Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 19:58

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014.

Αντικυβερνητική διαδήλωση στην Άγκυρα. Διαδηλωτές προσπαθούν να προστατευτούν, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούν αντλίες νερού και δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος, κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε πανεπιστήμιο στην Άγκυρα. Το πλήθος διαδήλωνε σε δρόμο εντός του συγκροτήματος του πανεπιστημίου, στήνοντας μάλιστα και αυτοσχέδιο οδόφραγμα, με την ευκαιρία των εγκαινίων αυτοκινητοδρόμου στην τουρκική πρωτεύουσα.
REUTERS / UMIT BEKTAS

Διαδηλωτές προσπαθούν να προστατευτούν, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούν αντλίες νερού και δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος, κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε πανεπιστήμιο στην Άγκυρα. Το πλήθος διαδήλωνε σε δρόμο εντός του συγκροτήματος του πανεπιστημίου, στήνοντας μάλιστα και αυτοσχέδιο οδόφραγμα, με την ευκαιρία των εγκαινίων αυτοκινητοδρόμου στην τουρκική πρωτεύουσα.

Γερμανία: Νέο μέλος στο πάρκο άγριας ζωής Σερενγκέτι . Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το πάρκο άγριας ζωής Σερενγκέτι, απεικονίζει μία λεοπάρδαλη Αμούρ, να κάθεται δίπλα στο 11 εβδομάδων μικρό της, στο Πάρκο Σερενγκέτι στο Χοντενχάγκεν της βόρειας Γερμανίας. Οι λεοπαρδάλεις Αμούρ, γνωστές και ως λεοπαρδάλεις της Άπω Ανατολής είναι από τα πιο σπάνια αιλουροειδή στον κόσμο και έχει χαρακτηριστεί ως είδος υπό εξαφάνιση.
EPA / JOERN POLLEX / SERENGETI-PARK / HANDOUT

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το πάρκο άγριας ζωής Σερενγκέτι, απεικονίζει μία λεοπάρδαλη Αμούρ, να κάθεται δίπλα στο 11 εβδομάδων μικρό της, στο Πάρκο Σερενγκέτι στο Χοντενχάγκεν της βόρειας Γερμανίας. Οι λεοπαρδάλεις Αμούρ, γνωστές και ως λεοπαρδάλεις της Άπω Ανατολής είναι από τα πιο σπάνια αιλουροειδή στον κόσμο και έχει χαρακτηριστεί ως είδος υπό εξαφάνιση.

Καθημερινή ζωή στο Ισλαμαμπάντ. Παιδιά παίζουν μία βροχερή μέρα σε μία παραγκούπολη στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ.
REUTERS / FAISAL MAHMOOD

Παιδιά παίζουν μία βροχερή μέρα σε μία παραγκούπολη στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ.

Εικοσιτετράωρη απεργία στα λιμάνια. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας, με αφορμή την παρουσίαση από το ΤΑΙΠΕΔ στη Βουλή, της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) διοργάνωσε στις 10 το πρωί  συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.
FOSPHOTOS / Alexandros Katsis

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας, με αφορμή την παρουσίαση από το ΤΑΙΠΕΔ στη Βουλή, της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) διοργάνωσε στις 10 το πρωί  συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Συρία: Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο πολιορκημένο Γιαρμούκ. Κάτοικοι περιμένουν να λάβουν επισιτιστική βοήθεια που διανέμεται από την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA), στον πολιορκημένο καταυλισμό αλ-Γιαρμούκ, νότια της Δαμασκού. Διεθνείς δυνάμεις πέρασαν ψήφισμα-ορόσημο του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζητεί τον τερματισμό των περιορισμών στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στη Συρία, όμως οι εργαζόμενοι των ανθρωπιστικών οργανώσεων αμφιβάλουν αν θα καταφέρει να κάνει τη Δαμασκό να παραχωρήσει πρόσβαση και να αφήσει τις νηοπομπές να παραδώσουν ζωτικής σημασίας προμήθειες. Το ψήφισμα καλεί για την άμεση άρση της πολιορκίας σε συγκεκριμένες πόλεις σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Γιαρμούκ, μια παλαιστινιακή γειτονιά στη Δαμασκό που φιλοξένησε πρόσφυγες μετά τη δημιουργία του Ισραήλ, και στην οποία οι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εδώ και οκτώ μήνες από την πολιορκία του στρατού.
REUTERS / HANDOUT

