Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 19:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013.

Θεατρική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας. Εργαζόμενες σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Αθήνας ντυμένες στα μαύρα, με λευκές μάσκες στα πρόσωπά σε παντομίμα αναπαριστούν τις αντιδράσεις που προκαλούν οι πολιτικές του υπουργού Υγείας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν γιατροί και εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας εξω απο το υπουργείο υγείας διαμαρτυρόμενοι για το δεύτερο κύμα κινητικότητας που θα εφαρμοστεί σε νοσοκομεία της περιφέρειας.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Εργαζόμενες σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Αθήνας ντυμένες στα μαύρα, με λευκές μάσκες στα πρόσωπά σε παντομίμα αναπαριστούν τις αντιδράσεις που προκαλούν οι πολιτικές του υπουργού Υγείας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν γιατροί και εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας εξω απο το υπουργείο υγείας διαμαρτυρόμενοι για το δεύτερο κύμα κινητικότητας που θα εφαρμοστεί σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

Αίγυπτος: «Πνίγηκαν» στα δακρυγόνα οι διαδηλωτές. Υποστηρικτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μόρσι στέκεται δίπλα σε ξύλα που καίγονται ύστερα από τη ρίψη δακρυγόνων από την αιγυπτιακή αστυνομία στο Κάιρο. Παρά το νέο νόμο που απαγορεύει τις μη εγκεκριμένες μαζικές κινητοποιήσεις, η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει δεσμευθεί να συνεχίσει τις εβδομαδιαίες διαμαρτυρίες της, μετά τη μεσημεριανή προσευχή κάθε Παρασκευής, οι οποίες διεξάγονται από την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό στις 3 Ιουλίου μέχρι σήμερα.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Υποστηρικτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μόρσι στέκεται δίπλα σε ξύλα που καίγονται ύστερα από τη ρίψη δακρυγόνων από την αιγυπτιακή αστυνομία στο Κάιρο. Παρά το νέο νόμο που απαγορεύει τις μη εγκεκριμένες μαζικές κινητοποιήσεις, η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει δεσμευθεί να συνεχίσει τις εβδομαδιαίες διαμαρτυρίες της, μετά τη μεσημεριανή προσευχή κάθε Παρασκευής, οι οποίες διεξάγονται από την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό στις 3 Ιουλίου μέχρι σήμερα.

Υποβρύχιος Άγιος Βασίλης στο ενυδρείο του Βανκούβερ. Δύτης με στολή Άγιου Βασίλη κολυμπά με τα ψάρια και διασκεδάζει τα παιδιά που τον παρακολουθούν, στο Ενυδρείο του Βανκούβερ, στη Βρετανική Κολομβία.
REUTERS / ANDY CLARK

Δύτης με στολή Άγιου Βασίλη κολυμπά με τα ψάρια και διασκεδάζει τα παιδιά που τον παρακολουθούν, στο Ενυδρείο του Βανκούβερ, στη Βρετανική Κολομβία.

Ουκρανία: Ανθρώπινη αλυσίδα «ένωσης» με την Ευρώπη. Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ουκρανία έδωσαν την Παρασκευή τα χέρια για να σχηματίσουν μια συμβολική αλυσίδα που να «ενώνει» τη χώρα τους με την Ευρώπη, μετά την άρνηση του ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να υπογράψει συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρατώντας ουκρανικές και ευρωπαϊκές σημαίες και φωνάζοντας «Η Ουκρανία είναι η Ευρώπη», οι διαδηλωτές δημιούργησαν αλυσίδα από την πλατεία Ανεξαρτησίας στο κέντρο του Κιέβου προς τα δυτικά.
REUTERS / GLEB GARANICH

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ουκρανία έδωσαν την Παρασκευή τα χέρια για να σχηματίσουν μια συμβολική αλυσίδα που να «ενώνει» τη χώρα τους με την Ευρώπη, μετά την άρνηση του ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να υπογράψει συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρατώντας ουκρανικές και ευρωπαϊκές σημαίες και φωνάζοντας «Η Ουκρανία είναι η Ευρώπη», οι διαδηλωτές δημιούργησαν αλυσίδα από την πλατεία Ανεξαρτησίας στο κέντρο του Κιέβου προς τα δυτικά.

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η Ινδονησία. Μία γυναίκα και ο γιος της περπατούν, ενώ πίσω τους διακρίνεται ένα σύννεφο στάχτης που έχει δημιουργηθεί από το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ, στη Σουμάτρα της Ινδονησίας. Περίπου 15.000 κάτοικοι των γύρω περιοχών έχουν μεταφερθεί σε προσωρινά καταφύγια που παρείχε η κυβέρνηση, καθώς το επίπεδο συναγερμού παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο.
REUTERS / BEAWIHARTA

Μία γυναίκα και ο γιος της περπατούν, ενώ πίσω τους διακρίνεται ένα σύννεφο στάχτης που έχει δημιουργηθεί από το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ, στη Σουμάτρα της Ινδονησίας. Περίπου 15.000 κάτοικοι των γύρω περιοχών έχουν μεταφερθεί σε προσωρινά καταφύγια που παρείχε η κυβέρνηση, καθώς το επίπεδο συναγερμού παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο.

Σύλληψη αστυνομικού για δολοφονία και κανιβαλισμό στη Γερμανία. Αεροφωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της Δρέσδης δείχνει το σπίτι στην πόλη Χάρτμανσντόρφ – Ρισενό, 37 χλμ νότια της Δρέσδης. Η αστυνομία της Δρέσδης ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 55χρονο αστυνομικό ο οποίος είναι ύποπτος για τη δολοφονία και τον κανιβαλισμό ενός άνδρα, του οποίου το πτώμα βρέθηκε στα όρη Ερτς, στην ανατολική Γερμανία. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, υφίστανται ενδείξεις ότι μέρη του θύματος πιθανόν να έχουν φαγωθεί. Το θύμα, σύμφωνα με την αστυνομία, βασανίσθηκε, δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε, με τα τμήματα της σορού του να θάβονται σε τμήμα ορεινής γης, η οποία ανήκει στον ύποπτο αστυνομικό.
REUTERS / HANDOUT

Αεροφωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της Δρέσδης δείχνει το σπίτι στην πόλη Χάρτμανσντόρφ – Ρισενό, 37 χλμ νότια της Δρέσδης. Η αστυνομία της Δρέσδης ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 55χρονο αστυνομικό ο οποίος είναι ύποπτος για τη δολοφονία και τον κανιβαλισμό ενός άνδρα, του οποίου το πτώμα βρέθηκε στα όρη Ερτς, στην ανατολική Γερμανία. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, υφίστανται ενδείξεις ότι μέρη του θύματος πιθανόν να έχουν φαγωθεί. Το θύμα, σύμφωνα με την αστυνομία, βασανίσθηκε, δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε, με τα τμήματα της σορού του να θάβονται σε τμήμα ορεινής γης, η οποία ανήκει στον ύποπτο αστυνομικό.

Συρία: Επίδειξη στρατιωτικής εκπάιδευσης ισλαμιστών μαχητών. Ισλαμιστές πολεμιστές κάνουν επίδειξη με τα όπλα τους κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησής τους σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στην αλ-Γκούτα, κοντά στη Δαμασκό.  Οι απόφοιτοι μαχητές που ολοκλήρωσαν την στρατιωτική τους εκπαίδευση θα λειτουργούν υπό τις εντολές της ισλαμικής ταξιαρχίας Αχράρ αλ-Σαμ.
REUTERS / STRINGER

Ισλαμιστές πολεμιστές κάνουν επίδειξη με τα όπλα τους κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησής τους σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στην αλ-Γκούτα, κοντά στη Δαμασκό.  Οι απόφοιτοι μαχητές που ολοκλήρωσαν την στρατιωτική τους εκπαίδευση θα λειτουργούν υπό τις εντολές της ισλαμικής ταξιαρχίας Αχράρ αλ-Σαμ.

Φωτιά σε εργοστάσιο υφασμάτων στο Μπανγκλαντές. Φωτιά έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο υφασμάτων στην Γκαζιπούρ στο Μπανγκλαντές.
REUTERS / ANDREW BIRAJ

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο υφασμάτων στην Γκαζιπούρ στο Μπανγκλαντές.

