Μπείτε στον κόσμο των προνομίων της Ναυτεμπορικής. Γίνετε συνδρομητής στην έντυπη έκδοση και αποκτήστε άμεση πρόσβαση σε όλα τα Premium Services.
Τα «Προσφυγικά», το ιστορικό συγκρότημα κατοικιών που οικοδομήθηκε τη δεκαετία του 1930 για να στεγάσει του πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής, βρίσκεται σήμερα στο προσκήνιο. Οι προσφυγικές κατοικίες της λεωφόρου Αλεξάνδρας, έχοντας ακόμα τα σημάδια από τις σφαίρες των Δεκεμβριανών, απειλήθηκαν στο παρελθόν με κατεδάφιση. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, τα προσφυγικά καλύφθηκαν από ένα τεράστιο πανί προκειμένου να παραμείνει κρυφή η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσίαζαν. Μετά από έξι χρόνια οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα και με τον αριθμό των αστέγων να ανέρχεται πλέον σε 20.000 μόνο στην πόλη των Αθηνών, τα προσφυγικά αποτελούν καταφύγιο για καταληψίες, ναρκομανείς καθώς και μετανάστες από το Ιράν και άλλες χώρες που προσπαθούν να περάσουν στα κράτη της βόρειας Ευρώπης μέσω της Ελλάδας.
Πανοραμική άποψη των προσφυγικών κατοικιών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Μία κούκλα κρέμεται πάνω από ένα παράθυρο σε διαμέρισμα των προσφυγικών.
Μετά από έξι χρόνια οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα και με τον αριθμό των αστέγων ανέρχεται πλέον σε 20.000 μόνο στην πόλη των Αθηνών, τα προσφυγικά να αποτελούν καταφύγιο για καταληψίες, ναρκομανείς και μετανάστες από το Ιράν και άλλες χώρες που προσπαθούν να περάσουν στα κράτη της βόρειας Ευρώπης μέσω της Ελλάδας.
Το εσωτερικό διαμερίσματος όπου διαμένουν μετανάστες.
Ένας ένοικος εκπαιδεύει το σκύλο του ανάμεσα στα κτήρια του συγκροτήματος κατοικιών.
Ένας μετανάστης καπνίζει το τσιγάρο του μέσα σε διαμέρισμα των «Προσφυγικών».
Τα «Προσφυγικά», το ιστορικό συγκρότημα κατοικιών οικοδομήθηκε τη δεκαετία του 1930 για να στεγάσει του πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Προετοιμασία του φαγητού σε εξωτερικό χώρο του συγκροτήματος.
Παιδιά παίζουν σε δρομάκι γύρω από τα προσφυγικά.
Μία εικόνα του Ιησού Χριστού διακρίνεται στην πόρτα διαμερίσματος στα «Προσφυγικά».
Οι προσφυγικές κατοικίες της λεωφόρου Αλεξάνδρας, έχοντας ακόμα τα σημάδια από τις σφαίρες των Δεκεμβριανών, απειλήθηκαν στο παρελθόν με κατεδάφιση.
Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, τα προσφυγικά καλύφθηκαν από ένα τεράστιο πανί προκειμένου να παραμείνει κρυφή η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσίαζαν.
Η 76χρονη Χρυσούλα Χαριζάνου, ιδιοκτήτρια διαμερίσματος στα «Προσφυγικά» ποζάρει για το φωτογραφικό φακό.
Το φως του ήλιου μπαίνει μέσα από τις χαραμάδες κλειστού παραθύρου σε βοηθητικό δωμάτιο ενός διαμερίσματος.
Ένα παιδί μεταναστών στέκεται στην είσοδο ενός διαμερίσματος.