Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 19:59

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013.

Η Κίνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Έτος του Αλόγου . Συμμετέχοντες σε καλλιτεχνική παράσταση περιφέρονται σε ένα δρόμο στο Τσόνγκίνγκ φορώντας στο κεφάλι μάσκες ζέβρας. Η παράσταση λαμβάνει χώρα ενόψει του Έτους του Αλόγου στο κινέζικο ωροσκόπιο και έχει σκοπό να φέρει καλή τύχη στον κόσμο το νέο έτος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Συμμετέχοντες σε καλλιτεχνική παράσταση περιφέρονται σε ένα δρόμο στο Τσόνγκίνγκ φορώντας στο κεφάλι μάσκες ζέβρας. Η παράσταση λαμβάνει χώρα ενόψει του Έτους του Αλόγου στο κινέζικο ωροσκόπιο και έχει σκοπό να φέρει καλή τύχη στον κόσμο το νέο έτος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Άστεγοι κάτω από τα λαμπιόνα των γιορτών. Άστεγοι στο κέντρο της Αθήνας ενώ η πόλη έχει «φορέσει» τα γιορτινά της για να υποδεχθεί τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άστεγοι στο κέντρο της Αθήνας ενώ η πόλη έχει «φορέσει» τα γιορτινά της για να υποδεχθεί τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Απάτη» ο διερμηνέας νοηματικής στην επιμνημόσυνη τελετή του Νέλσον Μαντέλα. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Κωφών της Νοτίου Αφρικής ο διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας στο μνημόσυνο για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα ήταν «απάτη». Ο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων ανδρας κουνούσε τυχαία τα χέρια του χωρίς να ερμηνεύει ούτε μια λέξη. Στη φωτογραφία ο Ινδός πρόεδρος Πρανάμπ Μουκχερτζί κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην επιμνημόσυνη τελετή, με τον διερμηνέα να «μεταφράζει» σε κοινό εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Κωφών της Νοτίου Αφρικής ο διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας στο μνημόσυνο για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα ήταν «απάτη». Ο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων ανδρας κουνούσε τυχαία τα χέρια του χωρίς να ερμηνεύει ούτε μια λέξη. Στη φωτογραφία ο Ινδός πρόεδρος Πρανάμπ Μουκχερτζί κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην επιμνημόσυνη τελετή, με τον διερμηνέα να «μεταφράζει» σε κοινό εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο.

Ομιχλώδες Λονδίνο από ψηλά. Η επιχειρηματική συνοικία Canary Wharf του ανατολικού Λονδίνου, κατά τη διάρκεια ενός ομιχλώδους πρωινού. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε από το ελικόπτερο της μητροπολιτικής αστυνομίας.
REUTERS / Metropolitan Police

Η επιχειρηματική συνοικία Canary Wharf του ανατολικού Λονδίνου, κατά τη διάρκεια ενός ομιχλώδους πρωινού. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε από το ελικόπτερο της μητροπολιτικής αστυνομίας.

Ο πάπας Φραγκίσκος ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2013. Ο πάπας Φραγκίσκος ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2013 από το αμερικανικό περιοδικό Time. Κατά τους εννέα μήνες του στον παπικό θρόνο, ο Πάπας «μετέφερε τον παπισμό έξω από παλάτι του Βατικανού στους δρόμους».
REUTERS / GIAMPIERO SPOSITO

Ο πάπας Φραγκίσκος ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2013 από το αμερικανικό περιοδικό Time. Κατά τους εννέα μήνες του στον παπικό θρόνο, ο Πάπας «μετέφερε τον παπισμό έξω από παλάτι του Βατικανού στους δρόμους».

Παιχνίδια στο νερό στο ζωολογικό κήπο του Σικάγο. Η Ταπέκο και το 8 εβδομάδων νεογέννητο μικρό της κολυμπούν στο ενυδρείο του ζωολογικού κήπου Μπρούκφιλντ στο Σικάγο.
REUTERS / JIM YOUNG

Η Ταπέκο και το 8 εβδομάδων νεογέννητο μικρό της κολυμπούν στο ενυδρείο του ζωολογικού κήπου Μπρούκφιλντ στο Σικάγο.

