Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 19:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013.

Κίνα: Περπατώντας στη φωτιά . Ενας άντρας περπατά πάνω σε αναμμένα κάρβουνα κατά τη διάρκεια παραδοσιακού τελετουργικού πυροβασίας γνωστό ως «Λιάνχουο», στην Παρ’αν, στην επαρχία Ζετζιάνγκ. Στο Λιάνχουο, παραδοσιακό τοπικό τελετουργικό το οποίο από το 2005 θεωρείται στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς της επαρχίας, δεκάδες άντρες περπατούν πάνω σε αναμμένα κάρβουνα ξυπόλυτοι, σαν ένα τρόπο για να απωθήσουν το κακό και να προσευχηθούν για καλή τύχη.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ενας άντρας περπατά πάνω σε αναμμένα κάρβουνα κατά τη διάρκεια παραδοσιακού τελετουργικού πυροβασίας γνωστό ως «Λιάνχουο», στην Παρ’αν, στην επαρχία Ζετζιάνγκ. Στο Λιάνχουο, παραδοσιακό τοπικό τελετουργικό το οποίο από το 2005 θεωρείται στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς της επαρχίας, δεκάδες άντρες περπατούν πάνω σε αναμμένα κάρβουνα ξυπόλυτοι, σαν ένα τρόπο για να απωθήσουν το κακό και να προσευχηθούν για καλή τύχη.

Σερβία: Η ζωή περιμένοντας το άσυλο. Άνθρωποι που αναζητούν άσυλο έχουν ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν, σε ένα δάσος κοντά στο κέντρο ασύλου στο χωριό Μπογκοβάντζα, 70 περίπου χιλιόμετρα από το Βελιγράδι. Με το χειμώνα να πλησιάζει, εκατοντάδες κόσμος από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή που αναζητά άσυλο, ζεί σε ένα δάσος στη Σερβία χωρίς πρόσβαση σε βασικές παροχές, δείγμα της αποτυχίας του βαλκανικού κράτους να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κύμα μετανάστευσης.  Περίπου 300 μετανάστες που έχουν νόμιμα αναζητήσει άσυλο, έχουν κατασκηνώσει στο δάσος γιατί τα δύο κέντρα της χώρας είναι γεμάτα.
REUTERS / MARKO DJURICA

Άνθρωποι που αναζητούν άσυλο έχουν ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν, σε ένα δάσος κοντά στο κέντρο ασύλου στο χωριό Μπογκοβάντζα, 70 περίπου χιλιόμετρα από το Βελιγράδι. Με το χειμώνα να πλησιάζει, εκατοντάδες κόσμος από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή που αναζητά άσυλο, ζεί σε ένα δάσος στη Σερβία χωρίς πρόσβαση σε βασικές παροχές, δείγμα της αποτυχίας του βαλκανικού κράτους να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κύμα μετανάστευσης.  Περίπου 300 μετανάστες που έχουν νόμιμα αναζητήσει άσυλο, έχουν κατασκηνώσει στο δάσος γιατί τα δύο κέντρα της χώρας είναι γεμάτα.

Κύμα αντικυβερνητικής οργής στην Ταϋλάνδη. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα ενώ βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχουν καταλάβει από τη Δευτέρα, στη Μπανγκόγκ. Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις μαζικότερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από το 2010. Η Γινλάκ Σιναούτρα κάλεσε τους πολίτες να μην συμμετέχουν στις «παράνομες» διαδηλώσεις, που απειλούν τη σταθερότητα της χώρας και  επέβαλε νόμο για την εσωτερική ασφάλεια, που μεταξύ άλλων προβλέπει και απαγόρευση της κυκλοφορίας.
REUTERS / KEREK WONGSA

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα ενώ βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχουν καταλάβει από τη Δευτέρα, στη Μπανγκόγκ. Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις μαζικότερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από το 2010. Η Γινλάκ Σιναούτρα κάλεσε τους πολίτες να μην συμμετέχουν στις «παράνομες» διαδηλώσεις, που απειλούν τη σταθερότητα της χώρας και  επέβαλε νόμο για την εσωτερική ασφάλεια, που μεταξύ άλλων προβλέπει και απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Στιγμιότυπο από τη νέα κακοκαιρία στο νησί της Ρόδου. Σοβαρά προβλήματα και από τη νέα κακοκαιρία στο νησί της Ρόδου τα ξημερώματα της 26 Νοεμβρίου 2013. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός και έχουν δεχτεί 50 κλήσεις για άντληση υδάτων.
Eurokinissi

Σοβαρά προβλήματα και από τη νέα κακοκαιρία στο νησί της Ρόδου τα ξημερώματα της 26 Νοεμβρίου 2013. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός και έχουν δεχτεί 50 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Κίνα: Γαμήλια τελετή μετ
REUTERS / STRINGER/CHINA

