Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 19:11

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014.

Ισπανία: Καλπάζοντας μέσα από τις φλόγες. Ένας άντρας με ένα παιδί στην αγκαλιά, καλπάζει με το άλογό του μέσα από τις φλόγες, κατά τη διάρκεια του ετήσιου θρησκευτικού εορτασμού «Luminarias», προς τιμήν του Αγίου Αντωνίου, προστάτη των ζώων, στο χωριό San Bartolome de los Pinares, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαδρίτης. Σύμφωνα με την παράδοση, οι άνθρωποι καλπάζουν με τα άλογα τους μέσα από τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού για να εξαγνίσουν τα ζώα με τον καπνό από τις φωτιές.
REUTERS / JUAN MEDINA

Ένας άντρας με ένα παιδί στην αγκαλιά, καλπάζει με το άλογό του μέσα από τις φλόγες, κατά τη διάρκεια του ετήσιου θρησκευτικού εορτασμού «Luminarias», προς τιμήν του Αγίου Αντωνίου, προστάτη των ζώων, στο χωριό San Bartolome de los Pinares, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαδρίτης. Σύμφωνα με την παράδοση, οι άνθρωποι καλπάζουν με τα άλογα τους μέσα από τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού για να εξαγνίσουν τα ζώα με τον καπνό από τις φωτιές.

Αγιασμός ζώων στη Μαδρίτη. Μία γάτα συμμετέχει στον ετήσιο αγιασμό ζώων, που πραγματοποιείται στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στη Μαδρίτη. Ο Άγιος Αντώνιος είναι ο πολιούχος Άγιος των ζώων.
EPA / BALLESTEROS

Μία γάτα συμμετέχει στον ετήσιο αγιασμό ζώων, που πραγματοποιείται στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στη Μαδρίτη. Ο Άγιος Αντώνιος είναι ο πολιούχος Άγιος των ζώων.

Υποψηφιότητες βραβείων Οσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου. Ο ηθοποιός Κρις Χένσγουόρθ και η πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου Σέριλ Μπουν Άιζαακς, ανακοινώνουν τις υποψηφιότητες Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τα 86α βραβεία Όσκαρ.  Το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου θα διεκδικήσουν οι ηθοποιοί Κρίστιαν Μπέιλ («Οδηγός Διαπλοκής»), Μπρους Ντερν («Nebraska»), Τσιγουετέλ Ετζιοφόρ («12 Χρόνια Σκλάβος»), Μάθιου Μακόναχι («Dallas Buyers Club») και Λεονάρντο Ντι Κάπριο («Ο Λύκος της Wall Street»).
REUTERS / PHIL McCARTEN

Ο ηθοποιός Κρις Χένσγουόρθ και η πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου Σέριλ Μπουν Άιζαακς, ανακοινώνουν τις υποψηφιότητες Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τα 86α βραβεία Όσκαρ.  Το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου θα διεκδικήσουν οι ηθοποιοί Κρίστιαν Μπέιλ («Οδηγός Διαπλοκής»), Μπρους Ντερν («Nebraska»), Τσιγουετέλ Ετζιοφόρ («12 Χρόνια Σκλάβος»), Μάθιου Μακόναχι («Dallas Buyers Club») και Λεονάρντο Ντι Κάπριο («Ο Λύκος της Wall Street»).

Υποψηφιότητες βραβείων Οσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου. Ο ηθοποιός Κρις Χένσγουόρθ και η πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου Σέριλ Μπουν Άιζαακς, ανακοινώνουν τις υποψηφιότητες Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τα 86α βραβεία Όσκαρ. Υποψήφιες για το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου, είναι οι Έιμι Άνταμς («Οδηγός Διαπλοκής»), Κέιτ Μπλάντσετ («Θλιμμένη Τζασμίν»), Τζούντι Ντεντς («Philomena»), Μέριλ Στριπ («Αύγουστος»), Σάντρα Μπούλοκ («Gravity»).
REUTERS / PHIL McCARTEN

Ο ηθοποιός Κρις Χένσγουόρθ και η πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου Σέριλ Μπουν Άιζαακς, ανακοινώνουν τις υποψηφιότητες Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τα 86α βραβεία Όσκαρ. Υποψήφιες για το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου, είναι οι Έιμι Άνταμς («Οδηγός Διαπλοκής»), Κέιτ Μπλάντσετ («Θλιμμένη Τζασμίν»), Τζούντι Ντεντς («Philomena»), Μέριλ Στριπ («Αύγουστος»), Σάντρα Μπούλοκ («Gravity»).