Κάτοικοι περιμένουν να λάβουν επισιτιστική βοήθεια που διανέμεται από την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA), στον πολιορκημένο καταυλισμό αλ-Γιαρμούκ, νότια της Δαμασκού. Διεθνείς δυνάμεις πέρασαν ψήφισμα-ορόσημο του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζητεί τον τερματισμό των περιορισμών στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στη Συρία, όμως οι εργαζόμενοι των ανθρωπιστικών οργανώσεων αμφιβάλουν αν θα καταφέρει να κάνει τη Δαμασκό να παραχωρήσει πρόσβαση και να αφήσει τις νηοπομπές να παραδώσουν ζωτικής σημασίας προμήθειες. Το ψήφισμα καλεί για την άμεση άρση της πολιορκίας σε συγκεκριμένες πόλεις σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Γιαρμούκ, μια παλαιστινιακή γειτονιά στη Δαμασκό που φιλοξένησε πρόσφυγες μετά τη δημιουργία του Ισραήλ, και στην οποία οι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εδώ και οκτώ μήνες από την πολιορκία του στρατού.

Στιγμιότυπο από την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της συλλογής Ready to Wear του σχεδιαστή Damir Doma για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014 - 2015 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.
EPA / ETIENNE LAURENT

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της συλλογής Ready to Wear του σχεδιαστή Damir Doma για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014 - 2015 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.

Καθημερινή ζωή στη Λωρίδα της Γάζας. Κορίτσι από την Παλαιστίνη περιμένει να γεμίσει τα δοχεία που κρατά με νερό από μία βρύση στην Μπέιτ Λαχίγια, κοντά στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Κορίτσι από την Παλαιστίνη περιμένει να γεμίσει τα δοχεία που κρατά με νερό από μία βρύση στην Μπέιτ Λαχίγια, κοντά στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα λιμάνια . Eργαζόμενοι στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών, την Ένωση Λιμενεργατών και μέλη του συνδέσμου Εποπτών και Αρχιεργατών του ΟΛΠ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Eργαζόμενοι στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών, την Ένωση Λιμενεργατών και μέλη του συνδέσμου Εποπτών και Αρχιεργατών του ΟΛΠ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ένα αεροπλάνο στους δρόμους της Σαγκάης. Ο Λούο Τζίνσα οδηγεί το αυτοσχέδιο αεροσκάφος του κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, στα περίχωρα της Σαγκάης. Ο 28χρονος Λούο, μετανάστης που ζεί στη Σαγκάη, ξόδεψε περίπου οκτώ μήνες και 40.000 γιουάν (6.529 δολάρια) για να κατασκευάσει το αεροπλάνο και να εκπληρώσει το όνειρό του να πετάξει. Το αεροσκάφος, ενώ κινείται γρήγορα και με ευκολία στο έδαφος, δεν κατάφερε να απογειωθεί. Παρά την αποτυχία του να πετάξει κατά την πρώτη δοκιμή, ο Λούο δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βελτιώσει το αεροσκάφος του έτσι ώστε να καταφέρει στο τέλος να βρεθεί στον αέρα.
REUTERS / ALY SONG

Ο Λούο Τζίνσα οδηγεί το αυτοσχέδιο αεροσκάφος του κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, στα περίχωρα της Σαγκάης. Ο 28χρονος Λούο, μετανάστης που ζεί στη Σαγκάη, ξόδεψε περίπου οκτώ μήνες και 40.000 γιουάν (6.529 δολάρια) για να κατασκευάσει το αεροπλάνο και να εκπληρώσει το όνειρό του να πετάξει. Το αεροσκάφος, ενώ κινείται γρήγορα και με ευκολία στο έδαφος, δεν κατάφερε να απογειωθεί. Παρά την αποτυχία του να πετάξει κατά την πρώτη δοκιμή, ο Λούο δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βελτιώσει το αεροσκάφος του έτσι ώστε να καταφέρει στο τέλος να βρεθεί στον αέρα.

