Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 22:33

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013.

«Πέρασμα» από τον Ήλιο. Ένα αεροπλάνο πετά με φόντο τον ήλιο που δύει πάνω από το Νέο Δελχί.
REUTERS / ADNAN ABIDI

Ένα αεροπλάνο πετά με φόντο τον ήλιο που δύει πάνω από το Νέο Δελχί.

Συντριβή ελικοπτέρου στη Γλασκώβη. Ελικόπτερο της αστυνομίας συνετρίβη στην οροφή πολυσύχναστης παμπ στη Γλασκώβη. Ένας νεκρός και 32 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο επίσημος απολογισμός, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Την ώρα του δυστυχήματος, που σημειώθηκε στις 22:25 (τοπική ώρα, 00:25 ώρα Ελλάδας), περίπου 120 άνθρωποι βρίσκονταν στην παμπ Clutha όπου έδινε συναυλία το συγκρότημα Esperanza, με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής του Αγίου Ανδρέα, εθνική γιορτή της Σκωτίας.
REUTERS / RUSSELL CHEYNE

Ελικόπτερο της αστυνομίας συνετρίβη στην οροφή πολυσύχναστης παμπ στη Γλασκώβη. Ένας νεκρός και 32 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο επίσημος απολογισμός, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Την ώρα του δυστυχήματος, που σημειώθηκε στις 22:25 (τοπική ώρα, 00:25 ώρα Ελλάδας), περίπου 120 άνθρωποι βρίσκονταν στην παμπ Clutha όπου έδινε συναυλία το συγκρότημα Esperanza, με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής του Αγίου Ανδρέα, εθνική γιορτή της Σκωτίας.

Ταϊλάνδη: Συμπλοκές μεταξύ αντικυβερνητικών και φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών. Μια γυναίκα φωνάζει για βοήθεια μέσα από λεωφορείο που μετέφερε διαδηλωτές «των κόκκινων πουκαμίσων», οι οποίοι υποστηρίζουν την πρωθυπουργό Γινγκλάκ Σιναουάτρα και το οποίο δέχθηκε επίθεση από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πυροβολισμό και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν, συμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Μια γυναίκα φωνάζει για βοήθεια μέσα από λεωφορείο που μετέφερε διαδηλωτές «των κόκκινων πουκαμίσων», οι οποίοι υποστηρίζουν την πρωθυπουργό Γινγκλάκ Σιναουάτρα και το οποίο δέχθηκε επίθεση από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πυροβολισμό και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν, συμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

Ένα πολύχρωμο δημαρχείο. Το δημαρχείο των Βρυξελλών ντύθηκε με πολύχρωμα φώτα στο πλαίσιο του καθιερωμένου χριστουγεννιάτικου θεάματος που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του Βελγίου. 
REUTERS / YVES HERMAN

Το δημαρχείο των Βρυξελλών ντύθηκε με πολύχρωμα φώτα στο πλαίσιο του καθιερωμένου χριστουγεννιάτικου θεάματος που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του Βελγίου. 

Αντιδράσεις για την ενεργειακή πολιτική της Μέρκελ . Ένας άντρας φορά μάσκα με το πρόσωπο της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνκελα Μέρκελ και κρατά πλακάτ με τη φράση «Ο ήλιος λάμπει» κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από την γερμανική Καγκελαρία στο Βερολίνο. Η διαδήλωση οργανώθηκε κατά τη πυρηνικής ενέργειας και της επέκτασης των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από ορυκτά καύσιμα. Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για υπαναχώρηση της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με την προγραμματισμένη μετάβαση σε χρήση ανανεώσιμων πηγών για την παραγωγή ενέργειας.
REUTERS / THOMAS PETER

Ένας άντρας φορά μάσκα με το πρόσωπο της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνκελα Μέρκελ και κρατά πλακάτ με τη φράση «Ο ήλιος λάμπει» κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από την γερμανική Καγκελαρία στο Βερολίνο. Η διαδήλωση οργανώθηκε κατά τη πυρηνικής ενέργειας και της επέκτασης των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από ορυκτά καύσιμα. Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για υπαναχώρηση της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με την προγραμματισμένη μετάβαση σε χρήση ανανεώσιμων πηγών για την παραγωγή ενέργειας.

