Multimedia

Οι φωτογραφίες της χρονιάς 2013

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013 19:04

Το αποτύπωμα της χρονιάς που πέρασε μέσα από τα καλύτερα φωτογραφικά στιγμιότυπα.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Ιανουάριος 2013. Διαδηλωτές τρέχουν προκειμένου να απομακρυνθούν από τα δακρυγόνα που έριξαν αστυνομικές δυνάμεις κοντά στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου. Συγκρούσεις ξέσπασαν στις 24 Ιανουαρίου 2013, όταν διαδηλωτές αφαίρεσαν ένα τσιμεντένιο οδόφραγμα από τον δρόμο Qasr al-Aini.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Διαδηλωτές τρέχουν προκειμένου να απομακρυνθούν από τα δακρυγόνα που έριξαν αστυνομικές δυνάμεις κοντά στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου. Συγκρούσεις ξέσπασαν στις 24 Ιανουαρίου 2013, όταν διαδηλωτές αφαίρεσαν ένα τσιμεντένιο οδόφραγμα από τον δρόμο Qasr al-Aini.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Ιανουάριος 2013. Αστροναύτης ποζάρει μπροστά από την Βουλή κατά την διάρκεια διαφήμισης στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.
FOSPHOTOS / Konstantinos Tsakalidis

Αστροναύτης ποζάρει μπροστά από την Βουλή κατά την διάρκεια διαφήμισης στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Ιανουάριος 2013. Ένας απρόσκλητος επισκέπτης ενόχλησε στις 24 Ιανουαρίου 2013 στον Λευκό Οίκο τον Μπαράκ Ομπάμα, τη στιγμή που ανακοίνωνε τον διορισμό των επικεφαλής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στην Υπηρεσία Προστασίας των Καταναλωτών. Μία τεράστια μύγα τον διέκοπτε συνέχεια την ώρα που παρουσίαζε τα πρόσωπα που επέλεξε για τα παραπάνω αξιώματα. «Αυτός εδώ ο τύπος με ενοχλεί», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη μύγα διώχνοντάς την.  
REUTERS / LARRY DOWNING

Ένας απρόσκλητος επισκέπτης ενόχλησε στις 24 Ιανουαρίου 2013 στον Λευκό Οίκο τον Μπαράκ Ομπάμα, τη στιγμή που ανακοίνωνε τον διορισμό των επικεφαλής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στην Υπηρεσία Προστασίας των Καταναλωτών. Μία τεράστια μύγα τον διέκοπτε συνέχεια την ώρα που παρουσίαζε τα πρόσωπα που επέλεξε για τα παραπάνω αξιώματα. «Αυτός εδώ ο τύπος με ενοχλεί», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη μύγα διώχνοντάς την.  

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Ιανουάριος 2013. Μία γυναίκα περνά δίπλα από αστυνομικές δυνάμεις εν μέσω συγκρούσεων σε διαδήλωση εργαζόμενων της χαλυβουργίας Arcelor Mittal, έξω από το κτήριο της Βουλής της Βαλλωνίας, στη Ναμύρ του Βελγίου, στις 29 Ιανουαρίου 2013. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν ενάντια στα σχέδια της εταιρείας για κλείσιμο εγκαταστάσεών της στη Λιέγη, το οποίο θα επηρέαζε 1.300 άτομα. 
REUTERS / YVES HERMAN

Μία γυναίκα περνά δίπλα από αστυνομικές δυνάμεις εν μέσω συγκρούσεων σε διαδήλωση εργαζόμενων της χαλυβουργίας Arcelor Mittal, έξω από το κτήριο της Βουλής της Βαλλωνίας, στη Ναμύρ του Βελγίου, στις 29 Ιανουαρίου 2013. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν ενάντια στα σχέδια της εταιρείας για κλείσιμο εγκαταστάσεών της στη Λιέγη, το οποίο θα επηρέαζε 1.300 άτομα. 

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Φεβρουάριος 2013. Χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα πήραν μέρος στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, κατά της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή Σκουριές, του όρους Κάκαβος, στην Χαλκιδική. 24 Φεβρουαρίου 2013
FOSPHOTOS / Konstantinos Tsakalidis

Χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα πήραν μέρος στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, κατά της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή Σκουριές, του όρους Κάκαβος, στην Χαλκιδική. 24 Φεβρουαρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Φεβρουάριος 2013. Διάσωση γυναίκας που έχει εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο της, στο Χαλάνδρι, από ένα κάτοικο της περιοχής. Χάος προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα και το χαλάζι που σημειώθηκε στην Αττική στις 22 Φεβρουαρίου 2013.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Διάσωση γυναίκας που έχει εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο της, στο Χαλάνδρι, από ένα κάτοικο της περιοχής. Χάος προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα και το χαλάζι που σημειώθηκε στην Αττική στις 22 Φεβρουαρίου 2013.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Φεβρουάριος 2013. Συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους τρεις Έλληνες αξιωματικούς που σκοτώθηκαν το 1996, όταν το ελικόπτερό τους συνετρίβη πάνω από το νησί Ίμια στο Αιγαίο. 2 Φεβρουαρίου 2013
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους τρεις Έλληνες αξιωματικούς που σκοτώθηκαν το 1996, όταν το ελικόπτερό τους συνετρίβη πάνω από το νησί Ίμια στο Αιγαίο. 2 Φεβρουαρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Φεβρουάριος 2013. Ένα νιόπαντρο ζευγάρι φιλιέται, ενώ το μωρό τους κοιμάται, κατά τη διάρκεια τέλεσης μαζικών γάμων, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (14 Φεβρουαρίου 2013) στη Σιουδάδ Χουάρες, στο Μεξικό. Συνολικά, περίπου 3.400 ζευγάρια υπολογίζεται ότι παντρεύτηκαν στη συγκεκριμένη τελετή.
REUTERS / Jose Luis Gonzalez

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι φιλιέται, ενώ το μωρό τους κοιμάται, κατά τη διάρκεια τέλεσης μαζικών γάμων, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (14 Φεβρουαρίου 2013) στη Σιουδάδ Χουάρες, στο Μεξικό. Συνολικά, περίπου 3.400 ζευγάρια υπολογίζεται ότι παντρεύτηκαν στη συγκεκριμένη τελετή.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Φεβρουάριος 2013. Ο άστεγος Bratislav Stojanovic κάθεται μέσα σε έναν τάφο κρατώντας ένα κερί, στη σερβική πόλη Νις, στις 9 Φεβρουαρίου 2013. Ο 43χρονος εργάτης οικοδομών Stojanovic δεν είχε ποτέ μία σταθερή δουλειά. Αρχικά ζούσε σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, μέχρι που 15 χρόνια πριν εγκαταστάθηκε στο παλιό νεκροταφείο της πόλης.
REUTERS / MARKO DJURICA

Ο άστεγος Bratislav Stojanovic κάθεται μέσα σε έναν τάφο κρατώντας ένα κερί, στη σερβική πόλη Νις, στις 9 Φεβρουαρίου 2013. Ο 43χρονος εργάτης οικοδομών Stojanovic δεν είχε ποτέ μία σταθερή δουλειά. Αρχικά ζούσε σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, μέχρι που 15 χρόνια πριν εγκαταστάθηκε στο παλιό νεκροταφείο της πόλης.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Φεβρουάριος 2013. Μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού έχει στήσει ένα υπαίθριο ραφτάδικο στο Χαλέπι της Συρίας (24 Φεβρουαρίου 2013).
REUTERS / HAMID KHATIB

Μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού έχει στήσει ένα υπαίθριο ραφτάδικο στο Χαλέπι της Συρίας (24 Φεβρουαρίου 2013).

POY - Φωτογραφίες τη χρονιάς - Φεβρουάριος . Υπάλληλος της Βουλής κρέμεται από την οροφή της αίθουσας της ολομέλειας του κοινοβουλίου, καθώς η γυάλινη οροφή υποχώρησε πάνω στην προσπάθεια της να περιορίσει την εισροή νερών της βροχής, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Υπάλληλος της Βουλής κρέμεται από την οροφή της αίθουσας της ολομέλειας του κοινοβουλίου, καθώς η γυάλινη οροφή υποχώρησε πάνω στην προσπάθεια της να περιορίσει την εισροή νερών της βροχής, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Μάρτιος 2013. Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κρατά το υψηλής ασφάλειας κινητό της τηλέφωνο, κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Ανόβερο τον Μάρτιο.Τον Οκτώβριο η καγκελαρία ανακοίνωσε ότι έχει πληροφορίες για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Μέρκελ από τις υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κρατά το υψηλής ασφάλειας κινητό της τηλέφωνο, κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Ανόβερο τον Μάρτιο.Τον Οκτώβριο η καγκελαρία ανακοίνωσε ότι έχει πληροφορίες για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Μέρκελ από τις υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Μάρτιος 2013. Η Άζρα, 68 ετών, κοιτάζει τον παπαγάλο της που κείτεται νεκρός στο κλουβί του. Το σπίτι της, στη χριστιανική συνοικία της Λαχόρης του Πακιστάν, έχει καεί ολοσχαιρώς. Εκατοντάδες χριστιανοί πακιστανοί τον Μάρτιο του 2013 βγήκαν στους δρόμους, ζητώντας καλύτερη φύλαξη της χριστιανικής συνοικίας που πυρπολήθηκε.
REUTERS / MOHSIN RAZA

