Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 19:07

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013.

Φιλοευρωπαϊκή φοιτητική διαδήλωση στην Ουκρανία. Φοιτητές συμμετέχουν σε φιλοευρωπαϊκή διαδήλωση στο Κίεβο. Μεγάλος αριθμός πολιτών κατακλύζει τις τελευταίες ημέρες τους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας, συμμετέχοντας στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στη χώρα, μετά την «Πορτοκαλί Επανάσταση». Αφορμή στάθηκε η απόφαση του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να αναστείλει την υπογραφή συμφωνίας εμπορικής σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να στραφεί εκ νέου σε σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία. 
REUTERS / STRINGER

Φοιτητές συμμετέχουν σε φιλοευρωπαϊκή διαδήλωση στο Κίεβο. Μεγάλος αριθμός πολιτών κατακλύζει τις τελευταίες ημέρες τους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας, συμμετέχοντας στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στη χώρα, μετά την «Πορτοκαλί Επανάσταση». Αφορμή στάθηκε η απόφαση του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να αναστείλει την υπογραφή συμφωνίας εμπορικής σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να στραφεί εκ νέου σε σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία. 

Μια βαλίτσα στην Κόκκινη Πλατεία. Ένα περίπτερο σε σχήμα βαλίτσας της εταιρείας πολυτελών ειδών Louis Vuitton δεσπόζει δίπλα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Το περίπτερο φιλοξενεί έκθεση προϊόντων της εταιρείας με θέμα τα ταξίδια. 
REUTERS / TATYANA MAKEYEVA

Ένα περίπτερο σε σχήμα βαλίτσας της εταιρείας πολυτελών ειδών Louis Vuitton δεσπόζει δίπλα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Το περίπτερο φιλοξενεί έκθεση προϊόντων της εταιρείας με θέμα τα ταξίδια. 

Χιονισμένο τοπίο στην Οτάβα. Μία γυναίκα διασχίζει μία γέφυρα στην πρωτεύουσα του Καναδά, Οτάβα, ύστερα από μία χιονοθύελλα.
REUTERS / CHRIS WATTIE

Μία γυναίκα διασχίζει μία γέφυρα στην πρωτεύουσα του Καναδά, Οτάβα, ύστερα από μία χιονοθύελλα.

Ο Ομπάμα έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες. Πιστός στην παράδοση, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες, την παραμονή της Ημέρας των Ευχαριστιών. Στη φωτογραφία η μία από τις δύο γαλοπούλες, με το όνομα «Πόπκορν».
REUTERS / LARRY DOWNING

Πιστός στην παράδοση, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες, την παραμονή της Ημέρας των Ευχαριστιών. Στη φωτογραφία η μία από τις δύο γαλοπούλες, με το όνομα «Πόπκορν».

Κίνα: Παιχνίδια και αγκαλιές στο ζωολογικό κήπο Χανγκζού. Δύο μικρά πάντα παίζουν στο ζωολογικό κήπο στο Χανγκζού, στην επαρχία Ζετζιάνγκ. Τα πάντα έκλεισαν τα δύο τους χρόνια και είναι δίδυμα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Δύο μικρά πάντα παίζουν στο ζωολογικό κήπο στο Χανγκζού, στην επαρχία Ζετζιάνγκ. Τα πάντα έκλεισαν τα δύο τους χρόνια και είναι δίδυμα.

Το τηλέφωνο του υπουργού. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης παρακολουθεί την ψηφοφορία της τροπολογίας για τα φάρμακα στη Βουλή, έχοντας μπροστά του ένα πρωτότυπο αξεσουάρ του κινητού του τηλεφώνου, καθώς και άρθρα εφημερίδων που αναφέρονται στον ίδιο. 
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης παρακολουθεί την ψηφοφορία της τροπολογίας για τα φάρμακα στη Βουλή, έχοντας μπροστά του ένα πρωτότυπο αξεσουάρ του κινητού του τηλεφώνου, καθώς και άρθρα εφημερίδων που αναφέρονται στον ίδιο. 

Ινδία: Μαζεύοντας αγριόχορτα . Ενας άντρας μαζεύει ξερά αγριόχορτα από ένα χωράφι για να φτιάξει την οροφή του σπιτιού του στα περίχωρα του Τζαμού, στην Ινδία.
REUTERS / MUKESH GUPTA

Ενας άντρας μαζεύει ξερά αγριόχορτα από ένα χωράφι για να φτιάξει την οροφή του σπιτιού του στα περίχωρα του Τζαμού, στην Ινδία.

