Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 18:58

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014.

Ινδία: Ομαδικοί γάμοι στη Μποπάλ. Μία γυναίκα συμμετέχει σε τελετή ομαδικών γάμων στη Μποπάλ της Ινδίας. Περίπου 45 ζευγάρια παντρεύτηκαν σε τελετή ομαδικών γάμων που διοργανώθηκε για τα μη προνομιούχα ζευγάρια στην περιοχή.
EPA / SAJNEEV GUPTA

Μία γυναίκα συμμετέχει σε τελετή ομαδικών γάμων στη Μποπάλ της Ινδίας. Περίπου 45 ζευγάρια παντρεύτηκαν σε τελετή ομαδικών γάμων που διοργανώθηκε για τα μη προνομιούχα ζευγάρια στην περιοχή.

Οι ουκρανοί τιμούν τους νεκρούς της πλατείας Ανεξαρτησίας. Πολίτες του Κιέβου καταθέτουν λουλούδια στα οδοφράγματα της πλατείας Ανεξαρτησίας για να τιμήσουν τα θύματα των πρόσφατων συγκρούσεων. Την ίδια ώρα, η ουκρανική αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ο αποπεμφθείς πρόεδρος καταζητείται για μαζικές δολοφονίες ειρηνικών πολιτών.
REUTERS / DAVID MDZINARISHVILI

Πολίτες του Κιέβου καταθέτουν λουλούδια στα οδοφράγματα της πλατείας Ανεξαρτησίας για να τιμήσουν τα θύματα των πρόσφατων συγκρούσεων. Την ίδια ώρα, η ουκρανική αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ο αποπεμφθείς πρόεδρος καταζητείται για μαζικές δολοφονίες ειρηνικών πολιτών.

Κύπρος: Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας. Εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου συγκρούονται με αστυνομικούς έξω από το κυπριακό κοινοβούλιο στη Λευκωσία. Επεισόδια έχουν ξεσπάσει έξω από την κυπριακή Βουλή, όπου συζητείται σήμερα το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Εξαγριωμένοι εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου έριξαν το προστατευτικό κιγκλίδωμα και προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτήριο. Οι διαδηλωτές γιουχάρουν τους βουλευτές και φωνάζουν «πουλημένοι», ενώ πέταξαν πλαστικά μπουκάλια και φρούτα στους αστυνομικούς, που απάντησαν κάνοντας χρήση κροτίδων.
EPA / KATIA CHRISTODOULOU

Εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου συγκρούονται με αστυνομικούς έξω από το κυπριακό κοινοβούλιο στη Λευκωσία. Επεισόδια έχουν ξεσπάσει έξω από την κυπριακή Βουλή, όπου συζητείται σήμερα το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Εξαγριωμένοι εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου έριξαν το προστατευτικό κιγκλίδωμα και προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτήριο. Οι διαδηλωτές γιουχάρουν τους βουλευτές και φωνάζουν «πουλημένοι», ενώ πέταξαν πλαστικά μπουκάλια και φρούτα στους αστυνομικούς, που απάντησαν κάνοντας χρήση κροτίδων.

Σκόνη στον ουρανό της Σεούλ . Η πόλη της Σεούλ έχει καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα πολύ λεπτών σωματιδίων που έχουν μεταφερθεί από την Κίνα. Η μητροπολιτική κυβέρνηση της Σεούλ εξέδωσε προειδοποίηση με την οποία ζητά από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.
EPA / YNA

Η πόλη της Σεούλ έχει καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα πολύ λεπτών σωματιδίων που έχουν μεταφερθεί από την Κίνα. Η μητροπολιτική κυβέρνηση της Σεούλ εξέδωσε προειδοποίηση με την οποία ζητά από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Και φωνητικές επικοινωνίες από το WhatsApp. Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του WhatsApp Jan Koum κρατά ένα κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Mobile World Congress που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη. Πριν η αγορά της τεχνολογίας «χωνέψει» τα 19 δισ. δολάρια που δαπάνησε το Facebook για την απόκτηση του WhatsApp, o Jan Koum δήλωσε ότι το WhatsApp θα επεκταθεί και στις φωνητικές επικοινωνίες, εντός του δευτέρου τριμήνου του έτους.
REUTERS / ALBERT GEA

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του WhatsApp Jan Koum κρατά ένα κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Mobile World Congress που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη. Πριν η αγορά της τεχνολογίας «χωνέψει» τα 19 δισ. δολάρια που δαπάνησε το Facebook για την απόκτηση του WhatsApp, o Jan Koum δήλωσε ότι το WhatsApp θα επεκταθεί και στις φωνητικές επικοινωνίες, εντός του δευτέρου τριμήνου του έτους.

