Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 18:54

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014.

Δαμάζοντας τα κύματα το ηλιοβασίλεμα . Ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει τη προσπάθεια του σέρφερ Cole Clisby, την ώρα που «καβαλάει» ένα κύμα στις ακτές της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.
REUTERS / MIKE BLAKE

Ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει τη προσπάθεια του σέρφερ Cole Clisby, την ώρα που «καβαλάει» ένα κύμα στις ακτές της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

Μεγάλη πυρκαγιά πλήττει τη νότια Καλιφόρνια. Μεγάλη πυρκαγιά η οποία απειλεί δεκάδες κατοικίες έχει ξεσπάσει στους πρόποδες των Ορέων Σαν Γκάμπριελ στη νότια Καλιφόρνια. Εικόνες δείχνουν τις φλόγες να έχουν πλησιάσει ανησυχητικά κοντά σε οικίες της Γκλεντόρα. Οι αρχές έχουν διατάξει την εκκένωση κατοικιών οι οποίες απειλούνται άμεσα από τις φλόγες.
REUTERS / MARIO ANZUONI

Μεγάλη πυρκαγιά η οποία απειλεί δεκάδες κατοικίες έχει ξεσπάσει στους πρόποδες των Ορέων Σαν Γκάμπριελ στη νότια Καλιφόρνια. Εικόνες δείχνουν τις φλόγες να έχουν πλησιάσει ανησυχητικά κοντά σε οικίες της Γκλεντόρα. Οι αρχές έχουν διατάξει την εκκένωση κατοικιών οι οποίες απειλούνται άμεσα από τις φλόγες.

Σύννεφο αιθαλομίχλης καλύπτει το Ναύπλιο. Η παραλία Καρθώνας του Ναυπλίου σκεπασμένη από σύννεφο αιθαλομίχλης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Η παραλία Καρθώνας του Ναυπλίου σκεπασμένη από σύννεφο αιθαλομίχλης.

Ενας πιγκουίνος στη Γουόλ Στριτ. Χρηματιστής κρατά τον Πίτι τον πινγκουίνο στην αίθουσα συναλλαγών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Το ενυδρείο Sea World celebrated χτύπησε το κουδούνι της έναρξης των συναλλαγών στη Γουόλ Στριτ, γιορτάζοντας την 50ή του επέτειο.
REUTERS / BRENDAN MCDERMID

Χρηματιστής κρατά τον Πίτι τον πινγκουίνο στην αίθουσα συναλλαγών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Το ενυδρείο Sea World celebrated χτύπησε το κουδούνι της έναρξης των συναλλαγών στη Γουόλ Στριτ, γιορτάζοντας την 50ή του επέτειο.

Η Lucasfilm στη Σιγκαπούρη. Ένας καλλιτέχνης με τη στολή του Darth Vader από το "Star Wars" περπατά σε ένα διάδρομο στα νέα κεντρικά γραφεία Sandcrawler, της  Lucasfilm στη Σιγκαπούρη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων.
REUTERS / EDGAR SU

Ένας καλλιτέχνης με τη στολή του Darth Vader από το "Star Wars" περπατά σε ένα διάδρομο στα νέα κεντρικά γραφεία Sandcrawler, της  Lucasfilm στη Σιγκαπούρη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων.

Κίνα: Λούτρινα αρκουδάκια στη διαδικασία παραγωγής. Εργάτρια γεμίζει λούτρινα αρκουδάκια με βαμβάκι σε ένα εργοστάσιο στο Βουχάν, στην επαρχία Χουμπέι.
REUTERS / DARLEY SHEN

Εργάτρια γεμίζει λούτρινα αρκουδάκια με βαμβάκι σε ένα εργοστάσιο στο Βουχάν, στην επαρχία Χουμπέι.

Εβδομάδα μόδας του Βερολίνου. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του οίκου Laurel σε επίδειξη στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Βερολίνου. 
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του οίκου Laurel σε επίδειξη στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Βερολίνου. 

Φεστιβάλ εξημέρωσης ταύρων στην Ινδία. Ένας άντρας προσπαθεί να ελέγξει έναν ταύρο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ εξημέρωσης ταύρων στα περίχωρα της πόλης Μαδουράι, περίπου 500 χιλιόμετρα από την πόλη Τσενάι στην Ινδία. Το ετήσιο αυτό φεστιβάλ είναι μέρος της γιορτής συγκομιδής, γνωστής ως Πονγκάλ, που γιορτάζεται στη νότια Ινδία.
REUTERS / BABU

Ένας άντρας προσπαθεί να ελέγξει έναν ταύρο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ εξημέρωσης ταύρων στα περίχωρα της πόλης Μαδουράι, περίπου 500 χιλιόμετρα από την πόλη Τσενάι στην Ινδία. Το ετήσιο αυτό φεστιβάλ είναι μέρος της γιορτής συγκομιδής, γνωστής ως Πονγκάλ, που γιορτάζεται στη νότια Ινδία.

