Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 23:00

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2013.

Ουκρανία: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο. Τουλάχιστον 200.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο ζητώντας την αποπομπή του προέδρου της χώρας μετά την απόρριψη από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς της συμφωνίας σύνδεσης με την Ε.Ε.
REUTERS / STRINGER

Τουλάχιστον 200.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο ζητώντας την αποπομπή του προέδρου της χώρας μετά την απόρριψη από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς της συμφωνίας σύνδεσης με την Ε.Ε.

Η Νότια Αφρική προσεύχεται και τιμά τη μνήμη του Ν. Μαντέλα. Μία γυναίκα προσεύχεται έξω από το σπίτι όπου πέθανε ο νοτιοαφρικανός πρώην πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα στο Γιοχάνεσμπουργκ.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Μία γυναίκα προσεύχεται έξω από το σπίτι όπου πέθανε ο νοτιοαφρικανός πρώην πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Λετονία: Άγιοι Βασίληδες εν δράσει . Κόσμος ντυμένος με τη στολή του Άγιου Βασίλη κάνει προθέρμανση πριν τον αγώνα «Santa
REUTERS / INTS KALNINS

Κόσμος ντυμένος με τη στολή του Άγιου Βασίλη κάνει προθέρμανση πριν τον αγώνα «Santa's Fun Run» στη Ρίγα της Λετονίας. Τα έσοδα από την εκδήλωση αυτή θα διατεθούν σε ορφανοτροφείο, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ελβετία: Παγωμένο ηλιόλουστο πρωινό. Πάγος έχει καλύψει ένα φράχτη στην κορυφή του βουνού Ρίγκι, 1.797 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, κοντά στη λίμνη Λουκέρνη.
REUTERS / ARND WIEGMANN

Πάγος έχει καλύψει ένα φράχτη στην κορυφή του βουνού Ρίγκι, 1.797 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, κοντά στη λίμνη Λουκέρνη.

Ιαπωνία: Γκραν Πρι καλλιτεχνικού πατινάζ. Η Αλιόνα Σαβτσένκο και ο Ρόμπιν Ζόλκοβι από τη Γερμανία εκτελούν ένα νούμερο, κατά τη διάρκεια των τελικών καλλιτεχνικού πατινάζ για το ISU Γκραν Πρι στη Φουκουόκα, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία.
REUTERS / ISSEI KATO

Η Αλιόνα Σαβτσένκο και ο Ρόμπιν Ζόλκοβι από τη Γερμανία εκτελούν ένα νούμερο, κατά τη διάρκεια των τελικών καλλιτεχνικού πατινάζ για το ISU Γκραν Πρι στη Φουκουόκα, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία.

Διασκέδαση ενόψει Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη. Παιδιά ντυμένα με χριστουγεννιάτικες στολές διασκεδάζουν σε ένα πάρκο αναψυχής στη Νέα Υόρκη
REUTERS / EDUARDO MUNOZ

Παιδιά ντυμένα με χριστουγεννιάτικες στολές διασκεδάζουν σε ένα πάρκο αναψυχής στη Νέα Υόρκη

Λωρίδα της Γάζας: 46η επέτειος ίδρυσης του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Κόσμος στέκεται μπροστά από μία γιγάντια σημαία της Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου για την 46η επέτειο της ίδρυσης του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) στη Λωρίδα της Γάζας.
REUTERS / SUHAIB SALEM

Κόσμος στέκεται μπροστά από μία γιγάντια σημαία της Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου για την 46η επέτειο της ίδρυσης του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) στη Λωρίδα της Γάζας.

Ιταλία: Αναρρίχηση σε παγετώνα. Ορειβάτης αναρριχάται στον παγετώνα Πρισίνα, στη βόρεια Ιταλία.
REUTERS / ALESSANDRO GAROFALO

Ορειβάτης αναρριχάται στον παγετώνα Πρισίνα, στη βόρεια Ιταλία.

Ουκρανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν το άγαλμα του Λένιν. Ομάδα ουκρανών αντικυβερνητικών διαδηλωτών που συμμετέχουν μαζί με χιλιάδες άλλους στα συλλαλητήρια της Κυριακής ζητώντας την παραίτηση του προέδρου της χώρας, αντιδρώντας  στην  αντιευρωπαϊκή πολιτική του, έριξαν το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο. Το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα συμβολίζει, στα μάτια των διαδηλωτών, την πρόσδεση της χώρας στο άρμα της Ρωσίας.
REUTERS / GLEB GARANICH

Ομάδα ουκρανών αντικυβερνητικών διαδηλωτών που συμμετέχουν μαζί με χιλιάδες άλλους στα συλλαλητήρια της Κυριακής ζητώντας την παραίτηση του προέδρου της χώρας, αντιδρώντας  στην  αντιευρωπαϊκή πολιτική του, έριξαν το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο. Το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα συμβολίζει, στα μάτια των διαδηλωτών, την πρόσδεση της χώρας στο άρμα της Ρωσίας.

Θρήνος για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα . Πατέρας και γιός θρηνούν έξω από το σπίτι του Νέλσον Μαντέλα στο Σοβέτο στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ. Εκατοντάδες λειτουργίες τελούνται σε όλη τη Νότια Αφρική στη μνήμη του εθνικού ήρωα Νέλσον Μαντέλα, κατά τη σημερινή «ημέρα προσευχής και περισυλλογής». Η κυβέρνηση όρισε τη σημερινή ημέρα προσευχής για να σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη του πένθους που θα κορυφωθεί στην κηδεία του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ στο χωριό Κούνου στις 15 Δεκεμβρίου.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Πατέρας και γιός θρηνούν έξω από το σπίτι του Νέλσον Μαντέλα στο Σοβέτο στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ. Εκατοντάδες λειτουργίες τελούνται σε όλη τη Νότια Αφρική στη μνήμη του εθνικού ήρωα Νέλσον Μαντέλα, κατά τη σημερινή «ημέρα προσευχής και περισυλλογής». Η κυβέρνηση όρισε τη σημερινή ημέρα προσευχής για να σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη του πένθους που θα κορυφωθεί στην κηδεία του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ στο χωριό Κούνου στις 15 Δεκεμβρίου.

Ινδία: Για νίκη οδεύει το κόμμα της αντιπολίτευσης . Ένας άντρας φυσά φωτιά από το στόμα του καθώς εκτελεί ένα νούμερο έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αντιπολίτευσης της Ινδίας Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP), κατά τη διάρκεια εορτασμών στο Νέο Δελχί. Το εθνικιστικό κόμμα BJP  προπορεύεται σε τρία κρατίδια της Ινδίας, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.
REUTERS / AHMAD MASOOD

Ένας άντρας φυσά φωτιά από το στόμα του καθώς εκτελεί ένα νούμερο έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αντιπολίτευσης της Ινδίας Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP), κατά τη διάρκεια εορτασμών στο Νέο Δελχί. Το εθνικιστικό κόμμα BJP  προπορεύεται σε τρία κρατίδια της Ινδίας, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.

Εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ. Εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης Και Φιλίας. Στην έναρξη της εκδήλωσης μιλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
FOSPHOTOS / Alexandros Katsis

Εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης Και Φιλίας. Στην έναρξη της εκδήλωσης μιλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αφγανιστάν: Αμερικανοί πεζοναύτες χαλαρώνουν στη στρατιωτική βάση Μπαστιόν. Αμερικανοί πεζοναύτες συζητούν, ενώ κάθονται κάτω από φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ, του προέδρου του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι και του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στο στρατόπεδο Μπαστιον, στο Αφγανιστάν. Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ επισκέφθηκε την Κυριακή τα αμερικανικά στρατεύματα στις βάσεις της Κανταχάρ και της Χελμάντ στο Αφγανιστάν.
REUTERS / POOL

Αμερικανοί πεζοναύτες συζητούν, ενώ κάθονται κάτω από φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ, του προέδρου του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι και του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στο στρατόπεδο Μπαστιον, στο Αφγανιστάν. Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ επισκέφθηκε την Κυριακή τα αμερικανικά στρατεύματα στις βάσεις της Κανταχάρ και της Χελμάντ στο Αφγανιστάν.

Πολωνία: Θύελλα Ξάβερ. Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 350.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της θύελλας Ξάβερ στην Πολωνία, σύμφωνα με τις αρχές. Εκατοντάδες οχήματα παγιδεύτηκαν τη νύχτα στους δρόμους εξαιτίας του χιονιού. Το χιόνι σε ορισμένους δρόμους έγινε αιτία να προκληθούν μποτιλιαρίσματα μήκους πολλών χιλιομέτρων.
REUTERS / AGENCJA GAZETA

Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 350.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της θύελλας Ξάβερ στην Πολωνία, σύμφωνα με τις αρχές. Εκατοντάδες οχήματα παγιδεύτηκαν τη νύχτα στους δρόμους εξαιτίας του χιονιού. Το χιόνι σε ορισμένους δρόμους έγινε αιτία να προκληθούν μποτιλιαρίσματα μήκους πολλών χιλιομέτρων.

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στη Μαδρίτη. Άνθρωποι περπατούν στην «Puerta del Sol», γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί την πλατεία στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.
EPA / KIKO HUESCA

Άνθρωποι περπατούν στην «Puerta del Sol», γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί την πλατεία στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

Υπερψήφιση του προϋπολογισμού . Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χειροκροτείται από τους βουλευτές και τους υπουργούς της κυβέρνησης, μετά την ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Βουλής. Με 153 «ναι», 142 «όχι» και ένα «παρών» εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2014 από τη Βουλή. Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του τόνισε ότι ο προϋπολογισμός βάζει ξανά την Ελλάδα σε πορεία ανάκαμψης.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χειροκροτείται από τους βουλευτές και τους υπουργούς της κυβέρνησης, μετά την ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Βουλής. Με 153 «ναι», 142 «όχι» και ένα «παρών» εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2014 από τη Βουλή. Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του τόνισε ότι ο προϋπολογισμός βάζει ξανά την Ελλάδα σε πορεία ανάκαμψης.