Multimedia

Βραβεία World Press Photo 2014

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 17:04

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού World Press Photo 2014. Ο αμερικανός φωτογράφος John Stanmeyer του πρακτορείου VII, ανακηρύχτηκε νικητής του φωτογραφικού διαγωνισμού World Press Photo, για το 2013.

World Press Photo of the Year 2013. Ο αμερικανός φωτογράφος John Stanmeyer του πρακτορείου VII σε αποστολή για το National Geographic, κέρδισε το διαγωνισμό World Press Photo of the Year, με τη φωτογραφία του για τους αφρικανούς μετανάστες στην ακτή της πόλης του Τζιμπουτί.
Reuters / HANDOUT

Ο αμερικανός φωτογράφος John Stanmeyer του πρακτορείου VII σε αποστολή για το National Geographic, κέρδισε το διαγωνισμό World Press Photo of the Year, με τη φωτογραφία του για τους αφρικανούς μετανάστες στην ακτή της πόλης του Τζιμπουτί.

World Press Photo 2014. Ο ιταλός φωτογράφος Alessandro Penso, του πρακτορείου OnOff Picture,  κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «General News Single» του διαγωνισμού World Press Photo 2014. Στη φωτογραφία του απεικονίζεται χώρος προσωρινής στέγασης για σύρους πρόσφυγες στη Σόφια.
Reuters / HANDOUT

Ο ιταλός φωτογράφος Alessandro Penso, του πρακτορείου OnOff Picture,  κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «General News Single» του διαγωνισμού World Press Photo 2014. Στη φωτογραφία του απεικονίζεται χώρος προσωρινής στέγασης για σύρους πρόσφυγες στη Σόφια.

World Press Photo 2014. Ο γάλλος φωτογράφος William Daniels του πρακτορείου Panos Pictures σε αποστολή για το Time, κέρδισε το 2ο βραβείο στην κατηγορία «General News Stories» με τη σειρά φωτογραφιών του για τους διαδηλωτές στους δρόμους του Μπανγκί.
Reuters / HANDOUT

Ο γάλλος φωτογράφος William Daniels του πρακτορείου Panos Pictures σε αποστολή για το Time, κέρδισε το 2ο βραβείο στην κατηγορία «General News Stories» με τη σειρά φωτογραφιών του για τους διαδηλωτές στους δρόμους του Μπανγκί.

World Press Photo 2014. Ο γάλλος φωτογράφος Phillipe Lopez του γαλλικού πρακτορείου, κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Spot News Single». Η φωτογραφία του απεικονίζει επιζώντες του τυφώνα Χαϊγιάν κατά τη διάρκεια θρησκευτικής πομπής στην Τολόζα, στις Φιλιππίνες. 
Reuters / HANDOUT

Ο γάλλος φωτογράφος Phillipe Lopez του γαλλικού πρακτορείου, κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Spot News Single». Η φωτογραφία του απεικονίζει επιζώντες του τυφώνα Χαϊγιάν κατά τη διάρκεια θρησκευτικής πομπής στην Τολόζα, στις Φιλιππίνες. 

World Press Photo 2014. Ο σέρβος φωτογράφος Goran Tomasevic του πρακτορείου Reuters, κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Spot News Stories». Η φωτογραφία αυτή, αποτελεί μέρος σειράς φωτογραφιών για τους αντάρτες στη Συρία, και απεικονίζει σύρους αντάρτες που προσπαθούν να βρούν κάλυψη κατά τη διάρκεια χτυπήματος από οβίδα στη συνοικία Άιν Τάρμα στη Δαμασκό.
Reuters / GORAN TOMASEVIC

Ο σέρβος φωτογράφος Goran Tomasevic του πρακτορείου Reuters, κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Spot News Stories». Η φωτογραφία αυτή, αποτελεί μέρος σειράς φωτογραφιών για τους αντάρτες στη Συρία, και απεικονίζει σύρους αντάρτες που προσπαθούν να βρούν κάλυψη κατά τη διάρκεια χτυπήματος από οβίδα στη συνοικία Άιν Τάρμα στη Δαμασκό.

World Press Photo 2014. Ο αμερικανός φωτογράφος Tyler Hicks, των «New York Times» κέρδισε το 2ο βραβείο για την κατηγορία «Spot News Stories». Η φωτογραφία αυτή, αποτελεί μέρος σειράς φωτογραφιών για την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Westgate στο Ναϊρόμπι, και απεικονίζει μία γυναίκα με τα παιδιά της που κρύβονται από τους ενόπλους.
Reuters / HANDOUT

Ο αμερικανός φωτογράφος Tyler Hicks, των «New York Times» κέρδισε το 2ο βραβείο για την κατηγορία «Spot News Stories». Η φωτογραφία αυτή, αποτελεί μέρος σειράς φωτογραφιών για την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Westgate στο Ναϊρόμπι, και απεικονίζει μία γυναίκα με τα παιδιά της που κρύβονται από τους ενόπλους.