Γκουρία: «Να μοιραστούν δίκαια το κόστος και τα οφέλη της προσαρμογής». Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία παρουσιάζει την έκθεση του Οργανισμού για την Ελλάδα στην οποία συστήνεται επιτάχυνση και διεύρυνση των μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Γκουρία υποστήριξε πως «για να επιτύχουν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και να γίνουν αποδεκτές από τους πολίτες είναι επιτακτική ανάγκη να μοιραστούν δίκαια το κόστος και τα οφέλη της προσαρμογής».
FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία παρουσιάζει την έκθεση του Οργανισμού για την Ελλάδα στην οποία συστήνεται επιτάχυνση και διεύρυνση των μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Γκουρία υποστήριξε πως «για να επιτύχουν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και να γίνουν αποδεκτές από τους πολίτες είναι επιτακτική ανάγκη να μοιραστούν δίκαια το κόστος και τα οφέλη της προσαρμογής».

Ο Μέσι του χιονιού. Ο οκτάχρονος Κλαούντιο Νανσουφίλ, (δεξιά) κλοτσά τη μπάλα σε αγώνα της ομάδας του, Μαρτίν Γουέμες στην πόλη Μπαριλότσε της Αργεντινής. Ο Νανσουφίλ που κατάγεται από ορεινό χωριό των Άνδεων, έχει εντυπωσιάσει τους υπευθύνους του συλλόγου και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης με τα δυσανάλογα προς την ηλικία του ταλέντα του, κερδίζοντας το προσωνύμιο «ο Μέσι του χιονιού».
REUTERS / STRINGER/ARGENTINA

Ο οκτάχρονος Κλαούντιο Νανσουφίλ, (δεξιά) κλοτσά τη μπάλα σε αγώνα της ομάδας του, Μαρτίν Γουέμες στην πόλη Μπαριλότσε της Αργεντινής. Ο Νανσουφίλ που κατάγεται από ορεινό χωριό των Άνδεων, έχει εντυπωσιάσει τους υπευθύνους του συλλόγου και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης με τα δυσανάλογα προς την ηλικία του ταλέντα του, κερδίζοντας το προσωνύμιο «ο Μέσι του χιονιού».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με... τα παντελόνια κάτω στο Μπιλμπάο . Διαδηλωτές κάθονται σε τουαλέτες έξω από τα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Κόμματος των Βάσκων (PNV), διαβάζοντας εφημερίδα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Μπιλμπάο. Μέλη διαφόρων κοινωνικών ομάδων οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη εναντίον του προτεινόμενου σχεδίου προϋπολογισμού από τη Βασκική περιφερειακή κυβέρνηση, το οποίο ισχυρίζονται είναι ανεπαρκές στην προστασία των οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Reuters / VINCENT WEST

Διαδηλωτές κάθονται σε τουαλέτες έξω από τα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Κόμματος των Βάσκων (PNV), διαβάζοντας εφημερίδα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Μπιλμπάο. Μέλη διαφόρων κοινωνικών ομάδων οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη εναντίον του προτεινόμενου σχεδίου προϋπολογισμού από τη Βασκική περιφερειακή κυβέρνηση, το οποίο ισχυρίζονται είναι ανεπαρκές στην προστασία των οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Ποδηλατάδα στη Δρέσδη . Ένας ποδηλάτης κάνει τη βόλτα του κατά την ανατολή του ηλίου στη Δρέσδη.
EPA / ARNO BURGI

Ένας ποδηλάτης κάνει τη βόλτα του κατά την ανατολή του ηλίου στη Δρέσδη.