Πτώση γερανού σε σούπερ μάρκετ στη Γερμανία. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων σοβαρά, από την πτώση γερανού σε σουπερμάρκετ Aldi της πόλης Μπαντ Χόμπουργκ, κοντά στη Φρανκφούρτη στη Γερμανία. Μέρος της οροφής του σουπερμάρκετ κατέρρευσε όταν έπεσε πάνω της ο γερανός από ένα γειτονικό εργοτάξιο.
REUTERS / RALPH ORLOWSKI

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων σοβαρά, από την πτώση γερανού σε σουπερμάρκετ Aldi της πόλης Μπαντ Χόμπουργκ, κοντά στη Φρανκφούρτη στη Γερμανία. Μέρος της οροφής του σουπερμάρκετ κατέρρευσε όταν έπεσε πάνω της ο γερανός από ένα γειτονικό εργοτάξιο.

Ινδία: Ζωή στην ύπαιθρο. Δύο μικρά κορίτσια στέκονται και κοιτούν, δίπλα σε μία φωτιά που έχουν ανάψει οι γονείς τους για να ζεσταθούν, σε ένα κτήμα στο Νέο Δελχί.
REUTERS / AHMAD MASOOD

Δύο μικρά κορίτσια στέκονται και κοιτούν, δίπλα σε μία φωτιά που έχουν ανάψει οι γονείς τους για να ζεσταθούν, σε ένα κτήμα στο Νέο Δελχί.

Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά με την πρόεδρο της Λιθουανίας. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με την πρόεδρο της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε στο Μέγαρο Μαξίμου. Την πεποίθηση ότι η χώρα μας θα μπορέσει να ανταποκριθεί επιτυχώς στα καθήκοντα της προεδρίας της Ε.Ε., η οποία, όπως εκτίμησε, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Ελλάδας, εξέφρασε η απερχόμενη πρόεδρος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με την πρόεδρο της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε στο Μέγαρο Μαξίμου. Την πεποίθηση ότι η χώρα μας θα μπορέσει να ανταποκριθεί επιτυχώς στα καθήκοντα της προεδρίας της Ε.Ε., η οποία, όπως εκτίμησε, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Ελλάδας, εξέφρασε η απερχόμενη πρόεδρος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.

Ανέμελες στιγμές στην παραλία της Γάζας. Παλαιστίνιος παίζει με την κόρη του στην παραλία της Γάζας μία βροχερή και συννεφιασμένη μέρα.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Παλαιστίνιος παίζει με την κόρη του στην παραλία της Γάζας μία βροχερή και συννεφιασμένη μέρα.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Νέλσον Μαντέλα. Στρατιωτικό προσωπικό μεταφέρει τη φέρετρο του Νέλσον Μαντέλα στο Union Buildings στην Πρετόρια, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, πριν από την ταφή που έχει προγραμματιστεί την  Κυριακή στη γενέτειρά του, το χωριό Κούνου.
REUTERS / POOL

Στρατιωτικό προσωπικό μεταφέρει τη φέρετρο του Νέλσον Μαντέλα στο Union Buildings στην Πρετόρια, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, πριν από την ταφή που έχει προγραμματιστεί την  Κυριακή στη γενέτειρά του, το χωριό Κούνου.

Μοναδική αλληλουχία αριθμών αυτού του αιώνα. Ρολόι στην Canary Wharf στο Λονδίνο δείχνει την ώρα 9:10 π.μ. στις 11 Δεκεμβρίου 2013. Σε αριθμούς, η ημερομηνία και η ώρα διαβάζονται 9,10, 11, 12, 13 και είναι μία αλληλουχία διαδοχικών αριθμών η οποία δεν θα ξαναπροκύψει αυτόν τον αιώνα.
REUTERS / RUSSELL BOYCE

Ρολόι στην Canary Wharf στο Λονδίνο δείχνει την ώρα 9:10 π.μ. στις 11 Δεκεμβρίου 2013. Σε αριθμούς, η ημερομηνία και η ώρα διαβάζονται 9,10, 11, 12, 13 και είναι μία αλληλουχία διαδοχικών αριθμών η οποία δεν θα ξαναπροκύψει αυτόν τον αιώνα.

