Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 19:21

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014.

ΗΠΑ: Παιδιά και γάτες γίνονται «Φιλαράκια του Βιβλίου». Ο Ντέσμοντ Άλεν διαβάζει ένα βιβλίο στην Τζίντζερ, μία γάτα για υιοθεσία, κατά τη διάρκεια του προγράμματος «The Book Buddies» (Τα φιλαράκια του Βιβλίου), στο κέντρο διάσωσης ζώων (Animal Rescue League of Berks County) στο Μπέρντσμπορο, στην Πενσιλβάνια. Στο πρόγραμμα αυτό, παιδιά από διάφορες τάξεις δημοτικού, διάβασαν βιβλία στις γάτες με στόχο να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους στην ανάγνωση και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Τα ζώα μπορούν να αποτελέσουν μία παρουσία που προσφέρει υποστήριξη και άνεση στους συμμετέχοντες χωρίς να είναι επικριτική. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έδειξαν μεγαλύτερη προσοχή και αφοσίωση στο διάβασμα, καθώς και βελτιωμένη στάση απέναντι σχολείο, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Tufts.
REUTERS / MARK MAKELA

Ο Ντέσμοντ Άλεν διαβάζει ένα βιβλίο στην Τζίντζερ, μία γάτα για υιοθεσία, κατά τη διάρκεια του προγράμματος «The Book Buddies» (Τα φιλαράκια του Βιβλίου), στο κέντρο διάσωσης ζώων (Animal Rescue League of Berks County) στο Μπέρντσμπορο, στην Πενσιλβάνια. Στο πρόγραμμα αυτό, παιδιά από διάφορες τάξεις δημοτικού, διάβασαν βιβλία στις γάτες με στόχο να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους στην ανάγνωση και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Τα ζώα μπορούν να αποτελέσουν μία παρουσία που προσφέρει υποστήριξη και άνεση στους συμμετέχοντες χωρίς να είναι επικριτική. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έδειξαν μεγαλύτερη προσοχή και αφοσίωση στο διάβασμα, καθώς και βελτιωμένη στάση απέναντι σχολείο, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Tufts.

Κορίτσια σε στρατόπεδο προσφύγων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Κοριτσάκι από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία πλέκει τα μαλλιά της αδερφή της ενώ βρίσκονται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπανγκί.Μετά την εκδίωξη του κ. Τζοτόντια από την εξουσία τον Ιανουάριο, του οποίου το κατά πλειοψηφία μουσουλμανικό κίνημα κατηγορήθηκε για πολλές ωμότητες σε βάρος χριστιανικών πληθυσμών, η χώρα βυθίστηκε σε ένα φαύλο κύκλο διαθρησκευτικής βίας, με την εμφάνιση των Αντι-Μπαλάκα, των πολιτοφυλακών αυτοάμυνας χριστιανών, αποφασισμένων να εκδικηθούν τους Σελέκα ως μουσουλμάνους πολίτες.
REUTERS / LUC GNAGO

Κοριτσάκι από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία πλέκει τα μαλλιά της αδερφή της ενώ βρίσκονται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπανγκί.Μετά την εκδίωξη του κ. Τζοτόντια από την εξουσία τον Ιανουάριο, του οποίου το κατά πλειοψηφία μουσουλμανικό κίνημα κατηγορήθηκε για πολλές ωμότητες σε βάρος χριστιανικών πληθυσμών, η χώρα βυθίστηκε σε ένα φαύλο κύκλο διαθρησκευτικής βίας, με την εμφάνιση των Αντι-Μπαλάκα, των πολιτοφυλακών αυτοάμυνας χριστιανών, αποφασισμένων να εκδικηθούν τους Σελέκα ως μουσουλμάνους πολίτες.