Η Άζρα, 68 ετών, κοιτάζει τον παπαγάλο της που κείτεται νεκρός στο κλουβί του. Το σπίτι της, στη χριστιανική συνοικία της Λαχόρης του Πακιστάν, έχει καεί ολοσχαιρώς. Εκατοντάδες χριστιανοί πακιστανοί τον Μάρτιο του 2013 βγήκαν στους δρόμους, ζητώντας καλύτερη φύλαξη της χριστιανικής συνοικίας που πυρπολήθηκε.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Μάρτιος 2013. Το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες φτάνει στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας, όπου επρόκειτο να τελεστεί η κηδεία του, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας είτε ακολουθούσαν το φέρετρο, είτε στέκονταν στα πεζοδρόμια των λεωφόρων για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρόεδρο της χώρας που πέθανε σε ηλικία 58 ετών. Από τον Ιούνιο του 2011 όταν διαγνώστηκε ο καρκίνος, ο Τσάβες υποβλήθηκε σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις στην Κούβα. Μετά από την τελευταία χειρουργική επέμβαση στην Αβάνα στις 11 Δεκεμβρίου, είχε σχεδόν εξαφανιστεί από το δημόσιο λόγο μέχρι και την ανακοίνωση του θανάτου του στις 5 Μαρτίου 2013.
REUTERS / JORGE DAN LOPEZ

Το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες φτάνει στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας, όπου επρόκειτο να τελεστεί η κηδεία του, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας είτε ακολουθούσαν το φέρετρο, είτε στέκονταν στα πεζοδρόμια των λεωφόρων για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρόεδρο της χώρας που πέθανε σε ηλικία 58 ετών. Από τον Ιούνιο του 2011 όταν διαγνώστηκε ο καρκίνος, ο Τσάβες υποβλήθηκε σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις στην Κούβα. Μετά από την τελευταία χειρουργική επέμβαση στην Αβάνα στις 11 Δεκεμβρίου, είχε σχεδόν εξαφανιστεί από το δημόσιο λόγο μέχρι και την ανακοίνωση του θανάτου του στις 5 Μαρτίου 2013.

POY - Φωτογραφίες τη χρονιάς - Μάρτιος . Σημείωμα σε αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών σε κατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου, στη Λευκωσία, προειδοποιεί τους καταθέτες πως το ανώτατο όριο ημερήσιας ανάληψης είναι στα 260 ευρώ. 22 Μαρτίου 2013. Η ρύθμιση τέθηκε σε ισχύ με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου σε μια προσπάθεια να αποτραπεί πιθανή μαζική εκροή καταθέσεων μετά το πακέτο διάσωσης που συμφώνησε η Κύπρος με τους διεθνείς δανειστές της.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Σημείωμα σε αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών σε κατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου, στη Λευκωσία, προειδοποιεί τους καταθέτες πως το ανώτατο όριο ημερήσιας ανάληψης είναι στα 260 ευρώ. 22 Μαρτίου 2013. Η ρύθμιση τέθηκε σε ισχύ με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου σε μια προσπάθεια να αποτραπεί πιθανή μαζική εκροή καταθέσεων μετά το πακέτο διάσωσης που συμφώνησε η Κύπρος με τους διεθνείς δανειστές της.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Μάρτιος 2013. Ο αργεντίνος καρδινάλιος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, ο οποίος επελέγη νέος Ποντίφικας, υπό το όνομα πάπας Φραγκίσκος ο Α
REUTERS / DYLAN MARTINEZ

Ο αργεντίνος καρδινάλιος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, ο οποίος επελέγη νέος Ποντίφικας, υπό το όνομα πάπας Φραγκίσκος ο Α', εμφανίζεται στο μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου μετά την εκλογή του από το κονκλάβιο στο Βατικανό. Εννέα μήνες μετά θα ανακηρυχθεί Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2013, από το αμερικανικό περιοδικό Time.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Μάρτιος 2013. Ένας άντρας στέκεται ανάμεσα στα ερείπια του τζαμιού της Meikhtila. Η 21η Μαρτίου βρίσκει την κεντρική Μιανμάρ σε κατάσταση απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς οι σφοδρές θρησκευτικές συγκρούσεις άφησαν 10 νεκρούς και τουλάχιστον 20 τραυματίες.
REUTERS / Soe Zeya Tun

Ένας άντρας στέκεται ανάμεσα στα ερείπια του τζαμιού της Meikhtila. Η 21η Μαρτίου βρίσκει την κεντρική Μιανμάρ σε κατάσταση απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς οι σφοδρές θρησκευτικές συγκρούσεις άφησαν 10 νεκρούς και τουλάχιστον 20 τραυματίες.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Μάρτιος 2013. Ο Τι Τζέι Λέιν ανοίγει το πουκάμισό του για να δείξει τη μπλούζα του που γράφει τη λέξη «Killer» (δολοφόνος), στο δικαστήριο του Κλίβελαντ στις 19 Μαρτίου. Ο Λέιν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία 3 μαθητών στην καφετέρια του λυκείου της μικρής πόλης Σάρντον, σε ακόμα ένα μακελειό που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ.
REUTERS / POOL

Ο Τι Τζέι Λέιν ανοίγει το πουκάμισό του για να δείξει τη μπλούζα του που γράφει τη λέξη «Killer» (δολοφόνος), στο δικαστήριο του Κλίβελαντ στις 19 Μαρτίου. Ο Λέιν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία 3 μαθητών στην καφετέρια του λυκείου της μικρής πόλης Σάρντον, σε ακόμα ένα μακελειό που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Απρίλιος 2013. Mία γυναίκα φωτογραφίζει την εικαστική εγκατάσταση «Αλίκη», της ισπανίδας καλλιτέχνιδας Κριστίνα Λούκας, στο Ανδαλουσιανό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στη Σεβίλη, στη νότια Ισπανία.
REUTERS / Marcelo del Pozo

Mία γυναίκα φωτογραφίζει την εικαστική εγκατάσταση «Αλίκη», της ισπανίδας καλλιτέχνιδας Κριστίνα Λούκας, στο Ανδαλουσιανό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στη Σεβίλη, στη νότια Ισπανία.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Απρίλιος 2013. Ο ανατραπείς από την εξέγερση του 2011, πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, χαιρετάει τους υποστηρικτές του μέσα από το κελί του. Λίγες μέρες μετά, το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή του και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η απόφαση του δικαστηρίου δίχασε ακόμα περισσότερο την αιματοκυλισμένη Αίγυπτο.
REUTERS / STRINGER

Ο ανατραπείς από την εξέγερση του 2011, πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, χαιρετάει τους υποστηρικτές του μέσα από το κελί του. Λίγες μέρες μετά, το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή του και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η απόφαση του δικαστηρίου δίχασε ακόμα περισσότερο την αιματοκυλισμένη Αίγυπτο.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Απρίλιος 2013. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την οργάνωση «Κλιμακα» στην Αθήνα, στις 14 Απριλίου 2013. Από τότε που ξέσπασε η κρίση χρέους στην Ελλάδα το 2009, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν χάσει τη δουλειά τους και το ποσοστό ανεργίας της χώρας έφτασε κοντά στο 27% το Μάρτιο. Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Praxis, ο αριθμός των αστέγων στην Ελλάδα έχει διπλασιαστεί, από 11.000 το 2009 σε 20.000 το 2013.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την οργάνωση «Κλιμακα» στην Αθήνα, στις 14 Απριλίου 2013. Από τότε που ξέσπασε η κρίση χρέους στην Ελλάδα το 2009, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν χάσει τη δουλειά τους και το ποσοστό ανεργίας της χώρας έφτασε κοντά στο 27% το Μάρτιο. Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Praxis, ο αριθμός των αστέγων στην Ελλάδα έχει διπλασιαστεί, από 11.000 το 2009 σε 20.000 το 2013.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Απρίλιος 2013. Το πρωί της 15ης Απριλίου, Ημέρας των Πατριωτών στις Η.Π.Α, δρομείς κατευθύνονται προς την γραμμή τερματισμού του 117ου Μαραθώνιου της Βοστόνης. Δύο βόμβες εξερράγησαν τη Δευτέρα κοντά στη γραμμή του τερματισμού, προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων και τραυματίζοντας περισσότερους από εκατό.
REUTERS / DAN LAMPARIELLO

Το πρωί της 15ης Απριλίου, Ημέρας των Πατριωτών στις Η.Π.Α, δρομείς κατευθύνονται προς την γραμμή τερματισμού του 117ου Μαραθώνιου της Βοστόνης. Δύο βόμβες εξερράγησαν τη Δευτέρα κοντά στη γραμμή του τερματισμού, προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων και τραυματίζοντας περισσότερους από εκατό.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Απρίλιος 2013. Στις 17 Απριλίου η Αγγλία αποχαιρετά τη «Σιδηρά Κυρία». Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στην επιχείρηση ασφαλείας για τη κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ (13 Οκτωβρίου 1925 - 8 Απριλίου 2013) που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου με στρατιωτικές τιμές, παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ, της βρετανικής πολιτικής ελίτ και περισσότερων από 2.000 προσκεκλημένων από 170 χώρες. Καθόλη τη διάρκεια της κηδείας το ρολόι του Μπιγκ Μπεν σίγησε.
REUTERS / Dominic Lipinsk

Στις 17 Απριλίου η Αγγλία αποχαιρετά τη «Σιδηρά Κυρία». Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στην επιχείρηση ασφαλείας για τη κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ (13 Οκτωβρίου 1925 - 8 Απριλίου 2013) που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου με στρατιωτικές τιμές, παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ, της βρετανικής πολιτικής ελίτ και περισσότερων από 2.000 προσκεκλημένων από 170 χώρες. Καθόλη τη διάρκεια της κηδείας το ρολόι του Μπιγκ Μπεν σίγησε.

