Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2014 22:43

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014.

Πέθανε ο Εουσέμπιο. Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που ανέδειξε ποτέ το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο θρυλικός Εουσέμπιο, «έφυγε» τα ξημερώματα από τη ζωή λόγω καρδιοαναπνευστικών προβλημάτων. Εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο ο Εουσέμπιο είχε εισαχθεί αρκετές φορές στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την υγεία του. Ο εκλιπών, επονομαζόμενος και «μαύρος πάνθηρας» αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στον κόσμο το 1965 (Χρυσή Μπάλα), ενώ ήταν δεύτερος το 1962 και το 1966. Βοήθησε τα μέγιστα την Πορτογαλία να πάρει την 3η θέση στο Μουντιάλ του 1966, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 9 τέρματα.
EPA / TIAGO PETINGA

Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που ανέδειξε ποτέ το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο θρυλικός Εουσέμπιο, «έφυγε» τα ξημερώματα από τη ζωή λόγω καρδιοαναπνευστικών προβλημάτων. Εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο ο Εουσέμπιο είχε εισαχθεί αρκετές φορές στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την υγεία του. Ο εκλιπών, επονομαζόμενος και «μαύρος πάνθηρας» αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στον κόσμο το 1965 (Χρυσή Μπάλα), ενώ ήταν δεύτερος το 1962 και το 1966. Βοήθησε τα μέγιστα την Πορτογαλία να πάρει την 3η θέση στο Μουντιάλ του 1966, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 9 τέρματα.

Κίνα: Περιήγηση ανάμεσα σε γλυπτά από πάγο. Επισκέπτες ποζάρουν για φωτογραφία μπροστά από ένα γιγάντιο γλυπτό από χιόνι, στο Διεθνές Φεστιβάλ Παγου και Χιονιού στο Χαρμπίν, στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Επισκέπτες ποζάρουν για φωτογραφία μπροστά από ένα γιγάντιο γλυπτό από χιόνι, στο Διεθνές Φεστιβάλ Παγου και Χιονιού στο Χαρμπίν, στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ.

Το Τσίρκο του Ήλιου στο Λονδίνο. Ο καλλιτέχνης Ιβ Ντεκόστ ισορροπεί με την Βαλεντίνα Σιντένκο στους ώμους του, κατά τη διάρκεια πρόβας για την παράσταση Quidam του Τσίρκου του Ήλιου (Cirque du Soleil), στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο.
REUTERS / LUKE MACGREGOR

Ο καλλιτέχνης Ιβ Ντεκόστ ισορροπεί με την Βαλεντίνα Σιντένκο στους ώμους του, κατά τη διάρκεια πρόβας για την παράσταση Quidam του Τσίρκου του Ήλιου (Cirque du Soleil), στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο.

Τελ Αβίβ: Διαδήλωση 30.000 αφρικανών μεταναστών με αίτημα την παροχή ασύλου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Κυριακή στο κέντρο του Τελ Αβίβ περίπου 30.000 αφρικανοί μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων από το Σουδάν και την Ερυθραία, ζητώντας να τους παραχωρηθεί άσυλο. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από μία συνοικία στο νότιο Τελ Αβίβ, όπου πολλοί από αυτούς διαμένουν και εργάζονται παράνομα, μέχρι την Πλατεία Ράμπιν, σφυρίζοντας και κρατώντας σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Ελευθερία ναι, φυλακή όχι».
REUTERS / NIR ELIAS

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Κυριακή στο κέντρο του Τελ Αβίβ περίπου 30.000 αφρικανοί μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων από το Σουδάν και την Ερυθραία, ζητώντας να τους παραχωρηθεί άσυλο. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από μία συνοικία στο νότιο Τελ Αβίβ, όπου πολλοί από αυτούς διαμένουν και εργάζονται παράνομα, μέχρι την Πλατεία Ράμπιν, σφυρίζοντας και κρατώντας σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Ελευθερία ναι, φυλακή όχι».

Ινδία: Δεκάδες θύματα από κατάρρευση κτιρίου. Διασώστες αναζητούν επιζώντες στα συντρίμια του κτηρίου που κατέρρευσε στην πόλη Κανακόνα στη Γκόα. Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν μετά την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή τριώροφου κτιρίου στο νότιο κρατίδιο Γκόα της Ινδίας. Όταν ένα τμήμα του κτιρίου κατέρρευσε, στο σημείο βρίσκονταν περίπου 40 εργάτες σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Τα ακριβή αίτια της κατάρρευσης δεν έχουν διευκρινιστεί.
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Διασώστες αναζητούν επιζώντες στα συντρίμια του κτηρίου που κατέρρευσε στην πόλη Κανακόνα στη Γκόα. Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν μετά την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή τριώροφου κτιρίου στο νότιο κρατίδιο Γκόα της Ινδίας. Όταν ένα τμήμα του κτιρίου κατέρρευσε, στο σημείο βρίσκονταν περίπου 40 εργάτες σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Τα ακριβή αίτια της κατάρρευσης δεν έχουν διευκρινιστεί.

