Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 19:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014.

Βροχερή ημέρα στο Σαν Φρανσίσκο. Βόλτα κατά τη διάρκεια μίας βροχερής μέραας στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια.
REUTERS / BECK DIEFENBACH

Βόλτα κατά τη διάρκεια μίας βροχερής μέραας στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια.

Ταϊβάν: 1.600 πάντα σε περιοδεία. Ο γάλλος καλλιτέχνης Paulo Grangeon εγκαινιάζει την έκθεσή του «Πάντα σε περιοδεία» στην Ταϊπέι, στην Ταϊβάν. Ο Grangeon σε συνεργασία με το WWF, θα παρουσιάσουν τα «Πάντα σε περιοδεία», μία υπαίθρια έκθεση 1.600 πάντα φτιαγμένων από ανακυκλωμένο χαρτί στην Ταϊπέι, από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 30 Μαρτίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα υπό εξαφάνιση γιγάντια πάντα. Ο αριθμός των χάρτινων πάντα αντιπροσωπεύει τα 1.600 πάντα που έχουν απομείνει και ζούν στην άγρια φύση.
EPA / DAVID CHANG

Ο γάλλος καλλιτέχνης Paulo Grangeon εγκαινιάζει την έκθεσή του «Πάντα σε περιοδεία» στην Ταϊπέι, στην Ταϊβάν. Ο Grangeon σε συνεργασία με το WWF, θα παρουσιάσουν τα «Πάντα σε περιοδεία», μία υπαίθρια έκθεση 1.600 πάντα φτιαγμένων από ανακυκλωμένο χαρτί στην Ταϊπέι, από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 30 Μαρτίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα υπό εξαφάνιση γιγάντια πάντα. Ο αριθμός των χάρτινων πάντα αντιπροσωπεύει τα 1.600 πάντα που έχουν απομείνει και ζούν στην άγρια φύση.

Κίνα: Στρατιωτική άσκηση υπό συνθήκες κακοκαιρίας. Στρατιώτες παίρνουν μέρος σε άσκηση κατά τη διάρκεια πυκνής χιονόπτωσης στο Χέιχε, στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ.
REUTERS / CHINA DAILY

Στρατιώτες παίρνουν μέρος σε άσκηση κατά τη διάρκεια πυκνής χιονόπτωσης στο Χέιχε, στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ.

Βέλγιο: Περιμένοντας το άσυλο. Αφγανός μετανάστης που αναζητά άσυλο, περνά μπροστά από σκηνές που έχουν στηθεί στην εκκλησία του Άγιου Ιωάννη του Βαπτιστή, στις Βρυξέλλες. Αφγανοί μετανάστες που αναζητούν άσυλο, κυρίως μουσουλμάνοι, έχουν καταλάβει την καθολική εκκλησία στο κέντρο των Βρυξελλών για να πιέσουν τις αρχές να τους επιτρέψει να μείνουν στο Βέλγιο. Η ομάδα των οικογενειών αυτών, των οποίων η πρώτη αίτηση για να παραμείνουν στη χώρα απορρίφθηκε, ζουν, κοιμούνται και τρώνε στην εκκλησία για πάνω από τρεις μήνες. Ο ιερέας της εκκλησίας ανέφερε ότι άνοιξε τις πόρτες της εκκλησίας στους ανθρώπους αυτούς γιατί διαφωνεί με την τρέχουσα πολιτική του Βελγίου για το άσυλο.
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Αφγανός μετανάστης που αναζητά άσυλο, περνά μπροστά από σκηνές που έχουν στηθεί στην εκκλησία του Άγιου Ιωάννη του Βαπτιστή, στις Βρυξέλλες. Αφγανοί μετανάστες που αναζητούν άσυλο, κυρίως μουσουλμάνοι, έχουν καταλάβει την καθολική εκκλησία στο κέντρο των Βρυξελλών για να πιέσουν τις αρχές να τους επιτρέψει να μείνουν στο Βέλγιο. Η ομάδα των οικογενειών αυτών, των οποίων η πρώτη αίτηση για να παραμείνουν στη χώρα απορρίφθηκε, ζουν, κοιμούνται και τρώνε στην εκκλησία για πάνω από τρεις μήνες. Ο ιερέας της εκκλησίας ανέφερε ότι άνοιξε τις πόρτες της εκκλησίας στους ανθρώπους αυτούς γιατί διαφωνεί με την τρέχουσα πολιτική του Βελγίου για το άσυλο.