POY - Φωτογραφίες τη χρονιάς - Μάιος  . Μία γυναίκα ανασύρεται ζωντανή από τα ερείπια του οκταώροφου κτηρίου Ράνα Πλάζα που κατέρρευσε σε προάστιο της Ντάκα 17 ημέρες νωρίτερα. 1.127 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις 24 Απριλίου όταν κατέρρευσε κτήριο στο Μπαγκλαντές, στο οποίο στεγάζονταν πέντε βιοτεχνίες ενδυμάτων.
REUTERS / STRINGER/BANGLADESH

Μία γυναίκα ανασύρεται ζωντανή από τα ερείπια του οκταώροφου κτηρίου Ράνα Πλάζα που κατέρρευσε σε προάστιο της Ντάκα 17 ημέρες νωρίτερα. 1.127 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις 24 Απριλίου όταν κατέρρευσε κτήριο στο Μπαγκλαντές, στο οποίο στεγάζονταν πέντε βιοτεχνίες ενδυμάτων.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Μάιος 2013. Ένα δάκρυ κυλά στο πρόσωπο του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, καθώς απαντά σε ερωτήσεις για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βεγγάζη της Λιβύης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον.
REUTERS / JIM BOURG

Ένα δάκρυ κυλά στο πρόσωπο του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, καθώς απαντά σε ερωτήσεις για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βεγγάζη της Λιβύης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Μάιος 2013. Ένας τούρκος αστυνομικός ψεκάζει με δακρυγόνα μία γυναίκα, καθώς πολίτες διαμαρτύρονται στις 28 Μαΐου εναντίον της καταστροφής δέντρων σε πάρκο, που προέβλεπε ένα σχέδιο για την ανοικοδόμηση εμπορικού κέντρου στην πλατεία Ταξίμ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
REUTERS / OSMAN ORSAL

Ένας τούρκος αστυνομικός ψεκάζει με δακρυγόνα μία γυναίκα, καθώς πολίτες διαμαρτύρονται στις 28 Μαΐου εναντίον της καταστροφής δέντρων σε πάρκο, που προέβλεπε ένα σχέδιο για την ανοικοδόμηση εμπορικού κέντρου στην πλατεία Ταξίμ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Μάιος 2013. Αυτοκίνητο στην κορυφή ενός σωρού από συντρίμμια, τα οποία παρασύρθηκαν από τον αέρα, σε μία περιοχή που δέχθηκε τα καταστροφικά πλήγματα ανεμοστρόβιλου το απόγευμα της 20ης Μαΐου στην πόλη Μουρ της Οκλαχόμα. Ο ανεμοστρόβιλος ήταν ο ισχυρότερος στις ΗΠΑ τα τελευταία περίπου δύο χρόνια και από τη μανία του καταστράφηκε μεγάλη έκταση μήκους 27 χλμ και πλάτους 2,1 χλμ.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Αυτοκίνητο στην κορυφή ενός σωρού από συντρίμμια, τα οποία παρασύρθηκαν από τον αέρα, σε μία περιοχή που δέχθηκε τα καταστροφικά πλήγματα ανεμοστρόβιλου το απόγευμα της 20ης Μαΐου στην πόλη Μουρ της Οκλαχόμα. Ο ανεμοστρόβιλος ήταν ο ισχυρότερος στις ΗΠΑ τα τελευταία περίπου δύο χρόνια και από τη μανία του καταστράφηκε μεγάλη έκταση μήκους 27 χλμ και πλάτους 2,1 χλμ.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Μάιος 2013. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του προσήχθησαν στο εφετείο για την δική τους στις 08 Μαΐου, 2013. Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε τον Οκτώβριο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην υπουργό για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών. Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων η νυν και η πρώην σύζυγος καθώς και η κόρη του επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από έξι έως 16 χρόνια.
FOSPHOTOS / Alexandros Katsis

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του προσήχθησαν στο εφετείο για την δική τους στις 08 Μαΐου, 2013. Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε τον Οκτώβριο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην υπουργό για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών. Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων η νυν και η πρώην σύζυγος καθώς και η κόρη του επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από έξι έως 16 χρόνια.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Μάιος 2013. Ένας άνδρας πέφτει από παράθυρο φλεγόμενου κτηρίου που βρίσκεται στο κέντρο της Λαχόρης στις 9 Μαΐου. Η πυρκαγιά ξέσπασε στον έβδομο όροφο κτηρίου που ανήκει στην Αρχή Ανάπτυξης της Λαχόρης και επεκτάθηκε γρήγορα στους υπόλοιπους ορόφους, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να παγιδευτούν στο εσωτερικό του. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έπεσαν από το κτήριο στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη φωτιά.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ένας άνδρας πέφτει από παράθυρο φλεγόμενου κτηρίου που βρίσκεται στο κέντρο της Λαχόρης στις 9 Μαΐου. Η πυρκαγιά ξέσπασε στον έβδομο όροφο κτηρίου που ανήκει στην Αρχή Ανάπτυξης της Λαχόρης και επεκτάθηκε γρήγορα στους υπόλοιπους ορόφους, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να παγιδευτούν στο εσωτερικό του. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έπεσαν από το κτήριο στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη φωτιά.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Μάιος 2013. Ένας άνδρας επιθεωρεί ένα διαμέρισμα σε καταστραμμένο κτήριο στην πόλη Ρεϊχανλί της επαρχίας Χατάι, κοντά στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, τη 13η Μαΐου. Στην περιοχή σημειώθηκε πολύνεκρη διπλή έκρηξη παγιδευμένων οχημάτων, για την οποία ο σύρος υπουργός πληροφοριών κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση και μάλιστα χαρακτήρισε ως «δολοφόνο» τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Ρωσίας. Ο σύρος υπουργός αρνήθηκε την εμπλοκή της συριακής κυβέρνησης στην έκρηξη των παγιδευμένων οχημάτων στην τουρκική πόλη Ρεϊχανλί, που στοίχισε τη ζωή σε 46 ανθρώπους το Σάββατο 11 Μαΐου. Η Τουρκία απέδωσε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας.
REUTERS / UMIT BEKTAS

Ένας άνδρας επιθεωρεί ένα διαμέρισμα σε καταστραμμένο κτήριο στην πόλη Ρεϊχανλί της επαρχίας Χατάι, κοντά στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, τη 13η Μαΐου. Στην περιοχή σημειώθηκε πολύνεκρη διπλή έκρηξη παγιδευμένων οχημάτων, για την οποία ο σύρος υπουργός πληροφοριών κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση και μάλιστα χαρακτήρισε ως «δολοφόνο» τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Ρωσίας. Ο σύρος υπουργός αρνήθηκε την εμπλοκή της συριακής κυβέρνησης στην έκρηξη των παγιδευμένων οχημάτων στην τουρκική πόλη Ρεϊχανλί, που στοίχισε τη ζωή σε 46 ανθρώπους το Σάββατο 11 Μαΐου. Η Τουρκία απέδωσε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Μάιος 2013. Ο Βασίλης Σπανούλης, πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ, σηκώνει το τρόπαιο. Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική χρονιά και τρίτη στην ιστορία του (1997, 2012, 2013) στέφθηκε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας στον τελικό της Ρεάλ Μαδρίτης με 100-88. (13 Μαϊου 2013)
REUTERS / SUZANNE PLUNKETT

Ο Βασίλης Σπανούλης, πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ, σηκώνει το τρόπαιο. Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική χρονιά και τρίτη στην ιστορία του (1997, 2012, 2013) στέφθηκε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας στον τελικό της Ρεάλ Μαδρίτης με 100-88. (13 Μαϊου 2013)

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Ιούνιος 2013. Εργαζόμενη στην ΕΡΤ σκουπίζει τα δάκρυα από τα μάτια της καθώς προσπαθεί με άλλους εργαζόμενους να μεταδώσει τηλεοπτικό σήμα μέσω ίντερνετ από τα κεντρικά στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης στις 12 Ιουνίου. Το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση 2.656 εργαζομένων ανακοίνωσε το απόγευμα της 11ης Ιουνίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Εργαζόμενη στην ΕΡΤ σκουπίζει τα δάκρυα από τα μάτια της καθώς προσπαθεί με άλλους εργαζόμενους να μεταδώσει τηλεοπτικό σήμα μέσω ίντερνετ από τα κεντρικά στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης στις 12 Ιουνίου. Το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση 2.656 εργαζομένων ανακοίνωσε το απόγευμα της 11ης Ιουνίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Ιούνιος 2013. Επιβάτες τρένου στο Χονγκ Κονγκ παρακολουθούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου τις τηλεοπτικές ειδήσεις για τον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τις διαρροές των μυστικών των προγραμμάτων παρακολούθησης σε εφημερίδες διεθνώς. Ο Σνόουντεν εργαζόταν στην αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NSA), ως υπάλληλος της εταιρείας Booz Allen Hamilton.
REUTERS / BOBBY YIP