Μαλαισία: Ινδουιστικό φεστιβάλ ευχαριστιών. Ινδουιστής βρέχεται με νερό πριν ξεκινήσει το προσκύνημά του στον ιερό ναό Μπάτου Κέιβς, κατά τη διάρκεια του ινδουιστικού φεστιβάλ Ταϊπουσάμ, έξω από την Κουάλα Λουμπούρ. Χιλιάδες Ινδουιστές, οι οποίοι αποτελούν πάνω από 8% του πληθυσμού της Μαλαισίας, συμμετέχουν στο ετήσιο ινδουιστικό φεστιβάλ ευχαριστιών, κατά το οποίο οι πιστοί υποτάσσονται σε επώδυνες τελετουργίες, σε μια επίδειξη της πίστης και της μετάνοιας τους, προς τιμήν του Σουμπραμανιάμ.
REUTERS / SAMSUL SAID

Ινδουιστής βρέχεται με νερό πριν ξεκινήσει το προσκύνημά του στον ιερό ναό Μπάτου Κέιβς, κατά τη διάρκεια του ινδουιστικού φεστιβάλ Ταϊπουσάμ, έξω από την Κουάλα Λουμπούρ. Χιλιάδες Ινδουιστές, οι οποίοι αποτελούν πάνω από 8% του πληθυσμού της Μαλαισίας, συμμετέχουν στο ετήσιο ινδουιστικό φεστιβάλ ευχαριστιών, κατά το οποίο οι πιστοί υποτάσσονται σε επώδυνες τελετουργίες, σε μια επίδειξη της πίστης και της μετάνοιας τους, προς τιμήν του Σουμπραμανιάμ.

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στον ανατολικό Λίβανο. Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα στην κεντρική πλατεία της πόλης Χερμέλ στον ανατολικό Λίβανο και σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν 15. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι η επίθεση σημειώθηκε μπροστά από κτήριο της κυβέρνησης στην πόλη αυτή που αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ. Η επίθεση αυτή είναι η πέμπτη εναντίον της Χεζμπολάχ από τότε που η σιιτική οργάνωση έστειλε μαχητές της να πολεμήσουν τους σύρους αντάρτες στο πλευρό των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος.
REUTERS / STRINGER

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα στην κεντρική πλατεία της πόλης Χερμέλ στον ανατολικό Λίβανο και σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν 15. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι η επίθεση σημειώθηκε μπροστά από κτήριο της κυβέρνησης στην πόλη αυτή που αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ. Η επίθεση αυτή είναι η πέμπτη εναντίον της Χεζμπολάχ από τότε που η σιιτική οργάνωση έστειλε μαχητές της να πολεμήσουν τους σύρους αντάρτες στο πλευρό των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος.

Αλλαγές προγράμματος του αυστραλιανού Open λόγω καιρού. Κεραυνός στον ουρανό της Μελβούρνης, κατά τη διάρκεια αγώνα τένις του αυστραλιανού Open 2014. Ο παρατεταμένος καύσωνας στην Αυστραλία οδήγησε σε σοβαρές αλλαγές στο πρόγραμμα του Open, στη Μελβούρνη. Ματαιώθηκαν μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα σήμερα όλοι οι αγώνες τένις του αυστραλιανού Open στα ανοιχτά γήπεδα λόγω του καύσωνα που πλήττει την Αυστραλία. Στη Μελβούρνη, παίκτες του αυστραλιανού Open έκαναν εμετό, ένας από αυτούς λιποθύμισε και ένα παιδί που μαζεύει τις μπάλες αισθάνθηκε αδιαθεσία. Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν σήμερα ότι θα συνεχιστεί το κύμα καύσωνα, το οποίο έχει προκαλέσει πολλές δασικές πυρκαγιές.
REUTERS / BRANDON MALONE

Κεραυνός στον ουρανό της Μελβούρνης, κατά τη διάρκεια αγώνα τένις του αυστραλιανού Open 2014. Ο παρατεταμένος καύσωνας στην Αυστραλία οδήγησε σε σοβαρές αλλαγές στο πρόγραμμα του Open, στη Μελβούρνη. Ματαιώθηκαν μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα σήμερα όλοι οι αγώνες τένις του αυστραλιανού Open στα ανοιχτά γήπεδα λόγω του καύσωνα που πλήττει την Αυστραλία. Στη Μελβούρνη, παίκτες του αυστραλιανού Open έκαναν εμετό, ένας από αυτούς λιποθύμισε και ένα παιδί που μαζεύει τις μπάλες αισθάνθηκε αδιαθεσία. Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν σήμερα ότι θα συνεχιστεί το κύμα καύσωνα, το οποίο έχει προκαλέσει πολλές δασικές πυρκαγιές.