Ο γαμπρός Μενγκ Τζουν, μεταφέρει με μία χειράμαξα τη νύφη του, Ζενγκ Σουανγκίνγκ, κατά τη διάρκεια παραδοσιακής γαμήλιας τελετής στο χωριό Σιτάνγκ στην αυτόνομη επαρχία Γκονγκτσενγκ Γιάο. Πολλοί ντόπιοι συνεχίζουν να ακολουθούν την παράδοση, κάνοντας φάρσες στα νεόνυμφα ζευγάρια, όπως να ετοιμάζουν περίεργα κοστούμια για το γαμπρό, να ζωγραφίζουν το πρόσωπό του με μελάνι ή να στήνουν εμπόδια στη χειράμαξα που μεταφέρει τη νύφη.

Διαγωνισμός Pole Dance στην Αργεντινή. Χορευτές εκτελούν ένα νούμερο κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Miss Pole Dance Νότιας Αμερικής 2013 στο Μπουένος Άιρες.
REUTERS / STRINGER

Χορευτές εκτελούν ένα νούμερο κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Miss Pole Dance Νότιας Αμερικής 2013 στο Μπουένος Άιρες.

Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία στη σιβηρική Τάιγκα. Ο ρώσος αλπινιστής Βλαντιμίρ Γκούνκο στέκεται στην κορυφή του βράχου γνωστού ως «The First Stolb» στο εθνικό πάρκο Stolby κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι 2014, στη σιβηρική Τάιγκα έξω από το Κρασνογιάρσκ.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ο ρώσος αλπινιστής Βλαντιμίρ Γκούνκο στέκεται στην κορυφή του βράχου γνωστού ως «The First Stolb» στο εθνικό πάρκο Stolby κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι 2014, στη σιβηρική Τάιγκα έξω από το Κρασνογιάρσκ.

Παρέλαση Άγιων Βασίληδων στη Νέα Υόρκη. Κόσμος ντυμένος με στολές Άγιου Βασίλη διασχίζει ένα δρόμο κατά τη διάρκεια πορείας στο Μανχάταν για την 110η ετήσια παρέλαση Αγιων Βασίληδων στη Νέα Υόρκη. Μετά από 100 χρόνια, η παραδοσιακή παρέλαση της 5η Λεωφόρου, το πρωί μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών  για τη συγκέντρωση δωρεών από τους καταναλωτές της αποκαλούμενης «Μαύρης Παρασκευής», έρχεται στο τέλος της και οι Άγιοι Βασίληδες κρεμούν τις στολές τους.
REUTERS / BRENDAN MCDERMID

Κόσμος ντυμένος με στολές Άγιου Βασίλη διασχίζει ένα δρόμο κατά τη διάρκεια πορείας στο Μανχάταν για την 110η ετήσια παρέλαση Αγιων Βασίληδων στη Νέα Υόρκη. Μετά από 100 χρόνια, η παραδοσιακή παρέλαση της 5η Λεωφόρου, το πρωί μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών  για τη συγκέντρωση δωρεών από τους καταναλωτές της αποκαλούμενης «Μαύρης Παρασκευής», έρχεται στο τέλος της και οι Άγιοι Βασίληδες κρεμούν τις στολές τους.

Καναδάς: Τα 100 κλείνει το Patricia Theatre. Η ηθοποιός Κάρολ Αν Λίσμαν διασκεδάζει το κοινό ως Μέρλιν Μονρόε, πριν την απογευματινή παράσταση στο Patricia Theatre, στον ποταμό Πάουελ, στη Βρετανική Κολομβία. Το Patricia Theatre γιορτάζει την επέτειο των 100 χρόνων λειτουργίας του. Ιδρύθηκε το 1913 όπου διασκέδαζε το κοινό του με βουβές ταινίες, παραστάσεις vaudeville, ακόμη και τοπικούς αγώνες μποξ. Από τότε που άνοιξε τις πόρτες του δεν έχει σταματήσει ποτέ τη λειτουργία του και εξακολουθεί να φιλοξενεί μία ευρεία γκάμα εκδηλώσεων, από κινηματογραφικές προβολές μέχρι κονσέρτα και θεατρικές παραστάσεις. Το θέατρο Patricia ήταν ο πρώτος κινηματογράφος που χτίστηκε στον ποταμό Πάουελ και, αν και άλλοι άνοιξαν στην περιοχή, δεν επιβίωσαν, κάνοντας το Patricia Theatre τον πρώτο και τελευταίο κινηματογράφο της πόλης.
REUTERS / ANDY CLARK

