Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 19:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014.

Κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία . Φιλοευρωπαϊστής διαδηλωτής κάθεται στη θέση του οδηγού ενός καμένου οχήματος της αστυνομίας, το πρωί της Δευτέρας. Βίαιες συγκρούσεις που άφησαν πίσω τους δεκάδες τραυματίες ξέσπασαν το προηγούμενο βράδυ, στο τέλος της διαδήλωσης στο Κίεβο όπου περίπου 200.000 οπαδοί της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης διαμαρτύρονταν για την επιβολή νέων νόμων που ενισχύουν τις κυρώσεις εναντίον των διαδηλωτών. Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε σήμερα για πιθανές κυρώσεις κατά της κυβέρνησης της χώρας.
REUTERS / STRINGER

Φιλοευρωπαϊστής διαδηλωτής κάθεται στη θέση του οδηγού ενός καμένου οχήματος της αστυνομίας, το πρωί της Δευτέρας. Βίαιες συγκρούσεις που άφησαν πίσω τους δεκάδες τραυματίες ξέσπασαν το προηγούμενο βράδυ, στο τέλος της διαδήλωσης στο Κίεβο όπου περίπου 200.000 οπαδοί της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης διαμαρτύρονταν για την επιβολή νέων νόμων που ενισχύουν τις κυρώσεις εναντίον των διαδηλωτών. Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε σήμερα για πιθανές κυρώσεις κατά της κυβέρνησης της χώρας.

Μπλε Δευτέρα. Σύμφωνα με έναν κάπως αυθαίρετο μαθηματικό τύπο τον οποίο δεν αποδέχεται σχεδόν κανένας μαθηματικός, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι η πιο καταθλιπτική ημέρα της χρονιάς και έχει την ονομασία Μπλε Δευτέρα.
FOSPHOTOS / Alexandros Katsis

Σύμφωνα με έναν κάπως αυθαίρετο μαθηματικό τύπο τον οποίο δεν αποδέχεται σχεδόν κανένας μαθηματικός, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι η πιο καταθλιπτική ημέρα της χρονιάς και έχει την ονομασία Μπλε Δευτέρα.

Συνεχίζεται η δραστηριότητα του Σίναμπουνγκ. Το ηφαίστειο Σίναμπουνγκ εκτοξεύει λάβα και στάχτη στον έναστρο ουρανό της Ινδονησίας. Περισσότεροι από 26.000 κάτοικοι χωριών που βρίσκονται κοντά στο Σίναμπουνγκ έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από το Νοέμβριο εξαιτίας της συνεχούς ηφαιστειακής δραστηριότητας. 
REUTERS / BEAWIHARTA

Το ηφαίστειο Σίναμπουνγκ εκτοξεύει λάβα και στάχτη στον έναστρο ουρανό της Ινδονησίας. Περισσότεροι από 26.000 κάτοικοι χωριών που βρίσκονται κοντά στο Σίναμπουνγκ έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από το Νοέμβριο εξαιτίας της συνεχούς ηφαιστειακής δραστηριότητας. 

Πεκίνο: Στολισμοί για την υποδοχή του νέου έτους. Το γλυπτό με τίτλο «Ali
EPA / ADRIAN BRADSHAW

Το γλυπτό με τίτλο «Ali's Wonderland», το οποίο απεικονίζει δημοφιλή χαρακτήρα ιαπωνικού καρτούν, δεσπόζει στην είσοδο ενός εμπορικού κέντρου, όπου τοποθετήθηκε στο πλαίσιο των στολισμών στην πόλη του Πεκίνου για την υποδοχή του νέου σεληνιακού έτους στις 31 Ιανουαρίου.

Σμήνος πουλιών στη λίμνη Ντονγκλίμ. Σμήνος πουλιών πετά πάνω από τη λίμνη Ντονγκλίμ στη Νότια Κορέα. 
EPA / KIM JAE-SUN

Σμήνος πουλιών πετά πάνω από τη λίμνη Ντονγκλίμ στη Νότια Κορέα. 

Φονικές πλημμύρες στις Φιλιππίνες. Πλημμυροπαθείς μετακινούνται με αυτοσχέδια σωσίβια από λάστιχα οχημάτων  στους δρόμους της Μπουτουάν στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων. 40 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 500.000 έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των πλημμύρων και των κατολισθήσεων.
REUTERS / ERIK DE CASTRO

Πλημμυροπαθείς μετακινούνται με αυτοσχέδια σωσίβια από λάστιχα οχημάτων  στους δρόμους της Μπουτουάν στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων. 40 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 500.000 έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των πλημμύρων και των κατολισθήσεων.

Εβδομάδα μόδας στο Παρίσι. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία της κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014 του σχεδιαστή Ζόρζ Χομπέικα, κατά τη διάρκεια επίδειξης για την εβδομάδα μόδας του Παρισιού. 
EPA / IAN LANGSDON

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία της κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014 του σχεδιαστή Ζόρζ Χομπέικα, κατά τη διάρκεια επίδειξης για την εβδομάδα μόδας του Παρισιού. 

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Η λέξη «Ζωή» είναι γραμμένη στη λαμαρίνα που περιβάλλει το νεοκλασικό που φιλοξενούσε τον κινηματογράφο «Αττικόν» στην οδό Σταδίου.
FOSPHOTOS / Angeliki Panagiotou

Η λέξη «Ζωή» είναι γραμμένη στη λαμαρίνα που περιβάλλει το νεοκλασικό που φιλοξενούσε τον κινηματογράφο «Αττικόν» στην οδό Σταδίου.