World Press Photo 2014. Ο μεξικανός φωτογράφος Christopher Vanegas του «La Vanguardia / El Guardian» απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία «Contemporary Issues Single». Η φωτογραφία του απεικονίζει αστυνομικούς που φθάνουν στο σημείο όπου βρέθηκαν δύο πτώματα κρεμασμένα από μία γέφυρα και άλλα τρία στο έδαφος, στο Σαλτίγιο της Κοαχουίλα στο Μεξικό.
Reuters / HANDOUT

Ο μεξικανός φωτογράφος Christopher Vanegas του «La Vanguardia / El Guardian» απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία «Contemporary Issues Single». Η φωτογραφία του απεικονίζει αστυνομικούς που φθάνουν στο σημείο όπου βρέθηκαν δύο πτώματα κρεμασμένα από μία γέφυρα και άλλα τρία στο έδαφος, στο Σαλτίγιο της Κοαχουίλα στο Μεξικό.

World Press Photo 2014. Η αμερικανίδα φωτογράφος Sara Naomi Lewkowicz του περιοδικού «Time» απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Contemporary Issues Stories» για τη σειρά φωτογραφιών της με θέμα την ενδοοικογενειακή βία στις ΗΠΑ.
Reuters / HANDOUT

Η αμερικανίδα φωτογράφος Sara Naomi Lewkowicz του περιοδικού «Time» απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Contemporary Issues Stories» για τη σειρά φωτογραφιών της με θέμα την ενδοοικογενειακή βία στις ΗΠΑ.

World Press Photo 2014. Ο γερμανός φωτογράφος Julius Schrank του «De Volkskrant» απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Daily Life Single». Η φωτογραφία του απεικονίζει μαχητές του στρατού Ανεξαρτησίας Κατσίν να γιορτάζουν στη μνήμη ενός διοικητή τους που πέθανε την προηγούμενη ημέρα, κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Μπούρμα.
Reuters / HANDOUT

Ο γερμανός φωτογράφος Julius Schrank του «De Volkskrant» απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Daily Life Single». Η φωτογραφία του απεικονίζει μαχητές του στρατού Ανεξαρτησίας Κατσίν να γιορτάζουν στη μνήμη ενός διοικητή τους που πέθανε την προηγούμενη ημέρα, κατά τη διάρκεια της κηδείας του στη Μπούρμα.

World Press Photo 2014. Ο φωτογράφος από το Ελ Σαλβαδόρ, Fred Ramos, απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Daily Life Stories». Η φωτογραφία απεικονίζει τα ρούχα μίας αγνώστου ταυτότητας γυναίκας, η οποία βρέθηκε σε μία φυτεία ζάχαρης στην Απόπα, στο Σαν Σαλβαδόρ.
Reuters / HANDOUT

Ο φωτογράφος από το Ελ Σαλβαδόρ, Fred Ramos, απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Daily Life Stories». Η φωτογραφία απεικονίζει τα ρούχα μίας αγνώστου ταυτότητας γυναίκας, η οποία βρέθηκε σε μία φυτεία ζάχαρης στην Απόπα, στο Σαν Σαλβαδόρ.

World Press Photo 2014. Ο πολωνός φωτογράφος Andrzej Grygiel του πρακτορείου «PAP-Polska Agencja Prasowa», κέρδισε το 2ο βραβείο στην κατηγορία «Sports Action Single».
Reuters / HANDOUT

Ο πολωνός φωτογράφος Andrzej Grygiel του πρακτορείου «PAP-Polska Agencja Prasowa», κέρδισε το 2ο βραβείο στην κατηγορία «Sports Action Single».

World Press Photo 2014. Ο αυστραλός φωτογράφος Quinn Rooney του πρακτορείου «Getty Images», κέρδισε το 3ο βραβείο στην κατηγορία «Sports Action Stories». Η φωτογραφία του τραβήχτηκε τη 2η ημέρα του Αυστραλιανού Πρωταθλήματος Κολύμβησης.
Reuters / HANDOUT

Ο αυστραλός φωτογράφος Quinn Rooney του πρακτορείου «Getty Images», κέρδισε το 3ο βραβείο στην κατηγορία «Sports Action Stories». Η φωτογραφία του τραβήχτηκε τη 2η ημέρα του Αυστραλιανού Πρωταθλήματος Κολύμβησης.