Εικόνες ηλιακής έκρηξης από τη NASA. Σειρά εικόνων από το παρατηρητήριο Solar Dynamics (SDO) της NASA, που απεικονίζουν τις πρώτες στιγμές μίας ηλιακής έκρηξης X-class, σε διαφορετικά μήκη κύματος του φωτός. Ηλιακό υλικό είναι ευδιάκριτο πάνω από την ενεργό περιοχή της ατμόσφαιρας του ηλίου.
Reuters / NASA

Σειρά εικόνων από το παρατηρητήριο Solar Dynamics (SDO) της NASA, που απεικονίζουν τις πρώτες στιγμές μίας ηλιακής έκρηξης X-class, σε διαφορετικά μήκη κύματος του φωτός. Ηλιακό υλικό είναι ευδιάκριτο πάνω από την ενεργό περιοχή της ατμόσφαιρας του ηλίου.

Απεβίωσε ο «μαέστρος του φλαμένκο» Πάκο ντε Λουθία . Πέθανε σε ηλικία 66 ετών, ο αποκαλούμενος «μαέστρος του φλαμένκο», ο σπουδαίος κιθαρίστας Πάκο ντε Λουθία. Ο ντε Λουθία απεβίωσε από έμφραγμα του μυοκαρδίου έχοντας κοντά του τα παιδιά του. Ήταν αριστοτέχνης του φλαμένκο και συνθέτης, ενώ θεωρούνταν ως ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες παγκοσμίως, και ως ο καλύτερος κιθαρίστας στο είδος του φλαμένκο, με αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία και αισθαντικότητα. Είχε ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Κάντιθ, επίσης, είχε κερδίσει εκατοντάδες μουσικά βραβεία, και μαζί παγκόσμια αναγνώριση.
EPA / JOSE ALBALADEJO

Πέθανε σε ηλικία 66 ετών, ο αποκαλούμενος «μαέστρος του φλαμένκο», ο σπουδαίος κιθαρίστας Πάκο ντε Λουθία. Ο ντε Λουθία απεβίωσε από έμφραγμα του μυοκαρδίου έχοντας κοντά του τα παιδιά του. Ήταν αριστοτέχνης του φλαμένκο και συνθέτης, ενώ θεωρούνταν ως ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες παγκοσμίως, και ως ο καλύτερος κιθαρίστας στο είδος του φλαμένκο, με αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία και αισθαντικότητα. Είχε ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Κάντιθ, επίσης, είχε κερδίσει εκατοντάδες μουσικά βραβεία, και μαζί παγκόσμια αναγνώριση.

Νέα πυρά στο κέντρο της Μπανγκόγκ. Ένα παιδί χαιρετά μέσα από ένα λεωφορείο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από το κεντρικό κτήριο της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης στην κεντρική Μπανγκόγκ. Πυροβολισμοί από αγνώστους ενόπλους την Τετάρτη ταρακούνησαν τμήματα της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης όπου αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει εδώ και εβδομάδες. Τα βίαια επεισόδια στους δρόμους έχουν γίνει σχεδόν καθημερινά στην Μπανγκόγκ, όπου 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε περίπου τέσσερις μήνες πολιτικής κρίσης, μεταξύ τους τέσσερα παιδιά την περασμένη εβδομάδα, ενώ τουλάχιστον 700 έχουν τραυματιστεί.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Ένα παιδί χαιρετά μέσα από ένα λεωφορείο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από το κεντρικό κτήριο της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης στην κεντρική Μπανγκόγκ. Πυροβολισμοί από αγνώστους ενόπλους την Τετάρτη ταρακούνησαν τμήματα της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης όπου αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει εδώ και εβδομάδες. Τα βίαια επεισόδια στους δρόμους έχουν γίνει σχεδόν καθημερινά στην Μπανγκόγκ, όπου 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε περίπου τέσσερις μήνες πολιτικής κρίσης, μεταξύ τους τέσσερα παιδιά την περασμένη εβδομάδα, ενώ τουλάχιστον 700 έχουν τραυματιστεί.

