Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 19:19

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013.

ΗΠΑ: 63 γυναίκες ενώνουν τα χέρια στον αέρα. 63 γυναίκες από όλο τον κόσμο εκτελούν κατακόρυφο σχηματισμό ελεύθερης πτώσης, σε υψόμετρο περίπου 5.000 μέτρων, κοντά στο Ελόι, στη έρημο της Αριζόνα. Οι γυναίκες αυτές πέφτοντας από 3 διαφορετικά αεροπλάνα, έσπασαν το ρεκόρ γυναικείου κατακόρυφου σχηματισμού σε ελεύθερη πτώση, σύμφωνα με τον Σύλλογο Αλεξιπτωτιστών των ΗΠΑ.
Reuters / HANDOUT

63 γυναίκες από όλο τον κόσμο εκτελούν κατακόρυφο σχηματισμό ελεύθερης πτώσης, σε υψόμετρο περίπου 5.000 μέτρων, κοντά στο Ελόι, στη έρημο της Αριζόνα. Οι γυναίκες αυτές πέφτοντας από 3 διαφορετικά αεροπλάνα, έσπασαν το ρεκόρ γυναικείου κατακόρυφου σχηματισμού σε ελεύθερη πτώση, σύμφωνα με τον Σύλλογο Αλεξιπτωτιστών των ΗΠΑ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Άργος. Ο δρόμος που οδηγεί στην ορεινή Αργολίδα έχει κοπεί από τον ορμητικό χείμαρρο. Μια 55χρονη γυναίκα η οποία βρέθηκε πνιγμένη σε υπόγειο διαμέρισμα στο Άργος , είναι ο τραγικός απολογισμός της μεγάλης πλημμύρας που έπληξε την περιοχή. Οι ζημιές που υπέστη η πόλη του Άργους καθώς και οι γύρω περιοχές είναι πάρα πολύ μεγάλες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο δρόμος που οδηγεί στην ορεινή Αργολίδα έχει κοπεί από τον ορμητικό χείμαρρο. Μια 55χρονη γυναίκα η οποία βρέθηκε πνιγμένη σε υπόγειο διαμέρισμα στο Άργος , είναι ο τραγικός απολογισμός της μεγάλης πλημμύρας που έπληξε την περιοχή. Οι ζημιές που υπέστη η πόλη του Άργους καθώς και οι γύρω περιοχές είναι πάρα πολύ μεγάλες.

Ινδία: Φεστιβάλ Χόρνμπιλ. Γυναίκες της φυλής Νίσι χορεύουν παραδοσιακά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Χόρνμπιλ, που διεξάγεται στην πολιτεία Ναγκαλάντ στην Ινδία. Το φεστιβάλ Χόρνμπιλ πήρε το όνομά του ένα είδος πουλιού που ζει στην περιοχή.
EPA / STR

Γυναίκες της φυλής Νίσι χορεύουν παραδοσιακά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Χόρνμπιλ, που διεξάγεται στην πολιτεία Ναγκαλάντ στην Ινδία. Το φεστιβάλ Χόρνμπιλ πήρε το όνομά του ένα είδος πουλιού που ζει στην περιοχή.

Περού: Ο χορός των «ψαλιδιών». Χορεύτρια του παραδοσιακού χορού των «ψαλιδιών» συμμετέχει σε διαγωνισμό που διεξάγεται στη Λίμα, πρωτεύουσα  του Περού.
REUTERS / ENRIQUE CASTRO-MENDIVIL

Χορεύτρια του παραδοσιακού χορού των «ψαλιδιών» συμμετέχει σε διαγωνισμό που διεξάγεται στη Λίμα, πρωτεύουσα  του Περού.

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη. Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη. Οι διαδηλωτές δεν υποχωρούν,αν και δέχονται βροχή χημικών και δακρυγόνων από τους 3000 αστυνομικούς που φρουρούν το πρωθυπουργικό γραφείο. Σύμφωνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του αρχηγού της αντιπολίτευσης Σουτέπ Ταουγκσουμπάν. Από την πλευρά της η Πρωθυπουργός δήλωσε ανοιχτή στον διάλογο, αν και απέρριψε τα αιτήματα των διαδηλωτών.
REUTERS / CHAIWAT SUBPRASOM

Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη. Οι διαδηλωτές δεν υποχωρούν,αν και δέχονται βροχή χημικών και δακρυγόνων από τους 3000 αστυνομικούς που φρουρούν το πρωθυπουργικό γραφείο. Σύμφωνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του αρχηγού της αντιπολίτευσης Σουτέπ Ταουγκσουμπάν. Από την πλευρά της η Πρωθυπουργός δήλωσε ανοιχτή στον διάλογο, αν και απέρριψε τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Ενας άντρας διασχίζει την κοίτη ενός ποταμού, στη βορειοανατολική Νιγηρία. Ενας άντρας διασχίζει την κοίτη ενός ποταμού, στη βορειοανατολική Νιγηρία.
REUTERS / AFOLABI SOTUNDE

Ενας άντρας διασχίζει την κοίτη ενός ποταμού, στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη. Αντικυβερνητικός διαδηλωτής προσπαθεί να ανακουφιστεί από τα δακρυγόνα κατά τη διάρκεια επεισοδίων με την αστυνομία, στο οδόφραγμα μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης στην Μπανγκόγκ. Συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι σήμερα στην Μπανγκόκ καθώς οι διαδηλωτές προσπάθησαν να επιτεθούν κατά του κτηρίου που στεγάζει το πρωθυπουργικό γραφείο. Σε τηλεοπτικό της διάγγελμα η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλάκ Σιναουάτρα απέρριψε ως αντισυνταγματικές τις απαιτήσεις των διαδηλωτών, που επιδιώκουν την παραίτηση της κυβέρνησης και την αντικατάστασή της από ένα «λαϊκό συμβούλιο».
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Αντικυβερνητικός διαδηλωτής προσπαθεί να ανακουφιστεί από τα δακρυγόνα κατά τη διάρκεια επεισοδίων με την αστυνομία, στο οδόφραγμα μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης στην Μπανγκόγκ. Συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι σήμερα στην Μπανγκόκ καθώς οι διαδηλωτές προσπάθησαν να επιτεθούν κατά του κτηρίου που στεγάζει το πρωθυπουργικό γραφείο. Σε τηλεοπτικό της διάγγελμα η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλάκ Σιναουάτρα απέρριψε ως αντισυνταγματικές τις απαιτήσεις των διαδηλωτών, που επιδιώκουν την παραίτηση της κυβέρνησης και την αντικατάστασή της από ένα «λαϊκό συμβούλιο».

Νεπάλ: Μονοπάτι από σπό σπόρους για την τιμή των νεκρών. Μία γυναίκα περαπατά γύρω από το χώρο του ναού Πασουπατιναθ σκορπίζοντας σπόρους στο έδαφος, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Μπάλα Τσατουρντάσι στο Κατμαντού. Οι πιστοί γιορτάζουν το φεστιβάλ σκορπώντας επτά τύπους σταριού στο έδαφος κατά μήκος μίας διαδρομής, για να τιμήσουν τους νεκρούς τους.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Μία γυναίκα περαπατά γύρω από το χώρο του ναού Πασουπατιναθ σκορπίζοντας σπόρους στο έδαφος, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Μπάλα Τσατουρντάσι στο Κατμαντού. Οι πιστοί γιορτάζουν το φεστιβάλ σκορπώντας επτά τύπους σταριού στο έδαφος κατά μήκος μίας διαδρομής, για να τιμήσουν τους νεκρούς τους.

Στιγμιότυπο από σταθμό μετρό στη Νέα Υόρκη. Στιγμιότυπο από σταθμό μετρό στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Στιγμιότυπο από σταθμό μετρό στη Νέα Υόρκη.

Κορυφώνονται οι διαδηλώσεις στην Ουκρανία. Χιλιάδες διαδηλωτές πέρασαν τη νύκτα σε σκηνές, έπειτα από τη χθεσινή διαδήλωση 350.000 υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, που διαμαρτύρονται κατά της απόφασης του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να μην υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και να διατηρήσει τη χώρα στη ζώνη επιρροής της Ρωσίας.
REUTERS / GLEB GARANICH

Χιλιάδες διαδηλωτές πέρασαν τη νύκτα σε σκηνές, έπειτα από τη χθεσινή διαδήλωση 350.000 υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, που διαμαρτύρονται κατά της απόφασης του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να μην υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και να διατηρήσει τη χώρα στη ζώνη επιρροής της Ρωσίας.