Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 19:46

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013.

«Χριστουγεννιάτικοι» πιγκουίνοι . Περαστικοί κοιτάζουν τους πιγκουίνους που φορούν στολές Άγιου Βασίλη και χριστουγεννιάτικου δέντρου, στο πλαίσιο προωθητικής εκδήλωσης για τα Χριστούγεννα που πραγματοποιεί πάρκο ψυχαγωγίας στα νότια προάστια της Σεούλ.
REUTERS / KIM HONG-JI

Περαστικοί κοιτάζουν τους πιγκουίνους που φορούν στολές Άγιου Βασίλη και χριστουγεννιάτικου δέντρου, στο πλαίσιο προωθητικής εκδήλωσης για τα Χριστούγεννα που πραγματοποιεί πάρκο ψυχαγωγίας στα νότια προάστια της Σεούλ.

Σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία μετανάστη στα Πετράλωνα. Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση αντιρατσιστικών ομάδων έξω από το δικαστήριο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν Λουκμαν Σαχζάτ. Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κάθονται οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν Λουκμαν Σαχζάτ, που έγινε στις 17 Ιανουαρίου 2013 στα Πετράλωνα. Και οι δύο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρνούνται ότι έχουν την οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή.
 
FOSPHOTOS / MENELAOS MYRILLAS

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση αντιρατσιστικών ομάδων έξω από το δικαστήριο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν Λουκμαν Σαχζάτ. Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κάθονται οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν Λουκμαν Σαχζάτ, που έγινε στις 17 Ιανουαρίου 2013 στα Πετράλωνα. Και οι δύο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρνούνται ότι έχουν την οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

 

Αφγανιστάν: Επίθεση σε οχήματα του ΝΑΤΟ. Ένας αφγανός αστυνομικός περπατά κοντά σε φλεγόμενα οχήματα του ΝΑΤΟ, τα οποία μετέφεραν προμήθειες. Σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας, τα οχήματα δέχθηκαν επίθεση από μαχητές στην περιοχή Τορκχάμ, κοντά στα σύνορα Πακιστάν – Αφγανιστάν. Από την επίθεση σκοτώθηκαν ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν τρεις άλλοι.
REUTERS / PARWIZ

Ένας αφγανός αστυνομικός περπατά κοντά σε φλεγόμενα οχήματα του ΝΑΤΟ, τα οποία μετέφεραν προμήθειες. Σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας, τα οχήματα δέχθηκαν επίθεση από μαχητές στην περιοχή Τορκχάμ, κοντά στα σύνορα Πακιστάν – Αφγανιστάν. Από την επίθεση σκοτώθηκαν ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν τρεις άλλοι.

Έκλεψαν το Θείο Βρέφος από τη φάτνη της Θεσσαλονίκης. Άγνωστοι αφαίρεσαν και φέτος το θείο βρέφος από τη φάτνη που στήνεται παραδοσιακά στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Πέρυσι, οι δράστες είχαν τοποθετήσει στη θέση του θείου βρέφους τρία προβατάκια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Άγνωστοι αφαίρεσαν και φέτος το θείο βρέφος από τη φάτνη που στήνεται παραδοσιακά στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Πέρυσι, οι δράστες είχαν τοποθετήσει στη θέση του θείου βρέφους τρία προβατάκια.

Ινδία: Ομίχλη σκεπάζει το Χρυσό Ναό στο Αμριτσάρ. Ο Χρυσός Ναός, ο κύριος ναός λατρείας των Σιχιτών, διακρίνεται ανάμεσα από τα κλαδιά ενός δέντρου κατά τη διάρκεια ενός ομιχλώδους πρωινού στο Αμριτσάρ της Ινδίας. Η θερμοκρασία είναι χαμηλή στην πόλη και στις γύρω περιοχές του Παντζάμπ, ενώ η ομίχλη εξακολουθεί να σκεπάζει την περιοχή για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, προκαλώντας προβλήματα στις συγκοινωνίες.
EPA / RAMINDER PAL SINGH