Ένοπλοι κατέλαβαν κυβερνητικά κτήρια στην Κριμαία. Ρωσική σημαία δίπλα στη σημαία της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, στην κορυφή του περιφερειακού κοινοβουλίου στη Συμφερούπολη. Κλιμακώνεται η ένταση στην Κριμαία, όπου ένοπλοι κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κτήριο του κοινοβουλίου, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιοί έχουν υπό τον έλεγχό τους τα δύο κτήρια, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters που βρίσκεται επί τόπου, έχει υψωθεί και στα δύο η ρωσική σημαία.
REUTERS / BAZ RATNER

Ρωσική σημαία δίπλα στη σημαία της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, στην κορυφή του περιφερειακού κοινοβουλίου στη Συμφερούπολη. Κλιμακώνεται η ένταση στην Κριμαία, όπου ένοπλοι κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κτήριο του κοινοβουλίου, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιοί έχουν υπό τον έλεγχό τους τα δύο κτήρια, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters που βρίσκεται επί τόπου, έχει υψωθεί και στα δύο η ρωσική σημαία.

Ισχυρό Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί η Γερμανία. Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποδέχεται τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στην οδό Ντάουνινγκ στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της 24ωρης επίσκεψης της καγκελαρίου στη Μεγάλη Βρετανία. Μετά από το πρόγευμα εργασίας που είχε με τον Ντέιβιντ Κάμερον, η Άγκελα Μέρκελ μίλησε ενώπιον των μελών των δύο σωμάτων του βρετανικού κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι η Γερμανία επιθυμεί «ένα ισχυρό Ηνωμένο Βασίλειο με σθεναρή φωνή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης» το οποίο θα συμβάλλει στην επίτευξη των μεταρρυθμίσεων οι οποίες απαιτούνται για να ενισχυθεί η ένωση των 28 κρατών.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποδέχεται τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στην οδό Ντάουνινγκ στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της 24ωρης επίσκεψης της καγκελαρίου στη Μεγάλη Βρετανία. Μετά από το πρόγευμα εργασίας που είχε με τον Ντέιβιντ Κάμερον, η Άγκελα Μέρκελ μίλησε ενώπιον των μελών των δύο σωμάτων του βρετανικού κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι η Γερμανία επιθυμεί «ένα ισχυρό Ηνωμένο Βασίλειο με σθεναρή φωνή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης» το οποίο θα συμβάλλει στην επίτευξη των μεταρρυθμίσεων οι οποίες απαιτούνται για να ενισχυθεί η ένωση των 28 κρατών.

Υψηλά επίπεδα νέφους και σκόνης στη Σεούλ. Ένας άντρας με το παιδί του στην αγκαλιά ατενίζει τη θέα από το παρατηρητήριο του ουρανοξύστη «N Seoul Tower» στην κεντρική Σεούλ. Υψηλά επίπεδα νέφους και σκόνης μολύνουν τον αέρα της Σεούλ και γενικότερα της περιοχής της πρωτεύουσας στη Νότια Κορέα την Πέμπτη. Οι αρχές της πόλης ζήτησαν από τους κατοίκους να απέχουν από υπαίθριες δραστηριότητες λόγω της επιδείνωσης της ποιότητας του αέρα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.
REUTERS / KIM HONG-JI

Ένας άντρας με το παιδί του στην αγκαλιά ατενίζει τη θέα από το παρατηρητήριο του ουρανοξύστη «N Seoul Tower» στην κεντρική Σεούλ. Υψηλά επίπεδα νέφους και σκόνης μολύνουν τον αέρα της Σεούλ και γενικότερα της περιοχής της πρωτεύουσας στη Νότια Κορέα την Πέμπτη. Οι αρχές της πόλης ζήτησαν από τους κατοίκους να απέχουν από υπαίθριες δραστηριότητες λόγω της επιδείνωσης της ποιότητας του αέρα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Τοπίο στην ομίχλη. Δέντρο στην πρωϊνή ομίχλη που σκέπασε τις πεδινές περιοχές του νομού Τρικάλων.
Eurokinissi / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Δέντρο στην πρωϊνή ομίχλη που σκέπασε τις πεδινές περιοχές του νομού Τρικάλων.

Κύπρος: Διαδήλωση στη Βουλή κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από την κυπριακή Βουλή, στην Ολομέλεια της οποίας τίθεται προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών. Οι διαδηλωτές υπολογίζονται γύρω στις 6.000 και η αστυνομία έλαβε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
EPA / KATIA CHRISTODOULOU

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από την κυπριακή Βουλή, στην Ολομέλεια της οποίας τίθεται προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών. Οι διαδηλωτές υπολογίζονται γύρω στις 6.000 και η αστυνομία έλαβε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες από τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014-2015 του σχεδιαστή Gareth Pugh, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.
REUTERS / BENOIT TESSIER

Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες από τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014-2015 του σχεδιαστή Gareth Pugh, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.

