόσο παραμένουν σε μπλόκα σε κοντινή απόσταση, δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Η Μόσχα διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή της στην κατάληψη των δύο αεροδρομίων.

Δημοψήφισμα για μεγαλύτερη αυτονομία στην Κριμαία. Κόσμος μεταφέρει μία γιγάντια ρωσική σημαία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Συμφερόπολη στην Κριμαία. Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να αποφασιστεί το καθεστώς των σχέσεων της Κριμαίας με το Κίεβο, ανακοίνωσαν για τις 25 Μαΐου, την ίδια ημέρα με τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, οι βουλευτές της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας.  Είχε προηγηθεί η εισβολή ενόπλων στο περιφερειακό κοινοβουλίο στη Συμφερόπολη και η ανάρτηση της ρωσικής σημαίας.
REUTERS / DAVID MDZINARISHVILI

Κόσμος μεταφέρει μία γιγάντια ρωσική σημαία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Συμφερόπολη στην Κριμαία. Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να αποφασιστεί το καθεστώς των σχέσεων της Κριμαίας με το Κίεβο, ανακοίνωσαν για τις 25 Μαΐου, την ίδια ημέρα με τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, οι βουλευτές της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας.  Είχε προηγηθεί η εισβολή ενόπλων στο περιφερειακό κοινοβουλίο στη Συμφερόπολη και η ανάρτηση της ρωσικής σημαίας.

Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014-2015, του ιάπωνα σχεδιαστή Yoshiyuki Miyamae του οίκου Issey Miyake, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.
REUTERS / STEPHANE MAHE

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014-2015, του ιάπωνα σχεδιαστή Yoshiyuki Miyamae του οίκου Issey Miyake, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.

Θιβέτ: Τελετή εορτασμού του ερχομού του Νέου Έτους. Μοναχοί μεταμφιεσμένοι σε θιιβετιανούς βουδιστικούς χαρακτήρες, παρευρίσκονται σε θρησκευτική τελετή, γνωστή ως «Ντα Γκουί», για τον εορτασμό του επερχόμενου θιβετιανού Νέου Έτους, το οποίο ξεκινά την 1η Μαρτίου, στο ναό Γιονγκεγκόνγκ Λάμα, στο Πεκίνο. Η τελετή αυτή λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο τέλος του πρώτου σεληνιακού μήνα, κατά την οποία οι συμμετέχοντες χορεύουν φορώντας μάσκες για να εξορκίσουν τα πνεύματα.
REUTERS / JASON LEE

Μοναχοί μεταμφιεσμένοι σε θιιβετιανούς βουδιστικούς χαρακτήρες, παρευρίσκονται σε θρησκευτική τελετή, γνωστή ως «Ντα Γκουί», για τον εορτασμό του επερχόμενου θιβετιανού Νέου Έτους, το οποίο ξεκινά την 1η Μαρτίου, στο ναό Γιονγκεγκόνγκ Λάμα, στο Πεκίνο. Η τελετή αυτή λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο τέλος του πρώτου σεληνιακού μήνα, κατά την οποία οι συμμετέχοντες χορεύουν φορώντας μάσκες για να εξορκίσουν τα πνεύματα.

Βίκτορ Γιανουκόβιτς: Παράνομες οι πρόωρες προεδρικές εκλογές του Μαΐου. Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Ροστόφ επί του Ντον στη νότια Ρωσία. Η Κριμαία πρέπει να παραμείνει έδαφος της Ουκρανίας, διακήρυξε ο κ. Γιανουκόβιτς. Χαρακτήρισε παράνομες τις πρόωρες προεδρικές εκλογές του Μαΐου και πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει στην Ουκρανία όταν θα εξασφαλιστεί η ασφάλεια της οικογένειάς του και του ιδίου.
 
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Ροστόφ επί του Ντον στη νότια Ρωσία. Η Κριμαία πρέπει να παραμείνει έδαφος της Ουκρανίας, διακήρυξε ο κ. Γιανουκόβιτς. Χαρακτήρισε παράνομες τις πρόωρες προεδρικές εκλογές του Μαΐου και πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει στην Ουκρανία όταν θα εξασφαλιστεί η ασφάλεια της οικογένειάς του και του ιδίου.

 

Το βόρειο σέλας χρωμάτισε τον ουρανό της βορειοδυτικής Αγγλίας. Το βόρειο σέλας φαίνεται στο νυχτερινό ουρανό πάνω από το Κούμπρια στη βορειοδυτική Αγγλία.
Reuters / HANDOUT

Το βόρειο σέλας φαίνεται στο νυχτερινό ουρανό πάνω από το Κούμπρια στη βορειοδυτική Αγγλία.