Επετεύχθη η συμφωνία για το συνασπισμό της Γερμανίας. Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (αριστερά), o πρόεδρος του CSU, Χορστ Ζεεχόφερ (δεξιά) και η επικεφαλής του CDU, Άγκελα Μέρκελ κρατούν αντίγραφα του κειμένου της προγραμματικής συμφωνίας η οποία ανοίγει το δρόμο για το σχηματισμό κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού». Μετά από ένα μήνα σκληρών διαπραγματεύσεων, επετεύχθη τελικά η προγραμματική συμφωνία, μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών, του κόμματος της Βαυαρίας και των Σοσιαλδημοκρατών, για τον σχηματισμό του μεγάλου συνασπισμού της Γερμανίας. Η συμφωνία πρέπει να περάσει πρώτα από την έγκριση των μελών του SPD, σε εσωκομματικές κάλπες που θα στηθούν στις αρχές Δεκεμβρίου.
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (αριστερά), o πρόεδρος του CSU, Χορστ Ζεεχόφερ (δεξιά) και η επικεφαλής του CDU, Άγκελα Μέρκελ κρατούν αντίγραφα του κειμένου της προγραμματικής συμφωνίας η οποία ανοίγει το δρόμο για το σχηματισμό κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού». Μετά από ένα μήνα σκληρών διαπραγματεύσεων, επετεύχθη τελικά η προγραμματική συμφωνία, μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών, του κόμματος της Βαυαρίας και των Σοσιαλδημοκρατών, για τον σχηματισμό του μεγάλου συνασπισμού της Γερμανίας. Η συμφωνία πρέπει να περάσει πρώτα από την έγκριση των μελών του SPD, σε εσωκομματικές κάλπες που θα στηθούν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν στους δρόμους της Ουάσιγκτον. Διαφήμιση που ευχαριστεί τον πρώην πράκτορα της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν έκανε την εμφάνισή της σε λεωφορεία στην Ουάσιγκτον. Η διαφήμιση «Ευχαριστούμε, Έντουαρντ Σνόουντεν», εμφανίστηκε σε ένα μόνο λεωφορείο και πρόκειται για εκστρατεία μη κερδοσκοπικής οργάνωσης υπέρ των αποκαλύψεων του πρώην πράκτορα της NSA που διέφυγε στη Ρωσία. Επιδιώκει να αφυπνίσει τους πολίτες για τις πρακτικές παρακολούθησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
EPA / JIM LO SCALZO

Διαφήμιση που ευχαριστεί τον πρώην πράκτορα της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν έκανε την εμφάνισή της σε λεωφορεία στην Ουάσιγκτον. Η διαφήμιση «Ευχαριστούμε, Έντουαρντ Σνόουντεν», εμφανίστηκε σε ένα μόνο λεωφορείο και πρόκειται για εκστρατεία μη κερδοσκοπικής οργάνωσης υπέρ των αποκαλύψεων του πρώην πράκτορα της NSA που διέφυγε στη Ρωσία. Επιδιώκει να αφυπνίσει τους πολίτες για τις πρακτικές παρακολούθησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ταϋλάνδη: Πορεία διαδηλωτών προς το υπουργείο Εργασίας. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές με σημαίες της Ταϋλάνδης κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας στη Μπανγκόγκ. Έχοντας υποχρεώσει πέντε υπουργεία να κλείσουν τις τελευταίες δύο ημέρες, περίπου 4.000 διαδηλωτές βγήκαν και σήμερα στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση της πρωθυπουργού και του εκατομμυριούχου αδελφού της.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές με σημαίες της Ταϋλάνδης κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας στη Μπανγκόγκ. Έχοντας υποχρεώσει πέντε υπουργεία να κλείσουν τις τελευταίες δύο ημέρες, περίπου 4.000 διαδηλωτές βγήκαν και σήμερα στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση της πρωθυπουργού και του εκατομμυριούχου αδελφού της.

Αποκαλυπτική βόλτα στο Λονδίνο . Ο ηλικιωμένος Βρετανός της φωτογραφίας βγήκε για βόλτα με το ποδήλατο στη Φλιτ Στριτ του Λονδίνου και ποζάρει στο φωτογραφικό φακό έχοντας παραλείψει να φορέσει το παντελόνι του. 
EPA / ANDY RAIN

Ο ηλικιωμένος Βρετανός της φωτογραφίας βγήκε για βόλτα με το ποδήλατο στη Φλιτ Στριτ του Λονδίνου και ποζάρει στο φωτογραφικό φακό έχοντας παραλείψει να φορέσει το παντελόνι του. 

Καταιγίδα στη Νέα Υόρκη. Μία γυναίκα στέκεται στη βροχή στην Times Square στη Νέα Υόρκη. Κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια έπληξε το μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών, απειλώντας να ανατρέψει τα ταξιδιωτικά σχέδια εκατομμυρίων αμερικανών για τις διακοπές των Ευχαριστιών.
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Μία γυναίκα στέκεται στη βροχή στην Times Square στη Νέα Υόρκη. Κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια έπληξε το μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών, απειλώντας να ανατρέψει τα ταξιδιωτικά σχέδια εκατομμυρίων αμερικανών για τις διακοπές των Ευχαριστιών.