Βρετανία: Υπερχείλισε ο Τάμεσης. Κύκνοι κολυμπούν σε ένα πλημμυρισμένο λιβάδι δίπλα στον ποταμό Τάμεση στο Ουίνδσορ, στη νότια Αγγλία. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι  πρωτοφανείς πλημμύρες που πλήττουν εδώ και αρκετές ημέρες τη νοτιοδυτική Αγγλία πλέον απειλούν και το Λονδίνο καθώς τμήματα του Τάμεση υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ήδη εκατοντάδες κατοικίες. Πολλές περιοχές, περιλαμβανομένου του Μεγάλου Πάρκου του Ουίνδσορ, έχουν ήδη πλημμυρίσει, ενώ το κάστρο της βασίλισσας Ελισάβετ διασώθηκε καθώς βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου.
REUTERS / EDDIE KEOGH

Κύκνοι κολυμπούν σε ένα πλημμυρισμένο λιβάδι δίπλα στον ποταμό Τάμεση στο Ουίνδσορ, στη νότια Αγγλία. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι  πρωτοφανείς πλημμύρες που πλήττουν εδώ και αρκετές ημέρες τη νοτιοδυτική Αγγλία πλέον απειλούν και το Λονδίνο καθώς τμήματα του Τάμεση υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ήδη εκατοντάδες κατοικίες. Πολλές περιοχές, περιλαμβανομένου του Μεγάλου Πάρκου του Ουίνδσορ, έχουν ήδη πλημμυρίσει, ενώ το κάστρο της βασίλισσας Ελισάβετ διασώθηκε καθώς βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου.

Βρετανία: Αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας δύο αγώνες. Αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας δύο αγώνες της πρέμιερ λιγκ που επρόκειτο να διεξαχθούν απόψε στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής. Αρχικά έγινε γνωστή η αναβολή του παιχνιδιού της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σάντερλαντ, μέσω… του Twitter του Βενσάν Κομπανί ο οποίος έγραψε: «Το παιχνίδι αναβλήθηκε! Να μείνετε σπίτι, ο καιρός είναι απαίσιος».
REUTERS / DARREN STAPLES

Αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας δύο αγώνες της πρέμιερ λιγκ που επρόκειτο να διεξαχθούν απόψε στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής. Αρχικά έγινε γνωστή η αναβολή του παιχνιδιού της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σάντερλαντ, μέσω… του Twitter του Βενσάν Κομπανί ο οποίος έγραψε: «Το παιχνίδι αναβλήθηκε! Να μείνετε σπίτι, ο καιρός είναι απαίσιος».

Σότσι: Βουτιές στη Μαύρη Θάλασσα. Κάτοικοι απολαμβάνουν την παραλία, κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο, κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.
REUTERS / ISSEI KATO

Κάτοικοι απολαμβάνουν την παραλία, κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο, κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Βόλτα με το ποδήλατο στην Καμπούλ. Ένας άντρας κάνει βόλτα με το ποδήλατό του σε μία λίμνη στην Καμπούλ.
REUTERS / OMAR SOBHANI

Ένας άντρας κάνει βόλτα με το ποδήλατό του σε μία λίμνη στην Καμπούλ.

Ταϊλάνδη: Κατασκήνωση διαδηλωτών στη Μπανγκόγκ. Διαδηλώτρια βάζει μακιγιάζ στη σκηνή, στο πάρκο Λούμπινι, στο κέντρο της Μπανγκόγκ. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει στους δρόμους του κέντρου της Μπανγκόγκ εδώ και μήνες στην προσπάθειά τους να αποκλείσουν την ταϊλανδική πρωτεύουσα και να ρίξουν την κυβέρνηση.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Διαδηλώτρια βάζει μακιγιάζ στη σκηνή, στο πάρκο Λούμπινι, στο κέντρο της Μπανγκόγκ. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει στους δρόμους του κέντρου της Μπανγκόγκ εδώ και μήνες στην προσπάθειά τους να αποκλείσουν την ταϊλανδική πρωτεύουσα και να ρίξουν την κυβέρνηση.