Βόλτα σε δύο τροχούς στο Νέο Δελχί. Κόσμος οδηγεί νέου τύπου δίτροχα μέσα μεταφορας, τα λεγόμενα Segway, μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδίας στο Νέο Δελχί.
REUTERS / ANINDITO MUKHERJEE

Κόσμος οδηγεί νέου τύπου δίτροχα μέσα μεταφορας, τα λεγόμενα Segway, μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδίας στο Νέο Δελχί.

Ιαπωνία: Διαγωνισμός καλλιγραφίας για τον εορτασμό της νέας χρονιάς. Συμμετέχοντες επιδεικνύουν τα έργα τους σε διαγωνισμό καλλιγραφίας για το Νέο Έτος στο Τόκιο. Περίπου 3.000 άτομα, τα οποία προκρίθηκαν σε τοπικούς αγώνες καλλιγραφίας σε όλη την Ιαπωνία, έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, για να γιορτάσουν το νέο έτος.
REUTERS / YUYA SHINO

Συμμετέχοντες επιδεικνύουν τα έργα τους σε διαγωνισμό καλλιγραφίας για το Νέο Έτος στο Τόκιο. Περίπου 3.000 άτομα, τα οποία προκρίθηκαν σε τοπικούς αγώνες καλλιγραφίας σε όλη την Ιαπωνία, έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, για να γιορτάσουν το νέο έτος.

Κακοκαιρία στη Βρετανία. Κύματα χτυπούν στον παραλιακό δρόμο του Έιμπεριστγουίθ, στην κεντρική Ουαλία. Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Βρετανίας εξέδωσε δεκάδες προειδοποιήσεις και ανακοινώσεις για πλημμύρες, με τις παράκτιες περιοχές στη νότια Αγγλία να κινδυνεύουν περισσότερο, και επανέλαβε την έκκληση προς τους κατοίκους να αποφεύγουν τις παραθαλάσσιες περιοχές, όπου συγκεντρώνονται πολλοί για να δουν τα εντυπωσιακά κύματα να σκάνε στην ακτή, καθώς έτσι θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.
REUTERS / REBECCA NADEN

Κύματα χτυπούν στον παραλιακό δρόμο του Έιμπεριστγουίθ, στην κεντρική Ουαλία. Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Βρετανίας εξέδωσε δεκάδες προειδοποιήσεις και ανακοινώσεις για πλημμύρες, με τις παράκτιες περιοχές στη νότια Αγγλία να κινδυνεύουν περισσότερο, και επανέλαβε την έκκληση προς τους κατοίκους να αποφεύγουν τις παραθαλάσσιες περιοχές, όπου συγκεντρώνονται πολλοί για να δουν τα εντυπωσιακά κύματα να σκάνε στην ακτή, καθώς έτσι θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Στιγμές ξεκούρασης για τους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού . Μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ξεκουράζονται σε ένα κρησφύγετο στην πολιορκημένη πόλη Χομς.
REUTERS / YAZAN HOMSY

Μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ξεκουράζονται σε ένα κρησφύγετο στην πολιορκημένη πόλη Χομς.

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου σε αυτοκινητόδρομο της Ν. Υόρκης. Αναγκαστική προσγείωση σε αυτοκινητόδρομο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε μικρό αεροσκάφος, τύπου Piper, με τρεις επιβαίνοντες, όπως ανακοίνωσε η μητροπολιτική αστυνομία. Σύμφωνα με την αστυνομία, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Major Deegan Expressway στο Μπρονξ. Το μονοκινητήριο Piper PA 1966-28 είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης για μια εναέρια περιοδεία στα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης και για άγνωστο λόγο ο πιλότος υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στον αυτοκινητόδρομο ο οποίος έκλεισε για αρκετή ώρα το απόγευμα του Σαββάτου.
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Αναγκαστική προσγείωση σε αυτοκινητόδρομο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε μικρό αεροσκάφος, τύπου Piper, με τρεις επιβαίνοντες, όπως ανακοίνωσε η μητροπολιτική αστυνομία. Σύμφωνα με την αστυνομία, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Major Deegan Expressway στο Μπρονξ. Το μονοκινητήριο Piper PA 1966-28 είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης για μια εναέρια περιοδεία στα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης και για άγνωστο λόγο ο πιλότος υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στον αυτοκινητόδρομο ο οποίος έκλεισε για αρκετή ώρα το απόγευμα του Σαββάτου.

