Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 18:57

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013.

Παλαιστίνη: Τιμώντας τον Μαντέλα ανάμεσα σε δακρυγόνα. Παλαιστίνιος διαδηλωτής προσπαθεί να προστατευθεί από τα δακρυγόνα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τους ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη. Στο συρματόπλεγμα μπροστά του βρίσκεται αναρτημένη φωτογραφία του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 95 ετών. Η κηδεία του πρώτου μαύρου προέδρου της Νότιας Αφρικής και συμβόλου του αγώνα ενάντια στο απαρτχάιντ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.
REUTERS / MOHAMAD TOROKMAN

Παλαιστίνιος διαδηλωτής προσπαθεί να προστατευθεί από τα δακρυγόνα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τους ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη. Στο συρματόπλεγμα μπροστά του βρίσκεται αναρτημένη φωτογραφία του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 95 ετών. Η κηδεία του πρώτου μαύρου προέδρου της Νότιας Αφρικής και συμβόλου του αγώνα ενάντια στο απαρτχάιντ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

Επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από  τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια. Στη μνήμη του πραγματοποιείται πορεία στο κέντρο της Αθήνας, η οποία διοργανώθηκε από μαθητές και στην οποία συμμετέχουν επίσης αντιφασιστικές οργανώσεις, αντιεξουσιαστικά κινήματα, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ και υπάλληλοι των νοσοκομείων. 
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από  τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια. Στη μνήμη του πραγματοποιείται πορεία στο κέντρο της Αθήνας, η οποία διοργανώθηκε από μαθητές και στην οποία συμμετέχουν επίσης αντιφασιστικές οργανώσεις, αντιεξουσιαστικά κινήματα, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ και υπάλληλοι των νοσοκομείων. 

Παγκόσμια συγκίνηση για τον Νέλσον Μαντέλα. Εκδήλωση στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα στο Καράτσι του Πακιστάν. Σε διάφορες περιοχές του πλανήτη ο κόσμος αποχαιρετά με τον δικό του τρόπο τον «Μαντίμπα» (όπως τον αποκαλούσαν).
REUTERS / AKHTAR SOOMRO

Εκδήλωση στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα στο Καράτσι του Πακιστάν. Σε διάφορες περιοχές του πλανήτη ο κόσμος αποχαιρετά με τον δικό του τρόπο τον «Μαντίμπα» (όπως τον αποκαλούσαν).

Πολύχρωμοι ελαιώνες . Πολύχρωμα λιόπανα καλύπτουν ελαιώνα στο χωριό Καστανιέρ, νότια της Νίκαιας στη Γαλλία.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Πολύχρωμα λιόπανα καλύπτουν ελαιώνα στο χωριό Καστανιέρ, νότια της Νίκαιας στη Γαλλία.

Ένταση και προσαγωγές στα Προπύλαια. Μικρής έκτασης επεισόδια προκλήθηκαν στα Προπύλαια στο περιθώριο της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όταν ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι βρίσκονταν στην οδό Κοραή. Οι αστυνομικοί επενέβησαν και προχώρησαν σε πολλές προσαγωγές.
ΑΠΕ ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤOY

Μικρής έκτασης επεισόδια προκλήθηκαν στα Προπύλαια στο περιθώριο της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όταν ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι βρίσκονταν στην οδό Κοραή. Οι αστυνομικοί επενέβησαν και προχώρησαν σε πολλές προσαγωγές.

Αγώνας δρόμου έως το Eurogroup . To στόχο της κυβέρνησης να έχουν κλείσει τα προαπαιτούμενα έως τη συνεδρίαση του Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Πρόσθεσε πάντως πως δεν θα πρέπει να αναμένουμε απόφαση για εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. τη Δευτέρα. Χθες αξιωματούχος της Ευρωζώνης σημείωνε πως μόνη εκκρεμότητα για την εκταμίευση της δόσης είναι το ζήτημα της αναδιάθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.
FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas

To στόχο της κυβέρνησης να έχουν κλείσει τα προαπαιτούμενα έως τη συνεδρίαση του Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Πρόσθεσε πάντως πως δεν θα πρέπει να αναμένουμε απόφαση για εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. τη Δευτέρα. Χθες αξιωματούχος της Ευρωζώνης σημείωνε πως μόνη εκκρεμότητα για την εκταμίευση της δόσης είναι το ζήτημα της αναδιάθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

«Λιτός» χριστουγεννιάτικος στολισμός . Δεν λυπήθηκε τα έξοδα του ηλεκτρικού ρεύματος ο ιδιοκτήτης αυτής της κατοικίας στο Ντελμενχόρστ της Γερμανίας, ο οποίος εν αναμονή των Χριστουγέννων, τοποθέτησε πολυάριθμα φωτεινά και πολύχρωμα στολίδια στο σπίτι και την αυλή του.
EPA / SONKE MOEHL

Δεν λυπήθηκε τα έξοδα του ηλεκτρικού ρεύματος ο ιδιοκτήτης αυτής της κατοικίας στο Ντελμενχόρστ της Γερμανίας, ο οποίος εν αναμονή των Χριστουγέννων, τοποθέτησε πολυάριθμα φωτεινά και πολύχρωμα στολίδια στο σπίτι και την αυλή του.