Το ποτάμι των πέντε χρωμάτων. Τουρίστες επισκέπτονται τον ποταμό Caño Cristales στο εθνικό πάρκο Σιέρα ντε λα Μακαρένα στην Κολομβία. Το ποτάμι είναι γνωστό ως «το ποτάμι των πέντε χρωμάτων» λόγω των μεταβολών που παρατηρούνται ανά εποχή. Το συνηθέστερο και χαρακτηριστικότερο χρώμα είναι το κόκκινο που προέρχεται από το ενδημικό φυτό Macarenia clavígera.
REUTERS / JOSE MIGUEL GOMEZ

Τουρίστες επισκέπτονται τον ποταμό Caño Cristales στο εθνικό πάρκο Σιέρα ντε λα Μακαρένα στην Κολομβία. Το ποτάμι είναι γνωστό ως «το ποτάμι των πέντε χρωμάτων» λόγω των μεταβολών που παρατηρούνται ανά εποχή. Το συνηθέστερο και χαρακτηριστικότερο χρώμα είναι το κόκκινο που προέρχεται από το ενδημικό φυτό Macarenia clavígera.

«Ξιφασκία» στη Wall Street. Δύο κορίτσια παίζουν ξιφασκία με μπαλόνια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι χρηματιστές συνηθίζουν να φέρνουν τα παιδιά τους στον χώρο εργασίας τους την πρώτη Παρασκευή μετά τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών.
REUTERS / BRENDAN MCDERMID

Δύο κορίτσια παίζουν ξιφασκία με μπαλόνια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι χρηματιστές συνηθίζουν να φέρνουν τα παιδιά τους στον χώρο εργασίας τους την πρώτη Παρασκευή μετά τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Διαδηλώσεις στην έρημο Νεγκέβ. Βεδουίνοι διαμαρτύρονται κατά του σχεδίου Πράουερ – Μπέργκιν στο χωριό Χούρα στην έρημο Νεγκέβ στο Νότιο Ισραήλ. Το σχέδιο προβλέπει την μετεγκατάσταση 40.000 βεδουίνων της περιοχής και την κατεδάφιση 40 χωριών τους στην έρημο Νεγκέβ. Οι διαδηλώσεις σύντομα εξελίχθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία. 
EPA / OLIVER WEIKEN

Βεδουίνοι διαμαρτύρονται κατά του σχεδίου Πράουερ – Μπέργκιν στο χωριό Χούρα στην έρημο Νεγκέβ στο Νότιο Ισραήλ. Το σχέδιο προβλέπει την μετεγκατάσταση 40.000 βεδουίνων της περιοχής και την κατεδάφιση 40 χωριών τους στην έρημο Νεγκέβ. Οι διαδηλώσεις σύντομα εξελίχθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία. 

Πακιστάν: Εκδήλωση κατά του AIDS. Κόσμος απελευθερώνει στον ουρανό φαναράκια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS στη Λαχόρη του Πακιστάν.
REUTERS / MOHSIN RAZA

Κόσμος απελευθερώνει στον ουρανό φαναράκια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS στη Λαχόρη του Πακιστάν.

Αντιφασιστικό συλλαλλητηριο στο κέντρο της Αθήνας. Χωρίς εντάσεις ολοκληρώθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν κινήσεις και παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και οργανώσεις μεταναστών στα Προπύλαια. Οι διαδηλωτές, παρά την απαγόρευση της Αστυνομίας, πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Πανεπιστημίου και εν συνεχεία, μέσω της οδού Σταδίου έφτασαν στη συμβολή με την οδό Αμερικής. Εκεί είχαν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που τους απαγόρευσαν να συνεχίζουν προς το Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο και φώναξαν συνθήματα, ενώ μέσω της οδού Αμερικής επέστρεψαν στα Προπύλαια όπου ολοκλήρωσαν το συλλαλητήριο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Χωρίς εντάσεις ολοκληρώθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν κινήσεις και παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και οργανώσεις μεταναστών στα Προπύλαια. Οι διαδηλωτές, παρά την απαγόρευση της Αστυνομίας, πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Πανεπιστημίου και εν συνεχεία, μέσω της οδού Σταδίου έφτασαν στη συμβολή με την οδό Αμερικής. Εκεί είχαν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που τους απαγόρευσαν να συνεχίζουν προς το Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο και φώναξαν συνθήματα, ενώ μέσω της οδού Αμερικής επέστρεψαν στα Προπύλαια όπου ολοκλήρωσαν το συλλαλητήριο.

«Άναψε» το υψηλότερο κερί του κόσμου. Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων στολισμών στο Σιλτζ της Γερμανίας άναψαν οι 110 λάμπες που σχηματίζουν τη φλόγα του υψηλότερου κεριού του κόσμου, το οποίο έχει ύψος 42 μέτρων. 
EPA / UWE ZUCCHI

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων στολισμών στο Σιλτζ της Γερμανίας άναψαν οι 110 λάμπες που σχηματίζουν τη φλόγα του υψηλότερου κεριού του κόσμου, το οποίο έχει ύψος 42 μέτρων. 

Θεσσαλονίκη: Βόλτα στη νέα παραλία. «Ποδαρικό» στα νέα πάρκα της παραλίας θα κάνει την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, η Θεσσαλονίκη με ξέφρενη μουσική, δημοτικούς, σύγχρονους αλλά και ινδικούς χορούς, τραγούδια, εκπαιδευτικά εργαστήρια που θα καλύψουν τις απαιτήσεις μικρών και μεγάλων, αθλητικές επιδείξεις, κουκλοθέατρο, αφηγήσεις παραμυθιών και πολλές ακόμη δράσεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

«Ποδαρικό» στα νέα πάρκα της παραλίας θα κάνει την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, η Θεσσαλονίκη με ξέφρενη μουσική, δημοτικούς, σύγχρονους αλλά και ινδικούς χορούς, τραγούδια, εκπαιδευτικά εργαστήρια που θα καλύψουν τις απαιτήσεις μικρών και μεγάλων, αθλητικές επιδείξεις, κουκλοθέατρο, αφηγήσεις παραμυθιών και πολλές ακόμη δράσεις.

Παγκόσμιο κύπελλο χιονοδρομικού άλματος στη Φινλανδία. Ο Ελβετός Πασκάλ Κελίν πέφτει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο πλαίσιο του παγκόσμιου κυπέλλου χιονοδρομικού άλματος που διεξάγεται στο Κουουσάμο της Φινλανδίας.
EPA / PEKKA SIPOLA

Ο Ελβετός Πασκάλ Κελίν πέφτει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο πλαίσιο του παγκόσμιου κυπέλλου χιονοδρομικού άλματος που διεξάγεται στο Κουουσάμο της Φινλανδίας.

Συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα. Υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής συμμετέχουν στην ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στο Σύνταγμα για τις προφυλακίσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Χρήστου Παππά και του Γιάννη Λαγού.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής συμμετέχουν στην ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στο Σύνταγμα για τις προφυλακίσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Χρήστου Παππά και του Γιάννη Λαγού.

Αναπαράσταση της Μάχης του Αούστερλιτς. Στιγμιότυπο από την αναπαράσταση της Μάχης του Αούστερλιτς που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Σλάβκοβ Μπρνα της Τσεχίας με αφορμή τη συμπλήρωση 208 ετών από τη μεγάλη νίκη του Ναπολέοντα επί του ρωσοαυστριακού στρατού. Η μάχη, γνωστή και ως Μάχη των Τριών Αυτοκρατόρων αποτελεί ένα «αριστούργημα» της πολεμικής τέχνης και μελετάται σε πολλές στρατιωτικές σχολές ανά τον κόσμο. 
REUTERS / DAVID W CERNY

Στιγμιότυπο από την αναπαράσταση της Μάχης του Αούστερλιτς που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Σλάβκοβ Μπρνα της Τσεχίας με αφορμή τη συμπλήρωση 208 ετών από τη μεγάλη νίκη του Ναπολέοντα επί του ρωσοαυστριακού στρατού. Η μάχη, γνωστή και ως Μάχη των Τριών Αυτοκρατόρων αποτελεί ένα «αριστούργημα» της πολεμικής τέχνης και μελετάται σε πολλές στρατιωτικές σχολές ανά τον κόσμο. 

Pole dancer ετών 62. Η 62άχρονη αμερικανίδα χορεύτρια Γκρέτα Πονταρέλι παρουσιάζει το νούμερό της κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Πρωταθλήματος Pole Dance που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη. 
EPA / HOW HWEE YOUNG

Η 62άχρονη αμερικανίδα χορεύτρια Γκρέτα Πονταρέλι παρουσιάζει το νούμερό της κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Πρωταθλήματος Pole Dance που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη. 

Μαζική γαμήλια τελετή στο Καράτσι . Ένα από τα 65 ζευγάρια της ινδουιστικής κοινότητας του Πακιστάν, που τέλεσαν ταυτόχρονα τους γάμους τους στο Καράτσι, φωτογραφίζεται κατά τη διάρκεια της τελετής.
REUTERS / ATHAR HUSSAIN

Ένα από τα 65 ζευγάρια της ινδουιστικής κοινότητας του Πακιστάν, που τέλεσαν ταυτόχρονα τους γάμους τους στο Καράτσι, φωτογραφίζεται κατά τη διάρκεια της τελετής.