Eθελοντής δότης μυελού των οστών ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης (Δ) δίνει δείγμα γενετικού υλικού για να εγγραφεί ως εθελοντής δότης, πριν τη συνέντευξη τύπου σχετικά με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
ΑΠΕ - ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης (Δ) δίνει δείγμα γενετικού υλικού για να εγγραφεί ως εθελοντής δότης, πριν τη συνέντευξη τύπου σχετικά με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Πολωνία: Περίθαλψη νυχτεριδών σε καταφύγιο άγριας ζωής . Η Μπάρμπαρα Γκορέσκα, εθελόντρια του κέντρου αποκατάστασης άγριας ζωής στην πόλη Szczecin στην Πολωνία, κρατά μία νυχτερίδα στο χέρι της. Η Μπάρμπαρα περιθάλπει νυχτερίδες που δεν μπορούν να επιβιώσουν στην άγρια ​​φύση, όπως εκείνες που ξυπνούν κατά τη διάρκεια της χειμερίας νάρκης τους, και αυτή την περίοδο παρέχει καταφύγιο και φροντίδα σε 17 από αυτές.
EPA / MARCIN BIELECKI

Η Μπάρμπαρα Γκορέσκα, εθελόντρια του κέντρου αποκατάστασης άγριας ζωής στην πόλη Szczecin στην Πολωνία, κρατά μία νυχτερίδα στο χέρι της. Η Μπάρμπαρα περιθάλπει νυχτερίδες που δεν μπορούν να επιβιώσουν στην άγρια ​​φύση, όπως εκείνες που ξυπνούν κατά τη διάρκεια της χειμερίας νάρκης τους, και αυτή την περίοδο παρέχει καταφύγιο και φροντίδα σε 17 από αυτές.

Κούβα: 16ο Φεστιβάλ πούρων της Αβάνας . Εργάτες σε φυτεία καπνού στην δυτική επαρχία της Κούβας, Πινάρ ντελ Ρίο. Το 16ο Φεστιβάλ της Αβάνας, η μεγαλύτερη εκδήλωση του κόσμου αφιερωμένη στα πούρα, ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή με ένα επίσημο γεύμα και δημοπρασία για τη συγκέντρωση χρημάτων που προορίζονται για το σύστημα υγείας της Κούβας.
REUTERS / ENRIQUE DE LA OSA

Εργάτες σε φυτεία καπνού στην δυτική επαρχία της Κούβας, Πινάρ ντελ Ρίο. Το 16ο Φεστιβάλ της Αβάνας, η μεγαλύτερη εκδήλωση του κόσμου αφιερωμένη στα πούρα, ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή με ένα επίσημο γεύμα και δημοπρασία για τη συγκέντρωση χρημάτων που προορίζονται για το σύστημα υγείας της Κούβας.

Αντιτρομοκρατική εκπαίδευση στην Μπανγκόγκ. Καταδρομείς της αστυνομίας της Ταϊλάνδης λαμβάνουν μέρος σε αντιτρομοκρατική άσκηση στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Καταστολής Εγκλήματος στην Μπανγκόγκ. Στην αντιτρομοκρατική εκπαίδευση η οποία έχει διάρκεια 4 μήνες, λαμβάνουν μέρος 89 κομάντος.
REUTERS / CHAIWAT SUBPRASOM

Καταδρομείς της αστυνομίας της Ταϊλάνδης λαμβάνουν μέρος σε αντιτρομοκρατική άσκηση στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Καταστολής Εγκλήματος στην Μπανγκόγκ. Στην αντιτρομοκρατική εκπαίδευση η οποία έχει διάρκεια 4 μήνες, λαμβάνουν μέρος 89 κομάντος.