Ορφανοτροφείο ελεφάντων στο Ναϊρόμπι. Ορφανά μικρά ελεφαντάκια παίζουν στο καταφύγιο άγριας ζωής για ορφανά Daphne Sheldrick, στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι. Τα ελεφαντάκια που μεγαλώνουν στο καταφύγιο αυτό, όταν ενηλικιωθούν και φτάσουν στην ηλικία μεταξύ 8 και 10 ετών, επιστρέφουν στο Εθνικό Πάρκο Τσάβο, για να ενταχθούν στον πληθυσμό των άγριων ελεφάντων.
REUTERS / THOMAS MUKOYA

Ορφανά μικρά ελεφαντάκια παίζουν στο καταφύγιο άγριας ζωής για ορφανά Daphne Sheldrick, στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι. Τα ελεφαντάκια που μεγαλώνουν στο καταφύγιο αυτό, όταν ενηλικιωθούν και φτάσουν στην ηλικία μεταξύ 8 και 10 ετών, επιστρέφουν στο Εθνικό Πάρκο Τσάβο, για να ενταχθούν στον πληθυσμό των άγριων ελεφάντων.

Νότια Κορέα: Γαμήλια τελετή 2.500 ζευγαριών. Νύφη μιλά στο κινητό της τηλέφωνο κατά τη διάρκεια μαζικής γαμήλιας τελετής της Ενωτικής Εκκλησίας στην Γκαπγεόνγκ, 60 χλμ βορειοανατολικά της Σεούλ. Η Ενωτική Εκκλησία, η οποία ιδρύθηκε από τον ευαγγελιστή Μουν Σαν-Μιούνγκ στη Σεούλ το 1954, έγινε ιδιαίτερα γνωστή από τους κοινούς γάμους χιλιάδων ζευγαριών και όπως η ίδια υποστηρίζει διαθέτει πέντε με επτά εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Περίπου 2.500 ζευγάρια παρευρέθησαν στη γαμήλια τελετή την Τετάρτη.
REUTERS / KIM HONG-JI

Νύφη μιλά στο κινητό της τηλέφωνο κατά τη διάρκεια μαζικής γαμήλιας τελετής της Ενωτικής Εκκλησίας στην Γκαπγεόνγκ, 60 χλμ βορειοανατολικά της Σεούλ. Η Ενωτική Εκκλησία, η οποία ιδρύθηκε από τον ευαγγελιστή Μουν Σαν-Μιούνγκ στη Σεούλ το 1954, έγινε ιδιαίτερα γνωστή από τους κοινούς γάμους χιλιάδων ζευγαριών και όπως η ίδια υποστηρίζει διαθέτει πέντε με επτά εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Περίπου 2.500 ζευγάρια παρευρέθησαν στη γαμήλια τελετή την Τετάρτη.

Βουλή: Σε ρόλο φωτογράφου ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης φωτογραφίζει με την φωτογραφική μηχανή του φωτορεπόρτερ της Eurokinissi, Γιώργου Κονταρίνη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στη Βουλή.
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης φωτογραφίζει με την φωτογραφική μηχανή του φωτορεπόρτερ της Eurokinissi, Γιώργου Κονταρίνη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στη Βουλή.

Κίνα: Προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Φαναριών. Κόσμος στέκεται μπροστά από φανάρια σε σχήμα αλόγου, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για το Φεστιβάλ Φαναριών στη Ναντζίνγκ, στην επαρχία Τζιανγκσού. Το Φεστιβάλ Φαναριών θα λάβει χώρα στις 14 Φεβρουαρίου και κάθε χρόνο γιορτάζεται την 15η ημέρα του κινεζικού σεληνιακού Νέου Έτους, σηματοδοτώντας το τέλος της Γιορτής της Άνοιξης.
REUTERS / CHINA DAILY

Κόσμος στέκεται μπροστά από φανάρια σε σχήμα αλόγου, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για το Φεστιβάλ Φαναριών στη Ναντζίνγκ, στην επαρχία Τζιανγκσού. Το Φεστιβάλ Φαναριών θα λάβει χώρα στις 14 Φεβρουαρίου και κάθε χρόνο γιορτάζεται την 15η ημέρα του κινεζικού σεληνιακού Νέου Έτους, σηματοδοτώντας το τέλος της Γιορτής της Άνοιξης.