Βόλτα στη Μαδρίτη. Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, απολαμβάνουν τη βόλτα τους στο Moncloa Palace στη Μαδρίτη.
REUTERS / SUSANA VERA

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, απολαμβάνουν τη βόλτα τους στο Moncloa Palace στη Μαδρίτη.

Δηλώσεις στον Τύπο του Μανώλη Καραμολέγκου για την απαγωγή του . Ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους στο εργοστάσιο του στο Κορωπί. «Με έσωσε η πίστη μου», δήλωσε συγκινημένος ο αρτοβιομήχανος, ενώ δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της υπόθεσης, καθώς η έρευνα της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη.  Εξήγησε ότι ήθελε να μιλήσει στους δημοσιογράφους για να δουν ότι είναι καλά και να τους ευχαριστήσει γιατί χειρίστηκαν με λεπτότητα την υπόθεση, ζητώντας τους να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο.
 
FOSPHOTOS / MENELAOS MYRILLAS

Ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους στο εργοστάσιο του στο Κορωπί. «Με έσωσε η πίστη μου», δήλωσε συγκινημένος ο αρτοβιομήχανος, ενώ δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της υπόθεσης, καθώς η έρευνα της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη.  Εξήγησε ότι ήθελε να μιλήσει στους δημοσιογράφους για να δουν ότι είναι καλά και να τους ευχαριστήσει γιατί χειρίστηκαν με λεπτότητα την υπόθεση, ζητώντας τους να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο.

 

Πανσέληνος στην Ουάσιγκτον. Η πανσέληνος πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας, στην Ουάσιγκτον.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Η πανσέληνος πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας, στην Ουάσιγκτον.

Εναλλακτική χρήση των χριστουγεννιάτικων δέντρων στη Μασαχουσέτη. Μία βίδρα αναζητά φαγητό ανάμεσα στα κλαδιά ενός παλιού  χριστουγεννιάτικου δέντρου στο ζωολογικό κήπο Μπάτονγουντ Παρκ, στο Νιου Μπέντφορντ, στη Μασαχουσέτη. Κάτοικος πόλης της  Μασαχουσέτη συγκέντρωσε και δώρισε χρησιμοποιημένα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο ζωολογικό κήπο, για να παίζουν και σε κάποιες περιπτώσεις να τρέφονται τα ζώα.
REUTERS / BRIAN SNYDER

Μία βίδρα αναζητά φαγητό ανάμεσα στα κλαδιά ενός παλιού  χριστουγεννιάτικου δέντρου στο ζωολογικό κήπο Μπάτονγουντ Παρκ, στο Νιου Μπέντφορντ, στη Μασαχουσέτη. Κάτοικος πόλης της  Μασαχουσέτη συγκέντρωσε και δώρισε χρησιμοποιημένα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο ζωολογικό κήπο, για να παίζουν και σε κάποιες περιπτώσεις να τρέφονται τα ζώα.

Ψάρεμα στο Μπανγκουί. Οι ψαράδες ρίχνουν τα δίχτυα τους στον ποταμό Ουμπανγκουί, στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Μπανγκουί.
REUTERS / SIEGFRIED MODOLA

Οι ψαράδες ρίχνουν τα δίχτυα τους στον ποταμό Ουμπανγκουί, στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Μπανγκουί.

Ινδουιστική θρησκευτική πομπή στις όχθες του ποταμού Γάγγη. Ινδουιστές στέκονται δίπλα σε έναν ελέφαντα κατά τη διάρκεια θρησκευτικής πομπής στις όχθες του ποταμού Γάγγη, στην ινδική πόλη Αλλαχαμπάντ.
REUTERS / JITENDRA PRAKASH

Ινδουιστές στέκονται δίπλα σε έναν ελέφαντα κατά τη διάρκεια θρησκευτικής πομπής στις όχθες του ποταμού Γάγγη, στην ινδική πόλη Αλλαχαμπάντ.

Χιόνια στην Ιταλία. Χιονόπτωση στην Κορτίνα Ντ
REUTERS / MAX ROSSI

Χιονόπτωση στην Κορτίνα Ντ'Αμπέτζο, στην Ιταλία.

Εβδομάδα Μόδας στο Βερολίνο. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία της σχεδιάστριας οίκου Miranda Konstantinidou κατά τη διάρκεια επίδειξης στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Βερολίνου.
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία της σχεδιάστριας οίκου Miranda Konstantinidou κατά τη διάρκεια επίδειξης στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Βερολίνου.