Η ηθοποιός Κάρολ Αν Λίσμαν διασκεδάζει το κοινό ως Μέρλιν Μονρόε, πριν την απογευματινή παράσταση στο Patricia Theatre, στον ποταμό Πάουελ, στη Βρετανική Κολομβία. Το Patricia Theatre γιορτάζει την επέτειο των 100 χρόνων λειτουργίας του. Ιδρύθηκε το 1913 όπου διασκέδαζε το κοινό του με βουβές ταινίες, παραστάσεις vaudeville, ακόμη και τοπικούς αγώνες μποξ. Από τότε που άνοιξε τις πόρτες του δεν έχει σταματήσει ποτέ τη λειτουργία του και εξακολουθεί να φιλοξενεί μία ευρεία γκάμα εκδηλώσεων, από κινηματογραφικές προβολές μέχρι κονσέρτα και θεατρικές παραστάσεις. Το θέατρο Patricia ήταν ο πρώτος κινηματογράφος που χτίστηκε στον ποταμό Πάουελ και, αν και άλλοι άνοιξαν στην περιοχή, δεν επιβίωσαν, κάνοντας το Patricia Theatre τον πρώτο και τελευταίο κινηματογράφο της πόλης.

Αντ. Σαμαράς: Αρχίζουμε να βγαίνουμε από τη βαθιά κρίση. Αρχίζουμε να βγαίνουμε από τη βαθιά κρίση και έτσι είμαστε απολύτως έτοιμοι για την ελληνική προεδρία της Ε.Ε., δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε κοινές του δηλώσεις με τον Μάρτιν Σουλτς μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αρχίζουμε να βγαίνουμε από τη βαθιά κρίση και έτσι είμαστε απολύτως έτοιμοι για την ελληνική προεδρία της Ε.Ε., δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε κοινές του δηλώσεις με τον Μάρτιν Σουλτς μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.

Καθημερινή ζωή στο Νεπάλ. Ενα μικρό αγόρι κάνει μπάνιο σε ένα δρόμο στην Λαλιτπούρ, λίγο πριν πάει στο σχολείο.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Ενα μικρό αγόρι κάνει μπάνιο σε ένα δρόμο στην Λαλιτπούρ, λίγο πριν πάει στο σχολείο.

Η Lady Gaga στην Ιαπωνία. Η τραγουδίστρια Lady Gaga κατά την άφιξή της στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα, ανατολικά του Τόκιο.
REUTERS / YUYA SHINO

Η τραγουδίστρια Lady Gaga κατά την άφιξή της στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα, ανατολικά του Τόκιο.

Μιανμάρ: Γυμναστική στο πρώτο φως της ημέρας. Μία γυναίκα κάνει γυμναστική νωρίς το πρωί, καθώς από μπροστά της περνάει ένας άντρας που κάνει τζόγκινγκ, κοντά στη λίμνη Ίνια, στη Μιανμάρ.
REUTERS / Soe Zeya Tun

Μία γυναίκα κάνει γυμναστική νωρίς το πρωί, καθώς από μπροστά της περνάει ένας άντρας που κάνει τζόγκινγκ, κοντά στη λίμνη Ίνια, στη Μιανμάρ.

Σεξιστική βία στην Κεντρική Αμερική . Η 30χρονη Έβελιν Χερνάντες Σάντσες κρατά μια ακτινογραφία του κρανίου της σε νοσοκομείο του Σαν Σαλβαδόρ. Η Σάντσες χτυπήθηκε από το σύζυγό της στο πρόσωπο με τη λαβή ενός όπλου εννέα χιλιοστών. Σύμφωνα με έρευνα του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, μία στις τέσσερις γυναίκες ηλικίας 15-49 σε Γουατεμάλα και Ελ Σαλβαδόρ, που δεν είχε ποτέ παντρευτεί ή συζήσει με κάποιο σύντροφο, έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία.
REUTERS / ULISES RODRIGUEZ

Η 30χρονη Έβελιν Χερνάντες Σάντσες κρατά μια ακτινογραφία του κρανίου της σε νοσοκομείο του Σαν Σαλβαδόρ. Η Σάντσες χτυπήθηκε από το σύζυγό της στο πρόσωπο με τη λαβή ενός όπλου εννέα χιλιοστών. Σύμφωνα με έρευνα του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, μία στις τέσσερις γυναίκες ηλικίας 15-49 σε Γουατεμάλα και Ελ Σαλβαδόρ, που δεν είχε ποτέ παντρευτεί ή συζήσει με κάποιο σύντροφο, έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία.

Κίνα: Αποχαρετιστήρια τελετή βετεράνων αστυνομικών. Κινέζοι παραστρατιωτικοί αστυνομικοί κλαίνε καθώς αποχαιρετούν βετεράνους κατά τη διάρκεια αποχαιρετιστήριας τελετής την Ταϊγιουάν, στην επαρχία Σάνξι.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Κινέζοι παραστρατιωτικοί αστυνομικοί κλαίνε καθώς αποχαιρετούν βετεράνους κατά τη διάρκεια αποχαιρετιστήριας τελετής την Ταϊγιουάν, στην επαρχία Σάνξι.