Αργεντινή: Μία στις τέσσερις οικογένειες βασίζεται σε προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας. Άστεγοι κοιμούνται σε ένα πεζοδρόμιο στο Μπουένος Άιρες. Μια απότομη υποτίμηση του νομίσματος της Αργεντινής τον περασμένο μήνα, οδήγησε το ποσοστό πληθωρισμού σε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο, απειλώντας να αποδυναμώσει το γενναιόδωρο κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας των οικονομικών πολιτικών της προέδρου της χώρας, Κριστίνα Φερνάντεζ. Μία στις τέσσερις οικογένειες στην Αργεντινή βασίζεται σε προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, από πληρωμές για τους ανέργους μέχρι υποτροφίες για άπορους μαθητές γυμνασίου.
REUTERS / ENRIQUE MARCARIAN

Άστεγοι κοιμούνται σε ένα πεζοδρόμιο στο Μπουένος Άιρες. Μια απότομη υποτίμηση του νομίσματος της Αργεντινής τον περασμένο μήνα, οδήγησε το ποσοστό πληθωρισμού σε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο, απειλώντας να αποδυναμώσει το γενναιόδωρο κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας των οικονομικών πολιτικών της προέδρου της χώρας, Κριστίνα Φερνάντεζ. Μία στις τέσσερις οικογένειες στην Αργεντινή βασίζεται σε προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, από πληρωμές για τους ανέργους μέχρι υποτροφίες για άπορους μαθητές γυμνασίου.

200 μετανάστες πέρασαν με έφοδο τα σύνορα για την Ισπανία. Τουλάχιστον 200 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική πέρασαν την Παρασκευή το πρωί τα ισπανικά σύνορα από το Μαρόκο στη Μελίγια, ανακοίνωσε η νομαρχία της πόλης. Περίπου 300 μετανάστες, σύμφωνα με τη νομαρχία, πραγματοποίησαν τα ξημερώματα νέα έφοδο κατά της τριπλής περιφραγμένης μεθορίου που χωρίζει τον ισπανικό θύλακα της Μελίγια από το Μαρόκο, εκ των οποίων 200 κατάφεραν να περάσουν στο ισπανικό έδαφος, σε μια από τις πιο μαζικές αφίξεις των τελευταίων χρόνων.
EPA / F. G. GUERRERO

Τουλάχιστον 200 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική πέρασαν την Παρασκευή το πρωί τα ισπανικά σύνορα από το Μαρόκο στη Μελίγια, ανακοίνωσε η νομαρχία της πόλης. Περίπου 300 μετανάστες, σύμφωνα με τη νομαρχία, πραγματοποίησαν τα ξημερώματα νέα έφοδο κατά της τριπλής περιφραγμένης μεθορίου που χωρίζει τον ισπανικό θύλακα της Μελίγια από το Μαρόκο, εκ των οποίων 200 κατάφεραν να περάσουν στο ισπανικό έδαφος, σε μια από τις πιο μαζικές αφίξεις των τελευταίων χρόνων.

Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά με τον Φινλανδό ομόλογό του Γιούρκι Κατάινεν. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε με τον Φινλανδό ομόλογό του Γιούρκι Κατάινεν, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην επιβεβαίωση των άριστων διμερών σχέσεων Ελλάδας- Φινλανδίας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γιούρκι Κατάινεν. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι βασική αρχή της ελληνικής Προεδρίας «είναι να φέρουμε την ΕΕ και τους θεσμούς της πιο κοντά στον Ευρωπαίο πολίτη» συμπληρώνοντας πως «η Ελλάδα αγωνίζεται καθημερινά για να τελειώσει η τραπεζική ένωση, ει δυνατόν πριν τις ευρωεκλογές».
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε με τον Φινλανδό ομόλογό του Γιούρκι Κατάινεν, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην επιβεβαίωση των άριστων διμερών σχέσεων Ελλάδας- Φινλανδίας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γιούρκι Κατάινεν. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι βασική αρχή της ελληνικής Προεδρίας «είναι να φέρουμε την ΕΕ και τους θεσμούς της πιο κοντά στον Ευρωπαίο πολίτη» συμπληρώνοντας πως «η Ελλάδα αγωνίζεται καθημερινά για να τελειώσει η τραπεζική ένωση, ει δυνατόν πριν τις ευρωεκλογές».

Περού: Σερφάροντας πάνω σε πλαστικά μπουκάλια. Ένα αγόρι πέφτει από μία σανίδα φτιαγμένη από πλαστικά μπουκάλια κατά τη διάρκεια μαθήματος σερφ σε μια παραλία στη Λίμα. Ο περιβαλλοντικός μη κυβερνητικός οργανισμός «Life Out Of Plastic» (L.O.O.P), οργάνωσε δωρεάν μαθήματα σέρφινγκ για παιδιά με πέντε σανίδες φτιαγμένες από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του περιβάλλοντος.
REUTERS / ENRIQUE CASTRO-MENDIVIL

Ένα αγόρι πέφτει από μία σανίδα φτιαγμένη από πλαστικά μπουκάλια κατά τη διάρκεια μαθήματος σερφ σε μια παραλία στη Λίμα. Ο περιβαλλοντικός μη κυβερνητικός οργανισμός «Life Out Of Plastic» (L.O.O.P), οργάνωσε δωρεάν μαθήματα σέρφινγκ για παιδιά με πέντε σανίδες φτιαγμένες από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του περιβάλλοντος.