World Press Photo 2014. Ο σουηδός φωτογράφος Peter Holgersson απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Sports Feature Stories», φωτογραφίζοντας μία αθλήτρια έπταθλου η οποία έχει διαγνωσθεί με καρκίνο, πριν από την τελευταία της θεραπεία, στο Λίντιγκο της Σουηδίας.
Reuters / HANDOUT

Ο σουηδός φωτογράφος Peter Holgersson απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Sports Feature Stories», φωτογραφίζοντας μία αθλήτρια έπταθλου η οποία έχει διαγνωσθεί με καρκίνο, πριν από την τελευταία της θεραπεία, στο Λίντιγκο της Σουηδίας.

World Press Photo 2014. Ο γερμανός φωτογράφος Markus Schreiber του πρακτορείου «Associated Press», απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «People - Observed Portraits Single». Η φωτογραφία του απεικονίζει μία γυναίκα που αντιδρά με απογοήτευση όταν μαθαίνει ότι δεν μπορεί να δει τη σορό του νοτιοαφρικανού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα για να τον αποχαιρετήσει, καθώς ολοκληρώθηκε το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στο κτήριο της Προεδρίας της Δημοκρατίας στην Πρετόρια.
Reuters / HANDOUT

Ο γερμανός φωτογράφος Markus Schreiber του πρακτορείου «Associated Press», απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «People - Observed Portraits Single». Η φωτογραφία του απεικονίζει μία γυναίκα που αντιδρά με απογοήτευση όταν μαθαίνει ότι δεν μπορεί να δει τη σορό του νοτιοαφρικανού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα για να τον αποχαιρετήσει, καθώς ολοκληρώθηκε το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στο κτήριο της Προεδρίας της Δημοκρατίας στην Πρετόρια.

World Press Photo 2014. Η Δανή φωτογράφος Carla Kogelman, απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «People - Observed Portraits Stories», φωτογραφίζοντας δύο μικρές αδερφές που ζούν στο αγροτικό χωριό Merkenbrechts στην Αυστρία.
Reuters / HANDOUT

Η Δανή φωτογράφος Carla Kogelman, απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «People - Observed Portraits Stories», φωτογραφίζοντας δύο μικρές αδερφές που ζούν στο αγροτικό χωριό Merkenbrechts στην Αυστρία.

World Press Photo 2014. Ο νοτιοαφρικανός φωτογράφος Brent Stirton του πρακτορείου «Getty Images», κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «People - Staged Portraits Single». Η φωτογραφία του απεικονίζει μία ομάδα τυφλών αλμπίνων αγοριών, στο δωμάτιό τους, στο σχολείο τυφλών Vivekananda στη Δυτική Βεγγάλη.
Reuters / HANDOUT

Ο νοτιοαφρικανός φωτογράφος Brent Stirton του πρακτορείου «Getty Images», κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «People - Staged Portraits Single». Η φωτογραφία του απεικονίζει μία ομάδα τυφλών αλμπίνων αγοριών, στο δωμάτιό τους, στο σχολείο τυφλών Vivekananda στη Δυτική Βεγγάλη.

World Press Photo 2014. Ο γάλλος φωτογράφος Denis Dailleux του πρακτορείου «Agence Vu», απέσπασε το 2ο βραβείο στην κατηγορία «People - Stage Portraits Stories». Στη σειρά φωτογραφιών του, περιλαμβάνεται και η φωτογραφία όπου ο Αλί, ένας νεαρός αιγύπτιος bodybuilder ποζάρει με τη μητέρα του στο Κάιρο.
Reuters / HANDOUT

Ο γάλλος φωτογράφος Denis Dailleux του πρακτορείου «Agence Vu», απέσπασε το 2ο βραβείο στην κατηγορία «People - Stage Portraits Stories». Στη σειρά φωτογραφιών του, περιλαμβάνεται και η φωτογραφία όπου ο Αλί, ένας νεαρός αιγύπτιος bodybuilder ποζάρει με τη μητέρα του στο Κάιρο.

World Press Photo 2014. Ο γερμανός φωτογράφος Christian Ziegler, του περιοδικού «National Geographic», απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία «Nature Stories» για τη σειρά φωτογραφιών του στο καταφύγιο Kokolopori Bonobo στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Reuters / HANDOUT

Ο γερμανός φωτογράφος Christian Ziegler, του περιοδικού «National Geographic», απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία «Nature Stories» για τη σειρά φωτογραφιών του στο καταφύγιο Kokolopori Bonobo στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

World Press Photo 2014. Ο αμερικανός φωτογράφος Steve Winter του «National Geographic», απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Nature Stories» με τη σειρά φωτογραφιών του στο Πάρκο Griffith στο Λος Άντζελες.
Reuters / HANDOUT

Ο αμερικανός φωτογράφος Steve Winter του «National Geographic», απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Nature Stories» με τη σειρά φωτογραφιών του στο Πάρκο Griffith στο Λος Άντζελες.