Διαδηλώσεις στη Μπανγκόκ . Ταϊλανδοί αντικυβερνητικοί διαδηλωτές επιβιβάζονται σε ένα φορτηγό με κατεύθυνση το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Επιστημών και Τεχνολογίας, προκειμένου να εμποδίσουν τους κυβερνητικούς υπαλλήλους να εργαστούν. Τρία είναι πλέον τα παιδία που έχασαν τη ζωή τους στα τελευταία βίαια επεισόδια στην Ταϊλάνδη, καθώς ένα εξάχρονο κοριτσάκι που τραυματίστηκε χθες σε επίθεση με χειροβομβίδα στη Μπανγκόκ υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του. Μετά τον θάνατο της εξάχρονης αυξάνονται σε 20 οι νεκροί της κρίσης αυτής κατά την οποία έχουν τραυματιστεί επίσης εκατοντάδες άνθρωποι.
EPA / RUNGROJ YONGRIT

Ταϊλανδοί αντικυβερνητικοί διαδηλωτές επιβιβάζονται σε ένα φορτηγό με κατεύθυνση το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Επιστημών και Τεχνολογίας, προκειμένου να εμποδίσουν τους κυβερνητικούς υπαλλήλους να εργαστούν. Τρία είναι πλέον τα παιδία που έχασαν τη ζωή τους στα τελευταία βίαια επεισόδια στην Ταϊλάνδη, καθώς ένα εξάχρονο κοριτσάκι που τραυματίστηκε χθες σε επίθεση με χειροβομβίδα στη Μπανγκόκ υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του. Μετά τον θάνατο της εξάχρονης αυξάνονται σε 20 οι νεκροί της κρίσης αυτής κατά την οποία έχουν τραυματιστεί επίσης εκατοντάδες άνθρωποι.

Συλλήψεις διαδηλωτών στη Μόσχα. Συνελήφθησαν έξω από το δικαστήριο της Μόσχας 15 εκ των διαδηλωτών που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο, καθώς σήμερα ανακοινώνονται οι ποινές οκτώ καταδικασθέντων για επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας σε αντικυβερνητική διαδήλωση το 2012.
REUTERS / TATYANA MAKEYEVA

Συνελήφθησαν έξω από το δικαστήριο της Μόσχας 15 εκ των διαδηλωτών που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο, καθώς σήμερα ανακοινώνονται οι ποινές οκτώ καταδικασθέντων για επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας σε αντικυβερνητική διαδήλωση το 2012.

Εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο. Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες του ιταλού σχεδιαστή Τζόρτζιο Αρμάνι για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014/2015, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας στο Μιλάνο. Η εβδομάδα μόδας του Μιλάνου ολοκληρώνεται σήμερα.
EPA / MATTEO BAZZI

Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες του ιταλού σχεδιαστή Τζόρτζιο Αρμάνι για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014/2015, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας στο Μιλάνο. Η εβδομάδα μόδας του Μιλάνου ολοκληρώνεται σήμερα.

Πλημμύρες στη Βραζιλία. Γενική άποψη του ομοσπονδιακού αυτοκινητόδρομου BR 364 κοντά στην Αμπούνα, στα σύνορα Βραζιλίας – Βολιβίας, ο οποίος έχει πλημμυρίσει από τα νερά του ποταμού Madeira. Οι πλημμύρες που έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις, έχουν πλήξει μεγάλο μέρος της βορειοδυτικής Βραζιλίας και της βόρειας Βολιβίας, σύμφωνα με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.
REUTERS / STRINGER/BRAZIL

Γενική άποψη του ομοσπονδιακού αυτοκινητόδρομου BR 364 κοντά στην Αμπούνα, στα σύνορα Βραζιλίας – Βολιβίας, ο οποίος έχει πλημμυρίσει από τα νερά του ποταμού Madeira. Οι πλημμύρες που έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις, έχουν πλήξει μεγάλο μέρος της βορειοδυτικής Βραζιλίας και της βόρειας Βολιβίας, σύμφωνα με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.

Ποινικές διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων στα διόδια Μεγάρων. Κάτοικοι των Μεγάρων και της Πάχης έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στο δήμαρχο τους Γιάννη Μαρινάκη και άλλους 7 συμπολίτες τους που συνελήφθησαν την Κυριακή σε διαμαρτυρία κατά των διοδίων στα Μέγαρα. Ποινική δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών ασκήθηκε σε βάρος των οκτώ συλληφθέντων, ενώ σε βάρος ενός εξ αυτών ασκήθηκε ποινική δίωξη και για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Οι επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο ενώ η υπόθεση για τον όγδοο, κατηγορούμενο διαχωρίστηκε λόγω της ιδιότητας του ως δικηγόρου.
ΑΠΕ ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Κάτοικοι των Μεγάρων και της Πάχης έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στο δήμαρχο τους Γιάννη Μαρινάκη και άλλους 7 συμπολίτες τους που συνελήφθησαν την Κυριακή σε διαμαρτυρία κατά των διοδίων στα Μέγαρα. Ποινική δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών ασκήθηκε σε βάρος των οκτώ συλληφθέντων, ενώ σε βάρος ενός εξ αυτών ασκήθηκε ποινική δίωξη και για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Οι επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο ενώ η υπόθεση για τον όγδοο, κατηγορούμενο διαχωρίστηκε λόγω της ιδιότητας του ως δικηγόρου.