Προετοιμασίες για την τελετή απονομής των Όσκαρ. Ένας άντρας μεταμφιεσμένος με τη στολή του Σπάιντερμαν χαιρετά τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για την 86η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, μπροστά από το Dolby Theater στο Χόλυγουντ. Η τελετή απονομής θα λάβει χώρα την Κυριακή 2 Μαρτίου.
REUTERS / ADREES LATIF

Ένας άντρας μεταμφιεσμένος με τη στολή του Σπάιντερμαν χαιρετά τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για την 86η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, μπροστά από το Dolby Theater στο Χόλυγουντ. Η τελετή απονομής θα λάβει χώρα την Κυριακή 2 Μαρτίου.

Στιγμιότυπο από την έκθεση Mobile World Congress 2014. Επισκέπτες της έκθεσης κινητής τηλεφωνίας ξεκουράζονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.
REUTERS / ALBERT GEA

Επισκέπτες της έκθεσης κινητής τηλεφωνίας ξεκουράζονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Βρετανία: Απόγευμα στην παραλία του Μπράιτον. Ένας άντρας κάνει ακροβατικά πηδώντας από ένα γλυπτό, στην παραλία μπροστά από την παλιά προβλήτα West Pier στο Μπράιτον.
REUTERS / LUKE MACGREGOR

Ένας άντρας κάνει ακροβατικά πηδώντας από ένα γλυπτό, στην παραλία μπροστά από την παλιά προβλήτα West Pier στο Μπράιτον.

Ιταλία: Το ναυάγιο του Costa Concordia αναμένεται να επισκεφθεί ο κυβερνήτης του. Το βυθισμένο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia στα αβαθή του νησιού Τζίλιο στην Ιταλία. Ο κυβερνήτης του πλοίου Φραντζέσκο Σκετίνο επέστρεψε στο νησί  Τζίλιο για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο το 2012, κατά το οποίο 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο κυβερνήτης αναμένεται να επισκεφθεί τον τόπο του ναυαγίου ως μέρος δίκης του που είναι σε εξέλιξη.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Το βυθισμένο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia στα αβαθή του νησιού Τζίλιο στην Ιταλία. Ο κυβερνήτης του πλοίου Φραντζέσκο Σκετίνο επέστρεψε στο νησί  Τζίλιο για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο το 2012, κατά το οποίο 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο κυβερνήτης αναμένεται να επισκεφθεί τον τόπο του ναυαγίου ως μέρος δίκης του που είναι σε εξέλιξη.

Απαλλάχθηκε από το δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ . Ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ στην αίθουσα του δικαστηρίου στο Ανόβερο όπου εκδικάζεται η υπόθεση σε βάρος του με κατηγορίες για παθητική δωροδοκία. Το γερμανικό δικαστήριο απάλλαξε την Πέμπτη τον Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος κατηγορείται ότι επέτρεψε σε φίλο του και κινηματογραφικό παραγωγό να πληρώσει περίπου 700 ευρώ σε έξοδα για τη διαμονή του σε ξενοδοχείο και για άλλες δαπάνες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ μπίρας Oktoberfest το 2008, όταν ήταν ακόμη πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη μεταπολεμική δίκη πρώην προέδρου στα χρονικά της χώρας.
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ στην αίθουσα του δικαστηρίου στο Ανόβερο όπου εκδικάζεται η υπόθεση σε βάρος του με κατηγορίες για παθητική δωροδοκία. Το γερμανικό δικαστήριο απάλλαξε την Πέμπτη τον Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος κατηγορείται ότι επέτρεψε σε φίλο του και κινηματογραφικό παραγωγό να πληρώσει περίπου 700 ευρώ σε έξοδα για τη διαμονή του σε ξενοδοχείο και για άλλες δαπάνες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ μπίρας Oktoberfest το 2008, όταν ήταν ακόμη πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη μεταπολεμική δίκη πρώην προέδρου στα χρονικά της χώρας.

Στρατιωτική εκπάιδευση στη Λωρίδα της Γάζσς. Παλαιστίνιοι μαθητές λαμβάνουν μέρος σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στρατιωτικού τύπου στη Ράφα, νότια της Λωρίδας της Γάζας.
REUTERS / IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Παλαιστίνιοι μαθητές λαμβάνουν μέρος σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στρατιωτικού τύπου στη Ράφα, νότια της Λωρίδας της Γάζας.