Ομιχλώδες τοπίο στο Λονδίνο. Μία νύφη ποζάρει για φωτογραφίες στη γέφυρα Γουέστμινστερ, ενώ πυκνή ομίχλη έχει καλύψει το Λονδίνο. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η ομίχλη θα διαλυθεί αργότερα εντός της ημέρας, αλλά προειδοποίησε ότι προβλήματα είναι πιθανό να υπάρξουν και το απόγευμα.
REUTERS / OLIVIA HARRIS

Μία νύφη ποζάρει για φωτογραφίες στη γέφυρα Γουέστμινστερ, ενώ πυκνή ομίχλη έχει καλύψει το Λονδίνο. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η ομίχλη θα διαλυθεί αργότερα εντός της ημέρας, αλλά προειδοποίησε ότι προβλήματα είναι πιθανό να υπάρξουν και το απόγευμα.

Απώθηση των αστυνομικών δυνάμεων από τους διαδηλωτές από το δημαρχείο του Κιέβου. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές οι οποίοι βρίσκονται εντός του δημαρχείου του Κιέβου, το οποίο έχουν καταλάβει, καταβρέχουν με μάνικες νερού τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ το θερμόμετρο στην ουκρανική πρωτεύουσα δείχνει -10 βαθμούς κελσίου. Νωρίτερα οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν από τα σημεία συγκέντρωσης των διαδηλωτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.
 
REUTERS / STRINGER

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές οι οποίοι βρίσκονται εντός του δημαρχείου του Κιέβου, το οποίο έχουν καταλάβει, καταβρέχουν με μάνικες νερού τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ το θερμόμετρο στην ουκρανική πρωτεύουσα δείχνει -10 βαθμούς κελσίου. Νωρίτερα οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν από τα σημεία συγκέντρωσης των διαδηλωτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.

 

ΗΠΑ: Χιονοθύελλα πλησιάζει τη Νέα Υόρκη. Σύννεφα από χιονοθύελλα καλύπτουν τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Σύννεφα από χιονοθύελλα καλύπτουν τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης.

Διακοπή αγώνα της Γαλατασαράι με τη Γιουβέντους. Οι παίκτες της Γαλατασαράι και της Γιουβέντους αντιδρουν καθώς ο δαιτητής διακόπτει τον αγώνα λόγω σφοδρής χιονόπτωσης. Ο αγώνας της Γαλατασαράι με τη Γιουβέντους στο «Τουρκ Τέλεκομ» της Κωνσταντινούπολης διακόπηκε οριστικά στο 32ο λεπτό, με το σκορ στο 0-0, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έκανε αδύνατη τη συνέχειά του.
REUTERS / MURAD SEZER

Οι παίκτες της Γαλατασαράι και της Γιουβέντους αντιδρουν καθώς ο δαιτητής διακόπτει τον αγώνα λόγω σφοδρής χιονόπτωσης. Ο αγώνας της Γαλατασαράι με τη Γιουβέντους στο «Τουρκ Τέλεκομ» της Κωνσταντινούπολης διακόπηκε οριστικά στο 32ο λεπτό, με το σκορ στο 0-0, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έκανε αδύνατη τη συνέχειά του.

Ουρουγουάη: Νομιμοποιήθηκε η παραγωγή και χρήση κάνναβης υπό όρους. Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Ουρουγουάης ο νόμος που ρυθμίζει την παραγωγή και την πώληση της κάνναβης υπό την εποπτεία του κράτους. Μετά από 12 ώρες συζήτησης στη Γερουσία, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 16 ψήφους υπέρ και 13 κατά σε σύνολο 29 μελών με δικαίωμα ψήφου. Η ανακοίνωση της ψηφοφορίας έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κοινό που είχε συγκεντρωθεί κοντά στο νομοθετικό μέγαρο στο Μοντεβιδέο όπου εκατοντάδες υποστηρικτές του μέτρου γιόρταζαν τη «μεγάλη μέρα».
REUTERS / ANDRES STAPFF

Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Ουρουγουάης ο νόμος που ρυθμίζει την παραγωγή και την πώληση της κάνναβης υπό την εποπτεία του κράτους. Μετά από 12 ώρες συζήτησης στη Γερουσία, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 16 ψήφους υπέρ και 13 κατά σε σύνολο 29 μελών με δικαίωμα ψήφου. Η ανακοίνωση της ψηφοφορίας έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κοινό που είχε συγκεντρωθεί κοντά στο νομοθετικό μέγαρο στο Μοντεβιδέο όπου εκατοντάδες υποστηρικτές του μέτρου γιόρταζαν τη «μεγάλη μέρα».