Μουντιάλ 2014: Φόρος τιμής σε έναν ξεχωριστό άνθρωπο  . Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα τηρήθηκε, κατά την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.
REUTERS / SERGIO MORAES

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα τηρήθηκε, κατά την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Στροβιλισμοί πάνω από τον πάγο . Η Πανγκ Κίνγκ και ο Τονγκ Τζιαν από την Κίνα, εκτελούν το σύντομο πρόγραμμά τους στο ISU Grand Prix καλλιτεχνικού πατινάζ που διεξάγεται στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας. 
REUTERS / ISSEI KATO

Η Πανγκ Κίνγκ και ο Τονγκ Τζιαν από την Κίνα, εκτελούν το σύντομο πρόγραμμά τους στο ISU Grand Prix καλλιτεχνικού πατινάζ που διεξάγεται στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας. 

Δακρυγόνα στα Προπύλαια. Επεισόδια προκλήθηκαν στα Προπύλαια κατά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όταν ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες, νεράντζια και μπουκάλια στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι βρίσκονταν στην οδό Κοραή. Οι αστυνομικοί επενέβησαν, έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε πολλές προσαγωγές.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Επεισόδια προκλήθηκαν στα Προπύλαια κατά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όταν ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες, νεράντζια και μπουκάλια στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι βρίσκονταν στην οδό Κοραή. Οι αστυνομικοί επενέβησαν, έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε πολλές προσαγωγές.

Γαλλία: Προετοιμασία για το φεστιβάλ του φωτός. Άποψη της εγκατάστασης του καλλιτέχνη Νταμιέν Φοντέν με τίτλο «o πρίγκιπας του φωτός» στο κέντρο της Λυών στο πλαίσιο της γενικής δοκιμής εν όψει της αποψινής έναρξης του φεστιβάλ του φωτός που λαμβάνει χώρα στην πόλη της Γαλλίας έως τις 9 Δεκεμβρίου.
REUTERS / ROBERT PRATTA

Άποψη της εγκατάστασης του καλλιτέχνη Νταμιέν Φοντέν με τίτλο «o πρίγκιπας του φωτός» στο κέντρο της Λυών στο πλαίσιο της γενικής δοκιμής εν όψει της αποψινής έναρξης του φεστιβάλ του φωτός που λαμβάνει χώρα στην πόλη της Γαλλίας έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Παρέλαση νεοσυλλέκτων στο ινδικό Κασμίρ. Στιγμιότυπο από την τελετή υποδοχής των 342 νεοσύλλεκτων συνοριοφυλάκων στην πόλη Χουμχάμα στο ινδικό Κασμίρ. Το Κασμίρ αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν, παρότι η περιοχή έχει ήδη διαμοιραστεί μεταξύ των δύο χωρών το 1947.
EPA / FAROOQ KHAN

Στιγμιότυπο από την τελετή υποδοχής των 342 νεοσύλλεκτων συνοριοφυλάκων στην πόλη Χουμχάμα στο ινδικό Κασμίρ. Το Κασμίρ αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν, παρότι η περιοχή έχει ήδη διαμοιραστεί μεταξύ των δύο χωρών το 1947.

Δεν αναγνωρίζουν τη «ζώνη εναερίου ελέγχου» της Κίνας οι ΗΠΑ. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα από τη Σεούλ ότι δεν αναγνωρίζει τη «ζώνη εναερίου ελέγχου» που επέβαλε η Κίνα στην περιοχή επάνω από το σύμπλεγμα των νησιών Σενκάκου, τα οποία ανήκουν στην ιαπωνική κυριαρχία, αλλά διεκδικεί το Πεκίνο με την ονομασία Ντιαογιού. Ο αμερικανός αντιπρόεδρος που πραγματοποιεί περιοδεία στην Ασία, δήλωσε στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα επιτύχει ποτέ ευημερία όσο επιδιώκει τον πυρηνικό της εξοπλισμό.
REUTERS / KIM HONG-JI

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα από τη Σεούλ ότι δεν αναγνωρίζει τη «ζώνη εναερίου ελέγχου» που επέβαλε η Κίνα στην περιοχή επάνω από το σύμπλεγμα των νησιών Σενκάκου, τα οποία ανήκουν στην ιαπωνική κυριαρχία, αλλά διεκδικεί το Πεκίνο με την ονομασία Ντιαογιού. Ο αμερικανός αντιπρόεδρος που πραγματοποιεί περιοδεία στην Ασία, δήλωσε στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα επιτύχει ποτέ ευημερία όσο επιδιώκει τον πυρηνικό της εξοπλισμό.