Ο Χρυσός Ναός, ο κύριος ναός λατρείας των Σιχιτών, διακρίνεται ανάμεσα από τα κλαδιά ενός δέντρου κατά τη διάρκεια ενός ομιχλώδους πρωινού στο Αμριτσάρ της Ινδίας. Η θερμοκρασία είναι χαμηλή στην πόλη και στις γύρω περιοχές του Παντζάμπ, ενώ η ομίχλη εξακολουθεί να σκεπάζει την περιοχή για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, προκαλώντας προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Πέθανε ο «μεγάλος ληστής του τρένου». Σ’ αυτή τη φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1992 στη Βραζιλία, ο εγκέφαλος της «μεγάλης ληστείας του τρένου» Ρόνι Μπιγκς ποζάρει στο φωτογραφικό φακό. Ένας από τους πιο διαβόητους εγκληματίες της Βρετανίας, γνωστός για το ρόλο του στη «μεγάλη ληστεία του τρένου» το 1963, πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 84 ετών.
REUTERS / SERGIO MORAES

Σ’ αυτή τη φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1992 στη Βραζιλία, ο εγκέφαλος της «μεγάλης ληστείας του τρένου» Ρόνι Μπιγκς ποζάρει στο φωτογραφικό φακό. Ένας από τους πιο διαβόητους εγκληματίες της Βρετανίας, γνωστός για το ρόλο του στη «μεγάλη ληστεία του τρένου» το 1963, πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 84 ετών.

Καθαριστές παραθύρων σε επικίνδυνες αποστολές. Μέλη συνεργείου καθαρισμού παραθύρων σκαρφαλώνουν σε πολυώροφο κτήριο φορώντας στολές φιδιού (πίσω) και άλογου, που συμβολίζουν δύο από τα δώδεκα ζώα του κινεζικού ζωδιακού κύκλου. Τα μέλη του συνεργείου, φορώντας τις εν λόγω στολές, καθαρίζουν τα παράθυρα του ύψους 55,5 μέτρων ξενοδοχείου «Ryumeikan» που βρίσκεται στην πόλη του Τόκιο. Σύμφωνα με τον κινεζικό ζωδιακό κύκλο, το 2014 θα είναι το έτος του αλόγου, ενώ ο χρόνος που φεύγει, είναι η χρονιά του φιδιού.
EPA / KIYOSHI OTA

Μέλη συνεργείου καθαρισμού παραθύρων σκαρφαλώνουν σε πολυώροφο κτήριο φορώντας στολές φιδιού (πίσω) και άλογου, που συμβολίζουν δύο από τα δώδεκα ζώα του κινεζικού ζωδιακού κύκλου. Τα μέλη του συνεργείου, φορώντας τις εν λόγω στολές, καθαρίζουν τα παράθυρα του ύψους 55,5 μέτρων ξενοδοχείου «Ryumeikan» που βρίσκεται στην πόλη του Τόκιο. Σύμφωνα με τον κινεζικό ζωδιακό κύκλο, το 2014 θα είναι το έτος του αλόγου, ενώ ο χρόνος που φεύγει, είναι η χρονιά του φιδιού.

Αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι. Ένας μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και κάτοικοι του Χαλεπιού κοιτάζουν προς τα συντρίμμια κτηρίων που καταστράφηκαν από σειρά αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ στην πόλη. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, εκ των οποίων 14 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από τις επιθέσεις, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
REUTERS / MOLHEM BARAKAT

Ένας μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και κάτοικοι του Χαλεπιού κοιτάζουν προς τα συντρίμμια κτηρίων που καταστράφηκαν από σειρά αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ στην πόλη. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, εκ των οποίων 14 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από τις επιθέσεις, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στα λευκά η Νέα Υόρκη. Μία γυναίκα στέκεται στο Central Park της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης.
REUTERS / SHANNON STAPLETON

Μία γυναίκα στέκεται στο Central Park της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης.