Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 19:35

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013.

Όσλο: Εν αναμονή της τελετής αναμονής του Νόμπελ Ειρήνης. Χιόνι καλύπτει την προτομή του Άλφρεντ Νόμπελ, έξω από το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ στο Όσλο. Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης για το 2013 τον Οκτώβριο και η τελετή απονομής του βραβείου θα διεξαχθεί την Τρίτη.
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Χιόνι καλύπτει την προτομή του Άλφρεντ Νόμπελ, έξω από το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ στο Όσλο. Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης για το 2013 τον Οκτώβριο και η τελετή απονομής του βραβείου θα διεξαχθεί την Τρίτη.

Συρία: Αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι. Ενας άντρας κρατά στα χέρια του ένα τραυματισμένο κορίτσι που επέζησε από αεροπορική επίθεση των δυνάμεων πιστών στο σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, στη συνοικία αλ-Ανσάρι αλ-Σάρκι στο Χαλέπι.
REUTERS / STRINGER

Ενας άντρας κρατά στα χέρια του ένα τραυματισμένο κορίτσι που επέζησε από αεροπορική επίθεση των δυνάμεων πιστών στο σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, στη συνοικία αλ-Ανσάρι αλ-Σάρκι στο Χαλέπι.

Λονδίνο: Προετοιμασία για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Παιδιά της χορωδίας του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου κάνουν πρόβα, ενόψει των εορτασμών των Χριστουγέννων στο Λονδίνο.
REUTERS / SUZANNE PLUNKETT

Παιδιά της χορωδίας του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου κάνουν πρόβα, ενόψει των εορτασμών των Χριστουγέννων στο Λονδίνο.

Ινδονησία: Δεκάδες νεκροί από σύγκρουση τρένου με βυτιοφόρο. Κόσμος στέκεται κοντά σε ένα φλεγόμενο φορτηγό μετά τη σύγκρουσή του με τρένο στην περιοχή Μπιντάρο στη Τζακάρτα. Τρένο γεμάτο κόσμο συγκρούστηκε με βυτιοφόρο όχημα στα περίχωρα της ινδονησιακής πρωτεύουσας τη Δευτέρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 ανθρώπους σε μια τεράστια έκρηξη και τραυματίζοντας δεκάδες.
REUTERS / BEAWIHARTA

Κόσμος στέκεται κοντά σε ένα φλεγόμενο φορτηγό μετά τη σύγκρουσή του με τρένο στην περιοχή Μπιντάρο στη Τζακάρτα. Τρένο γεμάτο κόσμο συγκρούστηκε με βυτιοφόρο όχημα στα περίχωρα της ινδονησιακής πρωτεύουσας τη Δευτέρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 ανθρώπους σε μια τεράστια έκρηξη και τραυματίζοντας δεκάδες.

Βόρεια Κορέα: Απομάκρυνση του Γιανγκ Σονγκ Θαέκ από τη συνέλευση του Εργατικού Κόμματος. Εικόνα από βίντεο της κρατικής τηλεόρασης της Βόρειας Κορέας KRT, δείχνει δύο ένστολους αστυνομικούς να σηκώνουν τον Γιανγκ Σονγκ Θαέκ, θείο και μέντορα του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, από τη θέση του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Κορέας στην Πιόνγκ Γιάνγκ.  Οι εικόνες δηλώνουν το αιφνίδιο της αποπομπής του ανθρώπου ο οποίος θεωρείτο ως ο υπ
REUTERS / YONHAP

Εικόνα από βίντεο της κρατικής τηλεόρασης της Βόρειας Κορέας KRT, δείχνει δύο ένστολους αστυνομικούς να σηκώνουν τον Γιανγκ Σονγκ Θαέκ, θείο και μέντορα του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, από τη θέση του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Κορέας στην Πιόνγκ Γιάνγκ.  Οι εικόνες δηλώνουν το αιφνίδιο της αποπομπής του ανθρώπου ο οποίος θεωρείτο ως ο υπ' αριθμόν δύο του καθεστώτος.

Προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα. Προβολή του προσώπου του νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου Νέλσον Μαντέλα στο βουνό Τέιμπλ στο Κέιπ Τάουν. Περισσότεροι από 70 ηγέτες από όλο τον κόσμο - από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μέχρι τον ιρανό ομόλογό του Χασάν Ρουχανί - θα μεταβούν στη Νότια Αφρική για να παραστούν στις εκδηλώσεις στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της εβδομάδας. Το στάδιο 95.000 θέσεων στο Σοβέτο, το προάστιο που βρέθηκε στο επίκεντρο του αγώνα κατά του απαρτχάιντ, θα φιλοξενήσει την κυριότερη επιμνημόσυνη τελετή για τον Μαντέλα, ο οποίος πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 95 ετών.
REUTERS / STRINGER

Προβολή του προσώπου του νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου Νέλσον Μαντέλα στο βουνό Τέιμπλ στο Κέιπ Τάουν. Περισσότεροι από 70 ηγέτες από όλο τον κόσμο - από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μέχρι τον ιρανό ομόλογό του Χασάν Ρουχανί - θα μεταβούν στη Νότια Αφρική για να παραστούν στις εκδηλώσεις στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της εβδομάδας. Το στάδιο 95.000 θέσεων στο Σοβέτο, το προάστιο που βρέθηκε στο επίκεντρο του αγώνα κατά του απαρτχάιντ, θα φιλοξενήσει την κυριότερη επιμνημόσυνη τελετή για τον Μαντέλα, ο οποίος πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 95 ετών.