Επιβάτες τρένου στο Χονγκ Κονγκ παρακολουθούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου τις τηλεοπτικές ειδήσεις για τον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τις διαρροές των μυστικών των προγραμμάτων παρακολούθησης σε εφημερίδες διεθνώς. Ο Σνόουντεν εργαζόταν στην αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NSA), ως υπάλληλος της εταιρείας Booz Allen Hamilton.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Ιούνιος 2013. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (αριστερά) συναντάται με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Λοχ Ερν του Ενισκίλεν στη Βόρεια Ιρλανδία. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των G8 στις 17 Ιουνίου.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (αριστερά) συναντάται με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Λοχ Ερν του Ενισκίλεν στη Βόρεια Ιρλανδία. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των G8 στις 17 Ιουνίου.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Ιούνιος 2013. Ένας κήπος με πισίνα έχει πλημμυρίσει από τα νερά του ποταμού Έλβα στις 10 Ιουνίου, κοντά στην πόλη του Μαγδεβούργου, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ. Δέκα χιλιάδες γερμανοί, ούγγροι και τσέχοι πολίτες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ στρατιώτες έσπευσαν να τοποθετήσουν αναχώματα για να συγκρατήσουν την άνοδο των υδάτων κατά τη διάρκεια των χειρότερων πλημμυρών στην περιοχή  εδώ και μία δεκαετία.
REUTERS / THOMAS PETER

Ένας κήπος με πισίνα έχει πλημμυρίσει από τα νερά του ποταμού Έλβα στις 10 Ιουνίου, κοντά στην πόλη του Μαγδεβούργου, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ. Δέκα χιλιάδες γερμανοί, ούγγροι και τσέχοι πολίτες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ στρατιώτες έσπευσαν να τοποθετήσουν αναχώματα για να συγκρατήσουν την άνοδο των υδάτων κατά τη διάρκεια των χειρότερων πλημμυρών στην περιοχή  εδώ και μία δεκαετία.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Ιούνιος 2013. Ένα άγαλμα του θεού του ινδουισμού Σίβα περιβάλλεται από τα ορμητικά νερά του ποταμού Γάγγη στην περιοχή Ρισικές του κρατιδίου Ουταραχάντ στις 17 Ιουνίου. Οι βροχές από τον  πρόωρο μουσώνα αύξησαν το επίπεδο της στάθμης των υδάτων στον Γάγγη, το μεγαλύτερο ποτάμι της Ινδίας. Σπίτια παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες, ενώ τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα χιλιάδες παρέμειναν εγκλωβισμένοι, όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι στις 18 Ιουνίου.
REUTERS / STRINGER/INDIA

Ένα άγαλμα του θεού του ινδουισμού Σίβα περιβάλλεται από τα ορμητικά νερά του ποταμού Γάγγη στην περιοχή Ρισικές του κρατιδίου Ουταραχάντ στις 17 Ιουνίου. Οι βροχές από τον  πρόωρο μουσώνα αύξησαν το επίπεδο της στάθμης των υδάτων στον Γάγγη, το μεγαλύτερο ποτάμι της Ινδίας. Σπίτια παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες, ενώ τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα χιλιάδες παρέμειναν εγκλωβισμένοι, όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι στις 18 Ιουνίου.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Ιούνιος 2013. Ο εντεκάχρονος Μανουέλ Κοντρέρας φιλά την ανιψιά του Αινόα, καθώς η μητέρα του Κάρμεν Αθέντο ντελ Λάγο ξεσπά σε κλάματα, λίγο πριν πληροφορηθεί ότι η έξωση που είχε αποφασίσει η δημοτική εταιρεία στέγασης και γης (EMVS) είχε αναβληθεί. Η Αθέντο ντελ Λάγο, ο σύζυγός της, τα πέντε τους παιδιά, οι δύο τους γαμπροί και η τεσσάρων μηνών εγγονή τους μοιράζονταν ένα διαμέρισμα στα βόρεια προάστια της Μαδρίτης, το οποίο είχαν ενοικιάσει μέσω της κοινωνικής πρόνοιας το 2005. Κανένα από τα ενήλικα μέλη της οικογένειας δεν έχει σταθερή εργασία. Οι οικογένεια δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στη μηνιαία καταβολή του ενοικίου και γι’ αυτό τους εστάλη ειδοποίηση έξωσης.
REUTERS / SUSANA VERA

Ο εντεκάχρονος Μανουέλ Κοντρέρας φιλά την ανιψιά του Αινόα, καθώς η μητέρα του Κάρμεν Αθέντο ντελ Λάγο ξεσπά σε κλάματα, λίγο πριν πληροφορηθεί ότι η έξωση που είχε αποφασίσει η δημοτική εταιρεία στέγασης και γης (EMVS) είχε αναβληθεί. Η Αθέντο ντελ Λάγο, ο σύζυγός της, τα πέντε τους παιδιά, οι δύο τους γαμπροί και η τεσσάρων μηνών εγγονή τους μοιράζονταν ένα διαμέρισμα στα βόρεια προάστια της Μαδρίτης, το οποίο είχαν ενοικιάσει μέσω της κοινωνικής πρόνοιας το 2005. Κανένα από τα ενήλικα μέλη της οικογένειας δεν έχει σταθερή εργασία. Οι οικογένεια δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στη μηνιαία καταβολή του ενοικίου και γι’ αυτό τους εστάλη ειδοποίηση έξωσης.

POY - Φωτογραφίες τη χρονιάς - Ιούλιος . Μηχανοκίνητες πορείες στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν στις 15 Ιουλίου υπάλληλοι στους δήμους και δημοτικοί αστυνομικοί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που προέβλεπε την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την ένταξη των υπαλλήλων των οποίων οι θέσεις καταργούνταν στο πρόγραμμα κινητικότητας.
FOSPHOTOS / Alexandros Katsis

Μηχανοκίνητες πορείες στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν στις 15 Ιουλίου υπάλληλοι στους δήμους και δημοτικοί αστυνομικοί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που προέβλεπε την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την ένταξη των υπαλλήλων των οποίων οι θέσεις καταργούνταν στο πρόγραμμα κινητικότητας.

POY - Φωτογραφίες τη χρονιάς - Ιούλιος . O πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένει την έναρξη της συνεδρίασης και της ψηφοφορίας της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία αποφάσισε την παραπομπή του για δυο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στις 15 Ιουλίου. 
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

O πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένει την έναρξη της συνεδρίασης και της ψηφοφορίας της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία αποφάσισε την παραπομπή του για δυο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στις 15 Ιουλίου. 

POY - Φωτογραφίες τη χρονιάς - Ιούλιος . Κάτοικοι και τουρίστες βρίσκουν καταφύγιο στη θάλασσα στο χωριό Μεγάλο Λιβάδι, καθώς μεγάλη πυρκαγιά μαίνονταν στη Σέριφο στις 27 Ιουλίου. 
EPA / CHLOE KRITHARAS DEVINNE

Κάτοικοι και τουρίστες βρίσκουν καταφύγιο στη θάλασσα στο χωριό Μεγάλο Λιβάδι, καθώς μεγάλη πυρκαγιά μαίνονταν στη Σέριφο στις 27 Ιουλίου. 

POY - Φωτογραφίες τη χρονιάς - Ιούλιος . Φωτογραφία μακράς έκθεσης της εστίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 15 Ιουλίου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπως διακρίνεται από τον αυτοκινητόδρομο 74 στην περιοχή Μάουντεν Σέντερ. Από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοσχερώς τουλάχιστον δύο κτήρια. Το ορεινό έδαφος και οι ασταθείς άνεμοι δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστών, που μάχονταν για ημέρες με τις φλόγες.
EPA / STUART PALLEY

Φωτογραφία μακράς έκθεσης της εστίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 15 Ιουλίου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπως διακρίνεται από τον αυτοκινητόδρομο 74 στην περιοχή Μάουντεν Σέντερ. Από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοσχερώς τουλάχιστον δύο κτήρια. Το ορεινό έδαφος και οι ασταθείς άνεμοι δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστών, που μάχονταν για ημέρες με τις φλόγες.

POY - Φωτογραφίες τη χρονιάς - Ιούλιος . Σωστικά συνεργεία διακρίνονται δίπλα από το Boeing 777 της Asiana Airlines το οποίο συνετρίβη στις 6 Ιουλίου στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς η ουρά του χτύπησε σε ένα ανάχωμα που χωρίζει το διάδρομο προσγείωσης, από τη θάλασσα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το αεροσκάφος είχε πολύ μικρή ταχύτητα και πετούσε πολύ χαμηλά πριν από την προσγείωση. Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και 181 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
REUTERS / JED JACOBSOHN

Σωστικά συνεργεία διακρίνονται δίπλα από το Boeing 777 της Asiana Airlines το οποίο συνετρίβη στις 6 Ιουλίου στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς η ουρά του χτύπησε σε ένα ανάχωμα που χωρίζει το διάδρομο προσγείωσης, από τη θάλασσα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το αεροσκάφος είχε πολύ μικρή ταχύτητα και πετούσε πολύ χαμηλά πριν από την προσγείωση. Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και 181 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

POY - Φωτογραφίες τη χρονιάς - Ιούλιος . Η γερμανίδα Άννα Μπάντερ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καταδύσεων από βράχο στις 20 Ιουλίου στο Πόντε Μπρέλα της Ελβετίας.
EPA / GABRIELE PUTZU

Η γερμανίδα Άννα Μπάντερ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καταδύσεων από βράχο στις 20 Ιουλίου στο Πόντε Μπρέλα της Ελβετίας.