Πεταλούδες Μονάρχες στο Μεξικό. Πεταλούδες Μονάρχες πετούν στο καταφύγιο προστασίας πεταλούδων Ελ Ροσάριο, σε ένα βουνό στο Μιτσοάκαν, στο Μεξικό. Η άφιξη των πεταλούδων Μονάρχων ξεκίνησε στο Μιτσοάκαν, αποτελώντας το ετήσιο πολυαναμενόμενο θέαμα από τουρίστες, επιστήμονες και ντόπιους, φέτος όμως ο αριθμός των πεταλούδων δεν ήταν αυτός που αναμένονταν. Ο βιολόγος Φελίπε Μαρτίνεζ, ανέφερε ότι η άφιξή τους καθυστέρησε λόγω των ψυχρών μετώπων στο Μεξικό και τις παρατεταμένες καταιγίδες. Το 2000, το Μεξικό εξασφάλισε μία έκταση 56.000 εκταρίων για τις πεταλούδες στο Μιτσοάκαν και σε μέρος του κράτους του Μεξικού, η οποία περιλαμβάνει περίπου 6,7 εκατομμύρια δέντρα.
REUTERS / EDGARD GARRIDO

Πεταλούδες Μονάρχες πετούν στο καταφύγιο προστασίας πεταλούδων Ελ Ροσάριο, σε ένα βουνό στο Μιτσοάκαν, στο Μεξικό. Η άφιξη των πεταλούδων Μονάρχων ξεκίνησε στο Μιτσοάκαν, αποτελώντας το ετήσιο πολυαναμενόμενο θέαμα από τουρίστες, επιστήμονες και ντόπιους, φέτος όμως ο αριθμός των πεταλούδων δεν ήταν αυτός που αναμένονταν. Ο βιολόγος Φελίπε Μαρτίνεζ, ανέφερε ότι η άφιξή τους καθυστέρησε λόγω των ψυχρών μετώπων στο Μεξικό και τις παρατεταμένες καταιγίδες. Το 2000, το Μεξικό εξασφάλισε μία έκταση 56.000 εκταρίων για τις πεταλούδες στο Μιτσοάκαν και σε μέρος του κράτους του Μεξικού, η οποία περιλαμβάνει περίπου 6,7 εκατομμύρια δέντρα.

«Μαύρη Παρασκευή» στις ΗΠΑ. Kαταναλωτές συρρέουν στα εμπορικά καταστήματα των ΗΠΑ με αφορμή τη «Μαύρη Παρασκευή». Με την ημέρα αυτή παραδοσιακά ξεκινά η εποχή αγορών των Χριστουγέννων και θεωρείται η πλέον εμπορική ημέρα του χρόνου, με τις καλύτερες εκπτωτικές προσφορές για το έτος στις αλυσίδες λιανικής. Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου των ΗΠΑ, περίπου 140 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να κάνουν αγορές μέσα στο τετραήμερο.
REUTERS / JEFF HAYNES

Kαταναλωτές συρρέουν στα εμπορικά καταστήματα των ΗΠΑ με αφορμή τη «Μαύρη Παρασκευή». Με την ημέρα αυτή παραδοσιακά ξεκινά η εποχή αγορών των Χριστουγέννων και θεωρείται η πλέον εμπορική ημέρα του χρόνου, με τις καλύτερες εκπτωτικές προσφορές για το έτος στις αλυσίδες λιανικής. Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου των ΗΠΑ, περίπου 140 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να κάνουν αγορές μέσα στο τετραήμερο.

Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη. Στρατιώτης φορά γυαλιά που του έδωσε διαδηλωτής που εισέβαλε στο κτήριο του γενικού επιτελείου του Ταϊλανδικού Βασιλικού Στρατού στην Μπανγκόκ. «Οι διαδηλωτές παραβίασαν τη θύρα στις 12:10 (τοπική ώρα, 07:10 ώρα Ελλάδας) και είναι τώρα μέσα στο γενικό επιτελείο του στρατού ξηράς», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατου. Υπνεθυμίζεται ότι διαδηλωτές έχουν καταλάβει εδώ και ημέρες επίσημα κτήρια στην Μπανγκόκ, σε μια προσπάθεια να ρίξουν την κυβέρνηση.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Στρατιώτης φορά γυαλιά που του έδωσε διαδηλωτής που εισέβαλε στο κτήριο του γενικού επιτελείου του Ταϊλανδικού Βασιλικού Στρατού στην Μπανγκόκ. «Οι διαδηλωτές παραβίασαν τη θύρα στις 12:10 (τοπική ώρα, 07:10 ώρα Ελλάδας) και είναι τώρα μέσα στο γενικό επιτελείο του στρατού ξηράς», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατου. Υπνεθυμίζεται ότι διαδηλωτές έχουν καταλάβει εδώ και ημέρες επίσημα κτήρια στην Μπανγκόκ, σε μια προσπάθεια να ρίξουν την κυβέρνηση.