Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013 22:29

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013.

Στον αγώνα κατά του ΑΙDS και ο Λευκός Οίκος. Μία τεράστια κόκκινη κορδέλα υψώνεται στη βόρεια πρόσοψη του Λευκού Οίκου σε ένδειξη ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για το AIDS. Η κόκκινη κορδέλα αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο αλληλεγγύης σε όσους έχουν προσβληθεί από το ιό του HIV και σε όσους υποφέρουν από AIDS.
EPA / Olivier Douliery/ABACAUSA/POOL

Μία τεράστια κόκκινη κορδέλα υψώνεται στη βόρεια πρόσοψη του Λευκού Οίκου σε ένδειξη ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για το AIDS. Η κόκκινη κορδέλα αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο αλληλεγγύης σε όσους έχουν προσβληθεί από το ιό του HIV και σε όσους υποφέρουν από AIDS.

Κωνσταντινούπολη: Συναυλία βυζαντινής χορωδίας στην Αγία Ειρήνη. Μια μοναδική συναυλία βυζαντινής μουσικής έδωσε η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Δημητρίου Κεχαγιά, στην Κωνσταντινούπολη, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου. Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής έδωσε συναυλία στον ιστορικό Ναό της Αγίας Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη, που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ανδρέα, Θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Μια μοναδική συναυλία βυζαντινής μουσικής έδωσε η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Δημητρίου Κεχαγιά, στην Κωνσταντινούπολη, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου. Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής έδωσε συναυλία στον ιστορικό Ναό της Αγίας Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη, που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ανδρέα, Θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε στο κοινό η Νέα Παραλία . Μετά από 2,5 χρόνια παραδόθηκε σήμερα σε χρήση ενιαίο το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Η παραλία παραδόθηκε «μεταμορφωμένη» και ενιαία και από δω και στο εξής δίνεται η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να περπατούν ελεύθερα και να καλύπτουν μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την περιοχή του Ποσειδωνίου έως το Λιμάνι.
FOSPHOTOS / KONSTANTINOS TSAKALIDIS

Μετά από 2,5 χρόνια παραδόθηκε σήμερα σε χρήση ενιαίο το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Η παραλία παραδόθηκε «μεταμορφωμένη» και ενιαία και από δω και στο εξής δίνεται η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να περπατούν ελεύθερα και να καλύπτουν μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την περιοχή του Ποσειδωνίου έως το Λιμάνι.

Πρωτάθλημα του Κύβου του Ρούμπικ. Κύβος του Ρούμπικ διαστάσεων 3x3x3, κατασκευασμένος για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια του Εθνικού Πρωταθλήματος του Κύβου του Ρούμπικ στο ξενοδοχείο Gellert της Βουδαπέστης.
EPA / TAMAS SOKI

Κύβος του Ρούμπικ διαστάσεων 3x3x3, κατασκευασμένος για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια του Εθνικού Πρωταθλήματος του Κύβου του Ρούμπικ στο ξενοδοχείο Gellert της Βουδαπέστης.

Διαδηλώσεις στο Κίεβο. Ένας εργάτης δουλεύει στο στήσιμο μίας σκηνής που προορίζεται για ομιλίες στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου. Στο δημαρχείο του Κιέβου εισέβαλαν φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές καταλαμβάνοντας τουλάχιστον ένα τμήμα του κτηρίου, κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης μετά την απόφαση του ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να μην υπογράψει μια συμφωνία για στενότερους δεσμούς της χώρας του με την Ε.Ε.
REUTERS / STOYAN NENOV

Ένας εργάτης δουλεύει στο στήσιμο μίας σκηνής που προορίζεται για ομιλίες στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου. Στο δημαρχείο του Κιέβου εισέβαλαν φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές καταλαμβάνοντας τουλάχιστον ένα τμήμα του κτηρίου, κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης μετά την απόφαση του ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να μην υπογράψει μια συμφωνία για στενότερους δεσμούς της χώρας του με την Ε.Ε.

Ένταση και δακρυγόνα στο Κάιρο. Αιγύπτιοι φοιτητές τρέχουν μέσα από καπνούς δακρυγόνων κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. Οι φοιτητές είχαν ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Ταχρίρ και τους παρακείμενους δρόμους όπου συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.
EPA / AHMED TARANA/ALMASRY ALYOUM

Αιγύπτιοι φοιτητές τρέχουν μέσα από καπνούς δακρυγόνων κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. Οι φοιτητές είχαν ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Ταχρίρ και τους παρακείμενους δρόμους όπου συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.