Καθημερινή ζωή στην Ινδία. Ένας άντρας κάνει μπάνιο με το νερό που στάζει από σπασμένο σωλήνα στο Νέο Δελχί της Ινδίας.
REUTERS / AHMAD MASOOD

Ένας άντρας κάνει μπάνιο με το νερό που στάζει από σπασμένο σωλήνα στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Γκολ με πόζα . Ο Λούκας Αριέλ Οκάμπος της Μονακό, σκοράρει… με στιλ το δεύτερο γκολ της ομάδας του επί της Τουλούζ κατά τη διάρκεια αναμέτρησης  για το γαλλικό πρωτάθλημα. 
EPA / GUILLAUME HORCAJUELO

Ο Λούκας Αριέλ Οκάμπος της Μονακό, σκοράρει… με στιλ το δεύτερο γκολ της ομάδας του επί της Τουλούζ κατά τη διάρκεια αναμέτρησης  για το γαλλικό πρωτάθλημα. 

Βόλεϊ στη Βόρεια Κορέα . Εργάτες παίζουν βόλεϊ στην πόλη Σινουίζου της Βόρειας Κορέας, στις όχθες του ποταμού Γιάλου ο οποίος τη χωρίζει από  από την πόλη της Κίνας, Νταντόνγκ που βρίσκεται στην απέναντι όχθη.
REUTERS / JACKY CHEN

Εργάτες παίζουν βόλεϊ στην πόλη Σινουίζου της Βόρειας Κορέας, στις όχθες του ποταμού Γιάλου ο οποίος τη χωρίζει από  από την πόλη της Κίνας, Νταντόνγκ που βρίσκεται στην απέναντι όχθη.

Όπεν Αυστραλίας: Στους «8» ο Άντι Μάρεϊ. Ο Άντι Μάρεϊ (στη φωτογραφία) έχασε το πρώτο σετ στο αυστραλιανό όπεν απέναντι στον Γάλλο Στεφάν Ρομπέρ αλλά επικράτησε με 3-1 (6-1, 6-2, 6-7, 6-2) και θα παίξει με το νικητή της συνάντησης Φέντερερ-Τσόνγκα στην προημιτελική φάση.
REUTERS / JASON REED

Ο Άντι Μάρεϊ (στη φωτογραφία) έχασε το πρώτο σετ στο αυστραλιανό όπεν απέναντι στον Γάλλο Στεφάν Ρομπέρ αλλά επικράτησε με 3-1 (6-1, 6-2, 6-7, 6-2) και θα παίξει με το νικητή της συνάντησης Φέντερερ-Τσόνγκα στην προημιτελική φάση.

Με ρυθμό 7,7% «έτρεξε» η κινεζική οικονομία το 2013. Ένας άντρας περπατά σε μια συνοικία της Σαγκάης όπου παλαιά οικιστικά συγκροτήματα γκρεμίζονται προκειμένου να αντικατασταθούν από ουρανοξύστες. Με ρυθμό 7,7% «έτρεξε» η κινεζική οικονομία το 2013 - όσο και την προηγούμενη χρονιά - επιβεβαιώνοντας τις επίσημες εκτιμήσεις της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το εθνικό γραφείο στατιστικής, με αντίστοιχο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία και το τελευταίο τρίμηνο του έτους, παρουσιάζοντας μικρή επιβράδυνση σε σχέση με το 7,8% του τρίτου τριμήνου.
REUTERS / ALY SONG

Ένας άντρας περπατά σε μια συνοικία της Σαγκάης όπου παλαιά οικιστικά συγκροτήματα γκρεμίζονται προκειμένου να αντικατασταθούν από ουρανοξύστες. Με ρυθμό 7,7% «έτρεξε» η κινεζική οικονομία το 2013 - όσο και την προηγούμενη χρονιά - επιβεβαιώνοντας τις επίσημες εκτιμήσεις της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το εθνικό γραφείο στατιστικής, με αντίστοιχο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία και το τελευταίο τρίμηνο του έτους, παρουσιάζοντας μικρή επιβράδυνση σε σχέση με το 7,8% του τρίτου τριμήνου.

Βόλτα με αερόστατο στο Λούξορ . Τουρίστες απολαμβάνουν τη θέα του Λούξορ από αερόστατο, νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης ο τουρισμός, κλάδος ζωτικής σημασίας για την αιγυπτιακή οικονομία, έχει πληγεί σοβαρά από τις συνεχιζόμενες αναταραχές στη χώρα. 
EPA / KHALED ELFIQI

Τουρίστες απολαμβάνουν τη θέα του Λούξορ από αερόστατο, νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης ο τουρισμός, κλάδος ζωτικής σημασίας για την αιγυπτιακή οικονομία, έχει πληγεί σοβαρά από τις συνεχιζόμενες αναταραχές στη χώρα. 

Ύπνος στην άσφαλτο . Αντικυβερνητικός διαδηλωτής κοιμάται σε δρόμο της Μπανγκόκ, έχοντας δίπλα του μια καρικατούρα του πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Θακσίν Σιναουάτρα. Οι αρχές σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να κηρύξουν τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ύστερα από ένα Σαββατοκύριακο βίας στην πρωτεύουσα της ασιατικής χώρας. 
REUTERS / NIR ELIAS

Αντικυβερνητικός διαδηλωτής κοιμάται σε δρόμο της Μπανγκόκ, έχοντας δίπλα του μια καρικατούρα του πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Θακσίν Σιναουάτρα. Οι αρχές σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να κηρύξουν τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ύστερα από ένα Σαββατοκύριακο βίας στην πρωτεύουσα της ασιατικής χώρας.