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 1-0. Με ήττα ξεκίνησε το νέο έτος για τον Παναθηναϊκό, καθώς στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής οι «πράσινοι» έχασαν 1-0 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (29΄ Καμαρά) και έμειναν πέντε βαθμούς μακριά από τον τρίτο Ατρόμητο, ενώ οι γηπεδούχοι (24 βαθμοί) έφτασαν στην έκτη θέση την Ξάνθη.
Icon / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Με ήττα ξεκίνησε το νέο έτος για τον Παναθηναϊκό, καθώς στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής οι «πράσινοι» έχασαν 1-0 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (29΄ Καμαρά) και έμειναν πέντε βαθμούς μακριά από τον τρίτο Ατρόμητο, ενώ οι γηπεδούχοι (24 βαθμοί) έφτασαν στην έκτη θέση την Ξάνθη.

Μπαγκλαντές: Bίαια επεισόδια κατά τη διεξαγωγή εκλογών. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια στο Μπαγκλαντές, μετά την έναρξη της ψηφοφορίας για τις βουλευτικές εκλογές, τις οποίες μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση. Οι αρχές ανέστειλαν την εκλογική διαδικασία σε τουλάχιστον 139 κέντρα σε σύνολο 18.000 αφού διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον τους και πήραν τις κάλπες για να εμποδίσουν τη διεξαγωγή των εκλογών, ενώ από το Σάββατο το βράδυ έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε περισσότερα από 200 εκλογικά κέντρα.
REUTERS / STRINGER/BANGLADESH

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια στο Μπαγκλαντές, μετά την έναρξη της ψηφοφορίας για τις βουλευτικές εκλογές, τις οποίες μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση. Οι αρχές ανέστειλαν την εκλογική διαδικασία σε τουλάχιστον 139 κέντρα σε σύνολο 18.000 αφού διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον τους και πήραν τις κάλπες για να εμποδίσουν τη διεξαγωγή των εκλογών, ενώ από το Σάββατο το βράδυ έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε περισσότερα από 200 εκλογικά κέντρα.

Ξεκίνησε το φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού στο Χαρμπίν. Το φεστιβάλ πάγου και χιονιού στην πόλη Χαρμπίν της Κίνας άνοιξε επίσημα τις πύλες του. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα σε μία ολόκληρη πόλη από γλυπτά πάγου και χιονιού. Περίπου 10.000 άτομα απασχολήθηκαν προκειμένου να δώσουν σχήμα σε 180.000 τετραγωνικά μέτρα πάγου και 150.000 τετραγωνικά μέτρα χιονιού.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Το φεστιβάλ πάγου και χιονιού στην πόλη Χαρμπίν της Κίνας άνοιξε επίσημα τις πύλες του. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα σε μία ολόκληρη πόλη από γλυπτά πάγου και χιονιού. Περίπου 10.000 άτομα απασχολήθηκαν προκειμένου να δώσουν σχήμα σε 180.000 τετραγωνικά μέτρα πάγου και 150.000 τετραγωνικά μέτρα χιονιού.

Επεισόδια στον αγώνα ΑΕΚ - Αιγάλεω. Οι παίκτες της ΑΕΚ προπονούνται παρουσία αστυνομικών δυνάμεων λόγω της εισβολής φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο πριν της έναρξη του αγώνα Αιγάλεω – ΑΕΚ για την 12η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής. Ο αγώνας έληξε τελικά με σκορ 1-2 υπέρ της ΑΕΚ, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν ο διαιτητής Γαβρίλης υπέδειξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο 50
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Οι παίκτες της ΑΕΚ προπονούνται παρουσία αστυνομικών δυνάμεων λόγω της εισβολής φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο πριν της έναρξη του αγώνα Αιγάλεω – ΑΕΚ για την 12η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής. Ο αγώνας έληξε τελικά με σκορ 1-2 υπέρ της ΑΕΚ, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν ο διαιτητής Γαβρίλης υπέδειξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο 50', με το οποίο ο Πλατέλλας ισοφάρισε το προβάδισμα που είχαν πάρει οι γηπεδούχοι με αυτογκόλ του Γεωργέα στο 37'.

Επετεία με αλυσίδες στους δρόμους της Κίνας. Επαίτης κρατώντας μία αλυσοδεμένη μαϊμού, κάθεται στο δρόμο, κάτω από τη γέφυρα στον ποταμό Περλ, στο Γκουανγκντόνγκ.
REUTERS / STRINGER/CHINA

Επαίτης κρατώντας μία αλυσοδεμένη μαϊμού, κάθεται στο δρόμο, κάτω από τη γέφυρα στον ποταμό Περλ, στο Γκουανγκντόνγκ.