Ανάκαμψη της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιαπωνία. Μία κούκλα σε φυσικό μέγεθος, είναι τοποθετημένη πάνω από την είσοδο ενός εστιατορίου στην εμπορική περιοχή Σιντζούκου, στο Τόκιο. Βελτίωση παρουσίασε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία το τρίμηνο μέχρι τον Δεκέμβριο και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, η οποία εντείνει τις ενδείξεις για σταθερή ανάκαμψη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
REUTERS / Toru Hanai

Μία κούκλα σε φυσικό μέγεθος, είναι τοποθετημένη πάνω από την είσοδο ενός εστιατορίου στην εμπορική περιοχή Σιντζούκου, στο Τόκιο. Βελτίωση παρουσίασε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία το τρίμηνο μέχρι τον Δεκέμβριο και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, η οποία εντείνει τις ενδείξεις για σταθερή ανάκαμψη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Στα λευκά ντύθηκαν οι  νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ. Μία γυναίκα προσπαθεί να κουβαλήσει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, σε μία φάρμα στην Άνοκα στη Μινεσότα. Σφοδρή χειμωνιάτικη καταιγίδα έπληξε μέρη των νοτιοανατολικών ΗΠΑ, βυθίζοντας την περιοχή στο ψύχος, ενώ χιόνι και πάγος έκαναν για άλλη μία φορά τις οδικές και αεροπορικές μετακινήσεις δύσκολες.
REUTERS / ERIC MILLER

Μία γυναίκα προσπαθεί να κουβαλήσει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, σε μία φάρμα στην Άνοκα στη Μινεσότα. Σφοδρή χειμωνιάτικη καταιγίδα έπληξε μέρη των νοτιοανατολικών ΗΠΑ, βυθίζοντας την περιοχή στο ψύχος, ενώ χιόνι και πάγος έκαναν για άλλη μία φορά τις οδικές και αεροπορικές μετακινήσεις δύσκολες.

Διάλυση της Βουλής και εκλογές στην Ταϋλάνδη. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κάνουν πορεία κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στη Μπανγκόγκ. Στη διάλυση του κοινοβουλίου της χώρας και τη διενέργεια εθνικών εκλογών «το συντομότερο δυνατόν» προχωρά η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλούκ Σιναουάτρα, εν μέσω του σφοδρού κύματος αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Μπανγκόκ, οι οποίες συνεχίζονται επί σειρά ημερών .
REUTERS / DYLAN MARTINEZ

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κάνουν πορεία κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στη Μπανγκόγκ. Στη διάλυση του κοινοβουλίου της χώρας και τη διενέργεια εθνικών εκλογών «το συντομότερο δυνατόν» προχωρά η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλούκ Σιναουάτρα, εν μέσω του σφοδρού κύματος αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Μπανγκόκ, οι οποίες συνεχίζονται επί σειρά ημερών .

Σοβαρά επεισόδια σε αναμέτρηση του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Ο σοβαρότατος τραυματισμός ενός οπαδού, που βρίσκεται σε κώμα, ήταν το αποτέλεσμα των θλιβερών επεισοδίων που σημάδεψαν την αναμέτρηση του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, Ατλέτικο Παραναένσε-Βάσκο ντα Γκάμα. Μόλις 17 λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, κι ενώ οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, η απουσία της αστυνομίας από το γήπεδο έδωσε την ευκαιρία στους οπαδούς των δύο ομάδων να συγκρουστούν άγρια. Ελικόπτερο της αστυνομίας προσγειώθηκε στη συνέχεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών και για περισσότερο από μία ώρα η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου. Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα ο αγώνας συνεχίστηκε.
REUTERS / STRINGER/BRAZIL

Ο σοβαρότατος τραυματισμός ενός οπαδού, που βρίσκεται σε κώμα, ήταν το αποτέλεσμα των θλιβερών επεισοδίων που σημάδεψαν την αναμέτρηση του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, Ατλέτικο Παραναένσε-Βάσκο ντα Γκάμα. Μόλις 17 λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, κι ενώ οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, η απουσία της αστυνομίας από το γήπεδο έδωσε την ευκαιρία στους οπαδούς των δύο ομάδων να συγκρουστούν άγρια. Ελικόπτερο της αστυνομίας προσγειώθηκε στη συνέχεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών και για περισσότερο από μία ώρα η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου. Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα ο αγώνας συνεχίστηκε.

Επεισόδια στη Σιγκαπούρη. Ταραχές σημειώθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα στη Σιγκαπούρη όταν εκατοντάδες αλλοδαποί εργάτες συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ταραχές ξεκίνησαν μετά το θάνατο ενός Ινδού, τον οποίο παρέσυρε λεωφορείο στην περιοχή "Little India ", όπου χιλιάδες εργάτες από την νοτιοανατολική Ασία τις Κυριακές απολαμβάνουν την ημέρα της ανάπαυσής τους, μερικές φορές κάνοντας κατάχρηση αλκοόλ.
Reuters / The Straits Times

Ταραχές σημειώθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα στη Σιγκαπούρη όταν εκατοντάδες αλλοδαποί εργάτες συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ταραχές ξεκίνησαν μετά το θάνατο ενός Ινδού, τον οποίο παρέσυρε λεωφορείο στην περιοχή "Little India ", όπου χιλιάδες εργάτες από την νοτιοανατολική Ασία τις Κυριακές απολαμβάνουν την ημέρα της ανάπαυσής τους, μερικές φορές κάνοντας κατάχρηση αλκοόλ.