POY - Φωτογραφίες τη χρονιάς - Ιούλιος . Αθλήτρια της ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης της Ρωσίας σε στιγμιότυπο από το ελεύθερο πρόγραμμα στον προκριματικό γύρο του 15ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που έλαβε χώρα τον Ιούλιο στη Βαρκελώνη. 
EPA / ALBERTO ESTEVEZ

Αθλήτρια της ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης της Ρωσίας σε στιγμιότυπο από το ελεύθερο πρόγραμμα στον προκριματικό γύρο του 15ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που έλαβε χώρα τον Ιούλιο στη Βαρκελώνη. 

POY - Φωτογραφίες τη χρονιάς - Ιούλιος . Ένας 17χρονος Σομαλός μετανάστης κοιτάζει από το παράθυρο του οχήματος της αστυνομίας της Μάλτας που τον μεταφέρει στη βάση του Λιμενικού Σώματος της Βαλέτα. Στις 10 Ιουλίου 68 αφρικανοί μετανάστες που μετέβαιναν σε σκάφος που έπλεε υπό αντίξοες συνθήκες 70 ναυτικά μίλια νότια του νησιού, διασώθηκαν από τις μαλτέζικες αρχές. 
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Ένας 17χρονος Σομαλός μετανάστης κοιτάζει από το παράθυρο του οχήματος της αστυνομίας της Μάλτας που τον μεταφέρει στη βάση του Λιμενικού Σώματος της Βαλέτα. Στις 10 Ιουλίου 68 αφρικανοί μετανάστες που μετέβαιναν σε σκάφος που έπλεε υπό αντίξοες συνθήκες 70 ναυτικά μίλια νότια του νησιού, διασώθηκαν από τις μαλτέζικες αρχές. 

POY - Φωτογραφίες τη χρονιάς - Αύγουστος . Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχοντας δίπλα του τη σύντροφό του Φραντσέσκα Πασκάλε, χαιρετά οπαδούς του κόμματός του που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ρώμης για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο πρόσωπό του, ύστερα από την επικύρωση της καταδίκης του για την υπόθεση φοροδιαφυγής του ομίλου μέσων ενημέρωσης Mediaset τον Αύγουστο. Η Γερουσία της Ιταλίας ψήφισε το Νοέμβριο την αποπομπή του Μπερλουσκόνι από το σώμα. Έτσι ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς αντιμετωπίζει πλέον το ενδεχόμενο σύλληψης σε σχέση με άλλες ποινικού χαρακτήρα υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται, καθώς δεν καλύπτεται πλέον από βουλευτική ασυλία.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχοντας δίπλα του τη σύντροφό του Φραντσέσκα Πασκάλε, χαιρετά οπαδούς του κόμματός του που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ρώμης για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο πρόσωπό του, ύστερα από την επικύρωση της καταδίκης του για την υπόθεση φοροδιαφυγής του ομίλου μέσων ενημέρωσης Mediaset τον Αύγουστο. Η Γερουσία της Ιταλίας ψήφισε το Νοέμβριο την αποπομπή του Μπερλουσκόνι από το σώμα. Έτσι ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς αντιμετωπίζει πλέον το ενδεχόμενο σύλληψης σε σχέση με άλλες ποινικού χαρακτήρα υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται, καθώς δεν καλύπτεται πλέον από βουλευτική ασυλία.

POY - Φωτογραφίες τη χρονιάς - Αύγουστος . Ενας άντρας τρέχει πάνω στη «γκόστρα», ένα ξύλινο δοκό καλυμμένο με λίπος, κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής του Αγίου Ιουλιανού, προστάτη της πόλης του Σαντ Ζουλιέν, έξω από τη Βαλέτα, στη Μάλτα. Η «γκόστρα» είναι ένα παιχνίδι που έχει τις ρίζες του στο Μεσαίωνα και σύμφωνα με την παράδοση, άντρες, γυναίκες και παιδιά πρέπει να φτάσουν στην κορυφή και να προσπαθήσουν να πάρουν μία από τις σημαίες ώστε να κερδίσουν έπαθλα. 
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Ενας άντρας τρέχει πάνω στη «γκόστρα», ένα ξύλινο δοκό καλυμμένο με λίπος, κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής του Αγίου Ιουλιανού, προστάτη της πόλης του Σαντ Ζουλιέν, έξω από τη Βαλέτα, στη Μάλτα. Η «γκόστρα» είναι ένα παιχνίδι που έχει τις ρίζες του στο Μεσαίωνα και σύμφωνα με την παράδοση, άντρες, γυναίκες και παιδιά πρέπει να φτάσουν στην κορυφή και να προσπαθήσουν να πάρουν μία από τις σημαίες ώστε να κερδίσουν έπαθλα. 

POY - Φωτογραφίες τη χρονιάς - Αύγουστος . Ένας άντρας βουτά από βατήρα 10 μέτρων στο πλαίσιο του διαγωνισμού εναλλακτικών καταδύσεων που έλαβε χώρα τον Αύγουστο στο Όσλο της Νορβηγίας. 
EPA / CORNELIUS POPPE

Ένας άντρας βουτά από βατήρα 10 μέτρων στο πλαίσιο του διαγωνισμού εναλλακτικών καταδύσεων που έλαβε χώρα τον Αύγουστο στο Όσλο της Νορβηγίας. 

POY - Φωτογραφίες τη χρονιάς - Αύγουστος . Πυροσβέστες απομακρύνονται από τις φλόγες, στην περιοχή του Μαραθώνα, ενώ συνάδελφοί τους καλούν ενισχύσεις. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 5 Αυγούστου και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σπίτια στον οικισμό Αύρα, ο οποίος εκκενώθηκε κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Πυροσβέστες απομακρύνονται από τις φλόγες, στην περιοχή του Μαραθώνα, ενώ συνάδελφοί τους καλούν ενισχύσεις. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 5 Αυγούστου και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σπίτια στον οικισμό Αύρα, ο οποίος εκκενώθηκε κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

POY - Φωτογραφίες τη χρονιάς - Αύγουστος . Ένας σέρφερ απολαμβάνει το αγαπημένο του σπορ στον υπεράκτιο ύφαλο, γνωστό με την ονομασία «Μπουντρούμια», στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής στις 5 Αυγούστου.
EPA / NIC BOTHMA

Ένας σέρφερ απολαμβάνει το αγαπημένο του σπορ στον υπεράκτιο ύφαλο, γνωστό με την ονομασία «Μπουντρούμια», στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής στις 5 Αυγούστου.

POY - Φωτογραφίες τη χρονιάς - Αύγουστος . Εθελοντές ραίνουν με χρωματιστή σκόνη έναν από τους διαγωνιζόμενους στον «αγώνα δρόμου των χρωμάτων» τον Αύγουστο στο Πεκίνο. Ο αγώνας είναι μια κούρσα πέντε χιλιομέτρων, η οποία πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις του κόσμου και έχει σκοπό την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής και την ενίσχυση φιλανθρωπικών οργανώσεων από την εκάστοτε περιοχή που θα επιλέξουν οι διοργανωτές. Σε κάθε χιλιόμετρο που διανύουν οι αθλητές περιλούονται με διαφορετικά χρώματα.
EPA / DIEGO AZUBEL

Εθελοντές ραίνουν με χρωματιστή σκόνη έναν από τους διαγωνιζόμενους στον «αγώνα δρόμου των χρωμάτων» τον Αύγουστο στο Πεκίνο. Ο αγώνας είναι μια κούρσα πέντε χιλιομέτρων, η οποία πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις του κόσμου και έχει σκοπό την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής και την ενίσχυση φιλανθρωπικών οργανώσεων από την εκάστοτε περιοχή που θα επιλέξουν οι διοργανωτές. Σε κάθε χιλιόμετρο που διανύουν οι αθλητές περιλούονται με διαφορετικά χρώματα.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Αύγουστος 2013. Εμπορευματοκιβώτια έχουν τοποθετηθεί γύρω από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, στο πλαίσιο του σχεδίου ανέλκυσής του (26 Αυγούστου 2013). Το πλοίο ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου 2012 στα ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, στην Τοσκάνη. Η προσπάθεια περιστροφής και ανόρθωσης του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02.00 GMT στις 17 Σεπτεμβρίου έπειτα από 19 ώρες. Ήταν μια από τις πλέον πολύπλοκες και ακριβές επιχειρήσεις ανέλκυσης πλοίου που έγινε ποτέ καθώς το 114.500 τόνων κρουαζιερόπλοιο ανορθώθηκε με τη βοήθεια ειδικών χαλύβδινων καλωδίων και τοποθετήθηκε σε μια ειδική τεχνητή πλατφόρμα.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Εμπορευματοκιβώτια έχουν τοποθετηθεί γύρω από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, στο πλαίσιο του σχεδίου ανέλκυσής του (26 Αυγούστου 2013). Το πλοίο ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου 2012 στα ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, στην Τοσκάνη. Η προσπάθεια περιστροφής και ανόρθωσης του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02.00 GMT στις 17 Σεπτεμβρίου έπειτα από 19 ώρες. Ήταν μια από τις πλέον πολύπλοκες και ακριβές επιχειρήσεις ανέλκυσης πλοίου που έγινε ποτέ καθώς το 114.500 τόνων κρουαζιερόπλοιο ανορθώθηκε με τη βοήθεια ειδικών χαλύβδινων καλωδίων και τοποθετήθηκε σε μια ειδική τεχνητή πλατφόρμα.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Σεπτέμβριος 2013. Πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 34χρονος μουσικός με αντιφασιστική και κοινωνική δράση Παύλος Φύσσας, στο Κερατσίνι στην Αθήνα. Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013.
FOSPHOTOS / Angeliki Panagiotou

Πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 34χρονος μουσικός με αντιφασιστική και κοινωνική δράση Παύλος Φύσσας, στο Κερατσίνι στην Αθήνα. Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Σεπτέμβριος 2013. Επεισόδια σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στη Θεσσαλονίκη.
Phasma / Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Επεισόδια σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στη Θεσσαλονίκη.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Σεπτέμβριος 2013. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατά την έξοδο του με χειροπέδες από την ΓΑΔΑ στις 28 Σεπτεμβρίου. Την προφυλάκιση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισαν ανακριτές και εισαγγελείς.
FOSPHOTOS / Angeliki Panagiotou

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατά την έξοδο του με χειροπέδες από την ΓΑΔΑ στις 28 Σεπτεμβρίου. Την προφυλάκιση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισαν ανακριτές και εισαγγελείς.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Σεπτέμβριος 2013. Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στο Κλέιτον της Καλιφόρνια. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε στα βόρεια της Καλιφόρνια. 9 Σεπτέμβριου 2013.
REUTERS / NOAH BERGER

Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στο Κλέιτον της Καλιφόρνια. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε στα βόρεια της Καλιφόρνια. 9 Σεπτέμβριου 2013.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Σεπτέμβριος 2013. Ένας άνδρας διασχίζει το μνημείο «Empty Sky» για τα θύματα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, κατά την ανατολή του ηλίου. Το μνημείο βρίσκεται στο πάρκο Liberty State στο Νιου Τζέρσεϊ, απέναντι από το «σημείο μηδέν». Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, το οποίο κόστισε τη ζωή σε περίπου 3.000 ανθρώπους σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Πενσιλβάνια. 11 Σεπτεμβρίου 2013.
REUTERS / GARY HERSHORN

Ένας άνδρας διασχίζει το μνημείο «Empty Sky» για τα θύματα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, κατά την ανατολή του ηλίου. Το μνημείο βρίσκεται στο πάρκο Liberty State στο Νιου Τζέρσεϊ, απέναντι από το «σημείο μηδέν». Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, το οποίο κόστισε τη ζωή σε περίπου 3.000 ανθρώπους σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Πενσιλβάνια. 11 Σεπτεμβρίου 2013.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Σεπτέμβριος 2013. Εμπορικό αεροσκάφος προσεγγίζει το αεροδρόμιο του Χήθροου στο δυτικό Λονδίνο για προσγείωση, με φόντο την πανσέληνο. Η πανσέληνος που είναι κοντά στη φθινοπωρινή ισημερία ονομάζεται κατά την παράδοση «Φεγγάρι του Θερισμού» και σηματοδοτεί την περίοδο οπότε οι αγρότες ξεκινούν τη συγκομιδή των καλλιεργειών. Η ώρα και η οπτική γωνία της πορείας της σελήνης δίνουν την ψευδαίσθηση ότι το «Φεγγάρι του Θερισμού» είναι μεγαλύτερο, φωτεινότερο και πιο κοντά στη Γη. 19 Σεπτεμβρίου 2013.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Εμπορικό αεροσκάφος προσεγγίζει το αεροδρόμιο του Χήθροου στο δυτικό Λονδίνο για προσγείωση, με φόντο την πανσέληνο. Η πανσέληνος που είναι κοντά στη φθινοπωρινή ισημερία ονομάζεται κατά την παράδοση «Φεγγάρι του Θερισμού» και σηματοδοτεί την περίοδο οπότε οι αγρότες ξεκινούν τη συγκομιδή των καλλιεργειών. Η ώρα και η οπτική γωνία της πορείας της σελήνης δίνουν την ψευδαίσθηση ότι το «Φεγγάρι του Θερισμού» είναι μεγαλύτερο, φωτεινότερο και πιο κοντά στη Γη. 19 Σεπτεμβρίου 2013.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Σεπτέμβριος 2013. Ένα παιδί τρέχει για να προστατευθεί, καθώς αστυνομικοί κυνηγούν ισλαμιστές ενόπλους οι οποίοι έχουν οχυρωθεί στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ. Στην επίθεση και στην τετραήμερη ομηρία η οποία ακολούθησε έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 67 άνθρωποι. 21 Σεπτεμβρίου 2013
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Ένα παιδί τρέχει για να προστατευθεί, καθώς αστυνομικοί κυνηγούν ισλαμιστές ενόπλους οι οποίοι έχουν οχυρωθεί στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ. Στην επίθεση και στην τετραήμερη ομηρία η οποία ακολούθησε έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 67 άνθρωποι. 21 Σεπτεμβρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Σεπτέμβριος 2013. Μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής του Τόκιο πανηγυρίζουν καθώς ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Ζακ Ρόγκ, ανακοινώνει την ανάθεση της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στην ιαπωνική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια τελετής στο Μπουένος Άιρες. 7 Σεπτεμβρίου 2013
REUTERS / MARCOS BRINDICCI

Μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής του Τόκιο πανηγυρίζουν καθώς ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Ζακ Ρόγκ, ανακοινώνει την ανάθεση της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στην ιαπωνική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια τελετής στο Μπουένος Άιρες. 7 Σεπτεμβρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Σεπτέμβριος 2013. Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί λίγο πριν την ομιλία του στην 68η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη. Ο ιρανός πρόεδρος δήλωσε πρόθυμος να συμμετάσχει σε «δεσμευτικές αλλά με αποτελέσματα» συζητήσεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. 24 Σεπτεμβρίου 2013.
REUTERS / RAY STUBBLEBINE

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί λίγο πριν την ομιλία του στην 68η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη. Ο ιρανός πρόεδρος δήλωσε πρόθυμος να συμμετάσχει σε «δεσμευτικές αλλά με αποτελέσματα» συζητήσεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. 24 Σεπτεμβρίου 2013.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Σεπτέμβριος 2013. O Νικ Βούτζισικ, ο οποίος γεννήθηκε χωρίς άκρα, κολυμπά με καρχαρίες στο πάρκο θαλάσσιας ζωής στη Σιγκαπούρη. Ο Βούτζισικ, βούτηξε σε μία προσαρμοσμένη ακρυλική δεξαμενή η οποία βυθίζεται μέσα στο ενυδρείο των καρχαριών, παρέχοντας θέα 360 μοιρών. 5 Σεπτεμβρίου 2013
REUTERS / EDGAR SU

O Νικ Βούτζισικ, ο οποίος γεννήθηκε χωρίς άκρα, κολυμπά με καρχαρίες στο πάρκο θαλάσσιας ζωής στη Σιγκαπούρη. Ο Βούτζισικ, βούτηξε σε μία προσαρμοσμένη ακρυλική δεξαμενή η οποία βυθίζεται μέσα στο ενυδρείο των καρχαριών, παρέχοντας θέα 360 μοιρών. 5 Σεπτεμβρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Σεπτέμβριος 2013. Αυτόματος πωλητής της Coca-cola, που έχει παρασυρθεί στην ενδοχώρα από το τσουνάμι, βρίσκεται σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυζώνα μέσα στη ζώνη αποκλεισμού, στην παράκτια περιοχή Μιναμισόμα, στην επαρχία της Φουκουσίμα. Το 2011 ισχυρός σεισμός και το τσουνάμι που τον ακολούθησε, κατέστρεψαν το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, οδηγώντας στo χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα των τελευταίων 25 χρόνων. 21 Σεπτεμβρίου 2013
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Αυτόματος πωλητής της Coca-cola, που έχει παρασυρθεί στην ενδοχώρα από το τσουνάμι, βρίσκεται σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυζώνα μέσα στη ζώνη αποκλεισμού, στην παράκτια περιοχή Μιναμισόμα, στην επαρχία της Φουκουσίμα. Το 2011 ισχυρός σεισμός και το τσουνάμι που τον ακολούθησε, κατέστρεψαν το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, οδηγώντας στo χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα των τελευταίων 25 χρόνων. 21 Σεπτεμβρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Οκτώβριος 2013. Διασώστες στέκονται γύρω από ένα κατεστραμμένο περιπολικό μετά από καταδίωξη κοντά στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον. Μία γυναίκα σκοτώθηκε από πυροβολισμούς αστυνομικών, όταν το όχημά της ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη, στη λεωφόρο Μέριλαντ. Η οδηγός αποπειράθηκε να περάσει από ένα οδόφραγμα στην εξωτερική περίμετρο του Λευκού Οίκου. Στο επεισόδιο τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί, ένας πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας του Λευκού Οίκου και ένας φρουρός του Καπιτωλίου.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Διασώστες στέκονται γύρω από ένα κατεστραμμένο περιπολικό μετά από καταδίωξη κοντά στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον. Μία γυναίκα σκοτώθηκε από πυροβολισμούς αστυνομικών, όταν το όχημά της ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη, στη λεωφόρο Μέριλαντ. Η οδηγός αποπειράθηκε να περάσει από ένα οδόφραγμα στην εξωτερική περίμετρο του Λευκού Οίκου. Στο επεισόδιο τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί, ένας πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας του Λευκού Οίκου και ένας φρουρός του Καπιτωλίου.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Οκτώβριος 2013. Αγόρια από το Αφγανιστάν παίζουν με ψεύτικα όπλα, την ημέρα του Εΐντ αλ-Αντχά στο Τζαλαλαμπάντ. Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Εΐντ αλ-Αντχά, θυσιάζοντας πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες και καμήλες για να τιμήσουν την προθυμία του Προφήτη Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ. 15 Οκτωβρίου 2013
REUTERS / PARWIZ