«Αγώνας των Χρωμάτων» στη Μανίλα. Δρομείς πετούν χρωματιστή σκόνη στον αέρα καθώς λαμβάνουν μέρος στον «Αγώνα των Χρωμάτων» στη Μανίλα.
REUTERS / ROMEO RANOCO

Δρομείς πετούν χρωματιστή σκόνη στον αέρα καθώς λαμβάνουν μέρος στον «Αγώνα των Χρωμάτων» στη Μανίλα.

Σάρωσε τη δυτική Γαλλία η κακοκαιρία. Πέτρες και βότσαλα έχουν καλύψει το δρόμο μπροστά από την παραλία, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους που έπληξαν τη δυτική Γαλλία. 
REUTERS / MAL Langsdon

Πέτρες και βότσαλα έχουν καλύψει το δρόμο μπροστά από την παραλία, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους που έπληξαν τη δυτική Γαλλία. 

Ιράκ: Στα χέρια της Αλ Κάιντα έπεσε η Φαλούτζα. Ένοπλοι συγκεντρώνονται πριν βγουν για να περιπολήσουν τους δρόμους της Φαλούτζα. Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ετοιμάζουν «μεγάλης κλίμακας επίθεση» για την ανάκτηση του ελέγχου της πόλης της Φαλούτζα, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές. Ήδη από  το βράδυ της Κυριακής ο στρατός και η αεροπορία βομβαρδίζει ανελέητα την περιοχή με αποτέλεσμα οι χιλιάδες πολίτες να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.
REUTERS / STRINGER/IRAQ

Ένοπλοι συγκεντρώνονται πριν βγουν για να περιπολήσουν τους δρόμους της Φαλούτζα. Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ετοιμάζουν «μεγάλης κλίμακας επίθεση» για την ανάκτηση του ελέγχου της πόλης της Φαλούτζα, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές. Ήδη από  το βράδυ της Κυριακής ο στρατός και η αεροπορία βομβαρδίζει ανελέητα την περιοχή με αποτέλεσμα οι χιλιάδες πολίτες να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Παγετός στη Νέα Υόρκη. Μία γυναίκα γλιστρά στον παγωμένο δρόμο και πέφτει στο έδαφος, στο νησί Ρούσβελτ, μία περιοχή του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη. Χιονοθύελλα έπληξε την Παρασκευή τη Νέα Υόρκη ενώ συνθήκες παγετού επικράτησαν καθόλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από το μηδέν, και να φτάνουν τους -18 βαθμούς κελσίου.
REUTERS / ZORAN MILICH

Μία γυναίκα γλιστρά στον παγωμένο δρόμο και πέφτει στο έδαφος, στο νησί Ρούσβελτ, μία περιοχή του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη. Χιονοθύελλα έπληξε την Παρασκευή τη Νέα Υόρκη ενώ συνθήκες παγετού επικράτησαν καθόλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από το μηδέν, και να φτάνουν τους -18 βαθμούς κελσίου.

Τα δώρα των Χριστουγέννων έφεραν οι Τρεις Μάγοι στην Ισπανία. Ενας άντρας μεταμφιεσμένος ως ένας από τους Τρείς Μάγους, χαιρετά τα παιδιά κατά την άφιξή του στην παραλία του Σαν Λορέντζο στη Γκιχόν. Τα παιδιά στην Ισπανία παραδοσιακά λαμβάνουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους το πρωί της 6ης Ιανουαρίου, τα οποία τα φέρνουν οι Τρείς Μάγοι.
REUTERS / ELOY ALONSO

Ενας άντρας μεταμφιεσμένος ως ένας από τους Τρείς Μάγους, χαιρετά τα παιδιά κατά την άφιξή του στην παραλία του Σαν Λορέντζο στη Γκιχόν. Τα παιδιά στην Ισπανία παραδοσιακά λαμβάνουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους το πρωί της 6ης Ιανουαρίου, τα οποία τα φέρνουν οι Τρείς Μάγοι.

Βέλγιο: Το πρώτο μπάνιο της χρονιάς. Κόσμος τρέχει στην παραλία για να πέσει στο νερό και να κάνει το πρώτο μπάνιο της χρονιάς στη Βόρεια Θάλασσα, στο Οστέντε. Περίπου 1.000 άτομα συμμετείχαν στην ετήσια αυτή παράδοση για τον εορτασμό του νέου έτους, η οποία λαμβάνει χώρα το πρώτο Σάββατο του νέου χρόνου, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες.
REUTERS / LAURENT DUBRULE

Κόσμος τρέχει στην παραλία για να πέσει στο νερό και να κάνει το πρώτο μπάνιο της χρονιάς στη Βόρεια Θάλασσα, στο Οστέντε. Περίπου 1.000 άτομα συμμετείχαν στην ετήσια αυτή παράδοση για τον εορτασμό του νέου έτους, η οποία λαμβάνει χώρα το πρώτο Σάββατο του νέου χρόνου, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες.