Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 19:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014.

Ελεύθερο σκι στο Σότσι  . Ένας αθλητής του ελεύθερου σκι (freestyle) προπονείται εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, στην περιοχή Krasnaya Polyana της Ρωσίας.
EPA / JENS BUETTNER

Ένας αθλητής του ελεύθερου σκι (freestyle) προπονείται εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, στην περιοχή Krasnaya Polyana της Ρωσίας.

Ποδήλατο στη Ντέιρ αλ-Ζορ. Ένα αγόρι κάνει ποδήλατο σε έρημο δρόμο της Ντέιρ αλ-Ζορ, στην ανατολική Συρία.
REUTERS / KHALIL ASHAWI

Ένα αγόρι κάνει ποδήλατο σε έρημο δρόμο της Ντέιρ αλ-Ζορ, στην ανατολική Συρία.

Κεφαλονιά: Διανυκτέρευση στο γήπεδο του Ληξουρίου. Σκηνές έστησαν στρατιώτες στο γήπεδο του Ληξουρίου για να φιλοξενηθούν οι σεισμόπληκτοι. Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από ευρεία κυβερνητική σύσκεψη ανακοίνωσε και επίσημα την κήρυξη της Κεφαλονιάς ως σεισμόπληκτης και ανακοίνωσε σειρά μέτρων που προβλέπονται για την ανακούφιση των πληγέντων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΪΟΓΛΟΥ

Σκηνές έστησαν στρατιώτες στο γήπεδο του Ληξουρίου για να φιλοξενηθούν οι σεισμόπληκτοι. Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από ευρεία κυβερνητική σύσκεψη ανακοίνωσε και επίσημα την κήρυξη της Κεφαλονιάς ως σεισμόπληκτης και ανακοίνωσε σειρά μέτρων που προβλέπονται για την ανακούφιση των πληγέντων.

Κύμα ψύχους στο Κασμίρ. Ένα αγόρι κοιτάει μέσα από ένα πλωτό σπίτι στη Σριναγκάρ, τη θερινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ. Η περιοχή εξακολουθεί να βιώνει κύμα ψύχους, το οποίο ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες.
EPA / FAROOQ KHAN

Ένα αγόρι κοιτάει μέσα από ένα πλωτό σπίτι στη Σριναγκάρ, τη θερινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ. Η περιοχή εξακολουθεί να βιώνει κύμα ψύχους, το οποίο ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες.

Κίνα: Συνεχίζονται οι εορτασμοί για το νέο έτος. Ένας κινέζος περφόρμερ, ο οποίος είναι ντυμένος ως μέλος αυτοκρατορικής συνοδείας, κοιτάει μέσα από μια πόρτα, λίγο πριν την έναρξη της αναπαράστασης της «Θυσίας στον Ουρανό», την πέμπτη ημέρα της νέας χρονιάς, στον Ναό του Ουρανού, στο Πεκίνο. Η Κίνα γιορτάζει την έλευση του Έτους του Αλόγου, σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο.
EPA / DIEGO AZUBEL

Ένας κινέζος περφόρμερ, ο οποίος είναι ντυμένος ως μέλος αυτοκρατορικής συνοδείας, κοιτάει μέσα από μια πόρτα, λίγο πριν την έναρξη της αναπαράστασης της «Θυσίας στον Ουρανό», την πέμπτη ημέρα της νέας χρονιάς, στον Ναό του Ουρανού, στο Πεκίνο. Η Κίνα γιορτάζει την έλευση του Έτους του Αλόγου, σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο.

Τα «Προσφυγικά» της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Μία κούκλα είναι κρεμασμένη στον τοίχο πάνω από ένα παράθυρο, σε ένα από τα διαμερίσματα των «Προσφυγικών» της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το συγκρότημα πολυκατοικιών, που έχει ακόμα τα σημάδια από τις σφαίρες των Δεκεμβριανών του 1944 και έχει απειληθεί με κατεδάφιση, είχε καλυφθεί με ένα τεράστιο πανί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σήμερα, καθώς η Ελλάδα διανύει τον 6ο χρόνο ύφεσης και οι άστεγοι της Αθήνας υπολογίζονται περίπου στις 20.000, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΜΚΟ, τα διαμερίσματα που προορίζονταν αρχικά για πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, αποτελούν πλέον καταφύγιο για καταληψίες, ναρκομανείς καθώς και μετανάστες.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Μία κούκλα είναι κρεμασμένη στον τοίχο πάνω από ένα παράθυρο, σε ένα από τα διαμερίσματα των «Προσφυγικών» της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το συγκρότημα πολυκατοικιών, που έχει ακόμα τα σημάδια από τις σφαίρες των Δεκεμβριανών του 1944 και έχει απειληθεί με κατεδάφιση, είχε καλυφθεί με ένα τεράστιο πανί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σήμερα, καθώς η Ελλάδα διανύει τον 6ο χρόνο ύφεσης και οι άστεγοι της Αθήνας υπολογίζονται περίπου στις 20.000, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΜΚΟ, τα διαμερίσματα που προορίζονταν αρχικά για πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, αποτελούν πλέον καταφύγιο για καταληψίες, ναρκομανείς καθώς και μετανάστες.

Φεστιβάλ των Διαβόλων στην Ισπανία. Ένας πιστός, ντυμένος ως «διάβολος», συμμετέχει στη λιτανεία του Αγίου Βλασίου (San Blas) στο χωριό Αλμοναθίντ ντελ Μαρκεσάντο της κεντρικής Ισπανίας, κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού Φεστιβάλ των Διαβόλων (Endiablada). Στο φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται προς τιμήν του Αγίου Βλασίου, οι πιστοί ντυμένοι με πολύχρωμες στολές και κρεμώντας κουδούνια στη μέση τους, περιφέρονται στο χωριό.
REUTERS / SERGIO PEREZ

Ένας πιστός, ντυμένος ως «διάβολος», συμμετέχει στη λιτανεία του Αγίου Βλασίου (San Blas) στο χωριό Αλμοναθίντ ντελ Μαρκεσάντο της κεντρικής Ισπανίας, κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού Φεστιβάλ των Διαβόλων (Endiablada). Στο φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται προς τιμήν του Αγίου Βλασίου, οι πιστοί ντυμένοι με πολύχρωμες στολές και κρεμώντας κουδούνια στη μέση τους, περιφέρονται στο χωριό.

Στον απόηχο της έκρηξης του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ . Μία αγρότισσα δουλεύει στο χωράφι της, με φόντο το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ, στη βόρεια Σουμάτρας της Ινδονησίας. Το ηφαίστειο, το οποίο συνεχίζει να σκορπίζει φονικά αέρια, ηφαιστειακή στάχτη και βράχια, εξερράγη το Σάββατο, με αποτέλεσμα περίπου 15 άτομα να χάσουν τη ζωή τους, ενώ οι έρευνες για αγνοούμενους συνεχίζονται, σύμφωνα με αξιωματούχους. Το Σιναμπούνγκ εκρήγνυται από τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα 30.000 άνθρωποι να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. 
EPA / DEDI SAHPUTRA

Μία αγρότισσα δουλεύει στο χωράφι της, με φόντο το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ, στη βόρεια Σουμάτρας της Ινδονησίας. Το ηφαίστειο, το οποίο συνεχίζει να σκορπίζει φονικά αέρια, ηφαιστειακή στάχτη και βράχια, εξερράγη το Σάββατο, με αποτέλεσμα περίπου 15 άτομα να χάσουν τη ζωή τους, ενώ οι έρευνες για αγνοούμενους συνεχίζονται, σύμφωνα με αξιωματούχους. Το Σιναμπούνγκ εκρήγνυται από τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα 30.000 άνθρωποι να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. 

Χιόνια στη Νέα Υόρκη. Κάτοικος της Νέας Υόρκης, φορώντας μία μάσκα -πάντα, περπατά στους δρόμους της πόλης, εν μέσω χιονόπτωσης.
EPA / ERIK S. LESSER

Κάτοικος της Νέας Υόρκης, φορώντας μία μάσκα -πάντα, περπατά στους δρόμους της πόλης, εν μέσω χιονόπτωσης.

Αναζητώντας άσυλο στο Ισραήλ. Ένας Αφρικανός αιτών άσυλο, τυλιγμένος με μία κουβέρτα, στο πάρκο Λεβίνσκι του Τελ Αβίβ. Αφρικανοί μετανάστες, προερχόμενοι κυρίως από την Ερυθραία και το Σουδάν, διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες εναντίον της άρνησης του Ισραήλ να τους αναγνωρίσει ως πρόσφυγες, καθώς και εναντίον του νέου κέντρου κράτησης μεταναστών «Holot». Είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο πάρκο Λεβίνσκι μέχρι να τους δοθεί άσυλο.
EPA / OLIVER WEIKEN

Ένας Αφρικανός αιτών άσυλο, τυλιγμένος με μία κουβέρτα, στο πάρκο Λεβίνσκι του Τελ Αβίβ. Αφρικανοί μετανάστες, προερχόμενοι κυρίως από την Ερυθραία και το Σουδάν, διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες εναντίον της άρνησης του Ισραήλ να τους αναγνωρίσει ως πρόσφυγες, καθώς και εναντίον του νέου κέντρου κράτησης μεταναστών «Holot». Είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο πάρκο Λεβίνσκι μέχρι να τους δοθεί άσυλο.

Καθημερινή ζωή στο Πακιστάν. Στιγμιότυπο από μία παραγκούπολη στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ, στο Πακιστάν.
REUTERS / ZOHRA BENSEMRA

Στιγμιότυπο από μία παραγκούπολη στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ, στο Πακιστάν.

Δριμύ ψύχος στη Σλοβενία. Ένας άνδρας προσπαθεί να αφαιρέσει τον πάγο από το αυτοκίνητό του, στην πόλη Ποστόινα της Σλοβενίας. Περίπου το ένα τέταρτο των σπιτιών στη χώρα είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω βλαβών που προκλήθηκαν στο δίκτυο από την κακοκαιρία.
REUTERS / SRDJAN ZIVULOVIC

Ένας άνδρας προσπαθεί να αφαιρέσει τον πάγο από το αυτοκίνητό του, στην πόλη Ποστόινα της Σλοβενίας. Περίπου το ένα τέταρτο των σπιτιών στη χώρα είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω βλαβών που προκλήθηκαν στο δίκτυο από την κακοκαιρία.

Μαθήματα γραφής στο Νεπάλ. Ένα αγόρι κοιτάει μέσα από το παράθυρο του ναού Σαρασβάτι, οι τοίχοι του οποίου έχουν γεμίσει με γραπτά, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Shreepanchami στην πόλη Κατμαντού του Νεπάλ. Τα παιδιά λαμβάνουν τα πρώτα τους μαθήματα γραφής και ανάγνωσης στον ναό στη διάρκεια του φεστιβάλ, καθώς πιστεύεται ότι η θεά της εκπαίδευσης Σαρασβάτι θα τα βοηθήσει να διαπρέψουν στον συγκεκριμένο τομέα.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Ένα αγόρι κοιτάει μέσα από το παράθυρο του ναού Σαρασβάτι, οι τοίχοι του οποίου έχουν γεμίσει με γραπτά, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Shreepanchami στην πόλη Κατμαντού του Νεπάλ. Τα παιδιά λαμβάνουν τα πρώτα τους μαθήματα γραφής και ανάγνωσης στον ναό στη διάρκεια του φεστιβάλ, καθώς πιστεύεται ότι η θεά της εκπαίδευσης Σαρασβάτι θα τα βοηθήσει να διαπρέψουν στον συγκεκριμένο τομέα.