Αγόρια από το Αφγανιστάν παίζουν με ψεύτικα όπλα, την ημέρα του Εΐντ αλ-Αντχά στο Τζαλαλαμπάντ. Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Εΐντ αλ-Αντχά, θυσιάζοντας πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες και καμήλες για να τιμήσουν την προθυμία του Προφήτη Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ. 15 Οκτωβρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Οκτώβριος 2013. Η έφηβη Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από εκτελεστή των Ταλιμπάν το 2012 διότι τασσόταν ανοικτά υπέρ των δικαιωμάτων των κοριτσιών στην παιδεία, υπογράφει ένα αντίτυπο του βιβλίου της με τίτλο «Είμαι η Μαλάλα», πριν την εκδήλωση παρουσίασής του, στο κέντρο Σάουθμπανκ στο κεντρικό Λονδίνο. Στη Μαλάλα η οποία έχει γίνει σύμβολο κατά του θρησκευτικού εξτρεμισμού σε διεθνή κλίμακα, απονεμήθηκε το βραβείο Ζαχάροφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. 20 Οκτωβρίου 2013
REUTERS / OLIVIA HARRIS

Η έφηβη Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από εκτελεστή των Ταλιμπάν το 2012 διότι τασσόταν ανοικτά υπέρ των δικαιωμάτων των κοριτσιών στην παιδεία, υπογράφει ένα αντίτυπο του βιβλίου της με τίτλο «Είμαι η Μαλάλα», πριν την εκδήλωση παρουσίασής του, στο κέντρο Σάουθμπανκ στο κεντρικό Λονδίνο. Στη Μαλάλα η οποία έχει γίνει σύμβολο κατά του θρησκευτικού εξτρεμισμού σε διεθνή κλίμακα, απονεμήθηκε το βραβείο Ζαχάροφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. 20 Οκτωβρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Οκτώβριος 2013. Ένας άνδρας περπατά προς ένα πλημμυρισμένο από την υπερχείλιση της Δυτικής Λίμνης περίπτερο στην Χανγκτζού της επαρχίας Ζενγιάνγκ της Κίνας. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά από το πέρασμα του τυφώνα Φίτοου στη νοτιανατολική Κίνα. Ο τυφώνας κατέστρεψε τουλάχιστον 1.700 σπίτια και 46.800 εκτάρια καλλιεργήσιμων εκτάσεων και είναι ο 23ος τυφώνας που έχει πλήξει φέτος την Κίνα. 8 Οκτωβρίου 2013
REUTERS / LANG LANG

Ένας άνδρας περπατά προς ένα πλημμυρισμένο από την υπερχείλιση της Δυτικής Λίμνης περίπτερο στην Χανγκτζού της επαρχίας Ζενγιάνγκ της Κίνας. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά από το πέρασμα του τυφώνα Φίτοου στη νοτιανατολική Κίνα. Ο τυφώνας κατέστρεψε τουλάχιστον 1.700 σπίτια και 46.800 εκτάρια καλλιεργήσιμων εκτάσεων και είναι ο 23ος τυφώνας που έχει πλήξει φέτος την Κίνα. 8 Οκτωβρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Οκτώβριος 2013. Το κτήριο του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η μερική διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, μετά από εντολή της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, λόγω του αδιεξόδου στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ. 15 Οκτωβρίου 2013
EPA / JIM LO SCALZO

Το κτήριο του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η μερική διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, μετά από εντολή της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, λόγω του αδιεξόδου στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ. 15 Οκτωβρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Οκτώβριος 2013. Η Σάσα Ρούσεφ φωτογραφίζεται αγκαλιά με ένα από τα παιδιά της στο Νικολάεβο της Βουλγαρίας. Ένα ζευγάρι βούλγαρων ρομά είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, του ξανθού κοριτσιού που εντοπίστηκε σε καταυλισμό αθίγγανων στα Φάρσαλα, όπως έδειξαν τα τεστ γενετικού υλικού (DNA), λύνοντας το «μυστήριο» το οποίο προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον. 24 Οκτωβρίου 2013
EPA / IVAN YANEV

Η Σάσα Ρούσεφ φωτογραφίζεται αγκαλιά με ένα από τα παιδιά της στο Νικολάεβο της Βουλγαρίας. Ένα ζευγάρι βούλγαρων ρομά είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, του ξανθού κοριτσιού που εντοπίστηκε σε καταυλισμό αθίγγανων στα Φάρσαλα, όπως έδειξαν τα τεστ γενετικού υλικού (DNA), λύνοντας το «μυστήριο» το οποίο προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον. 24 Οκτωβρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Νοέμβριος 2013. Με δελτίο ειδήσεων από αυτοσχέδιο στούντιο στο προαύλιο του ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στις 7 Νοεμβρίου. Είχε προηγηθεί η εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ  από τις αστυνομικές δυνάμεις.
FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas

Με δελτίο ειδήσεων από αυτοσχέδιο στούντιο στο προαύλιο του ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στις 7 Νοεμβρίου. Είχε προηγηθεί η εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ  από τις αστυνομικές δυνάμεις.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Νοέμβριος 2013. Εργαζόμενες σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Αθήνας ντυμένες στα μαύρα, με λευκές μάσκες στα πρόσωπά σε παντομίμα αναπαριστούν τις αντιδράσεις που προκαλούν οι πολιτικές του υπουργού Υγείας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω απο το υπουργείο υγείας. 29 Νοεμβρίου 2013
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Εργαζόμενες σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Αθήνας ντυμένες στα μαύρα, με λευκές μάσκες στα πρόσωπά σε παντομίμα αναπαριστούν τις αντιδράσεις που προκαλούν οι πολιτικές του υπουργού Υγείας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω απο το υπουργείο υγείας. 29 Νοεμβρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Νοέμβριος 2013. O προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Φερνάντο Σάντος πανηγυρίζει μετά τη νίκη της Ελλάδας εναντίον της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι. Για 3η φορά στην ιστορία της και 2η διαδοχική, η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην τελική φάση ενός παγκοσμίου κυπέλλου. Στο δεύτερο αγώνα μπαράζ με τη Ρουμανία η εθνική μας ομάδα απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 στο Βουκουρέστι και σε συνδυασμό με το 3-1 του προηγούμενου αγώνα θα βρεθεί το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας. 19 Νοεμβρίου 2013
EPA / ROBERT GHEMENT

O προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Φερνάντο Σάντος πανηγυρίζει μετά τη νίκη της Ελλάδας εναντίον της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι. Για 3η φορά στην ιστορία της και 2η διαδοχική, η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην τελική φάση ενός παγκοσμίου κυπέλλου. Στο δεύτερο αγώνα μπαράζ με τη Ρουμανία η εθνική μας ομάδα απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 στο Βουκουρέστι και σε συνδυασμό με το 3-1 του προηγούμενου αγώνα θα βρεθεί το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας. 19 Νοεμβρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Οκτώβριος 2013. Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο. 5 Οκτωβρίου 2013. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, παρέδωσε τη Φλόγα για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, το 2014, στον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπίας και αναπληρωτή πρωθυπουργό, Ντμίτρι Κοζάκ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
FOSPHOTOS / Philippos Messinis

Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο. 5 Οκτωβρίου 2013. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, παρέδωσε τη Φλόγα για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, το 2014, στον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπίας και αναπληρωτή πρωθυπουργό, Ντμίτρι Κοζάκ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Νοέμβριος 2013. Ο κινέζος καλλιτέχνης Λιού Μπολίν, κάνει τον εαυτό του «αόρατο» μπροστά από ένα ράφι με βιβλία κόμικ, μέρος της σειράς εμφάνισεών του στο Καράκας. Ο Λιού, γνωστός ως ο «αόρατος άνθρωπος», καμουφλάρει τον εαυτό του με χρώμα έτσι ώστε να «εξαφανίζεται» στα σκηνικά των φωτογραφιών του. 2 Νοεμβρίου 2013
REUTERS / JORGE SILVA

Ο κινέζος καλλιτέχνης Λιού Μπολίν, κάνει τον εαυτό του «αόρατο» μπροστά από ένα ράφι με βιβλία κόμικ, μέρος της σειράς εμφάνισεών του στο Καράκας. Ο Λιού, γνωστός ως ο «αόρατος άνθρωπος», καμουφλάρει τον εαυτό του με χρώμα έτσι ώστε να «εξαφανίζεται» στα σκηνικά των φωτογραφιών του. 2 Νοεμβρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Νοέμβριος 2013. Συντρίμμια από το πέρασμα ισχυρού ανεμοστρόβιλου από την Ουάσιγκτον, στο Ιλινόις. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της σφοδρής καταιγίδας που σάρωσε τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ με ισχυρούς ανεμοστρόβιλους, χαλάζι και έντονες βροχοπτώσεις. 17 Νοεμβρίου 2013
REUTERS / JIM YOUNG

Συντρίμμια από το πέρασμα ισχυρού ανεμοστρόβιλου από την Ουάσιγκτον, στο Ιλινόις. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της σφοδρής καταιγίδας που σάρωσε τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ με ισχυρούς ανεμοστρόβιλους, χαλάζι και έντονες βροχοπτώσεις. 17 Νοεμβρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Νοέμβριος 2013. Παιδιά παίζουν στο δρόμο ανάμεσα στα συντρίμμια των κατεστραμμένων από τον τυφώνα σπιτιών, στην πόλη Ταμπλοκάν, στις κεντρικές Φιλιππίνες, 13 Νοεμβρίου 2013. Τους 5.719 ανθρώπους έφθασε ο απολογισμός των νεκρών στις Φιλιππίνες από τον ισχυρότερο τυφώνα που έπληξε ποτέ τη χώρα, ενώ 1.779 πολίτες ακόμη εξακολουθούν να αγνοούνται.
REUTERS / EDGAR SU

Παιδιά παίζουν στο δρόμο ανάμεσα στα συντρίμμια των κατεστραμμένων από τον τυφώνα σπιτιών, στην πόλη Ταμπλοκάν, στις κεντρικές Φιλιππίνες, 13 Νοεμβρίου 2013. Τους 5.719 ανθρώπους έφθασε ο απολογισμός των νεκρών στις Φιλιππίνες από τον ισχυρότερο τυφώνα που έπληξε ποτέ τη χώρα, ενώ 1.779 πολίτες ακόμη εξακολουθούν να αγνοούνται.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Νοέμβριος 2013. Μία γυναίκα κοιτά τον ουρανό καθώς το όρος Σιναμπούνγκ εκτοξεύει τέφρα, στο χωριό Σιμπιντούν στην περιοχή Καρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρα. Χιλιάδες κάτοικοι παρέμειναν σε προσωρινά καταλύμματα με το φόβο κι άλλων εκρήξεων. 18 Νοεμβρίου 2013.
REUTERS / RONI BINTANG

Μία γυναίκα κοιτά τον ουρανό καθώς το όρος Σιναμπούνγκ εκτοξεύει τέφρα, στο χωριό Σιμπιντούν στην περιοχή Καρο, στη βόρεια επαρχία της Σουμάτρα. Χιλιάδες κάτοικοι παρέμειναν σε προσωρινά καταλύμματα με το φόβο κι άλλων εκρήξεων. 18 Νοεμβρίου 2013.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Νοέμβριος 2013. H Μανουέλα Μίτρε γεννά το δεύτερο παιδί της σε μία φουσκωτή πισίνα στο σπίτι της στο Σάο Πάολο.  Η Μανουέλα και ο άντρας της αποφάσισαν να γεννήσουν το παιδί τους σε ζεστό νερό, το οποίο δημιουργεί ένα περιβάλλον παρόμοιο με αυτό της μήτρας, σύμφωνα με τις μαίες. 6 Νοεμβρίου 2013
REUTERS / NACHO DOCE

H Μανουέλα Μίτρε γεννά το δεύτερο παιδί της σε μία φουσκωτή πισίνα στο σπίτι της στο Σάο Πάολο.  Η Μανουέλα και ο άντρας της αποφάσισαν να γεννήσουν το παιδί τους σε ζεστό νερό, το οποίο δημιουργεί ένα περιβάλλον παρόμοιο με αυτό της μήτρας, σύμφωνα με τις μαίες. 6 Νοεμβρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Δεκέμβριος 2013. Μέλη συλλόγου χειμερινών κολυμβητών ετοιμάζονται για τη βουτιά τους στην παραλία του Κόνι Άιλαντ στη Νέα Υόρκη. 15 Δεκεμβρίου 2013
REUTERS / ERIC THAYER

Μέλη συλλόγου χειμερινών κολυμβητών ετοιμάζονται για τη βουτιά τους στην παραλία του Κόνι Άιλαντ στη Νέα Υόρκη. 15 Δεκεμβρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Δεκέμβριος 2013. Φλαμίνγκο προσπαθούν να προστατευθούν από το χιόνι που πέφτει, στο ζωολογικό κήπο της Ιερουσαλήμ. 12 Δεκεμβρίου 2013. Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει μέρος της Μέσης Ανατολής. Το κύμα ψύχους έχει φέρει χιόνι, βροχές και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες στην Τουρκία, τη Συρία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Το δριμύ ψύχος και οι σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν τον καταυλισμό Ζαάταρι στην Ιορδανία, όπου ζουν 80.000 από τους συνολικά 500.000 σύρους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στη χώρα. Πρωτοφανώς σφοδρή χιονοθύελλα έπληξε και την περιοχή της Ιερουσαλήμ και τμήματα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, με αποτέλεσμα να παραλύσει η πόλη.
REUTERS / BAZ RATNER

Φλαμίνγκο προσπαθούν να προστατευθούν από το χιόνι που πέφτει, στο ζωολογικό κήπο της Ιερουσαλήμ. 12 Δεκεμβρίου 2013. Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει μέρος της Μέσης Ανατολής. Το κύμα ψύχους έχει φέρει χιόνι, βροχές και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες στην Τουρκία, τη Συρία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Το δριμύ ψύχος και οι σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν τον καταυλισμό Ζαάταρι στην Ιορδανία, όπου ζουν 80.000 από τους συνολικά 500.000 σύρους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στη χώρα. Πρωτοφανώς σφοδρή χιονοθύελλα έπληξε και την περιοχή της Ιερουσαλήμ και τμήματα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, με αποτέλεσμα να παραλύσει η πόλη.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Δεκέμβριος 2013. Νεοσύλλεκτος παραστρατιωτικός αστυνομικός συμμετέχει σε άσκηση στο Χοχότ, αυτόνομη περιοχή της Μογγολίας. 2 Δεκεμβρίου 2013
REUTERS / CHINA DAILY

Νεοσύλλεκτος παραστρατιωτικός αστυνομικός συμμετέχει σε άσκηση στο Χοχότ, αυτόνομη περιοχή της Μογγολίας. 2 Δεκεμβρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Δεκέμβριος 2013. Φιλοευρωπαϊστές διαδηλωτές συμμετέχουν σε συλλαλητήριο στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο ζητώντας την αποπομπή του προέδρου της χώρας μετά την απόρριψη από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς της συμφωνίας σύνδεσης με την Ε.Ε.
REUTERS / GLEB GARANICH

Φιλοευρωπαϊστές διαδηλωτές συμμετέχουν σε συλλαλητήριο στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο ζητώντας την αποπομπή του προέδρου της χώρας μετά την απόρριψη από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς της συμφωνίας σύνδεσης με την Ε.Ε.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Δεκέμβριος 2013. Δύο μικρά κορίτσια κρατούν πορτραίτα του νοτιοαφρικανού ηγέτη Νέλσον μαντέλα στα χέρια, ενώ στέκονται μπροστά από μία τοιχογραφία του στο Κέιπ Τάουν. Ο Νέλσον Ρολιλάχια Μαντέλα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, ο άνθρωπος που πολέμησε με όλες τις δυνάμεις του το καθεστώς του απαρτχάιντ και οδήγησε τη χώρα του σε μια πολυφυλετική δημοκρατία, πέθανε την Πέμπτη στις 5 Δεκεμβρίου στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ.
REUTERS / STRINGER

Δύο μικρά κορίτσια κρατούν πορτραίτα του νοτιοαφρικανού ηγέτη Νέλσον μαντέλα στα χέρια, ενώ στέκονται μπροστά από μία τοιχογραφία του στο Κέιπ Τάουν. Ο Νέλσον Ρολιλάχια Μαντέλα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, ο άνθρωπος που πολέμησε με όλες τις δυνάμεις του το καθεστώς του απαρτχάιντ και οδήγησε τη χώρα του σε μια πολυφυλετική δημοκρατία, πέθανε την Πέμπτη στις 5 Δεκεμβρίου στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ.

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Δεκέμβριος 2013. Χειραψία αντάλλαξαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της Κούβας Ραούλ Κάστρο, καθώς ο κ. Ομπάμα κατευθυνόταν προς το βήμα για την ομιλία του, κατά τη διάρκεια της τελετής αποχαιρετισμού του Νέλσον Μαντέλα στο στάδιο Σόκερ Σίτι. 10 Δεκεμβρίου 2013
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Χειραψία αντάλλαξαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της Κούβας Ραούλ Κάστρο, καθώς ο κ. Ομπάμα κατευθυνόταν προς το βήμα για την ομιλία του, κατά τη διάρκεια της τελετής αποχαιρετισμού του Νέλσον Μαντέλα στο στάδιο Σόκερ Σίτι. 10 Δεκεμβρίου 2013

POY - Φωτογραφίες της χρονιάς - Δεκέμβριος 2013. Ένα αγόρι κοιτά έξω από το παράθυρο του σπιτιού του στο Κούνου, την γενέτειρα του Νέλσον Μαντέλα, στη Νότια Αφρική. Η σορός του Νέλσον Μαντέλα ετάφη κοντά στη γη της οικογένειάς του στο χωριό Κούνου παρουσία 4.500 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων μέλη του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου, δεκάδες μέλη της οικογένειας, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αφρικανοί και άλλοι ηγέτες και διασημόττες, όπως η Όπρα Ουίνφρι και ο πρίγκιπας Κάρολος.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Ένα αγόρι κοιτά έξω από το παράθυρο του σπιτιού του στο Κούνου, την γενέτειρα του Νέλσον Μαντέλα, στη Νότια Αφρική. Η σορός του Νέλσον Μαντέλα ετάφη κοντά στη γη της οικογένειάς του στο χωριό Κούνου παρουσία 4.500 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων μέλη του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου, δεκάδες μέλη της οικογένειας, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αφρικανοί και άλλοι ηγέτες και διασημόττες, όπως η Όπρα Ουίνφρι και ο πρίγκιπας Κάρολος.