ΗΠΑ: Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Φρανσουά Ολάντ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάνουν μία πρόποση κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου που διοργανώθηκε προς τιμήν του Φρανσουά Ολάντ που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο γάλλος πρόεδρος έγινε δεκτός νωρίτερα στο Λευκό Οίκο με μια μικρή τελετή, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Ομπάμα, σε σύντομες εθιμοτυπικές ομιλίες τους, τόνισαν τους δεσμούς ΗΠΑ και Γαλλίας από την εποχή των επαναστάσεων των δύο χωρών τον 18ο αιώνα μέχρι τη σημερινή τους συμμαχία.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάνουν μία πρόποση κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου που διοργανώθηκε προς τιμήν του Φρανσουά Ολάντ που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο γάλλος πρόεδρος έγινε δεκτός νωρίτερα στο Λευκό Οίκο με μια μικρή τελετή, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Ομπάμα, σε σύντομες εθιμοτυπικές ομιλίες τους, τόνισαν τους δεσμούς ΗΠΑ και Γαλλίας από την εποχή των επαναστάσεων των δύο χωρών τον 18ο αιώνα μέχρι τη σημερινή τους συμμαχία.

Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Αλγερία. Συνολικά 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και μόνο ένας επέζησε από τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους C-130 σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Ουμ Ελ Μπουάγι στην Αλγερία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Το αεροπλάνο, που μετέφερε στρατιωτικούς και μέλη των οικογενειών τους, είχε απογειωθεί από το Ταμανρασέτ, σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων νοτίως του Αλγερίου και είχε ως προορισμό του την Κωνσταντίνη. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι άσχημες καιρικές συνθήκες είναι η πιο πιθανή αιτία του δυστυχήματος.
REUTERS / STRINGER

Συνολικά 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και μόνο ένας επέζησε από τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους C-130 σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Ουμ Ελ Μπουάγι στην Αλγερία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Το αεροπλάνο, που μετέφερε στρατιωτικούς και μέλη των οικογενειών τους, είχε απογειωθεί από το Ταμανρασέτ, σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων νοτίως του Αλγερίου και είχε ως προορισμό του την Κωνσταντίνη. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι άσχημες καιρικές συνθήκες είναι η πιο πιθανή αιτία του δυστυχήματος.

Επιβατικό τρένο στην Ινδία. Επιβάτες στέκονται στην πόρτα ενός τρένου ενώ δοχεία γάλακτος κρέμονται από τα παράθυρα, στην Γκαζιαμπάντ, στα περίχωρα του Νέου Δελχί. Ο προϋπολογισμός για το δίκτυο σιδηροδρόμων στην Ινδία άφησε τα τους ναύλους μεταφοράς επιβατών αμετάβλητους, ενόψει των εθνικών εκλογών που θα λάβουν χώρα σε τρεις μήνες.
REUTERS / ANINDITO MUKHERJEE

Επιβάτες στέκονται στην πόρτα ενός τρένου ενώ δοχεία γάλακτος κρέμονται από τα παράθυρα, στην Γκαζιαμπάντ, στα περίχωρα του Νέου Δελχί. Ο προϋπολογισμός για το δίκτυο σιδηροδρόμων στην Ινδία άφησε τα τους ναύλους μεταφοράς επιβατών αμετάβλητους, ενόψει των εθνικών εκλογών που θα λάβουν χώρα σε τρεις μήνες.